banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Apr 2009, 18:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
smOOti je napisao:
Zasto se ugledati tako daleko pa ici na Njemacku?Kada slovenija koju blicu kune u nebesa ima ovo :
http://www.t-2.net/?AUID=4DE65011E194120110C6

Da momak. FTTH je skracenica od "Fiber to the home", sto ce reci "Opticki kabl do kuce". Koja firma kod nas ima te kapacitete da dovodi opticki kabl do svakog korisnika?. Grad ne dozvoljava kopanje ni u vlastitom dvoristu da se luk posadi, a kamo li kopanje po ulicama. Ajde da se malo spustimo na zemlju.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2009, 19:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Činjenica je da Blic gubi polako ali sigurno korisnike. Kako kome ugovor ističe svi odlaze na Eltu ili Teol. :evil3:

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Citiraj:
Optužbe za neekonomičnost

......

Telekom Slovenije je u anonimnom pismu, a onda i u nekim Slo medijima, optužen da nije postupao ekonomično u slučaju kupovine tvrtke Netkom iz Banja Luke za 1.3mil Evra preko svoje banjalučke tvrtke Aneks. Tvrdi se da je Netkom pri kupovini imao tek 2600 pretplatnika a ne 6500 kako je navedeno te da je Aneks platio tvrtku Profel-Komunikacije iz Prijedora 200 000 Eura za samo 300 pretplatnika u kabl. mreži a ne 1100 kako je navedeno pri čemu je navedena mreža izgrađena bez odgovarajuće dozvole.

Mag. Bojan Dremelj je kategorički odbacio sve navode kao netočne i potvrdio da TS nije poslovao nezakonito...

Izvor Mreža, 4/09, strana 21

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ma nema tu nista cudno. Jos samo se ovdje moze na mutno loviti. Zna telekom slovenije sta radi. Kupovinom ovim malih firmica, postace 4. telekom operater u drzavi. Skontali su da im je ovako jeftinije nego da kupe jedan od 3 postojeca. Samo tu toliko mutnog ima, pa mozda zagrizu malo vise nego sto su u stanju da svare. Ne bi me cudilo da slovenacki telekom i eltu uzme. Neko sigurno hoce, samo je pitanje vremena. To je jos ono malo menavarskog prostora i mjesta na trzistu koje je preostalo da se zaume, i poslije toga vise nema. To je, sto je...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka

Da ali ne bih nazvao pametnim potezom kupovinu 300 korisnika i gomile ilegalno postavljenih kablova ... Ako je vjerovati članku kojeg sam naveo...

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 07:05 
Pripravnik
Pripravnik

Licence njih zanimaju. A sto veca budzevina, jeftinije se kupi. Zapisavaju teren. I slovenci kad dodju ovdje zaborave da su slovenci, pa po srpskim obicajima. Daj pos'o, a onda se snalazi... a to moze samo zato sto je korisnik tele, pa ce da trpi losu uslugu dok ovi ne naprave infrastrukturu kako treba. Ovdje mogu da ti pobiju pola familije, narod samo glavu spusti. U Francuskoj kad smanje otkupnu cijenu ribe, gori pola gradova i istorijski spomenici stari par stotina godina. I poprave otkupnu cijenu... ma, vec vidjeno.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 23:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Jan 2009, 19:03
Ljudi moji...
nedavno mi je stiglo od blica da su saglasni sa raskidom ugovora.
e sad sve to divno zvuci da u odgovoru na 5tu ili ko zna koju vec po redu zalbu od septembra prosle godine ne pise da se ugovor raskida zakljucno sa 18.03.
sto po njihovom kako ja vidim znaci:" e izvinite, vi ste bili u pravu, stvarno je problem do nas. eto raskidamo ugovor, hvala, dovidjenja i platite sad 300km za racune od septembra, tj ovih zadnjih 6 mjeseci koliko smo vas zavlacili!"

uglavnom, prvu bitku sam dobio sad ostaje jos i da se dobije rat.
Jer drugari moj ovo je bukvalno rat!!!
znaci savjet: nemojte ni slucajno da potpisujete ikakve ugovore na periopde duze od mjesec dana!!!!!!

kraj price!

Ko vam sledeci put turi pod nos ugovor na godinu ili ne daj boze dvije, samo hvala lijepo poljubi pa ostavi i dovidjenja!!!!!
I tako poslah ja i zalbu na raskid ugovora da vidim sta je to sa tim periodom, o cekam njihov odogovor, i neki dan dodje posta od aneksa, mislim se to je to da vidim, kad ono racun za 3ci mejsec, do 18toga. Veselo bogumi. Pa napravih jos jedan post na blic helpdesk forumu da vidim sta je to sa tim. I tako dok cekam odgovore... samo mogu da kazem: dalje od blica ako vam je zivot mio!
Ili ako vam daju mjesec dana probno prije potpisivanja ugovora!
Nekima radi, super blago njima, ali velika vecina korisnika ima katastrofalna iskustva, koja ih kostaju i para i zivaca i vremena.

