Citiraj:
Tebi ni guranje ne pomaze jer vec nekoliko puta napisa da banjalucani zive u BL. Ponavljas to stalno i automatski negiras.
Znaci da zavrsimo ovo off-topic smaranje. Pripadnost gradu se po tebi dobija samo rodjenjem.
Znaci rodio se u BL i posle 2 godine otisao da zivis recimo u Singapur,tamo ostao cijeli zivot............ ti si banjalucanin.
Sta cemo sa onim "banjalucanima" koji su se rodili recimo na putu, u avionu, vozu, za vrijeme ljetovanje, zimovanja........................
Drug moj, postoje pravila i ZAKONI po kojima se nesto postaje.
A to pripadnost gradu je najmanje vazna. Mogu zivjeti 50 godina tu, pa da lokalna jalija vice da sam dosljo, i obratno. Totalno nebitno.
A sad za ovo ako si rodjen u Srbiji, onda si Srbijanac. Glupo do bola. Dosla zena na ljetovanje ili u goste, porodila se i automatski klinac Srbijanac
Ma nece moci behar, ne ide to tako.
ZAKONI I PRAVILA da jos jednom ponovim kako se stece drzavljanstvo neke drzave.
Vas heroj - terorista Abu Hamza nije rodjen u BiH ali je gradjanin BiH, znaci Bosanac.
I da ne navodim jos jedno milion drugih slucajeva. Jednostavno ne ide
Svarano mi nije jasno kao nemozes izbaciti te nacionalne predrasude.......Kao prvo Abu Hamza nije moj heroj,,,za mene je obicna fukara....Zasto sve stvari globalises,,, kada nema potrebe......Svijet nije crnobjel,,,ima tu i drugih boja......
Naravno da postoje neka pravila.,,i naravno da banjalucani zive u BL,,ja sam jedan od njih,,,a veliki dio njih nezivi u BL.... Nije to ultimativno pravilo,,,medutim ako te korjeni vezu za jedno mjesto,,,stices pravo da sebe nazivas navedenim nazivom.....
Tako ti je uvjek bilo u Banjaluci,,,a sada sto su Banjalucani manjina u Banjaluci a Glamocani,Peterovacani,Kuprescani i ostali vecina,,,takvo vrijeme doslo drug,,,sta se moze,,,,,
Pozdrav.........