mirkoj je napisao:
znaci savjet: nemojte ni slucajno da potpisujete ikakve ugovore na periopde duze od mjesec dana!!!!!!
Ugovori se uredno raskidaju ako su obe strane kulturne i svjesne svoje greške (što kod Blica nije slučaj).
Da ne bude da su samo provajderi baba roge evo moje lično iskustvo sa Vodovodom...
- 2007. godine preuzmem sakupljanje vode u ulazu i zateknem nekih 600KM duga za vodu.
- počnem uredno plaćati i sakupljati ali svaki put kada dobijem fakturu uvećam komšijama po 1-2KM na ime starog duga i u nekih 6-7 mjeseci skinem na 200 tinjak KM duga.
- odjednom stiže faktura na 1600-1700KM za period od jednog mjeseca i nakon što sam otišao kod njih da vidim u čemu je problem, saznam da gospoda mjesecima nije ni mjerila vodu nego je lupala iz glave ali tako hinjski da su cifre izgledale kao da su zaista i mjerili (tipa 286.78KM, 316.92KM itd)... Dakle postojala je šansa da mjesecima curi voda a oni to nisu htjeli reći jer su u šahtu nalazili vodu svaki put kada bi ga otvorili.
- njihovi mi ljudi preporuče kao postoji mogućnost da su to površinske vode jer se šaht za vodu nalazi tik pored slivnika a postoji veliki pad prema šahtu i zaista je stalno pod vodom kada kiša pada i da bi najpametnije bilo da njihovi ljudi urade baždarenje vodomjera. Ok pristanem na tu uslugu koja košta 63KM ali korisnik je plaća samo u slučaju da se pokaže kako je sat ispravan i
da ne pokazuje na štetu Vodovoda. Ovo mi je rekao lično njihov šef a ne tamo neka Dragica iz fakturnog odjeljenja... U procesu mjerenja (bio sam lično prisutan) su vidjeli da sat pokaže 100 litara a kroz njega prođe 105 litara što znači da sat griješi 5% na štetu Vodovoda i da mi ne bi trebali platiti uslugu baždarenja. Tako mi ponoviše svi u mjernoj stanici i ja odem kući... Nakon 48h me u sandučetu sačekala faktura na 63KM i njihovo obrazloženje je bilo "Ipak korisnik plaća sve bez obzira na ishod a mi se malo zaj*** pa te slagali"... Takođe istog dana sam vidio njihove ljude sa detektorom za kvarove da provjeravaju u čemu je problem ali su ispali tolike kurve da nisu htjeli ni milimetra preći na našu stranu sata... Do zgrade ima 5m max i to mogu prekontrolisati za 10 minuta ali NEEEEEE. Bitno im je da njima ne curi voda a korisnike ko j***.
Slično je i sa Elektrokrajinom... Stari je varilac i svoj posao može raditi tek poslije 0:00 naveče kad se napon "podigne" na 180V ... Kao znate, proširlio se naselje... Pa gospodo svakome ste naplatili priključak na mrežu.. Sad pružite uslugu...
Samo u oba moja slučaja ja nemam izbora... Provajdera barem ima dovoljno...