милица je napisao:
само да Ти кажем да машта може свашта
на НУБЛ у не постоји ДИФ. Овакве приче само дискредитују неке истине и полуистине. О онима који измишљају овакве приче говори начин површног и јадног приступа укупном проблему образовног система. А рећи да је ПИМ другачији од осталих приватлука је сујетно и тенденциозно ( због твог личног интереса у виду пријатељице, цуре, друга, сестре, брата.... ) Ја не бих улазила у разлоге. Суштина је у ствари да овде нико ништа не зна, ни државни, ни приватни "академски грађани". Сви сте обични конформисти, безидејни и инертни, и чекате да вам падне са неба, част изузетцима (који 100% не пишу на оваквим темама) Прочитала сам доста "од теме" и закључила да и поборници и противници угл. млате празну сламу
Sad sam provjerio. Nije bio u pitanju NUBL nego Apeiron, smijer sportski menadzment, predmet osnove anatomije. Izvinjavam se zbog greske. Pricao (i potvrdio) mi je to njegov kolega i cimer ... A i dalje stojim iza price o PiM-u, iako mi komsija i neki poznanici studira na Apeironu, uslovno receno radne kolege na BLC-u a drugovi na PiM-u, nisam ih posmatrao na nacin na koji ti insuiniras ... A da nisam cuo da ce od naredne akademske godine sve te privatne "diplome" u ministarstvo pod lupu (neprovjerena informacija), mozda bih i razmislio o nekom kreditu, pa da i ja dobijem nekakav papir za "ekoloski menadzment" ili sta vec ...
@mangia
Vjerujem da je to potpuno tacno. Ja sam umro od smijeha kad sam nakon predavanja iz magnetizma usao u ucionicu da ucim nesto izmedju predavanja jer sam kontao da je slobodna, a Bajic crta na tabli Dekartov koordinatni sistem i objasnjava likovima sa druge godine razliku izmedju sinusa i kosinusa ...
A cura koja je dobila zadatak iz osnova programiranja porukom sa neta, pa nakon zadnje } dopisala "Posted by ID_osobe_koja_joj_je_poslala" je vec usla u legendu ... Haj bar se Adam fino nasmijao ...
Ma rekao sam, nemojte da pocnemo i o drzavnim, na kojima pola studenata srpskog jezika i knjizevnosti pise ekavicu zato sto ne zna pravilno pisati ijekavicu, gdje student prava ne zna da fakultet krsi zakon i da ukoliko se pozove na isti, da ga ne mogu saltati, da ne zna elementarne stavke statuta jednog NGO-a, da student elektrotehnike prica o kompresiji jednog gigabajta u jedan megabajt, o gradjevini na kojoj polozim matematiku iz prve godine za lika koji ima cistu trecu godinu a da ne pricam da su mi nudili 500 KM za pismeni i 500 KM za usmeni na ekonomiji za ispit iz matematike, s tim da su troskovi falsifikovanja novog indeksa njihova briga, ili o drugu koji je iz treceg gimnazije "dobio" devetku na pismenom za lika na sumarstvu, apsolventu muzicke akademije koji objasnjavajuci jednoj buducoj uciteljici kako da svira osnovnu melodiju Svetosavske himne konstanto svira c2 umjesto d2 ... a onda malo pocnemo o Celicu, Vlajicu, Kravarusicu, Sijakovicu i slicnima, pa da nam tema prestigne "Now playing pt.2" po broju postova ......................
Mene jednostavno boli uvo (bicu kulturan

) za svim tim pricama. Hocu komad papira koji se zove diploma, i sto vise znanja da pokupim uz nju. A kad se manem honorarnih poslova i najzad normalno zaposlim, svjestan sam da mi diploma nece nista pomoci, nego fleksibilnost i spremnost da sto vise i brze usvajam nove vjestine potrebne za konkretan posao.