banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2009, 02:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Mogu li ja nesto napisati?

Ustvari samo cu kopirati svoj post sa svog foruma,ostatak imate ovde KLIK:

Da li je neko bio na otvaranju svetskog prvenstva danas na Palasu.
Ljudi ono je neverovato,mene jos uvek drze emocije,Banja Luka je jos jednom dokazala da su ovakvi dogadjaji ono sto joj treba.Da sa pravom nosi epitet najlepseg grada na svetu,najboljih ljudi i najbolje atmosfere.Okupio se neverovatan broj ljudi,Palas je bio pun,gospodska takodje,park Petar Kocic isto,iza bine je bilo naroda,tamo prema Trznici,na platformi nebodera je bila prepuna VIP loza,jednostavno neverovatno,ovo je trebalo doziveti,nakon kratke reci uvoda i svecanog proglasenja od strane gradonacelnika,spektakularnog vatrometa,kakvim se mogu podiciti i mnogo veci gradovi kada je nova godina,na binu je izasla Balkanika,napravila neverovatnu atmosferu.Uz mnoge scenske nastupe,brojne goste,od kojih cu navesti samo neke: KUD Cajevec, Marija Sestic, Bojan Ilic, trubace, devojke koje su izvodile performans sa vatrom...
Ma jednom recju ostao sam frapiran,sve je bilo tako nekako nestvarno,kao da gledam na TV-u.

Moram jos da pohvalim izvrsno ozvucenje,zaista,onakvo nesto nisam doziveo ni u jednom klubu u BL,a kamoli na otvorenom.Osvetljenje ne zaostaje ni sekunde,nekoliko filmskih kamera je kruzilo iznad publike,ma ne,nemam reci.
Zalim ovim postom da ZAHVALIM SVIM MOMCIMA I DEVOJKAMA iz Kanjona,SVIM VOLONTERIMA i svim ljudima koji su ukljuceni u organizaciju ovog zasigurno najvaznijeg dogadjaja u BL u 2009godini,sto su se izborili da Banja Luka uopste dobije ovakvo nesto,a naravno i sto ni najveci skeptici ne mogu naci niti jednu jedinu manu. Ljudi moj ogromni RESPECT :ok: !!!

Evo nesto slika,mada imam vise klipova,pa dok to ne "podignem" (ne mogu jer nesto nije trenutno u funkciji youtube) zadovoljite se sa ovim:

Znaci pre same ceremonije na nebu nije bilo bas mirno,vozali su se jedan paraglajding i jedan zmaj,a ubrzo nakon toga i jedan helikopter (pretpostavljam da je kod ovog treceg, rec o snimanju iz zraka):
Slika Slika

Slika

Izgled bine i komentatori koji su najavljivali gradonacelnika,te gradonacelnik Dragoljub Davidovic koji je proglasio otvorenim svetsko prvenstvo u raftingu Banja luka 2009:
Slika Slika

Ovde se ne vidi dobro,mnogo bolje je na klipu,sa Boske se spustao jedan pripadnik policije:
Slika

U publici je,iako su imali VIP lozu na platformi nebodera,bilo i takmicara iz raznih reprezentacija:
Slika

Svecani vatromet,koji ne volim nesto posebno,bas zato sto se pravi za sve zivo,ovaj put je stvarno bio velicanstven,a nakon ovoga na Trgu Krajine,usledio je jos jedan,verovatno sa Kastela:
Slika Slika

Grupa Balkanika je izasla na scenu:
Slika

Nekoliko kamera je bilo tik iznad glava publike da bi docarale gledaocima sirom sveta atmosferu:
Slika

Ovo je vatromet sa Kastela:
Slika

Balkanika:
Slika Slika

Opet kamera,ovaj put iz bliza:
Slika

Scena je izgledala fenomenalno:
Slika

Bojan Ilic i Marija Sestic,izveli su duet "Ti si princeza",o kojoj se pesmi radi sigurno cete znati nakon klipa:
Slika

uz Balkaniku,na dve dodatne male bine smenjivali su se i momci i cure iz Banjaluckog KUD Cajevec:
Slika Slika

Slika

Takodje tu su bile i devojke koje su uz zvuke Balkanike izvodile performans sa vatrom:
Slika Slika

Slika Slika

Slika

Mogli smo po prvi put videti sta je zajednicko za Jazz i narodnjake,a da to nije jedna truba :D,momak je svirao na jednoj trubi Jazz,a na drugoj poznate zvuke Guce,a na kraju iz obe trube,u isto vreme odlican remix :) :
Slika Slika

Gost je bila i mlada ciganka koja je sve najezila kako dobar glas ima,kasnije je pobrala i najveci aplauz:
Slika Slika

Nakon sto je zeljna publika, grupu Balkanika nekoliko puta vracali ponovo na binu,te ponovo poslusala i zapevala sa Bojanom i Marijom,ljudi su bili u transu,svi su skakali,igrali,pevali,delili aplauze,a i neki od takmicara,reprezentativci Srbije,nisu mogli da izdrze da se uz zvuke trubaca ne popnu na binu :ok: :
Slika Slika

Slika Slika

Slika

P.S. Zao mi je sto sam dosao na trg nekoliko momenata pre nego sto je izasao gradonacelnik na binu,da sam znao,dosao bih ranije,ali me ubilo sunce danas,bio sam i u Krupi i isao busom od Karanovca do Krupe bas sa Brazilcima i mogu samo da potvrdim da vecih flegmana i veseljaka nisam video,od samog polaska autobusa pevali su u glas,svi do jednog.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 07:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Treba prebaciti na novosti i desavanja, inace prelijepo. scope1 da se pola od ovih reprezentacija vrati sa pozitivnim utiscima, prenese to na ostale, bice super za Banjaluku jer nas vecina njih jos uvijek uporedjuje sa Bliskim istokom a ko kod dodje, naprosto se iznenadi... No medjutim, neku vece dok sam setao upratio sam par klinaca 16-17god. da provociraju japanske takmicare, j**eni seljakluk

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 07:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
zerocool, видим да је данас у плану обилазак града Бањалуке. Дакле, културно историјске знаменитости и то...