Tako da sledece javljanje ili ce biti da je sve konacno sredjeno kako bi i trebalo da bude, ili ce vijest biti da stupam u strajk gladju u zatvoru na tunjicama dok robijam ovih 6 mjeseci koji mi ne pada napamet da platim tim derikozama, lopurdama i ..i ...i. ..

MA GOVNIMA NAJCRNJIM!!!!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 00:40 
Stara kuka
Stara kuka

mirkoj je napisao:
znaci savjet: nemojte ni slucajno da potpisujete ikakve ugovore na periopde duze od mjesec dana!!!!!!

Ugovori se uredno raskidaju ako su obe strane kulturne i svjesne svoje greške (što kod Blica nije slučaj).

Da ne bude da su samo provajderi baba roge evo moje lično iskustvo sa Vodovodom...

- 2007. godine preuzmem sakupljanje vode u ulazu i zateknem nekih 600KM duga za vodu.
- počnem uredno plaćati i sakupljati ali svaki put kada dobijem fakturu uvećam komšijama po 1-2KM na ime starog duga i u nekih 6-7 mjeseci skinem na 200 tinjak KM duga.
- odjednom stiže faktura na 1600-1700KM za period od jednog mjeseca i nakon što sam otišao kod njih da vidim u čemu je problem, saznam da gospoda mjesecima nije ni mjerila vodu nego je lupala iz glave ali tako hinjski da su cifre izgledale kao da su zaista i mjerili (tipa 286.78KM, 316.92KM itd)... Dakle postojala je šansa da mjesecima curi voda a oni to nisu htjeli reći jer su u šahtu nalazili vodu svaki put kada bi ga otvorili.
- njihovi mi ljudi preporuče kao postoji mogućnost da su to površinske vode jer se šaht za vodu nalazi tik pored slivnika a postoji veliki pad prema šahtu i zaista je stalno pod vodom kada kiša pada i da bi najpametnije bilo da njihovi ljudi urade baždarenje vodomjera. Ok pristanem na tu uslugu koja košta 63KM ali korisnik je plaća samo u slučaju da se pokaže kako je sat ispravan i da ne pokazuje na štetu Vodovoda. Ovo mi je rekao lično njihov šef a ne tamo neka Dragica iz fakturnog odjeljenja... U procesu mjerenja (bio sam lično prisutan) su vidjeli da sat pokaže 100 litara a kroz njega prođe 105 litara što znači da sat griješi 5% na štetu Vodovoda i da mi ne bi trebali platiti uslugu baždarenja. Tako mi ponoviše svi u mjernoj stanici i ja odem kući... Nakon 48h me u sandučetu sačekala faktura na 63KM i njihovo obrazloženje je bilo "Ipak korisnik plaća sve bez obzira na ishod a mi se malo zaj*** pa te slagali"... Takođe istog dana sam vidio njihove ljude sa detektorom za kvarove da provjeravaju u čemu je problem ali su ispali tolike kurve da nisu htjeli ni milimetra preći na našu stranu sata... Do zgrade ima 5m max i to mogu prekontrolisati za 10 minuta ali NEEEEEE. Bitno im je da njima ne curi voda a korisnike ko j***.

Slično je i sa Elektrokrajinom... Stari je varilac i svoj posao može raditi tek poslije 0:00 naveče kad se napon "podigne" na 180V ... Kao znate, proširlio se naselje... Pa gospodo svakome ste naplatili priključak na mrežu.. Sad pružite uslugu...

Samo u oba moja slučaja ja nemam izbora... Provajdera barem ima dovoljno...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 07:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mangia je napisao:

Da ne bude da su samo provajderi baba roge evo moje lično iskustvo sa Vodovodom...

- 2007. godine preuzmem sakupljanje vode u ulazu i zateknem nekih 600KM duga za vodu.
- počnem uredno plaćati i sakupljati ali svaki put kada dobijem fakturu uvećam komšijama po 1-2KM na ime starog duga i u nekih 6-7 mjeseci skinem na 200 tinjak KM duga.
- odjednom stiže faktura na 1600-1700KM za period od jednog mjeseca i nakon što sam otišao kod njih da vidim u čemu je problem, saznam da gospoda mjesecima nije ni mjerila vodu nego je lupala iz glave ali tako hinjski da su cifre izgledale kao da su zaista i mjerili (tipa 286.78KM, 316.92KM itd)... Dakle postojala je šansa da mjesecima curi voda a oni to nisu htjeli reći jer su u šahtu nalazili vodu svaki put kada bi ga otvorili.
- njihovi mi ljudi preporuče kao postoji mogućnost da su to površinske vode jer se šaht za vodu nalazi tik pored slivnika a postoji veliki pad prema šahtu i zaista je stalno pod vodom kada kiša pada i da bi najpametnije bilo da njihovi ljudi urade baždarenje vodomjera. Ok pristanem na tu uslugu koja košta 63KM ali korisnik je plaća samo u slučaju da se pokaže kako je sat ispravan i da ne pokazuje na štetu Vodovoda. Ovo mi je rekao lično njihov šef a ne tamo neka Dragica iz fakturnog odjeljenja... U procesu mjerenja (bio sam lično prisutan) su vidjeli da sat pokaže 100 litara a kroz njega prođe 105 litara što znači da sat griješi 5% na štetu Vodovoda i da mi ne bi trebali platiti uslugu baždarenja. Tako mi ponoviše svi u mjernoj stanici i ja odem kući... Nakon 48h me u sandučetu sačekala faktura na 63KM i njihovo obrazloženje je bilo "Ipak korisnik plaća sve bez obzira na ishod a mi se malo zaj*** pa te slagali"... Takođe istog dana sam vidio njihove ljude sa detektorom za kvarove da provjeravaju u čemu je problem ali su ispali tolike kurve da nisu htjeli ni milimetra preći na našu stranu sata... Do zgrade ima 5m max i to mogu prekontrolisati za 10 minuta ali NEEEEEE. Bitno im je da njima ne curi voda a korisnike ko j***.

