banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 22:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Maj 2009, 11:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Moja koleginica studira na jednom privatnom fakultetu i sve i jedan seminarski skine sa neta odstampa i preda profesoru :)
Nisu ludi ni oni koji su osnovali privatne fakultete jer na legalan nacin zaradjuju milione maraka, niti su ludi oni koji upisuju te fakultete jer bez imalo truda dodju do diplome posto se ne treba spremati ni jedan ispit. Ludi su oni koji zaposljavaju takve studente jer su po pravilu propaliteti koji su jedva zavrsili osnovnu i srednju skolu, a veliki broj ih je srednju skolu zavrsio vanredno.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 19:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
od tvojih se nebuloza uvijek slatko ismijem

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 17:40 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Jun 2009, 17:20
hmm...počeću ovako:u današnje vrijeme korupcije, prevara, obmana, jednom riječju sranja, svako gleda da se snađe kako najbolje zna i umije... neki mnogo veći umovi čak i od mene :D smislili su privatne fakultete u ovoj našoj nadasve ekonomsko razorenoj državi... e sada, neko faks završi u roku, a neko nakon 8 god. ili još većem broju njih to ostane samo neostvarena želja... Idem državni faks,onako gura se, ali sam u potpunosti pristalica privatnih fakulteta... zašto? faks kao faks ništa ti ne garantuje u budućnosti (pogledajte samo dif-ovce, za koje stojim da je najteži faks poslije medicine i elektrotehnike,a oni koji nisu probali tvrdiće kako je pravo bauk) on je tu da ti otvorio samo jednu opciju više... kada malo bolje pogledamo prve ljude privatnih fakulteta lako možemo zaključiti da su to jedni od prvih ljudi naše države... e sada, kada biste vi imali svoje institucije, kako obrazovne tako i poslovne, da li biste sebi stvarali ljude koje želite da vam rade ili biste sve prepustili slučaju držve (državnih fakulteta)??? hoću samo da kažem da onaj ko završi privatni faks nije ništa manje vrijedan od onog što završi državni, jer znamo da je praksa u stvari sve, zapravo onaj na privatnom faksu je u prednosti jer dok ovaj završi državni onaj ima već par godina radnog staža... a vi, pakosni zlobnici, što gulite dan i noć nad knjigom, ne brojite više koliko puta ste izašli na neki ispit, ne možete gledati komšiju koji je apsolvent iako ste ista generacija, kanite se ljubomore, jer nisu "korisnici" privatnih fakulteta krivi za vaše loše ekonomsko stanje, za to krivite svoje roditelje (kao što i ja krivim svoje)...a 80% studenata na državnom bi upisalo privatni samo da im se može... nadam se da nisam nikog uvrijedio, jer to mi nije bila namjera, nego samo da počnete shvatati da u privatnoj državi vlada privatnik...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 17:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Jun 2009, 17:20
manitu uci da svira je napisao:
korisnik je napisao:
Moj kolega je pisao magistarske i doktorske radove mnogim profesorima na Apeironu :)
Ne bih sad imenovao ali to je sve sprdacina na tim privatnim fakultetima.

ja sam vozio avion sa 180 putnika bez dozvole, ne bih da imenujem-moRe pilot najebat

hmm...u tome i jeste poenta, njih se čak ne smije ni imenovati jer su "vrh" naše države... a čak i da ih se imenuje mislim da ne bi obraćali puno pažnje jer ko si ti, ja, pero ili marko???

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
tri_vugla je napisao:
hoću samo da kažem da onaj ko završi privatni faks nije ništa manje vrijedan od onog što završi državni

iako sam sebi obećao da neću više pisati na ovoj temi, ne mogu izdržati :mad:

dakle, po stoti put najkrace moguce: jos se nije desilo u BiH da je neko upisao privatni fakultet, a da ga nije zavrsio

sto se tice drzavnih (ekonomski,pravni,medicina,informatika...dakle, one oblasti koje postoje na privatnim) od 100 brucosa diplomu ce dobiti 20-ak možda i manje....

summa summarum: onaj ko "zavrsi" privatni ne moze se uporedjivati sa diplomcem sa drzavnog (u jednom zdravorazumskom posmatranju)

dokaz tome su firme i institucije (koje drže do svog uspjeha) a koje neće ni da pomisle da zaposle "privatnike".... evo zadnji primjer uprava za indirektno oporezivanje, ima na stotine prijava za posao lica sa diplomama sa privatnih fakulteta koje će da završe u smeću gdje im je i mjesto, pa neka se onda žale u svojim fabrikama pardon fakultetima.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 20:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
scorsese je napisao:
tri_vugla je napisao:
hoću samo da kažem da onaj ko završi privatni faks nije ništa manje vrijedan od onog što završi državni

dakle, po stoti put najkrace moguce: jos se nije desilo u BiH da je neko upisao privatni fakultet, a da ga nije zavrsio

sto se tice drzavnih (ekonomski,pravni,medicina,informatika...dakle, one oblasti koje postoje na privatnim) od 100 brucosa diplomu ce dobiti 20-ak možda i manje....

summa summarum: onaj ko "zavrsi" privatni ne moze se uporedjivati sa diplomcem sa drzavnog (u jednom zdravorazumskom posmatranju)

dokaz tome su firme i institucije (koje drže do svog uspjeha) a koje neće ni da pomisle da zaposle "privatnike".... evo zadnji primjer uprava za indirektno oporezivanje, ima na stotine prijava za posao lica sa diplomama sa privatnih fakulteta koje će da završe u smeću gdje im je i mjesto, pa neka se onda žale u svojim fabrikama pardon fakultetima.

