Time trek je napisao:
scorsese je napisao:
tri_vugla je napisao:
hoću samo da kažem da onaj ko završi privatni faks nije ništa manje vrijedan od onog što završi državni
iako sam sebi obećao da neću više pisati na ovoj temi, ne mogu izdržati
dakle,
po stoti put najkrace moguce:
jos se nije desilo u BiH da je neko upisao privatni fakultet, a da ga nije zavrsiosto se tice drzavnih (ekonomski,pravni,medicina,informatika...dakle, one oblasti koje postoje na privatnim) od 100 brucosa diplomu ce dobiti 20-ak možda i manje....
summa summarum: onaj ko "zavrsi" privatni ne moze se uporedjivati sa diplomcem sa drzavnog (u jednom zdravorazumskom posmatranju)
dokaz tome su firme i institucije (koje drže do svog uspjeha) a koje neće ni da pomisle da zaposle "privatnike".... evo zadnji primjer uprava za indirektno oporezivanje, ima na stotine prijava za posao lica sa diplomama sa privatnih fakulteta koje će da završe
u smeću gdje im je i mjesto, pa neka se onda žale u svojim fabrikama pardon fakultetima.
Tezina nije isto sto i kvalitet.
tacno, upravo je tu i citava poenta - na privatnom nemas NI TEZINU NI KVALITET
zavrsava ko oce (tj ko upise)...naravno ne pada mi na pamet sve studente s privatnih trpati u isti kos, jer ih ima dosta (licno znam) koji se stvarno trude i uce, i u sustini ako si vrijedan i stvarno zelis nesto da znas, naucices bilo na drzavnom bilo na privatnom...problem je u onom ''ostatku'' koji je u stvari vecina, dakle tzv studenti koje iteresuje samo papir (diploma) a nemaju namjere ni dana stolicu zagrijati. TAKVI na drzavnom obicno samo potrose godine i odustanu, a sad se masovno prebacuju na privatne i naravno dolaze do papira.
Citiraj:
Varas se , ja licno poznajem nekoliko studenata koji su mislili da to nije nista i da ce ga zavrsiti bez da otvore knjigu. Jest al' zamalo, nisu se pomjerili dalje od prvog semestra iako su sve platili redovno.
prosipas se, ako imas imalo corbe u glavi, mozes zavrsiti privatni a da posteno ne otvoris knjige...
meni uopste ne smeta niko na privatnom, ako mislis da vrijedi dati pare, dobiti diplomu bez vecih problema, zasto da ne, svako trosi svoje pare kako misli da je najpametnije.... samo sto dobijem proliv momentalno od prica kako je tesko i kako se na ispitima trazi isto ko i na drzavnom
primjer: prije nekih 5 god,nakon prilicne patnje polozim statistiku na ekonomiji, ocjena 7, ja zadovoljan....naredne god privatni uveliko poceli da cvjetaju, dolazi kolega (inace upisao privatni) i zajebava me kako je polozio statistiku, ocjena 9, nindza ovo-ono, a kao isto se trazi... na moje pitanje da mi objasni pojam standardne devijacije (dakle, nesto najbanalnije moguce), covjek me blijedo pogleda i kaze nisam taj dio bas prelazio (a ispit polozio dan ranije)

looodlo, bas su im zahtjevni na ispitima