BL Boy je napisao:
po meni je nacionalni kljuc cista glupost gdje prednost ima politicka i nacionalna podobnost umjesto profesionalnosti i strucnosti, ali nije to sad tema. I sta sad kad bude ta rotacija sad ce kao taj novi(koji zaboga mora biti Hrvat, jer su se oni tako usaglasili,bez obzira ako ima kvalitetniji kadar koji je Srbin, Bosnjak ili Hrvat ali eto nije iz te vladajuce) biti bolji od dosadasnjih. Ne tvrdim da je sadasnji direktor bio sjajan, ali ne mislim da ce i naredni biti bolji. Vidim da su tvoje zamjerke na rad CRA oko kaznjavanja medija, pa to i jeste zadatak CRA, samo sto je po meni napravljen propust jer bi kazne trebale biti i cesce pogotovo za nacionalno huskacku retoriku za sto do sad zbog politicke osjetljivosti ovog pitanja nije bilo nekih kazni. Takodje na TV-u se nerijetko mogu cuti i psovke i sl. od voditelja kao sto su Dragan Marinkovic Maca pa to nekad prodje nekad i ne prodje sa kaznom. Ali vratimo se na temu digitalizacije ne provodi samo jedan covijek, tako da ni taj tvoj Kemo je nece sam provoditi vec citava masinerija ljudi koji rade u CRA, a koji ce raditi i nakon Keme.
Kao sto vec rekoh, u slozenoj drzavnoj tvorevini kakva je ova u kojoj zivimo, taj nacionalni kljuc, je vidis po meni veoma dobra stvar. I dalje ne mislim da u hrvatskom narodu ne postoji niti jedan dobar strucnjak koji bi se nasao na celu rak-a. Cak ne bi imao nista protiv da takvog strucanjaka, uvezemo iz Hrvatske, jer bi prenio ogromno iskustvo na nas ovdje. Pa pobogu, Hrvatska je, kao sto je pisao vise puta cini mi se, zigizmund, miljama daleko ispred nas. Uostalom, mi smo jedina zemlja na tom prostoru od Slovenije do Albanije, cak i bez pilot projekta – kao sto vec rekoh - tamni vilajet. I ko je za to odgovoran – naravno – Rak.
A da ce svako drugi ko dodje u Keminu fotelju, odakle god da dodje, biti bolji od njega u to uopste ne treba sumnjati…Uostalom, covjek je i dalje na celu te institucije nelegalno. A sto se tice mog nezadovoljstva Rakom, ne, covjece ti si sve pogresno povezao…Nema to nikakve veze sa nacionalnom retorikom, uostalom da si pazljivije citao ovaj moj post, a i ranije postove na ovu i slicne teme, vidio bi da je to moje nezadovoljstvo prvenstveno vezano za kriminal i kriminalne radnje zaposlenih u ovoj "instituciji", pa nadalje za nestrucnost, pa za selektivno kaznjavanje, gdje sam prvenstveno mislio na medijske klanove i lobije koji “odradjuju posao” u sadejstvu sa Rak-om pa stoga nikad ne budu kaznjeni ni zbog cega ( pazi, postoji niz oblasti zbog kojih mediji mogu biti kaznjeni ) pa tek onda negdje na dnu je nacionalna retorika. Na nju smo vec, cini mi se svi pomalo, oguglali.
Uostalom, da skratim, da li si se ikad zapitao zasto su signali nasih televizija i radio stanica nekoliko puta losiji od signala radio i tv stanica zemalja u okruzenju?
Da li si se ikad zapitao zasto tako cesto govorimo o losem kvalitetu domaceg tv i radio programa. ( da ne kazem pljujemo po medijima )
Nisu po meni uopste krivi mediji, kriv je po meni regulator koji nije postavio pravila igre i standarde, onako kako Bog zapovijeda, tako da iskljucivo zbog Rak-a imamo ovakav krs u eteru.