banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jun 2009, 07:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
милица je napisao:
само да Ти кажем да машта може свашта :D на НУБЛ у не постоји ДИФ. Овакве приче само дискредитују неке истине и полуистине. О онима који измишљају овакве приче говори начин површног и јадног приступа укупном проблему образовног система. А рећи да је ПИМ другачији од осталих приватлука је сујетно и тенденциозно ( због твог личног интереса у виду пријатељице, цуре, друга, сестре, брата.... ) Ја не бих улазила у разлоге. Суштина је у ствари да овде нико ништа не зна, ни државни, ни приватни "академски грађани". Сви сте обични конформисти, безидејни и инертни, и чекате да вам падне са неба, част изузетцима (који 100% не пишу на оваквим темама) Прочитала сам доста "од теме" и закључила да и поборници и противници угл. млате празну сламу

Sad sam provjerio. Nije bio u pitanju NUBL nego Apeiron, smijer sportski menadzment, predmet osnove anatomije. Izvinjavam se zbog greske. Pricao (i potvrdio) mi je to njegov kolega i cimer ... A i dalje stojim iza price o PiM-u, iako mi komsija i neki poznanici studira na Apeironu, uslovno receno radne kolege na BLC-u a drugovi na PiM-u, nisam ih posmatrao na nacin na koji ti insuiniras ... A da nisam cuo da ce od naredne akademske godine sve te privatne "diplome" u ministarstvo pod lupu (neprovjerena informacija), mozda bih i razmislio o nekom kreditu, pa da i ja dobijem nekakav papir za "ekoloski menadzment" ili sta vec ...

@mangia
Vjerujem da je to potpuno tacno. Ja sam umro od smijeha kad sam nakon predavanja iz magnetizma usao u ucionicu da ucim nesto izmedju predavanja jer sam kontao da je slobodna, a Bajic crta na tabli Dekartov koordinatni sistem i objasnjava likovima sa druge godine razliku izmedju sinusa i kosinusa ...
A cura koja je dobila zadatak iz osnova programiranja porukom sa neta, pa nakon zadnje } dopisala "Posted by ID_osobe_koja_joj_je_poslala" je vec usla u legendu ... Haj bar se Adam fino nasmijao ...

Ma rekao sam, nemojte da pocnemo i o drzavnim, na kojima pola studenata srpskog jezika i knjizevnosti pise ekavicu zato sto ne zna pravilno pisati ijekavicu, gdje student prava ne zna da fakultet krsi zakon i da ukoliko se pozove na isti, da ga ne mogu saltati, da ne zna elementarne stavke statuta jednog NGO-a, da student elektrotehnike prica o kompresiji jednog gigabajta u jedan megabajt, o gradjevini na kojoj polozim matematiku iz prve godine za lika koji ima cistu trecu godinu a da ne pricam da su mi nudili 500 KM za pismeni i 500 KM za usmeni na ekonomiji za ispit iz matematike, s tim da su troskovi falsifikovanja novog indeksa njihova briga, ili o drugu koji je iz treceg gimnazije "dobio" devetku na pismenom za lika na sumarstvu, apsolventu muzicke akademije koji objasnjavajuci jednoj buducoj uciteljici kako da svira osnovnu melodiju Svetosavske himne konstanto svira c2 umjesto d2 ... a onda malo pocnemo o Celicu, Vlajicu, Kravarusicu, Sijakovicu i slicnima, pa da nam tema prestigne "Now playing pt.2" po broju postova ......................

Mene jednostavno boli uvo (bicu kulturan :D) za svim tim pricama. Hocu komad papira koji se zove diploma, i sto vise znanja da pokupim uz nju. A kad se manem honorarnih poslova i najzad normalno zaposlim, svjestan sam da mi diploma nece nista pomoci, nego fleksibilnost i spremnost da sto vise i brze usvajam nove vjestine potrebne za konkretan posao.

Poslednji put menjao NiZ dana 23 Jun 2009, 07:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

милица je napisao:
Суштина је у ствари да овде нико ништа не зна, ни државни, ни приватни "академски грађани". Сви сте обични конформисти, безидејни и инертни, и чекате да вам падне са неба, част изузетцима (који 100% не пишу на оваквим темама) Прочитала сам доста "од теме" и закључила да и поборници и противници угл. млате празну сламу

Da dodam:
Kao i svagdje drugdje, i na forumu treba steci nekakav kredibilitet da bi pljuvala njegove clanove. Drugim rijecima, haj prosetaj do Kambodze i vidi ima li me tamo.

