banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 12:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2009, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Uprava hrvatske policije je danas popodne raspisala lokalnu poternicu za Branimirom Glavašem, a u toku je postupak raspisivanja međunarodne poternice.

Županijski sud u Zagrebu je odredio pritvor Glavašu, osuđenom na deset godina zatvora zbog ratnog zločina u Osijeku 1991, a policiji predao i nalog za raspisivanje poternice.

Odluku o pritvaranju donelo je vanraspravno veće Županijskog suda nakon što je od Mandatno-imunitetska komisije Sabora odlučila da ukine poslanički imunitet Glavašu i odobri određivanje pritvora, potvrdio je portparol suda Krešimir Devčić. Glavaš se nalazi u bekstvu u BiH.

http://mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=134181

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam protiv takvoga sporazuma i on šteti srpskim nacionalnim interesima u BiH, iskreno se nadam da neće proći u parlamentu.

Takva vrsta sporazuma se ne može odnositi samo na Glavaša ili Jelavića ili nekog trećeg, a da se ne počnu progoniti jadni Srbi iz Krajine koji su u pred hrvatskim sudovima osuđeni po "fer" igri, a koji su utočište od hrvatske agresije našli u Republici Srpskoj.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam protiv takvoga sporazuma i on šteti srpskim nacionalnim interesima u BiH, iskreno se nadam da neće proći u parlamentu.

Takva vrsta sporazuma se ne može odnositi samo na Glavaša ili Jelavića ili nekog trećeg, a da se ne počnu progoniti jadni Srbi iz Krajine koji su u pred hrvatskim sudovima osuđeni po "fer" igri, a koji su utočište od hrvatske agresije našli u Republici Srpskoj.

To je to sto "j.. nase koke ,a pijetao nije". Ako se uspostavi sporazum sa Hr,normalno je da ce se traziti isto sa Srbijom,sto povlaci pitanje Ganica &co....zapetljancija od koje ce glava da boli

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
SÄFFLE da između ostalog, samo se nisam mogao sjetiti svih imena.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 11:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Citiraj:
"OSOBNO sam napisao i podnio kaznenu prijavu u kojoj se spominje Branimir Glavaš, a u suradnji s obiteljima poginulih i nestalih civila općine Brod. To se dogodilo u svibnju 2002. godine, a kaznena prijava ima 670 stranica i oko 5.000 raznih dokumenata", potvrdio je za beogradske Večernje novosti odvjetnik iz Banje Luke Predrag Radulović postojanje kaznene prijave protiv Glavaša.

Naime, riječ je o prijavi protiv Glavaša i još 28 hrvatskih državljana za zločine počinjene na području Broda i Dervente tijekom 1992. godine nad srpskim civilima, a koja je bila predmetom zanimanja i suda u Haagu. Naime, prema pisanju Novosti, Haški tribunal je u svibnju 2002. godine zaprimo prijavu, da bi je šest godina kasnije vratio u Tužilaštvo BiH.

"Ja sam osobno zapovijedao srpskom vojskom u Srebrenici"

"Nakon istrage Haškog tribunala utvrđeno je kako postoje elementi za podizanje optužnice", stoji u današnjem izdanju ovog beogradskog dnevnika u kojemu se dodaje kako bi tužilaštvo Bosne i Hercegovine moglo po hitnom postupku pokrenuti istragu protiv Glavaša, a zbog pritiska međunarodne zajednice.

"Iz Zapadnohercegovačke županije poručujem odvjetniku Raduloviću da je njegova prijava obična glupost. Ako nije znao, ja sam osobno zapovijedao srpskom vojskom u Srebrenici, a Ratko Mladić je mačji kašalj za mene. Ovo je marginalna stvar, 15-ak srpskih mačaka koje su na cesti prema Brodu pregazili tenkovi HVO-a nije ratni zločin. Ovim putem poručujem da sam zapovijedao srpskim postrojbama u Srebrenici, da je Mladić bio moj podčinjeni i da ga treba pustiti na miru", u sarkastičnom tonu je za Index ovu prijavu prokomentirao Branimir Glavaš.

Šta reći...

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2009, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
socialbug je napisao:
Citiraj:
"OSOBNO sam napisao i podnio kaznenu prijavu u kojoj se spominje Branimir Glavaš, a u suradnji s obiteljima poginulih i nestalih civila općine Brod. To se dogodilo u svibnju 2002. godine, a kaznena prijava ima 670 stranica i oko 5.000 raznih dokumenata", potvrdio je za beogradske Večernje novosti odvjetnik iz Banje Luke Predrag Radulović postojanje kaznene prijave protiv Glavaša.

Naime, riječ je o prijavi protiv Glavaša i još 28 hrvatskih državljana za zločine počinjene na području Broda i Dervente tijekom 1992. godine nad srpskim civilima, a koja je bila predmetom zanimanja i suda u Haagu. Naime, prema pisanju Novosti, Haški tribunal je u svibnju 2002. godine zaprimo prijavu, da bi je šest godina kasnije vratio u Tužilaštvo BiH.

"Ja sam osobno zapovijedao srpskom vojskom u Srebrenici"

"Nakon istrage Haškog tribunala utvrđeno je kako postoje elementi za podizanje optužnice", stoji u današnjem izdanju ovog beogradskog dnevnika u kojemu se dodaje kako bi tužilaštvo Bosne i Hercegovine moglo po hitnom postupku pokrenuti istragu protiv Glavaša, a zbog pritiska međunarodne zajednice.

"Iz Zapadnohercegovačke županije poručujem odvjetniku Raduloviću da je njegova prijava obična glupost. Ako nije znao, ja sam osobno zapovijedao srpskom vojskom u Srebrenici, a Ratko Mladić je mačji kašalj za mene. Ovo je marginalna stvar, 15-ak srpskih mačaka koje su na cesti prema Brodu pregazili tenkovi HVO-a nije ratni zločin. Ovim putem poručujem da sam zapovijedao srpskim postrojbama u Srebrenici, da je Mladić bio moj podčinjeni i da ga treba pustiti na miru", u sarkastičnom tonu je za Index ovu prijavu prokomentirao Branimir Glavaš.

Šta reći...

Puk'o...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2007, 22:15
Човјек, још хоће да му суди суд БиХ. Шта рећи о том суду, неће бити ни мачке, већ пацови, а како су пацови штеточине. Добиће још и орден заслуга за народ, или ти златног љиљана(фатиама).

A to se vama vise ne dogadja
ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2007, 22:15
JMBG je napisao:
Човјек, још хоће да му суди суд БиХ. Шта рећи о том суду, неће бити ни мачке, већ пацови. А како су пацови штеточине, добиће још и орден заслуга за народ, или ти златног љиљана(фатиама).

A to se vama vise ne dogadja
ni kad svadbujete ni kad, vam se radja!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]