banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 18:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1050 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jun 2009, 18:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Delije: Partizan hteo da nas ponizi

Delije smatraju da je Partizan angažovanjem jednog od najboljih igrača Crvene zvezde Klea želeo dodatno da ponizi nekadašnjeg evropskog šampiona koji se nalazi u teškoj finansijskoj krizi, prenosi Kurir. Navijači crveno-belih ljuti su i na novo rukovodstvo jer nije uložilo napor da Brazilac ne ode u Humsku. Uprava Zvezde, međutim, ravnodušno gleda na prelazak Klea u Partizan i smatra da će umesto njega angažovati jeftinijeg i boljeg igrača.
Vladimir Šavija, jedan od vođa Delija, kaže da je zatečen odlukom Klea da pređe u Partizan, ali i malodušnošću nove uprave, koja ništa nije uradila tim povodom.

- Partizan je angažovanjem Klea želeo da ponizi Crvenu zvezdu! Svesno su išli s tim ciljem jer znaju u kojoj se situaciji nalazi naš klub. Imamo informacije da su ga platili i više od cene za neke igrače sličnih kvaliteta koji su im nuđeni - rekao je Vladimir Šavija i dodao:

- Očekivalo se od čelnika Partizana da nas dotuku i pokažu da su trenutno dominantniji, ali naše rukovodstvo nije smelo da ostane po strani. Boli kada naš igrač ide tamo. Nije prijatno. Nećemo da miniramo Lukićevu ekipu, jer moraju da smanje dugove i nagomilane troškove. Trebalo je makar da sednu za sto sa Kleom i njegovim menadžerom i ulože napor da Brazilac ne ode u Partizan. Nema veze, sigurno je samo da će Delije na prvom derbiju spremiti toplu dobrodošlicu Kleu.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 19:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Mladi reprezentativac Gane, Džošua Boateng, spreman da u Crvenoj zvezdi igra bez plate
Nisam lud što želim da igram u Srbiji

Beograd, Klivlend - Mladi reprezentativac Gane, Džošua Boateng (22), spreman je da u Crvenoj zvezdi naredne sezone igra bez plate. Boateng igra na poziciji levog krila i već je bio na probama u španskom Himnastiku, francuskom Strazburu i Los Anđeles Galaksiju, međutim, on baš želi da dođe u Srbiju i igra besplatno za crveno-bele.

Pošto ovakva ponuda zvuči kao u Telešopu - sve je idealno, ali sigurno ima neka „kvaka“, posredstvom menadžera Darka Gašića stupili smo direktno u kontakt sa Boatengom, koji se trenutno nalazi u Klivlendu, gde igra za tim Univerziteta Liberti, na kojem je ove godine diplomirao na smeru „menadžment u sportu“.

Koji su vaši motivi da napustite SAD kako biste besplatno igrali u nekom srpskom klubu?
- Izvinjavam se, ali moram da vas ispravim. Ne dolazim u Srbiju da bih igrao u nekom klubu, već u Crvenoj zvezdi, najpopularnijoj ekipi iz tog dela Evrope - priča Boateng za Danas.
(Uci od Ganaca Milanko)

Šta znate o Crvenoj zvezdi i Srbiji?
- Gana je sa srpskim trenerom Ratomirom Dujkovićem, kada se plasirala na Svetsko prvenstvo, napravila najveći uspeh u svojoj fudbalskoj istoriji. Srbija sa Radomirom Antićem ima izuzetno jaku reprezentaciju. Očigledno je da su srpski treneri dobri i da umeju da izvuku maksimum iz igrača. Za Crvenu zvezdu znam da je početkom 90-ih godina prošlog veka osvojila poslednji Kup evropskih šampiona. To mi je sasvim dovoljno da znam o njoj. Ne postoji mnogo klubova koji su bili šampioni Evrope. Znam i to da je Zvezda u dugu od 25 miliona evra. Znam da navijači Zvezde umeju da cene igrače koji su spremni da se žrtvuju za klub. Evo, spreman da se žrtvujem za Zvezdu i da igram bez para narednih godinu dana.

