banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2009, 19:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čuva bubrege da ne ozebu..... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
meni bi trebalo nesto sto otapa led oko srca?
ima li kaki pojas za to?

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
_zoka je napisao:
LaMpiR je napisao:
Da skines stomak moras pravilno trcati i pravilno se hraniti(oko 60% ti je ishrana). Takodje trcanje svaki dan nije bas efektivno pogotovo za ljude koje ne treniraju neki sport barem i rekreativno.
2-3km ti bas i nije nesto, za skidanje stomaka bi morao malo duze 30-60min...

Oko ishrane se slažem ali ja tvrdim da ćeš stomak lakše skinuti radom u teretani,sa tegovovima,nego trčeći.

Ovi pojasevi, stvarno sumnjam da mogu da "odmognu", znaci, moguce je da nesto malko pomazu jer ipak podizu temperaturu u tkivu, a osnovi hemije glase - svaka reakcija se odvija brze na visim temperaturama. S tog aspekta - veca temperatura, brze odvijanje procesa = veca razgradnja masnog tkiva na lokalnom nivou... Ali, da li je stvarno tako, ne znam.

Samo trcanje, bez obracanja paznje na prehranu, moze donijeti plocice kao iz raja... Zivi sam primjer, trpao sam hranu u sebe kao zivotinja, jeo ogromne obroke, pune hljeba, sunke, parizera, suvog mesa i slicnog, teretane vidio nisam, a imao sam plocice od atletike u roku od 3-4 mjeseca. Prije toga sam imao nesto malo stomaka.
Mislim da je ipak trcanje majka za stomak, jer je cinjenica da se najbolje skida aerobnim ili hiit treningom, koliko ljudi ide u teretanu, ali ako ne rade aerobni trening, imaju stomak.

Svakako da je najbolje raditi cijelo tijelo u teretani zbog opsteg zdravlja i izgleda, neko se samo okomiti na stomak - kada ga skines reci ces sebi: Jooj, pa mogao bih malo ojacati ruke, ili ramena, ili ledja, pa ces onda opet izgubiti par mjeseci dok to "popravis". Zlatna sredina - teretana, plus 2-3x sedmicno trcanje, zbog zdravlja i dobre kondicije srca/pluca i kompletnog organizma.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Da, ovo mi je logično. Trčanjem se aktivira svaki mišić, krv se puni svježim vazduhom, a stomak (mišići) čitavo vrijeme i te kako "rade".
Znači neka pojasa! :wink:

P.S. Kiss za Čička da ga prođe zima.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2009, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Rakun, tvoji savjeti zlata vrijede.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 06:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Talija je napisao:
Da, ovo mi je logično. Trčanjem se aktivira svaki mišić, krv se puni svježim vazduhom, a stomak (mišići) čitavo vrijeme i te kako "rade".
Znači neka pojasa! :wink:

P.S. Kiss za Čička da ga prođe zima.

slazem se. ali ajj ne mogu da trcim, ne mogu zglobovi da mi izdrze, pa oticu, imao sam problem prosle godine, nisam mogao na noge nekoliko dana. i onda je ostala teretana, malo bicikl, da nadoknadim. jes da je vazduh pun tudjeg znoja, ali sta sad.
taj pojas, mislim da svako forsiranje donosi i neko zlo. ja ne bih. idi prirodno, bez ikakvih pomagala.tako se i celulit skida drenazom, pa kad se pocne vracati, vraca se u velikim talasima... Talija, duso, mislim da tebi to niti ne treba.
a meni tvoj kiss treba, i te kako...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Rakun_Slavko je napisao:
_zoka je napisao:
LaMpiR je napisao:
Da skines stomak moras pravilno trcati i pravilno se hraniti(oko 60% ti je ishrana). Takodje trcanje svaki dan nije bas efektivno pogotovo za ljude koje ne treniraju neki sport barem i rekreativno.
2-3km ti bas i nije nesto, za skidanje stomaka bi morao malo duze 30-60min...

Oko ishrane se slažem ali ja tvrdim da ćeš stomak lakše skinuti radom u teretani,sa tegovovima,nego trčeći.

Ovi pojasevi, stvarno sumnjam da mogu da "odmognu", znaci, moguce je da nesto malko pomazu jer ipak podizu temperaturu u tkivu, a osnovi hemije glase - svaka reakcija se odvija brze na visim temperaturama. S tog aspekta - veca temperatura, brze odvijanje procesa = veca razgradnja masnog tkiva na lokalnom nivou... Ali, da li je stvarno tako, ne znam.

Samo trcanje, bez obracanja paznje na prehranu, moze donijeti plocice kao iz raja... Zivi sam primjer, trpao sam hranu u sebe kao zivotinja, jeo ogromne obroke, pune hljeba, sunke, parizera, suvog mesa i slicnog, teretane vidio nisam, a imao sam plocice od atletike u roku od 3-4 mjeseca. Prije toga sam imao nesto malo stomaka.
Mislim da je ipak trcanje majka za stomak, jer je cinjenica da se najbolje skida aerobnim ili hiit treningom, koliko ljudi ide u teretanu, ali ako ne rade aerobni trening, imaju stomak.

Svakako da je najbolje raditi cijelo tijelo u teretani zbog opsteg zdravlja i izgleda, neko se samo okomiti na stomak - kada ga skines reci ces sebi: Jooj, pa mogao bih malo ojacati ruke, ili ramena, ili ledja, pa ces onda opet izgubiti par mjeseci dok to "popravis". Zlatna sredina - teretana, plus 2-3x sedmicno trcanje, zbog zdravlja i dobre kondicije srca/pluca i kompletnog organizma.

