banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 23:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2009, 14:59 
bas sam ga htjela pitati koje je godiste ( urbana e.)..

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 16:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ajkula je napisao:
Dosta vise supljarenja od vas balavaca koji ste se igrali u pijesku dok su drugi ginuli!!

SlikaSlika

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
ajkula je napisao:
Znam, jer sam bila sa njima kada su ih mobilisali. Znam, jer nisu htjeli ici. Znam, jer sam ih oplakala. Dosta vise supljarenja od vas balavaca koji ste se igrali u pijesku dok su drugi ginuli!!

Била си баш са свима? Нисам сигуран да ти то баш диже реноме.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
To je taj mudri odgovor.. kada nemas nista pametnije da kazes onda se brines za moj rejting? :lol:
:roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Како вам се да... :roll:

Тема је о хоџама које су се потукле, а већ на другој страни теме се прича о студентској бригади и Ајкулином промискуитету!

Ниђе везе...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
To je taj mudri odgovor.. kada nemas nista pametnije da kazes onda se brines za moj rejting? :lol:

Одговор је на нивоу оног цитираног.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
urbana_extravaganca je napisao:
ajkula je napisao:

Ne,odgovor je bio ispod svakog nivoa................

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:34 
ajkula je napisao:

a mozemo li znati koje si godiste?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 20:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
filozof sa vrbasa je napisao:
Iako nisam učestvovao u ratu (mislim aktivno) poznata mi je vojna organizacija. Ko je učestvovao u ratu zna kojoj je brigadi pripadao, a divizije su bile sačinjene od brigada. Tako da je sve tu, ali provjeriću u svakom slučaju.

RV i PVO ne u ovom životu, ako se dobro sjećam negdje krajem 1992. BiH je imala embargo na sve vojne letove, inače bi bombardovali Aliju sve 4 godine rata. Koja je svrha pominjati ih?

E sada te studentske brigade, vjerovatno ad hoc formirane pa ad hoc raspuštene, obično kada su sjećanja i pomeni na te dane to jave na Dnevniku i slično. Ali ja nisam do sada čuo. A naslušao sam se od svojih profesora sa fakulteta da su u tim ratnim vremenima upisivali fakultete raznorazni likovi kojima učenje nije bila jača strana, ali su dobro spremili "prijemni".

Divizije su sacinjene od brigada. Kako dubokoumno. Za vrijeme rata VRS je imala korpuse sastavljene od brigada, divizije su samo mogle biti samostalne, nebitno, ne shvacas vidi se.

RViPVO ne u ovom zivotu. Da je to rekao neki muslimanski ili hrvatski fasista, mozda bi nekako i shvatio, al Srbin?!?!?! Ne ide u glavu. Pa znas li ti filozofe koliko je letova imalo to po tebi nepostojece RViPVO za svo vrijeme embarga??? Znas li koliko je samo srpskih glava spaseno sto su nasim gazelama RViPVO VRS prebacene do bolnica???? Znas li kako su na te iste gazele montirali maljutke i koristili ih u "korisne svrhe"??? Znas li o herojima tog istog po tebi nepostojeceg RViPVO koji su letili i kad je NATO bombardovao polozaje VRS septembra 1995. godine???? Znas li imena poginulih pilota???? A da ne pricamo o dijelu koji se zove PVO i koji je sa svojim skromnim sredstvima pokusavao da se suprotstavi napadima NATO avijacije 1995. godine?!?!?!?!? Nemoguce da ne znas za pogodjeni miraz negdje oko Gorazda!!??!!
Ne mogu vise,stvarno mi je zao da neko moze tako da pljune po nasim herojima.

Sto se tice fakulteta i politike u to vrijeme.
Septembra 1993. godine Karadzic licno i personalno potpisuje ukaz o oslobadjanju svih studenata od vojne obaveze, tj. o demobilizaciji studenata. Bilo je dovoljno samo donijeti potvrdu sa fakulteta da si REDOVAN STUDENT. U isto vrijeme Ministarstvo prosvjete donosi pravilo da se svi fakulteti mogu upisati BEZ PRIJEMNOG, tj. kvalifikacionog ispita. Bilo je dovoljno da si zavrsio 4-godisnju srednju. Eh kad se samo sjetim pomame svih 3-godisnjih da zavrse 4-tu godinu i upisu se na fakultet. Kako je tada mito radilo :D.
Novembra 1994. isti covjek donosi naredbu da se SVI studenti mobilisu, i obecao tada da ce to samo biti dok se ne stopiraju muslimanske ofanzive. Demobilizacije je pocela 14.01.1995. godine, i za to si morao donijeti dokaz da imas uslov za sledecu godinu. Tada pomjeraju uslov sa 2 na 3 ispita.
U to vrijeme, znaci novembar 1994 - januar 1995. postojale su te studentske brigade.
Shvatas da je tada politicki vrh i donio odluku o pustanju studenata, tj. svih koji imaju index samo da bi lako spasili svoje sinove od rova! Jel moze biti drugi razlog ukidanju prijemnih ispita.

Formiranje te 2 brigade je bila velika greska, jer su sakupili ljude, a nisu im dali ni T od tehnike i jos ih poslali tamo gdje je tada bilo najzesce. Jedna od mnogih imbecilnih odluka nasih vojskovodja i politicara u to vrijeme.
Jos samo kad bi neko za to odgovarao.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sinny, ne vrijedi se objasnjavati balavcu :roll: U nas stacionar je svako malo slijetao helikopter. Mnogi su izdahnuli na putu do hirurgije :cry:

Ali ovi balavunderi znaju bolje.. Oni su tada igrali klikera ali su sada nacitani i znaju sve najbolje :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 00:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sinny je napisao:

Divizije su sacinjene od brigada. Kako dubokoumno. Za vrijeme rata VRS je imala korpuse sastavljene od brigada, divizije su samo mogle biti samostalne, nebitno, ne shvacas vidi se.