Zašto biste besplatno igrali u Zvezdi?
- Prvo da razjasnimo jednu stvar. Nisam lud što dolazim u Srbiju da igram besplatno. Svestan sam da će me ljudi posmatrati kao nenormalnu osobu, ali stvar je u suštini veoma jasna. Imam 22 godine i upravo sam završio koledž. U SAD me smatraju talentovanim igračem. Prošle godine sam u LA Galaksiju bio na probi pošto su me izabrali kao 33. na draftu. Bio sam na probama i u Himnastiku i Strazburu. Sa Galaksijem nisam uspeo da se dogovorim oko ugovora, a Španci i Francuzi tada nisu želeli da sačekaju još godinu ili dve da diplomiram. Dolazak u Zvezdu bio bi dobar početni korak i šansa da posle pređem u klub koji će mi dati ozbiljnu platu.

Ako će Zvezda biti samo „odskočna daska“, koliko mislite da se zadržite u njoj?
- Ne bih na taj način tumačio moje reči. Ovde trenutno imam mesečnu platu od 5.000 dolara. Normalno je da jednog dana želim da zarađujem sto puta veću sumu. Normalno je i da će mi menadžer, kada dođem u Zvezdu, obezbediti smeštaj i novac za osnovne potrebe. Ako vredim, kao što mislim da vredim, očekujem da Zvezda neće oklevati i da će mi ponuditi ozbiljan ugovor. Ako ne vredim, rastaćemo se. Ako budem imao dobar ugovor u Zvezdi, sigurno je da neću otići bilo gde. Otići ću samo u ozbiljan klub, koji je najmanje jednako velik kao Zvezda. Ovo mi je šansa da igram u Ligi Evrope i možda i u Ligi šampiona i da izrastem u velikog igrača. Malo je fudbalera koji su uspeli, a da su samo trčali za novcem. Fudbal se igra srcem, a pare će same doći kao nagrada za trud - zaključuje Boateng.

Crveno-beli vagaju do sledeće nedelje
Crvena zvezda će na ponudu Džošue Boatenga odgovoriti u toku sledeće nedelje. Prema informacijama sa Marakane prvi potez je na Ratomiru Dujkoviću, bivšem selektoru Gane, a onda će na osnovu eventualnog pozitivnog mišljenja mladi Ganac doći na probu u Beograd. Konačnu odluku doneće predsednik Vladimir Lukić, glavni kandidat za novog sportskog direktora Ivan Adžić i naravno trener Vladimir Petrović Pižon.

Dnevni list Danas

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
'ajde...pretpostavljam da je sasvim slucajno sto decko dolazi bas iz gane (ciji je selektor, gle cuda, bio neko ko ima neku funkciju sad u zvezdi...doduse, nikom nije jasno koju). bio na probi u himnasticu? wooow, u kojoj oni ligi uopste igraju? mislim, vuce, budimo ozbiljni :lol: :lol:

a i ovaj savija neki mnogo simpatican tip. kao, on ima informacije da je partizan zelio da ponizi zvezdu. kao da su retardirani pa da bacaju pare na igraca samo zato da bi ponizili zvezdu. boze me sacuvaj i sakloni, ko sve u danasnje vrijeme izjavljuje nesto po medijima i postavlja saopstenja.

a tek ovo sa ivicem. 230 000 eura plate?! i to u situaciji kada je zvezda bila u velikim dugovima? mislim, sasvim je normalno da on trazi da mu se daju pare makar za jednu sezonu. ali mi uopste ne izgleda normalno da neko odredi toliku platu sportskom direktoru kluba koji je u nezavidnoj finansijskoj situaciji. i onda se svi cude otkud 25 miliona minusa...ocigledno je da su najmanji dio tog minusa napravile plate igraca.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
a tek ovo sa ivicem. 230 000 eura plate?! i to u situaciji kada je zvezda bila u velikim dugovima? mislim, sasvim je normalno da on trazi da mu se daju pare makar za jednu sezonu. ali mi uopste ne izgleda normalno da neko odredi toliku platu sportskom direktoru kluba koji je u nezavidnoj finansijskoj situaciji. i onda se svi cude otkud 25 miliona minusa...ocigledno je da su najmanji dio tog minusa napravile plate igraca.

milanko, pomalo pretjeruješ u sarkazmu i osudama. Iako se u principu, slažem sa većinom stvari koje u posljednje vrijeme napišeš (što je, moram da priznam, ranije bilo nezamislivo), mislim da ovdje konkretno pišeš dosta paušalno.

