Citavši malo vaše postove i probleme,rješih i ja da kažem po koju o svojim problemima

Rijec je o fixnoj telefoniji,i placanju,odnosno ne placanju racuna.Naime,bila su 2 neplacena racuna,februarski,i martovski.I ja sve,danas cu,sutra cu,kako to vec ide,ima se,nema se,i odem juce platim racun za februar,(a iznos je cijelih 26,24 KM)i radi telefon cijeli dan,da bi negdje oko 16h misteriozno prestao da radi,dešavalo se sljedece,kada nas je juce neko zvao,pokazuje ono kao nepostojeci broj,a kada neko(konkretno ja)zovem na fixni sa mobilnog,telefon zvoni,mada nema identifikacije poziva.Rekoh,garant je neka greska,mora da su nesto popravljali genijalci

Prijavim sa mobilnog kvar,i ostavim br.mobilnog da me nazovu.Prvi put,zena koja radi kaze,telefon vam je u redu,i ukljucena vam je identifikacija.U redu hvala,ponadam se ja.Krenem ja na fixni,kad prc,ne radi

Zovem ja opet,prijavljujem opet(misleci i dalje da je u pitanju kvar),nakon par trenutaka zove zena opet,kaze iskljucen vam je telefon zbog neredovnog placanja racuna.MOLIM!?Kazem ja placeni su racuni,a ona nepokolebljiva u tome da nisu placeni,rekoh,ajte molim vas provjerite,možda nije nesto proknjiženo,ili šta vec,i nakon par trenutaka proveravanja,jeste platili,ali nije proknjizeno,i zato vam je iskljucen.Sad se je pitam,da li ima iko tamo normalan da radi,da provjeri prije nego što iskljuci,ili nešto uradi!?Sto je najgore,to se vec dešavalo
I telefon od juce iskljucen,mene mogu zvati,ja nikoga,zbog njihove greške
Samo još da kazem,ako neko misli da je to sad zbog neplacenog martovskog racuna,nije,jer je ovo jos april,i može se platiti...
Od kad su te tako,ako mogu reci,rigoroznosti uveli....jao

Tacno mi dodje da ga iskljucim skroz,samo da mi ne treba
I jos jedno malo P.S. kome bih se mogao zaliti na njihovu neprofesionalnost?