Citiraj:
Проћитајте овај текст па се добро запитајте како Звезда уопште постоји?!?
Crvena Zvezda nije ni Den Tana, ni Lukić, ni Toplica, već daleko iznad toga i zato još postoji, a postojaće i dalje, bez obzira na teškoće. Inače interesantno mi je da je do dokumenta došao baš Press, koji je, vidi đavola, dio prvog pula sponzora koji su potpisali ugovore sa Crvenom Zvezdom. Eksluzivna informacija, slučajno je dospjela do medijske kuće, koja će ubuduće biti pokrovitelj Zvezde, a druga dva sponzora su, ako me moje kratkoročno pamćenje ne vara, Lasta i JAT. I vidi sad đavola... Danas su birani novi članovi UO i šta se desilo. Novo iznenađenje...
Sportal je napisao:
Novi članovi Upravnog odbora Zvezde postali su Đorđe Brdarski iz JAT-a, nekadašnji fudbalski sudija, a sada državni sekretar u Ministarstvu energetike i rudarstva Dušan Mrakić, kao i direktor Press pablišing grupe Đorđe Stefanović
Drugim riječima, mjesta u upravnom odboru dobili su ljudi iz prvih sponzora koje su Lukić i ekipa doveli na Marakanu. Nije to ništa neobično, ali pod uslovom da sponzor obezbjeđuje velika sredstva za funkcionisanje kluba, pa je u takvoj situaciji logično da traži mjesto u UO. Međutim, pomenute tri firme, svoj dio sponzorstva, obavljaće u vidu usluga, mada mi nije baš najjasnije kako će to činiti "Press", ako se sa JAT-om i Lastom, mogu vozati zat džabaka ili sa popustom.
Press je po svemu sudeći, nova medijska tabla, koja će sadašnjem rukovodstvu, poslužiti za ispišavanje po prethodnicima i reklamiranje sopstvenih dostignuća i planova.
Za sada još nema ozbiljnih sponzora koji bi uložili finansijska sredstva u klub, a po svemu sudeći, neće ih ni biti. Glavni Lukićev predizborni adut, bila je Moskovska banka, a od tog ugovora nema ništa ni u najavi. Zapravo, ima ga u najavi, ali bez konkretnog roka...
Glavnina finansijskih sredstava i dalje dolazi od rata koje se uplaćuju za Žigića, Milovanovića, Kovačevića i ekipu i karte su bačene na 3 miliona, koje će Vulvsi, po svemu sudeći, uplatiti za Milijaša i 2 miliona od Đenove za Tomovića. Usput, spominjao se i Lukoil kao novi sponzor, valjda, a kako ga spomenuše, tako i nestade iz opticaja.
Bojim se i dalje samo jedne stvari... Uopšte ne sumnjam u iskrene namjere sadašnjeg rukovodstva, ali me izuzetno plaši njihova (ne)sposobnost koju su dosada demonstrirali...
Ništa od obećanog nisu ispoštovali, kao prvo... Pričalo se samo o štetnim strancima, njihovom odlasku iz kluba i baziranju na igrače iz sopstvene škole omladinske škole... Sad se satraše da zadrže dvojicu stranaca, dovode osrednje igrače iz domaće lige, a direktora omladinske škole nema ni u najavi, što implicira da se jedna od osnovnih stavki iz njihovog plana za oporavak (onog na 18 stranica koji nikad ne vidješmo u potpunosti), uopšte nije ispoštovala. Da je na vrijeme imenovan sposoban čovjek, na funkciju šefa omladinske škole, dosad je mogao da napravi detaljan plan skautinga, zaposli prave trenere i već počne lov na talentovane klince, a zasad još uvijek stoji mrtvo slovo na papiru. Zato je imenovan novi protparol i smijenjen je Ilija Ivić. To su izgleda bile jako bitne stavke... I sam Ratomir Dujković je rekao da Lukić i ekipa, nisu ispoštovali dogovoreno...
Rezime nije baš ništavan, ali se pomjeraju mikronskim koracima sa mrtve tačke. Trebalo im je dvije sedmice da se dogovore o raskidu ugovora sa bivšim sportskim direktorom i gensekom, te da ugovore sponzorstvo kako bi tim imao prevoz, besplatan ili jeftiniji. Ozbiljni poslovni ljudi, takve stvari koje spadaju pod rutinske, rješavaju za 2-3 dana...
Slabo je to i dok se oni nauče poslu, ode Zvezda još dublje pod led.