Ivić je toliku platu zahtjevao, jer je bio toliko plaćen, dok je radio u AEK-u i po mom skromnom sudu, svoj posao u Zvezdi je odradio maksimalno. Dovodio je kvalitetne igrače, koji su stizali na vrijeme da uđu u trenažni proces i sve što je najavljivao, uspjevao je i da odradi. Po meni, greška, i to velika, bila mu je trener, jer bi Zeman, ovo potpisujem, sa ekipom koju je Janevski imao na raspolaganju u drugom dijelu, napravio fantastičan tim, a uz to, ne bi morali da mu plaćaju neromnu odštetu... Uglavnom, potpisivanje Ivića bio je klasičan potez bez kojeg se ne može. Ako hoćeš kvalitet, moraš da ga platiš. Ako hoćeš profit, moraš da investiraš.
Bez adekvatnih ulaganja, nema rezultata, to je valjda jasno. E sad... Ivić je došao sa reputacijom i zahtjevima proporcionalnim tome i mislim da je njegovo angažovanje bio jedan od rijetkih, pametnih poteza u posljednje vrijeme. TO što je on zahtjevao određena sredstva za transfere, a ona dolazila od kredita kod banaka, koji su potpisivani pod nenormalnim uslovima i sa enormnim kamatnim stopama, to već nije njegov problem. Njegovo je bilo da dovodi igrače i to je i činio...
Sa druge strane, prije, a evo i poslije, Ivića, radili su i radiće sve sami početnici u tom poslu. Adžić, Maza Vaslilijević, Stojanović, Bunjevčević, koji je još bio u najgoroj mogućoj situaciji, jer je bio sportski direktor, po opisu posla, čovjek zadužen za dovođenje igrača i sve vezano za taj dio posla, a nije imao nikakva ovlašćenja, nikakav budžet, pa je konstantno bio na udaru štampe i navijača, koji su se čak i sprdali sa njim, zbog stalnih najava o pojačanjima za 2-3 dana. Od njega se izgleda očekivalo da i bukvalno dovodi igrače za džabe... Opet, to je bila njegova greška što pred upravu koaj ga je angažovala, nije stavio jasan i koncizan ugovor, koji bi definisao sve vezano za njego posao u najsitnije detalje. Tako je uradio Ivić, i to kod advokata u Grčkoj i vidi se da je čovjek znao šta radi. Sad ga dupeglavci i amateri u sadašnjoj upravi osuđuju zbog nedostatka morala, jer je to jedino za šta mogu da se uhvate. Amaterizam na samom startu, koji se usput pokazuje i u stalnim pokušajima da se sa igračima (strancima) raskinu ugovori, umjesto da se isti barem pokušaju prodati i tako da se zaradi neki dinar... Kao što rekoh, čisti amaterizam... Još uvijek čekam makar jednog sponzora kojeg je Lukić obećao, a obećao je Moskovsku banku, Telekom i Koka Kolu, ako se ne varam... Pa da vidimo i to čudo...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 21:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@nitro : uopste nisam namjeravao da budem sarkastican. mislim da je sasvim normalno da on trazi te pare, i mislim da je i u zvezdinom dalekoseznom interesu da ih i dobije, i to sto prije. jer, ako se tu nesto iskomplikuje, ko bi onda ozbiljan poslije htio da se prihvati mjesta sportskog direktora zvezde, ako zna da uprava koja ga je dovela moze da bude smijenjena kad god to nekom padne na pamet, i da mu se u tom slucaju moze desiti da ga otjeraju iz kluba bez prebijene pare.
ono sto je meni cudno je da sportski direktor kluba ima vecu platu nego skoro svi fudbaleri. opet kazem, ne znam kako ide vodjenje kluba, ali bi valjda trebalo da se dalekosezno proracuna koliki ce, makar otprilike, biti budzet kluba, pa da se odredi koliki dio toga ide na prvi tim, koliki na funkcionere itd, i da se onda odredi koliko se moze dati sportskom direktoru. a ne da se dovede sportski direktor, da mu se ogromna (za zvezdine finansijske uslove) plata a onda se proracunava sta je ostalo za igrace. makar meni tako izgleda logicno.
no, to sve spada pod grijehe ranijeg rukovodstva. i ja mislim da je krajnje neozbiljno prozivati nekoga ko trazi svoje pare za nedostatka morala, pogotovo sto ni lukic ni kompanija sasvim sigurno ne rade za dzaba.
sto se tice doticnog kleuta, nemam pojma ni ko je on, ni kakvo iskustvo ima, ali mi nekako vrlo para usi da se na mjesto gen seka postavlja neko ko nema dovoljno skole za to. al ajde, da ne ispadne da ja samo sarkasticno kritikujem, mozda covjek zna posao..