Наравно, водите их у Меркатор?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.2009wrc.com/portal/

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 07:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
fakat je bilo sinoc dobro evo sam prelistao stampu. i gledao slike.
svaka cast, izgleda da je bilo dobro.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Rafting nije olimpijski sport jer je MOk ustanovio da ne ispunjava jedan od uslova:
1. Drustveni znacaj u svijetu
2. Medijska zastupljenost
3. Atraktivnost sporta
4. Tradicija sporta u svijetu
5. Samostalnost finansiranja
6. Jasno izdiferencirana pravila....

Da li ce postati i kada, to se jos ne nazire. Posto su sljedece OI u Londonu, Velika Britanija, kao domacin, ima pravo da predozi MOK-u ulazak jednog od novih sportova u program OI. Takodje MOK moze da zasjeda sa ovom tackom dnevnog reda i da se izglasavenjem dodje do pozitivnog rjesenja.
Moje licno mosljenje je da do toga nece doci u Londonu.

Karate nije olimpijski sport iz jednostavog razloga - ima 17 svjetskih feredacija, i prema toma 17 svjetskih prvenstava i svaka federacija ima svoja pravila... Znaci, definitivno ne ispunjava jedan od kriterijuma koji je nadasve vazan.

Evo, ovih dana, svjedoci smo pokusaja mijenjanja bokserskih pravila, jer sport gubi atraktivnost u svijetu. Da bi ostao u programu OI, treba da dodje da promijena koje ce ovaj sport vratiti na mjesto koje mu pripada.

Sto se tice organizacije otvaranja WRC, ja sam licno, odusevljena.
To je bio izvrstan put da Banja Luka postane svijetski grad, da dodju gosti iz Novog Zelanda, USA, Kanade, Australije, Japana...
Zaista je bilo magicno, sam defile velicanstven, vatromet, Balkanika.... Promocija sportova... obilazak oko njih sa rafting camcima, jako dobro smisljeno i prikaz RS na najbolji moguci nacin.
U svakom slucaju, pozitivna ocjena.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
sve je bilo dobro osim glupe balkanike....uzas....to je trebalo dovesti nekog dobro DJ-a...a ne one zavijaljke....nidje veze rafting i balkanika....

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:26 
sve predivno, odusevljena sam, divno predstavljanje naseg grada... ovih dana cu, nadam se, i u kanjon...
balkanika zato sto je to nesto posebno izvorno i neobicno sto mi imamo, sto ti ljudi tamo nisu imali prilike cuti i vidjeti, a opet muzika koja ima ritam, i koja je razumljiva i interesantna svima.. a DJ mozes naci u svakom kaficu i diskoteci na svijetu... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kakvog crnog dj-a..

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:32 
odakle sad jos i crnac dj... znas li koliko bi to kostalo... :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Frenki, ако до сада није схватио, тешко да ћа икад. Паметном доста.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
cink je napisao:
sve je bilo dobro osim glupe balkanike....uzas....to je trebalo dovesti nekog dobro DJ-a...a ne one zavijaljke....nidje veze rafting i balkanika....

:lol: :cat:

Kada je počela svirka, 20% okupljenih se okrenu i odmah ode :lol:

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
ja sam odmah otisao....uzaas balkanika...kao da je otvaranje sajma knjige, a ne raftinga......nek pogledaju malo po netu koja muyika ide uz rafting, a koja uz knjige.....

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A jesi učio u školi o različitim kulturama? Sanja Ilić i Balkanika najbolje opisuju kuturu ovih prostora, od svega (onaj bezvezni marš od Dodikovice do trga), Balkanika je bila jedina pozitivna stvar, ostatak je čist promašaj...

Poslednji put menjao socialbug dana 18 Maj 2009, 09:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2004, 18:04
Koje tv stanice prenose prvenstvo? Na kablovskoj nemam RTRS ( u Srbiji od kanala iz BiH ima samo BN i OBN)... Valjda ce biti nesto na Eurosportu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Je li ovaj prenos isao jos negde u svetu ili samo na RTRS

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Hertzog je napisao:

:lol:

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
vb87 je napisao:
Hertzog je napisao:

Nije smesno, ozbiljno pitam :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 10:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Hertzog je napisao:
vb87 je napisao:
Hertzog je napisao:

Nije smesno, ozbiljno pitam :D :D :D

Dobro si me nasmijao. :D :wink:

Inace, da li je neko primjetio kako mlade banjalucanke razmjenjuju brojeve sa pojedinim takmicarima dok su ovi bili u povorci? Vrlo zanimljivo, nije im dugo trebalo. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 10:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

vb87 je napisao:
Inace, da li je neko primjetio kako mlade banjalucanke razmjenjuju brojeve sa pojedinim takmicarima dok su ovi bili u povorci? Vrlo zanimljivo, nije im dugo trebalo. :D

A jeboga ti to je klasika - zaštitni znak, nadaleko su poznate po poštenju :lol:

Poslednji put menjao socialbug dana 18 Maj 2009, 10:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]