P.S. Hvala za korekciju.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
:notworthy: NiZ

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Опа, почели смо и магистрирати и докторирати на приватним факултетима!

http://www.rzs.rs.ba/Saopstenja/Obrazov ... ka2008.pdf
http://www.rzs.rs.ba/Saopstenja/Obrazov ... ti2008.pdf

Од 57 доктора наука у РС који су докторирали у 2008. години, четворо докторирало на Апеирону, а једно на Синергији.
Од 173 магистара у РС који су магистрирали у 2008. години, 6 магистрирало на Слобомиру, 15 на Апеирону, а 11 на ПИМ-у.

Зна ли неко информације, ови доктори и магистри, сви су "менаџерског" усмјерења или...?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 21:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Jun 2009, 23:34
NiZ je napisao:
милица je napisao:
Суштина је у ствари да овде нико ништа не зна, ни државни, ни приватни "академски грађани". Сви сте обични конформисти, безидејни и инертни, и чекате да вам падне са неба, част изузетцима (који 100% не пишу на оваквим темама) Прочитала сам доста "од теме" и закључила да и поборници и противници угл. млате празну сламу

Da dodam:
Kao i svagdje drugdje, i na forumu treba steci nekakav kredibilitet da bi pljuvala njegove clanove. Drugim rijecima, haj prosetaj do Kambodze i vidi ima li me tamo.

P.S. Hvala za korekciju.

Желиш ми нешто рећи? Мислиш да сам слијепа и неразумна/глупа па да не знам ишчитавати постове са тема гдје се захтијева размишљање? Да ми треба кредибилитет за шта? За чатовање?
Не видим у мом опису ни једну ријеч која би се могла окарактерисати као пљување. То што се тешко носиш са реалним и истином по мом схватању те не оправдава. Додуше, твоји постови су сасвим "пристојни" спрам неких.
Ето, прошетала сам, ваше мушко шовинистичко височанство.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

милица je napisao:
NiZ je napisao:
милица je napisao:

Da dodam:

P.S. Hvala za korekciju.

Желиш ми нешто рећи? Мислиш да сам слијепа и неразумна/глупа па да не знам ишчитавати постове са тема гдје се захтијева размишљање? Да ми треба кредибилитет за шта? За чатовање?
Не видим у мом опису ни једну ријеч која би се могла окарактерисати као пљување. То што се тешко носиш са реалним и истином по мом схватању те не оправдава. Додуше, твоји постови су сасвим "пристојни" спрам неких.
Ето, прошетала сам, ваше мушко шовинистичко височанство.
:lol: :lol: :lol:

Ne, ne mislim da si nerazumna niti glupa, nego zelim reci da si prenaglila sa svojim "ocjenjivanjem" i dijeljenjem epiteta clanovima foruma jer na ovoj temi su pisali srednjoskolci, radnici, studenti, novinari, ljudi sa diplomom u dzepu pa cak i jedan profesor sa jednog fakulteta (a mozda i vise njih).
A za boldirano dobijes pivo ako se nekad upoznamo :D

Edit: ako mislis da je ostalo nesto nedoreceno, a nema veze sa temom, predlazem PP.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
shoole je napisao:
Зна ли неко информације, ови доктори и магистри, сви су "менаџерског" усмјерења или...?

Ako oni mogu doktorate dijeliti evo ja sebi dajem crni pojas iz "dŽiu džicua"...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 22:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
mangia je napisao:
shoole je napisao:

Ako oni mogu doktorate dijeliti evo ja sebi dajem crni pojas iz "dŽiu džicua"...

Црни појас је додипломски ниво, шта има након црног појаса? Оно, други дан, трећи дан?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 15:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Maj 2009, 17:31
shoole je napisao:

http://www.rzs.rs.ba/Saopstenja/Obrazov ... ka2008.pdf
http://www.rzs.rs.ba/Saopstenja/Obrazov ... ti2008.pdf

Од 57 доктора наука у РС који су докторирали у 2008. години, четворо докторирало на Апеирону, а једно на Синергији.
Од 173 магистара у РС који су магистрирали у 2008. години, 6 магистрирало на Слобомиру, 15 на Апеирону, а 11 на ПИМ-у.

