banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 16 Apr 2009, 07:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
palpantine je napisao:
Mislio sam na prosirenje kablovske i jos jedno pitanje zasto pd ima tv1000 u osnovnoj a mi u bl samo na digitali

Valjda iz istog razloga zbog kojeg vi imate Hallmark, Discovery, Travel, Fox Life u osnovnoj ponudi a u Prijedoru nikako jer digitalne još nemamo.
Stvarno me zanima metodologija određivanja koje kanale će dobiti pojedini grad, pa ako info elta2 može to malo objasniti.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 08:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
info_elta2 je napisao:
Pusten je Kanal D u Katv mrezi Elta Kabel u Banja Luci na kanalu S28.

Kakva je slika sinoc bila, barem kod mene, bolje da nije pusten. Kako je to djecija televizija, ako ostane takva slika, samo mozemo pustiti da je gledaju ona djeca za koju zelimo da pokvare vid.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 08:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nekoliko pitanja, ako info_elti ne bi bio problem odgovoriti :

- zasto u vecernjim casovima na kanalima iz srbije svakih 15 min. se pojavi meni ?
- kad ce se vratiti titl na Travel?
- slika na FoxCrimeu je u ponedjeljak (cini mi se) bila sasvim solidna, dok je od utorka opet uzas
- da li se vec sastavljaju paketi za digitalnu ?
- zasto postoji razlika u kanalima na catv i mmds?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 20:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Fox Crime Prijedor. Nije na svim aparatima ovako loše, ali ovaj TV nema problema ni sa jednim drugim kanalom. Ne pomaže AFT kao ni manuelni fine tuning. Znači ni boje ni kontrasta ni dinamike... jednostavno slika od 1 do 5 ubjedljivo 1. Na ovom TV jednostavno je nemoguće dobiti trunku boje sa Fox Crime, na drugim aparatima imam boju, ali jednostavno nije to to.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 22:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
info_elta2 je napisao:
fantomacan je napisao:

Gdje nabavljate ove ultra-mega kvalitetne profi resivere kao za B92 a ranije i za Avalu? Može li to kupiti neko ko nije zaposlen u Elti? Kako stojite sa sluhom inače? Znam da ste grupa TNT koja se sticajem okolnosti bavi kablovskim sistemima, ali dajte malo poradite na prekvalifikacijama. Još će neko pomisliti da ne govorite istinu o tim silnim uspjesima.

Ako je Elta Kabel TNT grupa, sta su onda ostali operateri, imas li primerno ime za njih?
Za tvoju informaciju ako nisi sledio najnovijim dogadjanjima vezano za TNT grupu, tamo se je puno sta promjenilo, kupi zadnji broj Alan Forda bices iznenadjen luksuzom u kakvom danas zivi grupa TNT.

O tome ja i pričam, TNT grupa se bogati varajući naivne žrtve/korisnike njihovih usluga! Izdajući se za eksperte u stvarima o kojima malo znaju, u šta se svakodnevno mogu uvjeriti korisnici, perfidno stvaraju naslage bogatstva neispunjavajući ono što tvrde da su sposobni! Pošto su gomila prevaranata i bijednih amatera, nije im preostalo ništa drugo nego da na taj način, retorički, izigravaju moćne profesionalce dorasle svakom zadatku. Nakon pet godina rada vašeg sistema vama je svakodnevno ispadalo barem 4-5 programa što je riješeno prije par mjeseci a neko tu tupi o nekoj profesionalnosti. Pa pogledaj sliku na B92, Fox Life-u, kako te uopšte nije blam da izigravaš tu nekog profesionalca? Šta mene briga za razne izgovore, ne interesuje me da li imate problema sa kodiranjem, karticama, geo-termalnim zračenjima, taj dio priče me ne zanima. Pa onda pitanje surovih vremenskih uslova, na svaki jači vjetar, kišu ili snijeg nestaje pola programa. Nemoj samo reći da je tako svugdje, budite korektni pa navedite u ugovorima da vaš sistem funkcioniše u samo povoljnim vremenskim uslovima, od -1 do +29 C, bez vjetra kiše ili snijega.
Vi ste samo slika i prilika ove države koja je i stvorena da bi se tako radilo, pošto se niko ne bavi kvalitetom usluga i znate da nema niko ko može da vas kazni, ja ne očekujem da će se nešto promijeniti. Mada sa druge strane dragocjeni su trenuci kada se pojave članovi grupe TNT da nešto "intervenišu", pa te vrijeđaju u vlastitom stanu a uz to imamo i neviđene počasti gledati takve eksperte na djelu. To su momenti za koje vrijedi živjeti!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Vec petnestak dana postavljam isto pitanje i nema odgovora.Jel treba da klecim na koljenima da bi dobio odgovor?Zasto vec duze vreme nama teleteksta na HRT 2?Od juce ga nema ni na B92?Bukvalno svaki dan nesto ne radi!!!Tehnologija svakim danom napreduje a vi svaki dan ubrzanim koracima idete nazad.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 15:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
corttex je napisao:
Fox Crime Prijedor. Nije na svim aparatima ovako loše, ali ovaj TV nema problema ni sa jednim drugim kanalom. Ne pomaže AFT kao ni manuelni fine tuning. Znači ni boje ni kontrasta ni dinamike... jednostavno slika od 1 do 5 ubjedljivo 1. Na ovom TV jednostavno je nemoguće dobiti trunku boje sa Fox Crime, na drugim aparatima imam boju, ali jednostavno nije to to.