Tezina nije isto sto i kvalitet.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 22:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Time trek je napisao:

Upravo tako.

Time trek je napisao:
akle, po stoti put najkrace moguce: jos se nije desilo u BiH da je neko upisao privatni fakultet, a da ga nije zavrsio

Varas se , ja licno poznajem nekoliko studenata koji su mislili da to nije nista i da ce ga zavrsiti bez da otvore knjigu. Jest al' zamalo, nisu se pomjerili dalje od prvog semestra iako su sve platili redovno.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 22:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Citiraj:

slazem se, samo kakav je to kvalitet na privatnim f. nemojte srati ljudi, koga lažete,.... kad propali student sa drzavnog zavrsi za par mjeseci privatni pa postane nastavni kadar tog fakulteta, :confused2: a otkud se uvuce u pricu kvalitet :lol:, ne skreci s teme time trek i ne mjesaj privatne na zapadu i ove kokosare iz cajeveca ,fabrike obuce, kraj stočne pijace i one kraj deponije sljunka u budžaku.
ljudi koji "siđu" (bezobrazno je pisati završe) sa privatnog fakulteta većinom su u srednjoj školi redovno padali po 5...10 predmeta - jedva završili srednju školu, i u stara dobra vremena (dok je bilo golog otoka) NIKAD NIKAD NIKAD ne bi mogli imati fakultetsku diplomu, a u ovoj nakaradi od državno pravnog sistema sve je moguće.

nemam snage vise, i ponavljam, kvali... šta ....
pa ako je kvalitet što UIO neće uzimati u razmatranje privatne diplome kad su one "KVALITET" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ili što ona *********** banka najuri one menadžere kad su došli na konkurs kad su kvalitet, i što još masa firmi ne pomišlja na kvalitet,

sad cete napisati zato sto su konzervativni ne prate svjetke tokove zastarili su nisu informisani o "kvalitetu"

i na kraju svaki cigo svoga konja hvali, samo u ovoj priči imamo konje i mule a to nije isto :wink: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 07:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

scorsese je napisao:
Citiraj:

ljudi koji "siđu" (bezobrazno je pisati završe) sa privatnog fakulteta većinom su u srednjoj školi redovno padali po 5...10 predmeta - jedva završili srednju školu

pa ako je kvalitet što UIO neće uzimati u razmatranje privatne diplome kad su one "KVALITET"

patis od predrasuda i slabo si obavijesten

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 09:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
scorsese je napisao:
Citiraj:

slazem se, samo kakav je to kvalitet na privatnim f. nemojte srati ljudi, koga lažete,.... kad propali student sa drzavnog zavrsi za par mjeseci privatni pa postane nastavni kadar tog fakulteta, :confused2: a otkud se uvuce u pricu kvalitet :lol:, ne skreci s teme time trek i ne mjesaj privatne na zapadu i ove kokosare iz cajeveca ,fabrike obuce, kraj stočne pijace i one kraj deponije sljunka u budžaku.
ljudi koji "siđu" (bezobrazno je pisati završe) sa privatnog fakulteta većinom su u srednjoj školi redovno padali po 5...10 predmeta - jedva završili srednju školu, i u stara dobra vremena (dok je bilo golog otoka) NIKAD NIKAD NIKAD ne bi mogli imati fakultetsku diplomu, a u ovoj nakaradi od državno pravnog sistema sve je moguće.

nemam snage vise, i ponavljam, kvali... šta ....
pa ako je kvalitet što UIO neće uzimati u razmatranje privatne diplome kad su one "KVALITET" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ili što ona *********** banka najuri one menadžere kad su došli na konkurs kad su kvalitet, i što još masa firmi ne pomišlja na kvalitet,

sad cete napisati zato sto su konzervativni ne prate svjetke tokove zastarili su nisu informisani o "kvalitetu"

i na kraju svaki cigo svoga konja hvali, samo u ovoj priči imamo konje i mule a to nije isto :wink: :lol:

:D zato ti zivis i radis na forumu jer si prekvalitetan :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 13:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:

:D zato ti zivis i radis na forumu jer si prekvalitetan :lol:

manitu, ti reče da odlaziš sa foruma :lol: 8) vidim, dugo si izdržao....