Sačuvaj me bože svih doktora koji su doktorirali u RS/BiH!!! Čaki i ako zanemarimo "doktore" profesore koji su kupili lažne doktorate na Apeironu i ostali doktorati su samouki prevodi tećerazrednih udžbenika sa zapada... A i da nisu, ne postoje uslovi (a ni ljudi koji bi mogli biti ozbiljni i časni mentori) da bilo ko u ovoj hajdučiji "doktorira". Praktično znanje se može, doduše, steći u svim vrstama podvala i kriminala...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
NiZ je napisao:
...................

Mene jednostavno boli uvo (bicu kulturan :D) za svim tim pricama. Hocu komad papira koji se zove diploma, i sto vise znanja da pokupim uz nju. A kad se manem honorarnih poslova i najzad normalno zaposlim, svjestan sam da mi diploma nece nista pomoci, nego fleksibilnost i spremnost da sto vise i brze usvajam nove vjestine potrebne za konkretan posao.

Cekaj, ovo ti je malo kontradiktorno, hoces komad papira koji se zove diploma, a sa druge strane uvjeren si da ti taj isti komad papira apsolutno nece biti od pomoci prilikom pronalazenja posla. Pa zasto se onda bahcati sa svim tim obavezama i studiranjem da bi se do iste doslo?
Malo mi je zbunjujuce, pa molim da pojasnis...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
i danas je bilo na ATV vijestima o toj smijuriji od privatnih fakulteta, bili inspektori u kontroli, na jednom privatnom nasli 5% prisutnih studenata, na drugom ni jednog jedinog studenta, rekli na fakultetu "sigurno ste se mimoisli sa studentima" :lol: :lol: :lol:
Na svim prekoracenje dozvoljene kvote upisa jer citiram ministra 1000 vise upisanih studenata x 2.500 K.M.= 2,5 miliona K.M.

kaze ministar ici ce se u reviziju izdatih dozvola, niko nece dobiti dozvolu ko nema prostor, biblioteku, kadar, laboratoriju...
Niti jednom rijecju ministar ne spomenu treba obezbjediti provjeru kriterija ocjenjivanja, jer kako svi koji upisu mogu doci do diplome...

vidim juce jedan privatni f. na svom objektu istakao ogroman natpis CIJENA : 2.500 K.M. k`o na pijaci :confused3:

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 21:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
@NiZ - sta vise reci, sve si odlicno opisao, svaka cast

shoole je napisao:

nisu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2009, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
EiLeen je napisao:

Takodje:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 02:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
NiZ je napisao:
...................

Cekaj, ovo ti je malo kontradiktorno, hoces komad papira koji se zove diploma, a sa druge strane uvjeren si da ti taj isti komad papira apsolutno nece biti od pomoci prilikom pronalazenja posla. Pa zasto se onda bahcati sa svim tim obavezama i studiranjem da bi se do iste doslo?
Malo mi je zbunjujuce, pa molim da pojasnis...

Boldirano pojasnjava. A takodje sta ce mi diploma kojoj se pola drzave smije ili je prezire? Zato sam upisao ono sto sam upisao ...

Crveno sam pretjerao ... pomoce mi (mozda) da dobijem posao i priliku da se u prvih petnaest dana pokazem kao "koristan radnik", nista vise i to je realnost.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2009, 12:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
scorsese je napisao:
i danas je bilo na ATV vijestima o toj smijuriji od privatnih fakulteta, bili inspektori u kontroli, na jednom privatnom nasli 5% prisutnih studenata, na drugom ni jednog jedinog studenta, rekli na fakultetu "sigurno ste se mimoisli sa studentima" :lol: :lol: :lol:
Na svim prekoracenje dozvoljene kvote upisa jer citiram ministra 1000 vise upisanih studenata x 2.500 K.M.= 2,5 miliona K.M.

kaze ministar ici ce se u reviziju izdatih dozvola, niko nece dobiti dozvolu ko nema prostor, biblioteku, kadar, laboratoriju...
Niti jednom rijecju ministar ne spomenu treba obezbjediti provjeru kriterija ocjenjivanja, jer kako svi koji upisu mogu doci do diplome...