Javi servisu da proverimo nivo signala samo tog signala.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 15:24 
Pripravnik
Pripravnik

fantomacan je napisao:
info_elta2 je napisao:
fantomacan je napisao:

Gdje nabavljate ove ultra-mega kvalitetne profi resivere kao za B92 a ranije i za Avalu? Može li to kupiti neko ko nije zaposlen u Elti? Kako stojite sa sluhom inače? Znam da ste grupa TNT koja se sticajem okolnosti bavi kablovskim sistemima, ali dajte malo poradite na prekvalifikacijama. Još će neko pomisliti da ne govorite istinu o tim silnim uspjesima.

Ako je Elta Kabel TNT grupa, sta su onda ostali operateri, imas li primerno ime za njih?
Za tvoju informaciju ako nisi sledio najnovijim dogadjanjima vezano za TNT grupu, tamo se je puno sta promjenilo, kupi zadnji broj Alan Forda bices iznenadjen luksuzom u kakvom danas zivi grupa TNT.

O tome ja i pričam, TNT grupa se bogati varajući naivne žrtve/korisnike njihovih usluga! Izdajući se za eksperte u stvarima o kojima malo znaju, u šta se svakodnevno mogu uvjeriti korisnici, perfidno stvaraju naslage bogatstva neispunjavajući ono što tvrde da su sposobni! Pošto su gomila prevaranata i bijednih amatera, nije im preostalo ništa drugo nego da na taj način, retorički, izigravaju moćne profesionalce dorasle svakom zadatku. Nakon pet godina rada vašeg sistema vama je svakodnevno ispadalo barem 4-5 programa što je riješeno prije par mjeseci a neko tu tupi o nekoj profesionalnosti. Pa pogledaj sliku na B92, Fox Life-u, kako te uopšte nije blam da izigravaš tu nekog profesionalca? Šta mene briga za razne izgovore, ne interesuje me da li imate problema sa kodiranjem, karticama, geo-termalnim zračenjima, taj dio priče me ne zanima. Pa onda pitanje surovih vremenskih uslova, na svaki jači vjetar, kišu ili snijeg nestaje pola programa. Nemoj samo reći da je tako svugdje, budite korektni pa navedite u ugovorima da vaš sistem funkcioniše u samo povoljnim vremenskim uslovima, od -1 do +29 C, bez vjetra kiše ili snijega.
Vi ste samo slika i prilika ove države koja je i stvorena da bi se tako radilo, pošto se niko ne bavi kvalitetom usluga i znate da nema niko ko može da vas kazni, ja ne očekujem da će se nešto promijeniti. Mada sa druge strane dragocjeni su trenuci kada se pojave članovi grupe TNT da nešto "intervenišu", pa te vrijeđaju u vlastitom stanu a uz to imamo i neviđene počasti gledati takve eksperte na djelu. To su momenti za koje vrijedi živjeti!