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Ја сам рекао одмах када је Ивић дошао да не знам какав је стручњак плата му је превелика. Не кривим ни њега ни садашњу управу, он као радник жели да добије своје а Звезда као послодавац му то мора обезбједити. Зашто су мафијаши њему дали толики уговор то само ни знају, јер новине пишу да поред 300 000 еврића за двије године и они су му дужни још двјеста. Дакле за двије године пола милиона евро ночаница, свака му част узо је пару.

Што се тиче његових појачања апсолутно се неби сложио да су сва била квалитетна као што Нитро наводи.
Врањеш - ко зна можда нешто и буде(мачак у врећи), Пејчиновић веома разочаравајуће, то је Стојић увалио Звезди највјероватније је и његов играч само га покушава преко ЦЗ продати, Оумару је доста недоречен мада мислим да се од њега могао направити солидан играч, Шишић тотално ништа одигро свега пар утакмица, мислим да је солидан играч али апсолутно роба с фелером све му је живо оштећено нешто као Броновицки. Турорић :roll: :cry: :-? нужно зло, нула на квадрат, Гвоздени је при крају своје каријере ал рецимо да се од њега може извући још мало бар искуства, Паркер и Исах, доста квалитетни играчи те му се ту не може ништа приговорити, Џеф Силва?!?! Јак, брз али без трунке талента, апсолутни антиталент за фудбал и по мени највеће разочарење, Фереира, јел ко зна шта је тај лик радио, можда сакупљао лопте и сл. али игро фудбал није.

Да сумирам, помпезно је најављивао топ играче које ће донјети квалитет Звезди, и чинити превагу али од тог наравно ништа није било. Исах и Паркер су ове рјечи и оправдали а остали нису били ни близу. Потенцијални "играчи" су Врањеш и Пејчиновић остало фелерична роба која је дошла у клуб мимо свих обећања што се тиче квалитета, поготово када узмемо ону фразу "доводим играче који ће одмах бити на располагању тренеру Јаневском.."

Стога мислим да би било крајње вријеме престати величати Илију великог, ништа за памћење није радио, сем што је узео паре и вјерујем да ће се о томе причати а о играчима неће сигурно.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ивић тражи 230.000 еура за свој рад.
Исах дошао за 500.000 еура, вриједност му је послије прве утакмице износила 1 мил (данс дупло више). За 90 минута игре против Партизана, Ивић се отплатио за читаву годину! Толико једноставно... Исто примјенити за Паркера, Шишића...
А сјетимо се Броновицког, Тадеуа, Аилтона, Саласа, Баркоса, Мисдонгарда и осталих, и колико је Звезда зарадила или могла зарадити на њима? Излишно је причати о високој плати, кад човјек направи прилику да клуб узме 10 (ДЕСЕТ) пута већи кеш. (да уопште не причамо о резултатима) Е сад што ови "стручњаци" нису у стању да то реализују, већ вођени сујетом, све то одбацују, друга је прича. За мене је сваки цент заслужио. И више. Бољег спортског директора неће Звезда имати. Дуго.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ама шта за Шишића, шта је тај човјек урадио о њему се једино писало кад је избачен из стана а одиграо је укупно двије и по утакмице за цијелу полусезону? Па јел Звезда има новца да плаћа такве половњаке, а он је имао можда и највећу плату у клубу. Само се враћан на рјечи госн. Илије "доводимо играче који су апсолутно спремни и могу одмах да донесу резултат а терену". Када га је довео био је поврјеђен, значи слаго је!

Ја сам рекао да је грешка управе што је дала толике паре, не Ивићева и зашто би била он је само радник!!! Како можеш дати неке паре које немаш то је поента читаве приче! Да би продао тог Исаха и Паркера мораш да их платиш милион и по евра, које пази чуда, немаш! Да би продао тог чувеног Клеа мораш да платиш милион евра а ни њих немаш!
Како нико не спомиње осталих ето рецимо 6 играча, они су плаћени мало али имају папрене уговоре, погледајте колики је уговор од Фереире који је читава три пута сједио на клупи?

Ко ће та дуговања да измири? Није све тако црно или бјело како гледате, мада најмање је тај несрећник Ивић крив, криви су они који су сједили у тој проклетој управи и са тзв. позајмицама гурали клуб до дна. Посљедице оваквог рада ће тек бити видљиве у будућности, нажалост.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što se tiče Ivićevih pojačanja, možemo diskutovati do prekosutra, ali činjenica broj 1 jeste, da je doveo za male pare, igrače kojima kasnije vrijednost može samo rasti.
Činjenica broj 2 - sve što je obećao, to je i ispunio.
Činjenica broj 3 (meni možda i najdraža) - niko od novinara, nije imao blagog pojma šta Ilija radi i sve ih je držao neizvjesnosti, dok se igrač ne pojavi na potpisivanju ugovora.

