Sinny je napisao:
Divizije su sacinjene od brigada. Kako dubokoumno. Za vrijeme rata VRS je imala korpuse sastavljene od brigada, divizije su samo mogle biti samostalne, nebitno, ne shvacas vidi se.
RViPVO ne u ovom zivotu. Da je to rekao neki muslimanski ili hrvatski fasista, mozda bi nekako i shvatio, al Srbin?!?!?! Ne ide u glavu. Pa znas li ti filozofe koliko je letova imalo to po tebi nepostojece RViPVO za svo vrijeme embarga??? Znas li koliko je samo srpskih glava spaseno sto su nasim gazelama RViPVO VRS prebacene do bolnica???? Znas li kako su na te iste gazele montirali maljutke i koristili ih u "korisne svrhe"??? Znas li o herojima tog istog po tebi nepostojeceg RViPVO koji su letili i kad je NATO bombardovao polozaje VRS septembra 1995. godine???? Znas li imena poginulih pilota???? A da ne pricamo o dijelu koji se zove PVO i koji je sa svojim skromnim sredstvima pokusavao da se suprotstavi napadima NATO avijacije 1995. godine?!?!?!?!? Nemoguce da ne znas za pogodjeni miraz negdje oko Gorazda!!??!!
Ne mogu vise,stvarno mi je zao da neko moze tako da pljune po nasim herojima.
Slava svim poginulim.
Budimo realni zna se ko je iznio rat do kraja i na svojim plećima, tačno je da su jedni letjeli i spašavali tuđe živote ja to ne sporim i to su VELIKA DJELA.
PVO hvala im na trudu i pokušajima.
Sinny je napisao:
Sto se tice fakulteta i politike u to vrijeme.
Septembra 1993. godine Karadzic licno i personalno potpisuje ukaz o oslobadjanju svih studenata od vojne obaveze, tj. o demobilizaciji studenata. Bilo je dovoljno samo donijeti potvrdu sa fakulteta da si REDOVAN STUDENT. U isto vrijeme Ministarstvo prosvjete donosi pravilo da se svi fakulteti mogu upisati BEZ PRIJEMNOG, tj. kvalifikacionog ispita. Bilo je dovoljno da si zavrsio 4-godisnju srednju. Eh kad se samo sjetim pomame svih 3-godisnjih da zavrse 4-tu godinu i upisu se na fakultet. Kako je tada mito radilo

.
Novembra 1994. isti covjek donosi naredbu da se SVI studenti mobilisu, i obecao tada da ce to samo biti dok se ne stopiraju muslimanske ofanzive. Demobilizacije je pocela 14.01.1995. godine, i za to si morao donijeti dokaz da imas uslov za sledecu godinu. Tada pomjeraju uslov sa 2 na 3 ispita.
U to vrijeme, znaci novembar 1994 - januar 1995. postojale su te studentske brigade.
Shvatas da je tada politicki vrh i donio odluku o pustanju studenata, tj. svih koji imaju index samo da bi lako spasili svoje sinove od rova! Jel moze biti drugi razlog ukidanju prijemnih ispita.
Formiranje te 2 brigade je bila velika greska, jer su sakupili ljude, a nisu im dali ni T od tehnike i jos ih poslali tamo gdje je tada bilo najzesce. Jedna od mnogih imbecilnih odluka nasih vojskovodja i politicara u to vrijeme.
Jos samo kad bi neko za to odgovarao.
Sve u svemu snalažljivi su se nekako snašli kao i guzonjini sinovi, a opet vjerujem da nisu bili ni u tim brigadama kada su drugi bili.
Šteta što Republika Srpska u to vrijeme nije imala 10 univerziteta po 10 fakulteta pa da sve generacije rođene u periodu od 1970 do 1975 budu u amfiteatrima umjesto u rovovima.
Neko će reći pa neko je trebao i ratovati.
ajkula je napisao:
Sinny, ne vrijedi se objasnjavati balavcu

U nas stacionar je svako malo slijetao helikopter. Mnogi su izdahnuli na putu do hirurgije

Ali ovi balavunderi znaju bolje.. Oni su tada igrali klikera ali su sada nacitani i znaju sve najbolje

Ajkula nemoj meni servirati tu šuplju priču, to možeš balavurdiji iz BL, oni su se igrali klikera od početka do kraja rata, šetkali gradom, bili spremni da prvi dignu kofere kada se HV približila BL ja to u Teheranu nisam imao prilike da doživim.
Ja sam gledao kako minobacačka mina dere čovjeka na milion komada, kako crveno bjela smjesa izlazi čovjeku iz lubanje koji je prije toga dobio snajperski metak dok je išao po humanitarnu pomoć.
Ali ono što razdvaja nas od tebe i sličnih tebi jeste da su naši ideali bili naši.