Zaista mi je zao sto tako crno gledas na zivot, nevalja ti drzava, nevaljaju ti gledaoci kablovske televizije jer su si "naivni" samo ti nisi, nevaljaju ti zaposleni jer te vrijedjaju u tvom stanu, puna ti je glava grupe TNT ili kako jos navodis gomila prevaranata i bijednih amatera jesi uopste ikad u zivoti pohvalio da je dobro ili moras na sve gledati crno. Za tvoj problem bojim se da ti Elta Kabel nemoze pomoci, morali bi ti naci novu drzavu, moram da zamenjam sve korisnike u Banja Luci, zato sto su naivni i jos da popravimo nesto i to unazad 5 godina, sto je samo tebi bilo poznato.
Priznajemo nismo za to sposobni.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik

SIJUKS je napisao:
Vec petnestak dana postavljam isto pitanje i nema odgovora.Jel treba da klecim na koljenima da bi dobio odgovor?Zasto vec duze vreme nama teleteksta na HRT 2?Od juce ga nema ni na B92?Bukvalno svaki dan nesto ne radi!!!Tehnologija svakim danom napreduje a vi svaki dan ubrzanim koracima idete nazad.

Sto se tice teleteksta na HRT 2 ili 1 nemam informacija, sa nase strane mi ga nemozemo niti dodati niti uzeti. Za B92 moram proveriti pa cu odgovoriti.
Sa uvecavanjem broja kanala desavace se da i dva kanala istovremeno nerade jer moras gledati relativnu gresku i ne apsolutnu, ako bas hoces da matematicki gledamo.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 15:49 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:

- zasto u vecernjim casovima na kanalima iz srbije svakih 15 min. se pojavi meni ?
- slika na FoxCrimeu je u ponedjeljak (cini mi se) bila sasvim solidna, dok je od utorka opet uzas

Ovih dana su se reprogramirale kartice stare godinu dana i to je bio razlog, da se je pojavio meni na ekranu, nema razloga da se na istom kanalu pojavi meni do sledeceg reprogramiranja kartice, koje sigurno nece biti tako cesto.
U ugovoru je definisano koji procenat titlova mora biti a nisu stvorene obaveze da najave unapred koje emisije imaju titlove. Tako da su sebi dali za pravo da to zavisi od njihove dobre volje. Trenutno ih nema ni na jednom jeziku i u drugim drzavama.
Fox Crime je na visokoj frekvenciji i ima vece gubitke nego drugi kanali, tako da je moguce da je kod nekih korisnika slika slabija zbog nizeg nivoa tog kanala, pozovite servis u vecini slucajeva oni mogu resiti taj problem sa Fox Crime.
To sa paketima na digitali,trenutno je prvi i osnovni problem Dvb-c tv aparati, a izbor programa izvrsicemo odmah posle rjesenja tog problema, ponude tv programa imamo vec na stolu.
Sto se tice mmds, trudicemo se da osnovni paket mmds bude slican catv semi, postujuci cinjenicu da kabal moze ponuditi neogranicen broj kanala dok mmds negde oko 80 kanala, pa ce razlike biti, medjutim ugovori su univerzalni sto znaci korisnik ce moci otkazati mmds i prikljuciti se na nas kabal, cim kabal dodje do njega bez ikakvih dodatnih troskova. Planiramo u dvije naredne godine pokriti 70 % podrucja sadasnjeg MMDS-a, a sa mmds-om cemo pokrivati nova podrucja udaljena od Banja Luke i Prijedora.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 19:39 
Veteran
Veteran

info_elta2 je napisao:

Zaista mi je zao sto tako crno gledas na zivot, nevalja ti drzava, nevaljaju ti gledaoci kablovske televizije jer su si "naivni" samo ti nisi, nevaljaju ti zaposleni jer te vrijedjaju u tvom stanu, puna ti je glava grupe TNT ili kako jos navodis gomila prevaranata i bijednih amatera jesi uopste ikad u zivoti pohvalio da je dobro ili moras na sve gledati crno. Za tvoj problem bojim se da ti Elta Kabel nemoze pomoci, morali bi ti naci novu drzavu, moram da zamenjam sve korisnike u Banja Luci, zato sto su naivni i jos da popravimo nesto i to unazad 5 godina, sto je samo tebi bilo poznato.
Priznajemo nismo za to sposobni.