Citiraj:
Само се враћан на рјечи госн. Илије "доводимо играче који су апсолутно спремни и могу одмах да донесу резултат а терену". Када га је довео био је поврјеђен, значи слаго је!

Mislio je čovjek na fizičku spremu u smislu da igrači ne moraju da prolaze poseban režim priprema. A i kakva ti je to logika molim te? Ispade da ako je igrač trenutno povrijeđen, ne treba ga uzimati, bez obzira što je u pitanju kvalitetan igrač... Šišić je odličan igrač, reprezentativac i bivši prvotimac Olimpijakosa, a kao za Zvezdu nije dobar.
Što se tiče Tutorića i Gvozdenovića, dovedeni su za džabe, tako da se o njima ne može govoriti kao o promašajima. To da li su kvalitetni, ne treba previše znanja da se utvrdi. Tutorić je mediokritet, ali može da posluži, a Gvozdenović nije mogao da dobije papire, dugo vremena, pa zbog toga nije ni igrao, što opet nije Ivićeva greška. Ponavljam opet da je taj čovjek ispunjavao zadata obećanja i doveo igrače kojima je vrijednost mogla samo da raste, što će reći da je mogao da donese i profit. A da je imao promašaja - jeste. Ne postoji na svijetu sportski radnik, koji nije napravio greške u dovođenji igrača. Nema potrebe da nabrajam sad kikseve pojedinih vrhunskih sportskih radnika...

A što se tiče plata Zvezdinih igrača, koje su prije par dana navedene u Žurnalu, recimo da vjerujem u nekih 50 odsto napisanog. Jednostavno, to su novinarski lešinari, vječito željni jefitnih senzacija, iskarikirali neka nagađanja koja su dobili od ko zna koga. Uostalom sva dešavanja oko Zvezde posljednjih mjeseci, stalan su izvor priča i mogućnost za povećanje tiraža, pa me ne čudi što se stalno povlače različite priče po novinama i senzacionalna otkrića...

Citiraj:
Како можеш дати неке паре које немаш то је поента читаве приче! Да би продао тог Исаха и Паркера мораш да их платиш милион и по евра, које пази чуда, немаш! Да би продао тог чувеног Клеа мораш да платиш милион евра а ни њих немаш!

Krediti, pa sponzori pa krediti, ali ne na način na koji su uzeti oni koji su uvalili Zvezdu u ovoliki deficit. Kako da privučeš atraktivne sponzore u klub u kome igraju sami mediokriteti? Neće velike kompanije ni u svijetu da posnzorišu osrednje prvoligaše, već isključivo najbolje? Dakle pronalaženje sredstava je posao uprave kluba i opet se vraćamo na poentu priče. Da bi profitirao, moraš da uložiš...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 00:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Nitro je napisao:
Šišić je odličan igrač, reprezentativac i bivši prvotimac Olimpijakosa, a kao za Zvezdu nije dobar.

Уз то дошао за 0 (НУЛА) еура... За колико год да га продаш, чист профит. То може само добар СД да уради.

Gocias je napisao:
Да би продао тог Исаха и Паркера мораш да их платиш милион и по евра, које пази чуда, немаш! Да би продао тог чувеног Клеа мораш да платиш милион евра а ни њих немаш!

Као што сам хиљаду пута рекао. Задужи се још 2-3 милиона, па као господин узми 10, кад ти је човјек то омогућио... Ако је Лукић довољно глуп да пропусти чист профит од 7-8 милиона за свега 15 дана (у оваквој кризи у клубу), боље да није ни долазио. За њега је онда Ден Тана - Лапорта, лично.

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
За њега је онда Ден Тана - Лапорта, лично.