RViPVO ne u ovom zivotu. Da je to rekao neki muslimanski ili hrvatski fasista, mozda bi nekako i shvatio, al Srbin?!?!?! Ne ide u glavu. Pa znas li ti filozofe koliko je letova imalo to po tebi nepostojece RViPVO za svo vrijeme embarga??? Znas li koliko je samo srpskih glava spaseno sto su nasim gazelama RViPVO VRS prebacene do bolnica???? Znas li kako su na te iste gazele montirali maljutke i koristili ih u "korisne svrhe"??? Znas li o herojima tog istog po tebi nepostojeceg RViPVO koji su letili i kad je NATO bombardovao polozaje VRS septembra 1995. godine???? Znas li imena poginulih pilota???? A da ne pricamo o dijelu koji se zove PVO i koji je sa svojim skromnim sredstvima pokusavao da se suprotstavi napadima NATO avijacije 1995. godine?!?!?!?!? Nemoguce da ne znas za pogodjeni miraz negdje oko Gorazda!!??!!
Ne mogu vise,stvarno mi je zao da neko moze tako da pljune po nasim herojima.

Slava svim poginulim.

Budimo realni zna se ko je iznio rat do kraja i na svojim plećima, tačno je da su jedni letjeli i spašavali tuđe živote ja to ne sporim i to su VELIKA DJELA.

PVO hvala im na trudu i pokušajima.
Sinny je napisao:
Sto se tice fakulteta i politike u to vrijeme.
Septembra 1993. godine Karadzic licno i personalno potpisuje ukaz o oslobadjanju svih studenata od vojne obaveze, tj. o demobilizaciji studenata. Bilo je dovoljno samo donijeti potvrdu sa fakulteta da si REDOVAN STUDENT. U isto vrijeme Ministarstvo prosvjete donosi pravilo da se svi fakulteti mogu upisati BEZ PRIJEMNOG, tj. kvalifikacionog ispita. Bilo je dovoljno da si zavrsio 4-godisnju srednju. Eh kad se samo sjetim pomame svih 3-godisnjih da zavrse 4-tu godinu i upisu se na fakultet. Kako je tada mito radilo :D.
Novembra 1994. isti covjek donosi naredbu da se SVI studenti mobilisu, i obecao tada da ce to samo biti dok se ne stopiraju muslimanske ofanzive. Demobilizacije je pocela 14.01.1995. godine, i za to si morao donijeti dokaz da imas uslov za sledecu godinu. Tada pomjeraju uslov sa 2 na 3 ispita.
U to vrijeme, znaci novembar 1994 - januar 1995. postojale su te studentske brigade.
Shvatas da je tada politicki vrh i donio odluku o pustanju studenata, tj. svih koji imaju index samo da bi lako spasili svoje sinove od rova! Jel moze biti drugi razlog ukidanju prijemnih ispita.

Formiranje te 2 brigade je bila velika greska, jer su sakupili ljude, a nisu im dali ni T od tehnike i jos ih poslali tamo gdje je tada bilo najzesce. Jedna od mnogih imbecilnih odluka nasih vojskovodja i politicara u to vrijeme.
Jos samo kad bi neko za to odgovarao.

Sve u svemu snalažljivi su se nekako snašli kao i guzonjini sinovi, a opet vjerujem da nisu bili ni u tim brigadama kada su drugi bili.

Šteta što Republika Srpska u to vrijeme nije imala 10 univerziteta po 10 fakulteta pa da sve generacije rođene u periodu od 1970 do 1975 budu u amfiteatrima umjesto u rovovima.

Neko će reći pa neko je trebao i ratovati.

ajkula je napisao:
Sinny, ne vrijedi se objasnjavati balavcu :roll: U nas stacionar je svako malo slijetao helikopter. Mnogi su izdahnuli na putu do hirurgije :cry:

Ali ovi balavunderi znaju bolje.. Oni su tada igrali klikera ali su sada nacitani i znaju sve najbolje :roll:

Ajkula nemoj meni servirati tu šuplju priču, to možeš balavurdiji iz BL, oni su se igrali klikera od početka do kraja rata, šetkali gradom, bili spremni da prvi dignu kofere kada se HV približila BL ja to u Teheranu nisam imao prilike da doživim.

Ja sam gledao kako minobacačka mina dere čovjeka na milion komada, kako crveno bjela smjesa izlazi čovjeku iz lubanje koji je prije toga dobio snajperski metak dok je išao po humanitarnu pomoć.

Ali ono što razdvaja nas od tebe i sličnih tebi jeste da su naši ideali bili naši.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ajkula je napisao:

a mozemo li znati koje si godiste?

Нек ти ова филозофова реченица буде одговор на питање:

Citiraj:
Ali ono što razdvaja nas od tebe i sličnih tebi jeste da su naši ideali bili naši.

Страдање сваког човека у рату је жалосно (и част изузетцима, у рат ретко ко иде својом вољом) али није нико ишао у рат за туђе идеале већ за своју земљу, свој род, свој дом и своју породицу. То је дужност сваког човека била тада и данас је исто. Почев од мене па надаље.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]