vidim juce jedan privatni f. na svom objektu istakao ogroman natpis CIJENA : 2.500 K.M. k`o na pijaci :confused3:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uskoro ce poceti i sa natpisima: ''TOTALNA RASPRODAJA'', ''SEZONSKI POPUST'', ''2 za 1'', ''3 za 1'' ...eee tugo moja

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Срећа у несрећи је што знам да су неки моји другови узимали озбиљан кеш од татиних синова за полагање испита и на оваквим приватним штампаријама диплома. Један другар је узео 100КМ за микроекономију (а тада је тек слушао предавања на ЕФБЛ), изашао човјек, а тамо питање: "Шта је тржиште?" :lol: :lol: :lol: (ко се иоле разуије у економију, знаће шта ово значи)
Добио деветку, узео 100КМ, без да трепне. Жао ми је што ја не могу, сад већ изгледам старије, па не би ишло, иначе бих рад злоупотребљавао ситуацију.
А тај исти лик (овај шро плаћа) је претходно испричао ситуацију, као: "Дошао ја на факултет да полажем неки испит, кад тамо пише да је одгођен! Гледам ја, тамо вамо, шта ћу сад... Видим на огласној, треба почети други неки испит. Контам, идем ја пробати, па шта буде...епилог.......добио 9 (ДЕВЕТ!?!?) уз клаузулу, ако хоће 10 мора урадити семинарски............... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: "
Као што волим рећи... паметном доста. :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 15:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Sve u svemu, onaj ko ide na privatne fakultete govorice kako su drzavni neorganizovani, imaju visoke kriterijume, profesori nisu zainteresovani za rad... a onaj ko ide na drzavne govorice kako su privatni prelagani, kako se tamo kupuju ispiti ... I ova tema moze imati jos hiljadu stranica ali stalno ce ce presipati iz supljeg u prazno.

Po mom misljenju privatni ce dobiti na znacaju kad se uradi nekoliko kontrola na svim privatnim fakultetima, pa kad ostanu dva, tri najbolja e onda ko bude imao para ice na privatne a ko ne nek se muci na drzavnim. Ali za to sve treba vremena.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
automotive je napisao:
ve u svemu, onaj ko ide na privatne fakultete govorice kako su drzavni neorganizovani, imaju visoke kriterijume, profesori nisu zainteresovani za rad

nisu svi neorganizovani. Nikome nije palo na pamet da uzme malo pa pogleda oragnizaciju ekonomije (drzavne), masinstva, itd. Nego se svi uhvatili filozofije pa je predstavljaju kao reprezentativan pokazatelj naseg univerziteta. Visoke kriterije i treba da imaju, u njima nema nista lose.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 15:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
automotive je napisao:
Sve u svemu, onaj ko ide na privatne fakultete govorice kako su drzavni neorganizovani, imaju visoke kriterijume, profesori nisu zainteresovani za rad... a onaj ko ide na drzavne govorice kako su privatni prelagani, kako se tamo kupuju ispiti ... I ova tema moze imati jos hiljadu stranica ali stalno ce ce presipati iz supljeg u prazno.

Po mom misljenju privatni ce dobiti na znacaju kad se uradi nekoliko kontrola na svim privatnim fakultetima, pa kad ostanu dva, tri najbolja e onda ko bude imao para ice na privatne a ko ne nek se muci na drzavnim. Ali za to sve treba vremena.

Potpisujem

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
[Enterprise] je napisao:
automotive je napisao:
ve u svemu, onaj ko ide na privatne fakultete govorice kako su drzavni neorganizovani, imaju visoke kriterijume, profesori nisu zainteresovani za rad

nisu svi neorganizovani. Nikome nije palo na pamet da uzme malo pa pogleda oragnizaciju ekonomije (drzavne), masinstva, itd. Nego se svi uhvatili filozofije pa je predstavljaju kao reprezentativan pokazatelj naseg univerziteta. Visoke kriterije i treba da imaju, u njima nema nista lose.

Isto tako .. uhvatili se ljudi par idiota (pa makar i oni bili u vecini) koji ne procitaju knjigu, a polazu ispite na privatnim fakultetima .. kad mozda ima i onih koji zaista zele nesto da nauce .. Kao sto je automotive rekao .. moze se o ovome raspredati na jos hiljadu stranica ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]