Ovo je nažalost surova istina... Den Tana je izlapjeli starkelja, ali ipak biznismen, koji je uspio u SAD, a Lukić nekada talentovani fudbaler, potraćeni talenat, osrednje internacionalne karijere, bivši Arkanov gardista i to je to. Dakle Den Tana je za Lukića ipak poslovan čovjek prve klase, ma koliko to jadno zvučalo.
Zato i kažem da je nova uprava gomila amatera, sa nejasnim ciljevima i potpuno konfuznim programom... Sve što će oni uraditi, mogla je da uradi i prelazna uprava do privatizacije. Evo sad čitam i da će ponovo zvati Ceptera, a da je pompezno najavljeni sponzorski aranžman sa Moskovskom bankom, još daleko i da će od te iste banke naplatiti i to što je preko medija dovođena u kontekst sa Crvenom Zvezdom, jer to za njih reklama (!?!?) Pa to je najjadniji primjer amaterskog marketinga koji sam vidio... Bolju marketinšku strategiju imaju polupismeni prodavci povrća na pijaci...
A pozivanje Ceptera je kažem hvatanje za slamku, jer ga tokom predizborne kampanje nisu uopšte spominjali. Dakle, grebu se za činjenicu da je on bio raspoložen da uzme učešće u sponzorisanju, pa su ga se sad sjetili...
Što je najgore, ja uopšte nisam toliki pesimista gleda predstojeće sezone...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Što je najgore, ja uopšte nisam toliki pesimista gleda predstojeće sezone...

vjerovatno zato sto slicni diletanti sjede i u upravi partizana? no, ja se ipak nadam da ce nasi amateri biti bolji od vasih...

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
vjerovatno zato sto slicni diletanti sjede i u upravi partizana? no, ja se ipak nadam da ce nasi amateri biti bolji od vasih...

Dijelom zbog toga i zbog toga što sam već naveo da je od silnih amatera, koji su ustoličeni na Marakani, Pižon nekako najjači igrač, ako bismo gledali samo trenersku struku. Mada ni on nije neki vrhunski trener, ali u poređenju sa Lukićem predsjednikom, Adžićem sportskim direktorom i sličnima, on je faca par ekselans...

Dujković je bojim se već izgubljen, jer ima preveliko iskustvo i fudbalsko znanje, pa bi u odnosu na ove duduke, izgledao kao Ajnštajn, što njima nikako ne odgovara. Brzo bi na površinu isplivala njihova nesposobnost.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Stojkovic na pozajmici, abubakar ostaje(naravno, nista nije sigurno)...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo novih "iznenađenja" (kako bi to shoole rekao)
Sportal.rs

Kako sam i pretpostavio, Dujković je sve dalje od kluba... Čovjek sa zavidnim iskustvom, vezama u sportskom svijetu, reputacijom i rezultatima stavljen je na marginu. Da je Lukić bistar, kao što nije, bar bi ga angažovao za savjetnika, ali ćorak. I najavljena strategija unutar tima, već na startu se ne poštuje. Dovode se igrači na pozajmice, što generalno nije loše, ako su u pitanju kvaltetni igrači, a ti imaš oformljenu osnovu tima, pa sa pozajmljenim igračima popuniš rupe u timu. Ovdje se već pominju Stojković, Purović, Stepanov i Basta na pozajmicu, što je, po meni, građenje tima na pozajmljenim igračima, a ne na "sopstvenoj djeci", kako je najavljeno.

'ajde golmana bih i progutao, jer bi pored njega i sirovi Stamneković, mogao dosta da nauči. Od ostalih, možda Stepanov, ali on je najnerealnija opcija. Da ne budem skroz kritičan, dobro je što se radi na zadržavanju i ovo malo kvaliteta što ga trenutno ima...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nista cudno ni neocekivano. vec sam vise puta govorio, kao i drugi ovde, cilj ni partizana ni zvezde ocigledno nije pravljenje tima na duze staze, niti pravljenje ozbiljnog evropskog kluba. sve ambicije pocinju i zavrsavaju se na, zamisli, domacoj duploj kruni sljedece sezone. to je recept smirivanja navijaca. evo, to se jako dobro vidi na partizanovom primjeru : uzeta dupla kruna, svi sretni, poraze u evropi smo vec zaboravili, prodavanje kljucnih igraca takodje. sve moze, samo dok je duple krune.
pa tako nikog i ne treba da cudi dovodjenje igraca na pozajmnicu. cilj je sastaviti dobar tim za sljedecih pola sezone ili sezonu, pokusati nekako oteti famoznu duplu krunu, a onda ce se zaboraviti i 25 miliona duga i vjerovatni debakl u evropi i negradjenje bilo kakve osnove za neki buduci tim itd.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2009, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Parker: Raskidam ugovor sa Zvezdom

