banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jun 2009, 08:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Nova varos ????? gdje se sad Nova varos uklapa u tu pricu ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 22:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Zar postoji jos iko normalan ovdje, ko misli da KemoAndco ( citaj "rak" ) mogu pohvatati sami sebe u prici oko digitalizacije a kamoli sprovesti istu na tlu BiH. Jedina smo zemlja u regiji koja nema pokrenut ni DVB-T pilot projekat a kamoli sta drugo, tj u pravom smislu rijeci - tamni vilajet.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Koliko ja znam postoji strategija po kojoj je predvidjeno da se digitalizacija u BiH zavrsi do 2011., e sad vjerovatno ce biti prolongiranja jer tesko je vjerovati da ce se moci ispostovati taj rok. Do sada kazu da sve ide po planu pa vidjecemo, ni 3G u mobilnoj telefoniji mnogima do skoro nije bio zamisliv pa eto postade realnost ove godine, tako da nista nije nemoguce ukoliko postoji spremnost i volja da se nesto ucini. Ni ja nisam zadovoljan sa radom CRA, ali treba pruziti sansu svakome i ne treba odmah u startu biti skeptican, a svejedno mi ni do 2012. necemo biti kandidat za EU tako da imamo jos vremena :lol: .

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 08:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pricaju, pricaju a jos nisu ni prstom makli :)
znaci do 2022. cemo mozda preci :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
BSE je napisao:

Pa čekaj, nisam baš nativni banjalučanin (:D),ali ne spada li taj dio oko zgrade vlade u Novu Varoš?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

points je napisao:
BSE je napisao:

Pa čekaj, nisam baš nativni banjalučanin (:D),ali ne spada li taj dio oko zgrade vlade u Novu Varoš?

ne :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
points je napisao:
BSE je napisao:

ne :)

Mogao si mi odmah objasniti onda u koji dio grada spada to područje? Ili je cilj da obojica nabijamo postove? :p

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 21:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Ni ja nisam zadovoljan sa radom CRA, ali treba pruziti sansu svakome i ne treba odmah u startu biti skeptican.

U startu skeptican? O cemu pricamo, pa Kemo i kompanija ( rak ) su toliko ogrezli u kriminal da za tu ekipu vise nema nikakvog starta, osim onog u Kuli u Vojkovicima... :roll: Dobro ajde, neka po nacionalnom kljucu ipak bude Zenica :wink:
A o "nepravilnostima" u njihovom "radu", ne vrijedi trositi tastaturu. :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
BL Boy je napisao:
Ni ja nisam zadovoljan sa radom CRA, ali treba pruziti sansu svakome i ne treba odmah u startu biti skeptican.

U startu skeptican? O cemu pricamo, pa Kemo i kompanija ( rak ) su toliko ogrezli u kriminal da za tu ekipu vise nema nikakvog starta, osim onog u Kuli u Vojkovicima... :roll: Dobro ajde, neka po nacionalnom kljucu ipak bude Zenica :wink:
A o "nepravilnostima" u njihovom "radu", ne vrijedi trositi tastaturu. :roll:

kad kazem u startu mislim na start ovoga oko digitalizacije, a svejedno mi ne mozemo niti uticemo ko ce biti biran to sve ide kako ide po nacionalnom kljucu i sve dok je tako bice bitnije ko je sta, nego ko je kvalitetniji i kompetentiji za neku poziciju. Tako da je to sistemska greska koja vodi do izbora nekvalitetnih kadrova, da ne spominjem da su iz procesa selekcije automatski iskljuceni kadrovi koji nisu stranacki angazovani i koji nisu u dominnatnim vladajucim politickim stranakama. Sto se tice tog kriminala i slicnog sto si pomenuo, ne sumnjam posto je kod nas u drzavi sve naopako, ali opet sta je tu je ti ljudi i dalje odlucuju.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 23:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
svejedno mi ne mozemo niti uticemo ko ce biti biran to sve ide kako ide po nacionalnom kljucu i sve dok je tako bice bitnije ko je sta, nego ko je kvalitetniji i kompetentiji za neku poziciju. Tako da je to sistemska greska koja vodi do izbora nekvalitetnih kadrova, da ne spominjem da su iz procesa selekcije automatski iskljuceni kadrovi koji nisu stranacki angazovani i koji nisu u dominnatnim vladajucim politickim stranakama. Sto se tice tog kriminala i slicnog sto si pomenuo, ne sumnjam posto je kod nas u drzavi sve naopako, ali opet sta je tu je ti ljudi i dalje odlucuju.

