banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 09:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jun 2009, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
ma jebes Met... :lol: :lol: :lol:
i Covent Garden...

a i Scala di Milano...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 23:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2007, 11:41
Djevojka o kojoj pricate i nije najvece zlo koje se dogodilo u tom velelepnom muzickom paviljonu, ne zelim da ovo bude neko pljuvanje, shvatite kako hocete, ali neki ljudi nemaju ni trun samokritike i stavise mnogo su hrabri kada je licna promocija u pitanju... ali oni su mislim i najmanje krivi jer ih isto tako sitni ljudi sa svojim sitnim interesom guraju naprijed i daju im laznu nadu! U stvarnom svijetu stvari drugacije stoje... kao i svuda i uvijek medijski prostor dobiju uvijek oni koji su u sustini negdje svjesni koliko ne vrijede, pa postanu bitni tako sto na silu i vjestacki grade svoj muzicki identitet, tipa...imaju par recenica u novinama, gura ih se na TV, postanu voditelji i sl... a ljudi koji imaju zaista sta da napisu u svojoj biografiji, manje su poznati javnosti jer rade svoj posao na miru...

Kad su falsevi u pitanju, nekad su neprimjetni i nesmetaju jer atmosfera uradi svoje, ali iskusan pjevac u svakom slucaju ne bi smio potpuno sirovo i nekontrolisano pjevati, sto u tom slucaju izaziva fals koji je jako neugodan... ali i gore pomenuti pjevaci nikad ocigledno ne preslusaju svoje snimke i ispod casti im je da zatraze pomoc ili pak pitaju za savjet...
to je BL... nista novo :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Potpis!

Realnost je takodje da niko ne nalazi rjesenje za fomozne direktore kulturnih centara, koji nam vode i kroje kulturni program grada!
Prije svega Banski dvor! :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Block out je napisao:
Potpis!

Realnost je takodje da niko ne nalazi rjesenje za fomozne direktore kulturnih centara, koji nam vode i kroje kulturni program grada!
Prije svega Banski dvor! :angry4:

istina!

koju cu ja bitku morati da vodim sa tim covekom, bude li poceo da mi prosipa neke price! :angry1:

a sto se tice fals pevanja, jako sam alergicna na to, i jedan skolovan muzicar (bio prof. pevac ili amater) ne sme sebi da dozvoli fals pevanje. to nije stvar tehnike pevanja vec sluha. ja ne govorim ni o kome konkretno, jer nisam slusala ni malu jelenu niti ikoga drugog ko je pevao u paviljonu,tako da ne govorim o njima, vec uopsteno, samo govorim sta je nedopustivo da sebi dozvoli skolovani muzicar.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jedna je istina!
To sto Banski dvor radi, u smislu pravi mini koncerte sa mizerijom od muzicara u paviljonu vecini je OK.! Pjevaci o kojima pricamo vecini su OK.! Nece se stanje promojeniti sve dok je vecini to OK.! Kada nas bude vise kojima je to fuj, onda imamo razlog za bitku... i razlog da se nekome suprostavimo, u suprotnom samo sebi mozemo trajno zatvoriti vrata, nazalost! A to je jedina kuca koja se bavi kulturom u gradu... a definitivno ne trebamo situaciju u kojoj je sve vise sunda koji mudro cuti i dobija koncertni prostor. Ionako smo u manjini, pa razmislite na koji nacin se boriti!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja ne bih da dijelim pjevace na skolovane ili ne! Skolovan pjevac za nase pojmove je uvijek pjevac klasicne muzike koji nema nikakve veze sa pjevanjem neklasicne muzike! Za muziku o kojoj pricamo nije potrebno biti ni skolovan pjevac, ni skolovan muzicar! Desava mi se da su ti "amateri" cak bolji i angazovaniji nego ijedan skolovan muzicar!
Ako si dobar, dobar si, bio skolovan ili ne! Ali daleko od toga da svako ko se bavi muzikom ne treba raditi na sebi i pitati starije i iskusnije za savjet ili pomoc!
Samo stalnim radom na sebi mozemo biti bolji i dici prasinu za sobom!

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Ja ne bih da dijelim pjevace na skolovane ili ne! Skolovan pjevac za nase pojmove je uvijek pjevac klasicne muzike koji nema nikakve veze sa pjevanjem neklasicne muzike! Za muziku o kojoj pricamo nije potrebno biti ni skolovan pjevac, ni skolovan muzicar! Desava mi se da su ti "amateri" cak bolji i angazovaniji nego ijedan skolovan muzicar!
Ako si dobar, dobar si, bio skolovan ili ne! Ali daleko od toga da svako ko se bavi muzikom ne treba raditi na sebi i pitati starije i iskusnije za savjet ili pomoc!
Samo stalnim radom na sebi mozemo biti bolji i dici prasinu za sobom!

gresis! skolovan pevac, ako zna znanje, on u sustini moze sve da peva. a za svaku vrstu pevanja potrebno je uciti, jer ako znas zasto ti se neke pozitivne i negativne stvari desavaju u toku pevanja i interpretacije, onda mozes sebi i da pomognes da ti se ne desavaju, ili da ih usavrsis. ljudi misle da svako moze da peva, i da je to super. niste ni svesni koliko pevanje, sada govorim o nepravilnom pevanju, moze da naskodi organizmu,a narocito da nasteti i trajno osteti glavni glasovni organ- glasnice. a prvi stepenik ka propasti je promuklost, cesca ili redja, nebitno. alergicna sam na one koji misle da samo trebaju da uzmu mikrofon i da pevaju kako god znaju i umeju.