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 14:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

u jbt, ti jos i nepismen :D mani tu se pise odvojeno i uopste nisam rekao da idem, tek sam dosao. kao sto rekoh, prekvalitetan si, a u strahu su velike oci :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 14:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

manitu uci da svira = drLJo

je`l sad jasnije majstore.
covjek koji je za manje od godinu dana nabio 3500 postova optuzuje druge da stalno vise po forumu :lol: :lol: :lol:

jadno

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Time trek je napisao:
scorsese je napisao:
tri_vugla je napisao:

tacno, upravo je tu i citava poenta - na privatnom nemas NI TEZINU NI KVALITET :wink:
zavrsava ko oce (tj ko upise)...naravno ne pada mi na pamet sve studente s privatnih trpati u isti kos, jer ih ima dosta (licno znam) koji se stvarno trude i uce, i u sustini ako si vrijedan i stvarno zelis nesto da znas, naucices bilo na drzavnom bilo na privatnom...problem je u onom ''ostatku'' koji je u stvari vecina, dakle tzv studenti koje iteresuje samo papir (diploma) a nemaju namjere ni dana stolicu zagrijati. TAKVI na drzavnom obicno samo potrose godine i odustanu, a sad se masovno prebacuju na privatne i naravno dolaze do papira.

Citiraj:
Varas se , ja licno poznajem nekoliko studenata koji su mislili da to nije nista i da ce ga zavrsiti bez da otvore knjigu. Jest al' zamalo, nisu se pomjerili dalje od prvog semestra iako su sve platili redovno.

prosipas se, ako imas imalo corbe u glavi, mozes zavrsiti privatni a da posteno ne otvoris knjige...
meni uopste ne smeta niko na privatnom, ako mislis da vrijedi dati pare, dobiti diplomu bez vecih problema, zasto da ne, svako trosi svoje pare kako misli da je najpametnije.... samo sto dobijem proliv momentalno od prica kako je tesko i kako se na ispitima trazi isto ko i na drzavnom :confused2:
primjer: prije nekih 5 god,nakon prilicne patnje polozim statistiku na ekonomiji, ocjena 7, ja zadovoljan....naredne god privatni uveliko poceli da cvjetaju, dolazi kolega (inace upisao privatni) i zajebava me kako je polozio statistiku, ocjena 9, nindza ovo-ono, a kao isto se trazi... na moje pitanje da mi objasni pojam standardne devijacije (dakle, nesto najbanalnije moguce), covjek me blijedo pogleda i kaze nisam taj dio bas prelazio (a ispit polozio dan ranije) :lol: looodlo, bas su im zahtjevni na ispitima :confused3:

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
automotive je napisao:

nemoj glupat luposti ! Molim te! Drug iz srednje studira privatni, drug koji je govorio kako covjek ima a, b i c krvnu grupu. Ako on moze da razvaljuje ispite na Apeironu onda moze svako! Nemoj mi te fazone!
kao sto rece lubax, moze se nauciti ako ucis, stom razlikom sto ces na privatnom svejedno da dobijes papir, a na drzavnom bogme neces!
dalje, ne slazem se da tezina nije isto sto i kvalitet! Zasto? Zato sto smatram da fakultet nije samo ustanova koja ce tebe da nauci onu materiju o kojoj taj faks govori, vec ce da te nauci da ces nekada u zivotu da "naletis" na neku budalu (citaj: nadrkan profesor na ispitu) pred kojom je bolje da se pokrijes usima. Ustanova koja ce da te nauci da se do svojih ciljeva treba debelo oznojiti (citaj: tezak ispit na fakul. koji izlasis vec xxx put), ustanova koja ce da te nauci da se u zivotu nista ne dobija lako. A to su stvari koje ti neces dobiti na privatnom fakultetu u kome su svi profesori divni, krasni, u kome polozis ispit bez trunke znanja itd!

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 10:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

lubax je napisao:
prosipas se, ako imas imalo corbe u glavi, mozes zavrsiti privatni a da posteno ne otvoris knjige...

rofl

[Enterprise] je napisao:
A to su stvari koje ti neces dobiti na privatnom fakultetu u kome su svi profesori divni, krasni, u kome polozis ispit bez trunke znanja itd!

naravno, pogotovo ako mu/joj namignes odmah 2 predmeta polozis :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 11:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

scorsese je napisao:
manitu uci da svira = drLJo

je`l sad jasnije majstore.
covjek koji je za manje od godinu dana nabio 3500 postova optuzuje druge da stalno vise po forumu :lol: :lol: :lol:

jadno

:roll: dobro, jesam
sad si jos "kvalitetniji" :fist:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 00:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
BSE je napisao:
lubax je napisao:

rofl

sta je, zapelo na privatnom? ROFL

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

lubax je napisao:
sta je, zapelo na privatnom? ROFL

recesija, lova buraz, lova :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 15:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ako likovi sa privatnih fakulteta nemaju sansu za zaposlenje - cemu onda tolika polemika? Niko ne priznaje njihove diplome, vama nisu konkurencija... dje zapelo :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]