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u finišu sezone Bernard Parker izjavio je da očekuje raskid ugovora s beogradskim klubom i prelazak u redove nekog drugog evropskog tima.
U intervjuu za lokalni "Tajms", Parker je rekao da od menadžera dobija pozitivne znake kad je u pitanju odlazak iz Beograda.
"Moj menadžer Majk Makab je optimista po pitanju raskida ugovora. U Zvezdi sam uradio šta sam mogao i očekujem kontakte s drugim klubovima. Zasad nemam mnogo informacija o zainteresovanim ekipama, kao ni da li ćemo pregovarati ovih dana ili po završetku Kupa konfederacija. Znam samo da se neću vratiti u Južnu Afriku", prenose "Novosti" reči napadača crveno-belih, koji je srpski klub tužio zbog neisplaćenih ugovornih obaveza.
Parker je izjavio i "da se u Srbiji igra potpuno drugačije nego u Južnoj Africi", kao i da je rivalitet Zvezde i Partizana obeležen mržnjom i huliganizmom.
"U srpskoj ligi se igra fizički snažnije, ali ima i dobre tehnike. Ipak, snašao sam se, postigao šest golova i bio standardan u poslednjih deset mečeva. Ima i huliganizma, pogotovo na mečevima Zvezde i Partizana. Oni se stvarno mrze! Dovoljno je da vam kažem da je poslednji put igrač prešao iz jednog u drugi klub pre 20 godina", preneo je Parker utiske iz Beograda.

Citiraj:
ZVEZDA: I Perica Ognjenović se vraća kući?

Vladimir Stojković, Milan Purović, Igor Burzanović, Aleksandar Trišović...Fudbaleri koji su nekada nosili dres Crvene zvezde, a možda će ponovo. A toj grupi, pridodaje se i Perica Ognjenović.
"Politika" je u ponedeljak objavila da je novi predsednik Zvezde Vladan Lukić u nedelju razgovarao sa 32-godišnjim Ognjenovićem o mogućnosti povratka među crveno-bele, a prethodno je to isto učinio i sa 26-godišnjim Trišovićem, koji trenutno igra za ukrajinskog prvoligaša Černomoreca iz Odese.
Ognjenović je sredinom devedesetih bio među najtalentovanijim igračima tadašnje zemlje, igrao je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, potom je prešao u Real iz Madrida, ali je onda počeo njegov nagli pad, koji traje do današnjih dana.
Novi trener Zvezde Vladimir Petrović odlično poznaje Ognjenovića, još iz vremena svog prvog trenerskog mandata na Zvezdinoj klupi (1996-1997).

Za dve godine u "kraljevskom klubu”, Ognjenović je odigrao samo 12 utakmica i postigao jedan gol, a docnije se čak dešavalo da ostane i bez kluba. Imao je kratkotrajne epizode u Kajzerslauternu, kineskom Dalijenu, Dinamu iz Kijeva, Anžeu, pa čak i u Maleziji. Od 2006. godine je s promenljivim uspehom igrao za grčkog prvoligaša Ergotelis.
Novo rukovodstvo Zvezde je već završilo posao oko povratka crnogorskog reprezentativca Igora Burzanovića s pozajmice iz podgoričke Budućnosti, a angažovan je i napadač Zemuna Dejan Lekić, najbolji strelac Srpske lige - grupa Beograd.
Na listi želja je i Trišović, koji je u Zvezdinom dresu odigrao 25 mečeva (2006-2008), o govori se i o povratku reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića i crnogorskog napadača Milana Purovića, koji je ove godine igrao za turski Kajzeri kao pozajmljeni igrač iz portugalskog Sportinga.
Inače, Miodrag Martać, nekadašnji pomoćnik Bošku Đurovskom u Zvezdi i bivši trener Zemuna, najbliži je mestu direktora Omladinske škole Crvene zvezde, na kojem bi trebalo da zameni Zlatka Krmpotića.
Ta odluka, međutim, ne dopada se proslavljenom golmanu i treneru Ratomiru Dujkoviću, koji je izjavio da je razočaran u Lukića, iako mu je pružao podršku.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2009, 18:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Више ни не могу читати ову штампу која се бави нагађање исто као и астро Жаре, сви текстови се своде на то Паркер остаје или иде, види стварно имају само те две опције треће нема... Чекам почетак припрема да видим ко ће му се одазвати а ко не, искрено мислим да се неће вратити.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Проћитајте овај текст па се добро запитајте како Звезда уопште постоји?!?

Сапуњица се наставља епизода 4568 :lol:

http://www.pressonline.rs/page/stories/ ... ctionId=44

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 23:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Проћитајте овај текст па се добро запитајте како Звезда уопште постоји?!?