Hm, nije to bas tako...nemam ja nista protiv nacionalnog kljuca...on je cak veoma pozeljan u zemlji poput ove i pogotovo kada je u pitanju tako opipljiva oblast poput RAK-a, ali se Kemo i kompanija ponasaju kao da rak njihova privatna prcija, u kojoj maznjava koliko ko stize, a nacionalni kljucevi su odavno naruseni, odluke se donose preglasavanjem, a nacionalni kljucevi su pali u vodu i ponovnim, samoizborom Keme Huseinovica na mjesto direktora. Pa mogla bi tu malo biti i rotacija, po pominjanom nacionalnom kljucu, zar ne? Nije valjda da su kvalitetni kadrovi samo u jednom narodu??? Ma dajte, plaese...Uostalom i lideri vodecih politickih partija koje su formirale vlast u BiH su se usaglasili da bi na mjestu direktora RAK-a u novom mandatu trebao biti - hrvat. Ali to za Kemu i bratiju ne vazi, oni sami donose odluke, nikome ne polazu racune i funkcionisu kao privatna firma koja se bogati na selektivnom kaznjavanju medija gdje postoje njima podobni i nepodobni mediji...I takva ekipa da provede digitalizaciju, ma dajte pobogu... :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 09:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

points je napisao:

Mogao si mi odmah objasniti onda u koji dio grada spada to područje? Ili je cilj da obojica nabijamo postove? :p

ah sorry, do mene je, nisam skontao da te interesuje
u pitanju je Centar, odnosno nova formulacija Aleja-Centar

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
points je napisao:

ah sorry, do mene je, nisam skontao da te interesuje
u pitanju je Centar, odnosno nova formulacija Aleja-Centar

Hvala.
A drug, meni bi značilo kad bi prestao stalno pisati te svoje nadimke za RAK, pomalo su iritantni. Znaš na šta mislim, ne da mi se pisati.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 20:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

points je napisao:
A drug, meni bi značilo kad bi prestao stalno pisati te svoje nadimke za RAK, pomalo su iritantni. Znaš na šta mislim, ne da mi se pisati.

Kako kome! Prijedlog - ne citas moje postove u kojima spominjem "privatnu firmu" KemoAndco
(oups rak) i rijesen problem... :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 21:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drug je napisao:
BL Boy je napisao:
svejedno mi ne mozemo niti uticemo ko ce biti biran to sve ide kako ide po nacionalnom kljucu i sve dok je tako bice bitnije ko je sta, nego ko je kvalitetniji i kompetentiji za neku poziciju. Tako da je to sistemska greska koja vodi do izbora nekvalitetnih kadrova, da ne spominjem da su iz procesa selekcije automatski iskljuceni kadrovi koji nisu stranacki angazovani i koji nisu u dominnatnim vladajucim politickim stranakama. Sto se tice tog kriminala i slicnog sto si pomenuo, ne sumnjam posto je kod nas u drzavi sve naopako, ali opet sta je tu je ti ljudi i dalje odlucuju.

Hm, nije to bas tako...nemam ja nista protiv nacionalnog kljuca...on je cak veoma pozeljan u zemlji poput ove i pogotovo kada je u pitanju tako opipljiva oblast poput RAK-a, ali se Kemo i kompanija ponasaju kao da rak njihova privatna prcija, u kojoj maznjava koliko ko stize, a nacionalni kljucevi su odavno naruseni, odluke se donose preglasavanjem, a nacionalni kljucevi su pali u vodu i ponovnim, samoizborom Keme Huseinovica na mjesto direktora. Pa mogla bi tu malo biti i rotacija, po pominjanom nacionalnom kljucu, zar ne? Nije valjda da su kvalitetni kadrovi samo u jednom narodu??? Ma dajte, plaese...Uostalom i lideri vodecih politickih partija koje su formirale vlast u BiH su se usaglasili da bi na mjestu direktora RAK-a u novom mandatu trebao biti - hrvat. Ali to za Kemu i bratiju ne vazi, oni sami donose odluke, nikome ne polazu racune i funkcionisu kao privatna firma koja se bogati na selektivnom kaznjavanju medija gdje postoje njima podobni i nepodobni mediji...I takva ekipa da provede digitalizaciju, ma dajte pobogu... :roll:

