Citiraj:
UEFA negira zaveru protiv Čelsija
UEFA je odbacila optužbe engleskih medija po kojima je meč polufinala Lige šampiona Barselona - Čelsi namešten kako bi se sprečilo novo englesko finale.
Norveški sudija Tom Hening Evrebe u nekoliko navrata oštetio je Čelsi, što je za posledicu imalo burne reakcije svih igrača, a najviše Balaka i Drogbe. "Takve priče me zaista nerviraju jer su gomila besmislica. Pre će biti da je u pitanju zavera medija protiv UEFA", izjavio je Dejvid Tejlor, generalni sekretar Evropske fudbalske unije.
Zaveru po kojoj bi se Barsa 'progurala' u finale odbacio je i Grejem Pol, engleski arbitar.
"Sudio sam pod znakom UEFA 13 godina, a 11 sam bio u kontaktu sa 30 najboljih sudija. Delio sam pravdu i na dva Svetska prvenstva. Nikada, za sve to vreme, nije mi ni na koji način sugerisano da bi nekom timu trebalo da pomognem, u to budite sigurni", kaže Pol.
"U životu ništa ne možete tvrditi baš maksimalnom sigurnošću, ali 99,9% sam siguran da se nije dogodilo ništa neregularno. To se ne dešava", dodao je Pol.
Sudija Hening je posle meča dobio pretnje smrću, a norveška policija pomno prati situaciju.
"Pažljivo pratimo sve što se u vezi sa tim objavljuje na internetu. Svaki napis za koji smatramo da ugrožava Evrebovu bezbednost tretiraćemo veoma ozbiljno", saopštila je norveška policija.
Čelsi osudio pretnje
Iz Čelsija su se takođe oglasili rekavši da ne odobravaju pretnje smrću sudiji Evrebeu.
"Fudbalski klub Čelsi želi da istakne da osuđuje bilo koju vrstu pretnje igračima, zvaničnicima ili navijačima. Ukoliko nam se pokažu dokazi da su navodne pretnje smrću, preduzećemo odgovarajuće korake protiv onih koji su učestvovali u tome", piše na zvanićnom veb-sajtu kluba, ali se i naglašava da nema nikakvih potvrda da su medijski navodi tačni:
"Svi koji imaju bilo kakve veze sa Čelsijem veoma su razočarani sinoćnjim događajima. Međutim, moramo da istaknemo da nema dokaza da je bilo koji navijač Čelsija sudelovao u sličnim radnjama".
Barselona je prošla u finale Lige šampiona zbog većeg broja golova u gostima, pošto je u sredu na Stamford bridžu Andres Inijesta u nadoknadi vremena pogodio gol za 1:1, posle 0:0 u Kataloniji.