_zoka je napisao:
LaMpiR je napisao:
Da skines stomak moras pravilno trcati i pravilno se hraniti(oko 60% ti je ishrana). Takodje trcanje svaki dan nije bas efektivno pogotovo za ljude koje ne treniraju neki sport barem i rekreativno.
2-3km ti bas i nije nesto, za skidanje stomaka bi morao malo duze 30-60min...
Oko ishrane se slažem ali ja tvrdim da ćeš stomak lakše skinuti radom u teretani,sa tegovovima,nego trčeći.
Ovi pojasevi, stvarno sumnjam da mogu da "odmognu", znaci, moguce je da nesto malko pomazu jer ipak podizu temperaturu u tkivu, a osnovi hemije glase - svaka reakcija se odvija brze na visim temperaturama. S tog aspekta - veca temperatura, brze odvijanje procesa = veca razgradnja masnog tkiva na lokalnom nivou... Ali, da li je stvarno tako, ne znam.
Samo trcanje, bez obracanja paznje na prehranu, moze donijeti plocice kao iz raja... Zivi sam primjer, trpao sam hranu u sebe kao zivotinja, jeo ogromne obroke, pune hljeba, sunke, parizera, suvog mesa i slicnog, teretane vidio nisam, a imao sam plocice od atletike u roku od 3-4 mjeseca. Prije toga sam imao nesto malo stomaka.
Mislim da je ipak trcanje majka za stomak, jer je cinjenica da se najbolje skida aerobnim ili hiit treningom, koliko ljudi ide u teretanu, ali ako ne rade aerobni trening, imaju stomak.
Svakako da je najbolje raditi cijelo tijelo u teretani zbog opsteg zdravlja i izgleda, neko se samo okomiti na stomak - kada ga skines reci ces sebi: Jooj, pa mogao bih malo ojacati ruke, ili ramena, ili ledja, pa ces onda opet izgubiti par mjeseci dok to "popravis". Zlatna sredina - teretana, plus 2-3x sedmicno trcanje, zbog zdravlja i dobre kondicije srca/pluca i kompletnog organizma.