po meni je nacionalni kljuc cista glupost gdje prednost ima politicka i nacionalna podobnost umjesto profesionalnosti i strucnosti, ali nije to sad tema. I sta sad kad bude ta rotacija sad ce kao taj novi(koji zaboga mora biti Hrvat, jer su se oni tako usaglasili,bez obzira ako ima kvalitetniji kadar koji je Srbin, Bosnjak ili Hrvat ali eto nije iz te vladajuce) biti bolji od dosadasnjih. Ne tvrdim da je sadasnji direktor bio sjajan, ali ne mislim da ce i naredni biti bolji. Vidim da su tvoje zamjerke na rad CRA oko kaznjavanja medija, pa to i jeste zadatak CRA, samo sto je po meni napravljen propust jer bi kazne trebale biti i cesce pogotovo za nacionalno huskacku retoriku za sto do sad zbog politicke osjetljivosti ovog pitanja nije bilo nekih kazni. Takodje na TV-u se nerijetko mogu cuti i psovke i sl. od voditelja kao sto su Dragan Marinkovic Maca pa to nekad prodje nekad i ne prodje sa kaznom. Ali vratimo se na temu digitalizacije ne provodi samo jedan covijek, tako da ni taj tvoj Kemo je nece sam provoditi vec citava masinerija ljudi koji rade u CRA, a koji ce raditi i nakon Keme.

Poslednji put menjao BL Boy dana 17 Jun 2009, 23:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

RAK: Zadovoljstvo zbog usvajanja strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju
CRA izrazila zadovoljstvo povodom usvajanja Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju (DTT) u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u Bosni i Hercegovini izrazila je danas Regulatorna agencija za komunikacije (RAK).

Usvajanje Strategije rezultat je uspješne suradnje Vijeća ministara BiH, Regulatorne agencije za komunikacije i DTT foruma, koji je nacrt Strategije izradio kroz rad stručnih radnih grupa s predstavnicima najvažnijih zainteresiranih strana u sektoru komunikacija iz cijele BiH (Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Regulatorna agencija za komunikacije, članice JRTVS BiH, AEM, UMI, itd.), priopćeno je.

"Usvajanjem Strategije otvara se novo poglavlje u procesu uvođenja digitalne radiodifuzije u Bosni i Hercegovini, te potvrđuje opredijeljenost države k europskim integracijama. Pred nama je razdoblje u kojem će se raditi na izradi Akcijskog plana za realizaciju zadataka na implementaciji Strategije i uspješnog prelaska na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u Bosni i Hercegovini. Digitalno emitiranje građanima će omogućiti bolji prijam signala, jasniju sliku, kvalitetniji zvuk, dodatne kanale i nove servise", naglasio je Kemal Huseinović, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije. (F)

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 00:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
po meni je nacionalni kljuc cista glupost gdje prednost ima politicka i nacionalna podobnost umjesto profesionalnosti i strucnosti, ali nije to sad tema. I sta sad kad bude ta rotacija sad ce kao taj novi(koji zaboga mora biti Hrvat, jer su se oni tako usaglasili,bez obzira ako ima kvalitetniji kadar koji je Srbin, Bosnjak ili Hrvat ali eto nije iz te vladajuce) biti bolji od dosadasnjih. Ne tvrdim da je sadasnji direktor bio sjajan, ali ne mislim da ce i naredni biti bolji. Vidim da su tvoje zamjerke na rad CRA oko kaznjavanja medija, pa to i jeste zadatak CRA, samo sto je po meni napravljen propust jer bi kazne trebale biti i cesce pogotovo za nacionalno huskacku retoriku za sto do sad zbog politicke osjetljivosti ovog pitanja nije bilo nekih kazni. Takodje na TV-u se nerijetko mogu cuti i psovke i sl. od voditelja kao sto su Dragan Marinkovic Maca pa to nekad prodje nekad i ne prodje sa kaznom. Ali vratimo se na temu digitalizacije ne provodi samo jedan covijek, tako da ni taj tvoj Kemo je nece sam provoditi vec citava masinerija ljudi koji rade u CRA, a koji ce raditi i nakon Keme.