To se zove dobra genetika... Ja to npr nemam. HIIT trening je u sustini najefektivniji za skidanje sala i preporucuje se 2-3x sedmicno. Trcanje mi je nekako vise cisto odrzavanje kondicije. Ali opet zavisi jer eto vidis, ti mozes da jedes hljeb itd, ja hljeb nisam jeo vec mjesecima pa nisam uopste smrsao zbog toga. Imam jos malo oblikovanja sad pred ljeto i to 3x teretana i 3x HIIT. Nastojati da HIIT doguram do nekih 30min(pakao) i bice super ;)
Vecini ljudi je ishrana problem jer dodju u teretanu pa kad se vracaju iz teretane prodju pored cap-capa i ode sav trud...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:31 
Ja sam HIIT radio max 25. min, posle toga i nema nekog efekta buduci da je kortizol vec na velikom nivou...

Citiraj:

Istina, nece oni chudo napraviti, ali ne odmazu sigurno...

Citiraj:
ja hljeb nisam jeo vec mjesecima pa nisam uopste smrsao zbog toga.

Nisam ni ja vec mjesecima pojeo hljeb, ali nije samo hljeb u pitanju, bilo koji prosti UH (citaj: secer) koji provocira pankreas da luchi insulin ce uraditi posao umjesto hljeba, u prevodu znachi izbjegavati hranu koja ima visok GI. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 14:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
tensSa je napisao:
Ja sam HIIT radio max 25. min, posle toga i nema nekog efekta buduci da je kortizol vec na velikom nivou...

Iskreno posto sam malo masu nabijao pa nisam trcao sumnjam da cu moci 10-ak min HIIT-a uradi prvi trening.
Sta si tacno radio za HIIT? Ja cu ici na varijantu trcanja. Mozda 30sec max pa 30 sec lagano?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

TensSa zar nije greška izbjegavati ugljikohidrate? Naravno ne mnogo hljeba, bar jedna kriška.
Previše UH se pretvara u masti, a manja količina ode u energiju?
Dugo sam imala običaj za doručak uzeti bilo šta od UH, npr. musli.
Sladak doručak ne podnosim, jer se osjećam slabo, hvata me drhtavica, valjda mi pankreas izluči malo više inzulina i spusti nivo šećera ispod normale.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 16:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Postoje ugljikohidrati i "ugljikohidrati"................Bijeli hljeb,bijeli šećer,to su prosti ugljikohidrati koji se odmah u krvi podižu nivo šećera i daju trenutnu energiju ali nemaju kapacitet da taj nivo održe i nakon pada nivoa šećera osjećaš opet glad.Proizvodi od crnog brašna i nerafinisani šećer imaju tu sposobnost da se polako vare,samim tim polako snabdjevaju organizam energijom,a bogati su vlaknima koja poboljšavaju probavu i povećavaju osjećaj sitsoti.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 16:45 
Pa uzimash kompleksne Uh kao sto su ovsene, riza ili krompir...prosti Uh upravo rade to sto si navela, dadnu ti energiju za kratko vrijeme, a nakon toga (kada padne secer) jos se gore osjecash prije konzumiranja istih...

Citiraj:
Sta si tacno radio za HIIT?

Oko minut i po laganim tempom, a onda narednih 40 sekundi sprint ko da me ganja neka bjesna dzukela i tako 10 puta, 5 minuta zagrijavanje na pocetku.

Edit: et i zoka je objasnio. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Neko je rekao da se salo ravnomjerno po tijelu rasporedjuje, može li obrazloženje pošto lično ne vjerujem u to. Ako se na nekim mjestima salo brže gomila onda se možda salo može samo lokalno skidati.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Predispozicije za deponovanje sala su genetske,mada ulogu igra i pol osobe.Isto tako,salo ćeš gubiti onde gdje ti geni "kažu".Možda možeš malkice uticati na to načinom na koji vježbaš ali genetika tu ima glavnu ulogu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala zoka.

To onda znači da mogu da skidam salo sa ruku a da mi, šta ja znam, guza ne bude manja? :D :)

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:16 
Administrator
Korisnikov avatar

Otprilike.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

OK. Ja sam ishranom skinuo možda pet kila sala za nevjerovatno kratko vrijeme, i skoro bih mogao da se kladim da je tih 5 kila bilo rasporedjeno na veoma malom prostoru. Zato sam rekao da ne vjerujem da se salo ravnomjerno rasporedjuje po čitavom tijelu, vjerovatno su predispozicije u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 17:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Ovako,ja sam imao 115 kg,a nisam imao veliki stomak.Kod mene je salo bilo ravnomjerno raspoređeno.Isto tako ravnomjerno sam ga i gubio.Znam ljude koji su bili lakši od mene ali su imali ogroman stomak dok im je ostatak tijela bio mršav.Sve zavisi od osobe do osobe.Kakvi su ti geni,kojeg si pola..............milion nekih faktora odlučuje kako ćeš se debljati ali i kako ćeš mršaviti.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 18:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ovako,ja sam imao 115 kg,a nisam imao veliki stomak.

Aj ne laaaaži! Ti imao 115 kg???

E sad mi ništa nije jasno, kako ja kao žensko da skinem salo na pojedinim mjestima? :(

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Liposukcijom :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]