evo jedan savet: ako ste amaterski pevac, jako dobro i koncentrisano se slusajte, jer u pevanju, glavni pokazatelj pravilnosti i nepravilnosti je vase uvo!!!!!!!! pomocu njega cujete dobre i lose emisije tona, tj. da li je vase pevanje lepo i opusteno ili ruzno i, tesko i napeto! onog trenutka kada vas zaboli grlo ili ton pocne da se orekida, odmah prestanite sa pevanjem. mi svi mislimo da ce nase glasnice izdrzati sve. i hoce, u tom trenutku, ali ce se posledice tek kasnije osetiti. i molim vas, nikakve septolete kao prevencija ili protiv bolova i promuklosti. ako ste promukli, ni sam bog vam ne moze pomoci. samo jedna metoda omogucava oporavak, a to je CUTANJE! SAPUTANJE, ili tiho pricanje (navodno suzdrzavanje), je stetnije cak i od dranja!

ako vas grlo jako boli, tad jedino posisajte bombone koje se zovu Tantum Verde, kupuju se u apoteci.

post jeste dugacak, ali zaista bi bilo dobro da ga neskolovani pevaci procitaju

pozdrav uz najbolje namere i zelje!

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

F.I. je napisao:
Jedna je istina!
To sto Banski dvor radi, u smislu pravi mini koncerte sa mizerijom od muzicara u paviljonu vecini je OK.! Pjevaci o kojima pricamo vecini su OK.! Nece se stanje promojeniti sve dok je vecini to OK.! Kada nas bude vise kojima je to fuj, onda imamo razlog za bitku... i razlog da se nekome suprostavimo, u suprotnom samo sebi mozemo trajno zatvoriti vrata, nazalost! A to je jedina kuca koja se bavi kulturom u gradu... a definitivno ne trebamo situaciju u kojoj je sve vise sunda koji mudro cuti i dobija koncertni prostor. Ionako smo u manjini, pa razmislite na koji nacin se boriti!!!

Ja sam imao saradnju sa tom kucom i pametno sam izbjegavao doticnu osobu! Inace bi :confused2: :angry4:
Slazem da strategija treba da se napravi za smjenu a ne dizati bune i javno galamiti.
Ali kako ti kazes, nikada i necemo biti vecina...to je valjda svima jasno.
Samo je potrebno da se udje u sistem, jes je iz centra lakse razarati centar, a sa margina se malo moze postici!
Naravno, lakse je i marginalnim likovima "urlati" kada imaju nekoga u centru za podrsku.
U citavom gradu su se zacaurile jedne te iste osobe kojim je vrijeme za penziju i na zalost Banja Luka je navikla na to, tako je javnost "odgojena" i ne moze se ona kriviti. Takvi ljudi su nagazovani u ministarstvima kao razne komisije za dodjelu sredstava i td, itd...to je lancana reakcija koja vodi u propast!
Zivimo u ubjedjenu da je kulturni nivo visok...jer nemamo reference, jer nismo naucili na bolje!

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ako vas grlo jako boli, tad jedino posisajte bombone koje se zovu Tantum Verde, kupuju se u apoteci.

Em, offtopic em reklama!
Ko te placa??? :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Block out je napisao:
Citiraj:

Em, offtopic em reklama!
Ko te placa??? :lol:

znam da je offtopic, molim moderatore da ne brisu post , jer je jako koristan, a nikome ne smeta. ovaj post sam morala da postavim, jer ljudi grese kada je u pitanju pevanje. i oni koji slusaju i oni koji se pevanjem bave.

e moj kolega, da me placaju mislis da bih bila na forumu ili maldivima? :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2007, 20:41
e ovo bi ja dodao što sam napisao na drugom mjestu a može se uklopiti i ovdje.....

To je bilo za očekivat akoćete iskreno..tako da me nije ovaj koncert ni zanimao nešto....

Realno Banja Luka treba imati samo jedan jak festival a to je DEMOFEST i njega podržat maksimalno a ostalo sve ukinut......

Nemoguće je da svi zavrću ovu glupu državu i grad za pare...ta razne Filmo-festove,,,.neofestove,,,, open air festove..... koncerte ovog ili onog.......

Treba potpisat peticiju da se nedaju više NAŠE pare na takve glupost ..... HOĆEMO JEDAN FEST DA VALJA !!!

Njega podržat od strane grada maksimalno i da traje jedno 10 dana u maksimalnoj organizaciji..... jedini koji može uspjeti da postane brend Banja Luke je DEMOFEST... Samo on je na neki način orginalan ostalo je sve bezveze i nema šanse da zaživi....

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 21:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Taj paviljon, ako je paviljon je minikulturna ustanova, i smatram da treba biti klasičan repertoar ali i tradicionalni to jest narodni.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 10:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Mar 2007, 11:50
Narodnoj i "zabavnoj" muzici nije mjesto u paviljonu, starogradskoj mozda ali ako se tezi nekoj nazovi kulturi onda je klasicna muzika jedini izbor.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 07:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
kuhalo je napisao:
Narodnoj i "zabavnoj" muzici nije mjesto u paviljonu, starogradskoj mozda ali ako se tezi nekoj nazovi kulturi onda je klasicna muzika jedini izbor.

Znači klasična muzika je jedina "kulturna" muzika....................... :roll: Nemaš ti pojma............ :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2009, 08:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Mar 2007, 11:50
pa rekao sam "nazovi kulturnom" , naravno da klasicna muzika nije jedina kulturna muzika , ja bih najvise volio da se iz paviljona chuje Pantera ili Hatebreed ali ljudi koji upravljaju "pavijonom" ne misle tako, klasicna muzika je u svakom slucaju bolja od narodne a to bi bio naravno samo kompromis od dva zla uzmi manje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]