Kao sto vec rekoh, u slozenoj drzavnoj tvorevini kakva je ova u kojoj zivimo, taj nacionalni kljuc, je vidis po meni veoma dobra stvar. I dalje ne mislim da u hrvatskom narodu ne postoji niti jedan dobar strucnjak koji bi se nasao na celu rak-a. Cak ne bi imao nista protiv da takvog strucanjaka, uvezemo iz Hrvatske, jer bi prenio ogromno iskustvo na nas ovdje. Pa pobogu, Hrvatska je, kao sto je pisao vise puta cini mi se, zigizmund, miljama daleko ispred nas. Uostalom, mi smo jedina zemlja na tom prostoru od Slovenije do Albanije, cak i bez pilot projekta – kao sto vec rekoh - tamni vilajet. I ko je za to odgovoran – naravno – Rak.
A da ce svako drugi ko dodje u Keminu fotelju, odakle god da dodje, biti bolji od njega u to uopste ne treba sumnjati…Uostalom, covjek je i dalje na celu te institucije nelegalno. A sto se tice mog nezadovoljstva Rakom, ne, covjece ti si sve pogresno povezao…Nema to nikakve veze sa nacionalnom retorikom, uostalom da si pazljivije citao ovaj moj post, a i ranije postove na ovu i slicne teme, vidio bi da je to moje nezadovoljstvo prvenstveno vezano za kriminal i kriminalne radnje zaposlenih u ovoj "instituciji", pa nadalje za nestrucnost, pa za selektivno kaznjavanje, gdje sam prvenstveno mislio na medijske klanove i lobije koji “odradjuju posao” u sadejstvu sa Rak-om pa stoga nikad ne budu kaznjeni ni zbog cega ( pazi, postoji niz oblasti zbog kojih mediji mogu biti kaznjeni ) pa tek onda negdje na dnu je nacionalna retorika. Na nju smo vec, cini mi se svi pomalo, oguglali.

Uostalom, da skratim, da li si se ikad zapitao zasto su signali nasih televizija i radio stanica nekoliko puta losiji od signala radio i tv stanica zemalja u okruzenju?
Da li si se ikad zapitao zasto tako cesto govorimo o losem kvalitetu domaceg tv i radio programa. ( da ne kazem pljujemo po medijima )

Nisu po meni uopste krivi mediji, kriv je po meni regulator koji nije postavio pravila igre i standarde, onako kako Bog zapovijeda, tako da iskljucivo zbog Rak-a imamo ovakav krs u eteru.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 11:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Jun 2009, 11:33
BL Boy je napisao:
RAK: Zadovoljstvo zbog usvajanja strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju
CRA izrazila zadovoljstvo povodom usvajanja Strategije prelaska s analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju (DTT) u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz u Bosni i Hercegovini izrazila je danas Regulatorna agencija za komunikacije (RAK).

Usvajanje Strategije rezultat je uspješne suradnje Vijeća ministara BiH, Regulatorne agencije za komunikacije i DTT foruma, koji je nacrt Strategije izradio kroz rad stručnih radnih grupa s predstavnicima najvažnijih zainteresiranih strana u sektoru komunikacija iz cijele BiH (Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Regulatorna agencija za komunikacije, članice JRTVS BiH, AEM, UMI, itd.), priopćeno je.

"Usvajanjem Strategije otvara se novo poglavlje u procesu uvođenja digitalne radiodifuzije u Bosni i Hercegovini, te potvrđuje opredijeljenost države k europskim integracijama. Pred nama je razdoblje u kojem će se raditi na izradi Akcijskog plana za realizaciju zadataka na implementaciji Strategije i uspješnog prelaska na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u Bosni i Hercegovini. Digitalno emitiranje građanima će omogućiti bolji prijam signala, jasniju sliku, kvalitetniji zvuk, dodatne kanale i nove servise", naglasio je Kemal Huseinović, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije. (F)

MA BIH JE OPDAVNO SPREMNA ZA DIGITALNU TV SAMO SU KOCILI ONI KOJI ZAPJENE PRI POMISLI NA NAPREDAK NAJEVROPSKIJE ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA. 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 14:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
"tratinchica" Brena nema nikakve veze sa digitalizacijom televizije i u buduce koristi mala slova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]