Slično je i sa Elektrokrajinom... Stari je varilac i svoj posao može raditi tek poslije 0:00 naveče kad se napon "podigne" na 180V ... Kao znate, proširlio se naselje... Pa gospodo svakome ste naplatili priključak na mrežu.. Sad pružite uslugu...

Samo u oba moja slučaja ja nemam izbora... Provajdera barem ima dovoljno...

napisi zalbu uz to obrazlozenje koje si ovdje naveo, posto, dok sam bio blagajnik, sa ljudima iz Vodovoda sam imao, onako, prosjecno dobra iskustva
a sto se tice mjerenja....ne cudi me, posto su i nama tako odokativno "mjerili" i struju i vodu
i onda kad dodje neko i izmjeri, dodje da si ti u stvari daleko pretplatio njihovu uslugu, ali oni to ne uvazavaju uopste
zato treba svaki mjesec vrsiti provjere

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2009, 09:16 
Pripravnik
Pripravnik

Zakon sopstveni vodomjer, kalorimetar i ostalo... inace po zakonu obavezno. Steta jedino sto nema tehnickih mogucnosti skoro pa nigdje. Kod mene ima, platio sam skupo, za svoje pare licno zaradjene, da bi sve to imao... ali tako je danas. I nema problema. Skupo sve, al' zivci najskuplji.
Jedini problem sa ovim iz elektrodistribucije je zimski/ljetnji period obracuna struje i tu treba paziti da ne zajebu "ofrlje", jer znali su naplatit po skupljoj tarifi nesto sto tek treba da se potrosi.
Dokumentovati samo, to je bar lako, i pustiti drugu stranu da tuzi, ako misli da moze da dobije. To je jedini penicilin. Vazi sa sve raznorazne prodavace magle. Inace, ako se ne podigne tuzba, poslije 12 mjeseci su sva potrazivanja zastarila. Ko zna koliko natezanja sam imao sa skoro svima odreda, na kraju covjek ogugla i skonta da ovdje tako i treba, pa prestane da se nervira. Uglavnom, najmanje se isplati placati, to se ovdje smatra izgleda poklonom i obaveznim haracem, a ne prodajom usluge. Al' polako, promjeni se i to... nicija do zore nije.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 21:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Error 691, invalid password and/or username...bla,bla,bla.. E sad ja njih nazovem i lik mi lijepo kaze da se neko drugi konektovao sa mojom lozinkom i korisnickim imenom? E sad zanima me da li je to stvarno izvodivo? I ako jeste kako je to moguce ako niko drugi ne zna moju lozinku i korisnicko ime? Ili je to neki njihov kvar, pa izmisljaju i malo me prcaju i tako to... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 21:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Ne nije moguce, WADSL je pored user name i passwordom zasticen i MAC adresom, tako da bi taj neko morao imati tvoj user i password + mac id tvoje lan kartice, koji vjerovatno ni ti neznas xD

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 21:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E hvala puno, znaci oni malo kenjaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
smOOti je napisao:
Ne nije moguce, WADSL je pored user name i passwordom zasticen i MAC adresom, tako da bi taj neko morao imati tvoj user i password + mac id tvoje lan kartice, koji vjerovatno ni ti neznas xD

Nije zaštićen MAC adresom.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nekada prije, flat paketi su bili ograničeni na konektovanje s jedne MAC adrese (ovaj dio mi nikad nije bio jasan, al ajd). Koliko ja znam, to ograničenje više ne postoji (osim možda za stare korisnike solo2 i solo3 paketa).

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Spominjao je ovaj lik tu MAC adresu, a radi se o solo1 paketu.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Onda definitivno nemaš ograničenje po MAC adresi... ali opet, ne možeš imati dve PPPoE sesije, što znači da ako si kucao ispravan user i pass da je ipak neko konektovan...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ali kako je to onda moguce ako niko ne zna moj pasword i username?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Zahtjevaj da ti izlistaju spisak konekcija, tamo će biti navedena i MAC adresa. Ako je neko drugi konektovan pojaviće se MAC adresa drugačija od tvoje. A otkud da sazna tvoj user i pass? To ti najbolje znaš...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 22:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nema sanse da neko zna moj user i pass, zato pitam. Ma ko ih jebe uostalom, ne gine im jos jedna zalba... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]