Crvena Zvezda nije ni Den Tana, ni Lukić, ni Toplica, već daleko iznad toga i zato još postoji, a postojaće i dalje, bez obzira na teškoće. Inače interesantno mi je da je do dokumenta došao baš Press, koji je, vidi đavola, dio prvog pula sponzora koji su potpisali ugovore sa Crvenom Zvezdom. Eksluzivna informacija, slučajno je dospjela do medijske kuće, koja će ubuduće biti pokrovitelj Zvezde, a druga dva sponzora su, ako me moje kratkoročno pamćenje ne vara, Lasta i JAT. I vidi sad đavola... Danas su birani novi članovi UO i šta se desilo. Novo iznenađenje...

Sportal je napisao:
Novi članovi Upravnog odbora Zvezde postali su Đorđe Brdarski iz JAT-a, nekadašnji fudbalski sudija, a sada državni sekretar u Ministarstvu energetike i rudarstva Dušan Mrakić, kao i direktor Press pablišing grupe Đorđe Stefanović

Drugim riječima, mjesta u upravnom odboru dobili su ljudi iz prvih sponzora koje su Lukić i ekipa doveli na Marakanu. Nije to ništa neobično, ali pod uslovom da sponzor obezbjeđuje velika sredstva za funkcionisanje kluba, pa je u takvoj situaciji logično da traži mjesto u UO. Međutim, pomenute tri firme, svoj dio sponzorstva, obavljaće u vidu usluga, mada mi nije baš najjasnije kako će to činiti "Press", ako se sa JAT-om i Lastom, mogu vozati zat džabaka ili sa popustom.

Press je po svemu sudeći, nova medijska tabla, koja će sadašnjem rukovodstvu, poslužiti za ispišavanje po prethodnicima i reklamiranje sopstvenih dostignuća i planova.
Za sada još nema ozbiljnih sponzora koji bi uložili finansijska sredstva u klub, a po svemu sudeći, neće ih ni biti. Glavni Lukićev predizborni adut, bila je Moskovska banka, a od tog ugovora nema ništa ni u najavi. Zapravo, ima ga u najavi, ali bez konkretnog roka...
Glavnina finansijskih sredstava i dalje dolazi od rata koje se uplaćuju za Žigića, Milovanovića, Kovačevića i ekipu i karte su bačene na 3 miliona, koje će Vulvsi, po svemu sudeći, uplatiti za Milijaša i 2 miliona od Đenove za Tomovića. Usput, spominjao se i Lukoil kao novi sponzor, valjda, a kako ga spomenuše, tako i nestade iz opticaja.
Bojim se i dalje samo jedne stvari... Uopšte ne sumnjam u iskrene namjere sadašnjeg rukovodstva, ali me izuzetno plaši njihova (ne)sposobnost koju su dosada demonstrirali...
Ništa od obećanog nisu ispoštovali, kao prvo... Pričalo se samo o štetnim strancima, njihovom odlasku iz kluba i baziranju na igrače iz sopstvene škole omladinske škole... Sad se satraše da zadrže dvojicu stranaca, dovode osrednje igrače iz domaće lige, a direktora omladinske škole nema ni u najavi, što implicira da se jedna od osnovnih stavki iz njihovog plana za oporavak (onog na 18 stranica koji nikad ne vidješmo u potpunosti), uopšte nije ispoštovala. Da je na vrijeme imenovan sposoban čovjek, na funkciju šefa omladinske škole, dosad je mogao da napravi detaljan plan skautinga, zaposli prave trenere i već počne lov na talentovane klince, a zasad još uvijek stoji mrtvo slovo na papiru. Zato je imenovan novi protparol i smijenjen je Ilija Ivić. To su izgleda bile jako bitne stavke... I sam Ratomir Dujković je rekao da Lukić i ekipa, nisu ispoštovali dogovoreno...
Rezime nije baš ništavan, ali se pomjeraju mikronskim koracima sa mrtve tačke. Trebalo im je dvije sedmice da se dogovore o raskidu ugovora sa bivšim sportskim direktorom i gensekom, te da ugovore sponzorstvo kako bi tim imao prevoz, besplatan ili jeftiniji. Ozbiljni poslovni ljudi, takve stvari koje spadaju pod rutinske, rješavaju za 2-3 dana...
Slabo je to i dok se oni nauče poslu, ode Zvezda još dublje pod led.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1050 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]