Na oproštajnoj konferenciji za štampu pred konačan odlazak u Deportivo iz La Korunje, brazilski internacionalac Žuka zahvalio se Partizanu, njegovim čelnicima, saigračima i navijačima iz Humske.

- Pre nego što odem, hteo bih da se zahvalim svima koji su bili uz mene tokom ove dve godine u Beogradu. Vreme provedeno u u redovima Partizana bilo je fantastično i ubedljivo najbolje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ipak, izdvojio bih odnos sa navijačima koji je bio neverovatan, prosto ne umem da opišem šta osećam, hvala svim - Grobari će zauvek biti u mom srcu - rekao je Žuka i nastavio.
- Imao sam veliku pomoć od svih, zahvalio bih se trenerima Miroslavu Đukiću i Slaviši Jokanoviću, kao i saigračima. Mnogo lepih stvari sam doživeo u Partizanu i Srbiji. Posebno bih izdvoji odlazak u Rumu, kada je Branu Ilića i mene dočekalo 2000 dece, osvajanje titule u Kruševcu, proslava mog rođendana u restoranu, kada su mi navijači poklonili tortu - dodaje Brazilac, koji je za kratko vreme postao istinski ljubimac navijača Partizana. Žuka se setio i dolaska u Beograd pre dve godine.
- Mislio sam da će biti mnogo teže, ali sam brzo video da su ljudi u Srbiji jako slični Brazilcima. Svi su se trudili da mi pomognu i da se osećam kao kod kuće. Partizan mi je ispunio sve uslove što je jako bitno.
Žuka je postao član Partizana u jako teškom periodu po crno-bele. Nova uprava kluba iz Humske morala je da sredi haotično stanje, ali i da uzme prevslast od većitog rivala jer su dve godine zaredom bili bez trofeja. Partizan je uspeo u toj nameri, po prvi put odbranjena je "dupla kruna" čime je potvrđena dominacija u srpskom fudbalu. Žuka je dao veliki doprinosu u uspesima "parnog valjka", a sada očekuje da njegov bivši klub izbori plasman i u Ligu šampiona.
- Klub je napredovao za dve godine, osvojio je četiri trofeja. Očekujem da Partizan uđe u Ligu šampiona. Napredovao sam i ja, sa crno-belima sam napravio najveći uspeh u karijeri. Ono što je najbitnije stekao sam poštovanje ljudi, na šta je uticao moj način rada i prilazak poslu.
Brazilac kaže da će, bez obzira što karijeru nastavlja Španiji, i u buduće dolaziti u Beograd.
- Kada moj sin počne da igra fudbal, sigurno ću ga dovesti u Beograd, ali prvo moram da dobijem saglasnost sportskog direktora - rekao je Žuka korz osmeh okrenuvši se ka Ivanu Tomiću.
- Kad god budem imao vremena doćiću da vidim prijatelje i da odgledam utakmicu Partizana.
Žuka je istako da je odluka da napusti Partizan bila isključivo njegova .
- To je moja odluka. Nisam znao gde ću da odem, bilo je nekoliko ponuda, a onda je došao poziv Deportiva i brzo smo završili posao. Drago mi je što je reč o velikom klubu i ligi. Očekujem da imam isto uspeha kao i sa Partizanom .
Novi fudbaler Deportiva iz La Korunje, posebno je želeo da sportski direktor Partizana, Ivan Tomić, prisustvuje konferenciji kako bi pokazali jedinstvo koje su imali. Konferenciju na stadionu Partizana započeo je upravo čovek koji je i doveo Žuku u Partizan.
- Izrazio bih veliko zadovoljstvo ispred celog kluba, jer smo imali priliku da sarađujemo sa sjajnim igračem i čovekom. Drago nam je da je našao klub po meri. Sigurno da je i Partizan imao doprinos u Žukinom prelasku u La Korunju. Njemu će vrata kluba uvek biti otvorena - rekao je Tomić.
Antonelo Roberto Žuka na kraju je od Ivana Tomića dobio plaketu i dres Partizana sa brojem 82, koji simbolizuje broj odigranih utakmica prvog Partizanovog Brazilca.
Juca majstore!!! Puno gubimo njegovim odlaskom... >>>