Jedino ste i sposobni da retorički izigravate stručnjake, način na koi pišeš samo pokazuje da ste gomila prevaranata. Jedino meni su poznati problemi o kojim je napisano 68 stranica ubjedljivo najveće teme na ovom podforumu? Vrati se malo unazad pa prelistaj kakvih je tu slučajeva bilo. Nećete vi nikada to dovesti na neki nivo jer znate da ne morate, i kako sam već navodio ne smatram vas najodgovornijima. I dalje ima koliko hoćeš problema a vi se naravno pravite ludi i odgovarate "vidjećemo sutra". Ne vrijedi mnogo ova priča ali možda nekoga ko ima dilemu da li da se priključi na mrežu velikih stručnjaka navede na pravo rješenje. Uvijek ćete ostati grupa TNT zalutala u kablovske mreže.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 19:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Nov 2008, 12:21
@ifo elta 2

Pa odgovorite na pitanje br.2 , kad cete vratiti titlove na Travelu ?

Znam da cu uzivati u expertskom odgovoru !!!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 21:59 
Veteran
Veteran

Evo samo za experta neki konkretni primjeri.
Na HRT1 (nema teletexta) je već mjesecima problem sa tonom, pošto traje već mjesecima ne očekujem da se riješi u dogledno vrijeme. B92 je loša slika (i nema teletexta), na Avali je bila čitavo vrijeme emitovanja tako da očekujem da će ostati tako. RTS2 je takođe loš, Fox life i Fox Crime da ne pričam, a pogotovo FTV i BHT1. Travel mjesecima nema titlove. Pa ti sad provjeri sve to u BL, pa se pogledaj u ogledalo i reci Da ja sam stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom i Da, Elta je ozbiljna firma koja zna šta radi. I da, znam, provjerićeš sve i biće riješeno uskoro. U nekoj drugoj dimenziji... I ne zapostavite nikako zbog ovih problema jadne ljude u Latinskoj Americi koji i dalje kao ozebli čekaju da im Elta - TNT Group DOO uvede Internet.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Evo ja sam danas kod prijatelja koji ima Eltu pa ću prenijeti iskustva: Fox crime: negledljivo, upravo kao što je neko rekao, adekvatno je poređenje sa VHS kasetom, ali onom koja je 50 puta korištena za presnimavanje, boje preintenzivne, crvene. HRT1 nema teletekst, ton jako loš, FTV - loša slika, ali o tome ne mogu ništa govoriti, jer nisam siguran da se u BL i može uhvatiti bolja. zone romantica takođe ima poprilično lošu sliku, sa štraftama, a iritantan je i ttx titl. Nema veze što vjerovatno to niko ne gleda... SOS kanal, slika bukvalno očajna, 2/5, BHT bi mogao biti bolji.
Fox life je puno bolji od Crime, mada i ovdje postoji prostor za poboljšanje.

Ostalo je dobro, manje ili više, nisam htio pretjerano sitničariti :)

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 01:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Info elta objasni ti meni kako je na analognom Fox Crime očajan, a na digitali barem kod mene kao mlijeko. Imam utisak da korisnike tjerate na silu da pređu na digitalni prijem.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Kod mene na Sony CRT 72 cm FOX Crime ko mlijeko na analognoj, na starom Gorenju kao izlizani VHS snimak..

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 13:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
filozof sa vrbasa je napisao:
Info elta objasni ti meni kako je na analognom Fox Crime očajan, a na digitali barem kod mene kao mlijeko. Imam utisak da korisnike tjerate na silu da pređu na digitalni prijem.

Sve mi se cini da oni tjeraju korisnike od sebe a ne da predu na digitalni prijem.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 19:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Ma u elti bolje da se sami streljaju il u da ih mi u protivnom strijeljamo... :evil:

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 08:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
info_elta2 je napisao:
BSE je napisao:

Ovih dana su se reprogramirale kartice stare godinu dana i to je bio razlog, da se je pojavio meni na ekranu, nema razloga da se na istom kanalu pojavi meni do sledeceg reprogramiranja kartice, koje sigurno nece biti tako cesto.
U ugovoru je definisano koji procenat titlova mora biti a nisu stvorene obaveze da najave unapred koje emisije imaju titlove. Tako da su sebi dali za pravo da to zavisi od njihove dobre volje. Trenutno ih nema ni na jednom jeziku i u drugim drzavama.
Fox Crime je na visokoj frekvenciji i ima vece gubitke nego drugi kanali, tako da je moguce da je kod nekih korisnika slika slabija zbog nizeg nivoa tog kanala, pozovite servis u vecini slucajeva oni mogu resiti taj problem sa Fox Crime.
To sa paketima na digitali,trenutno je prvi i osnovni problem Dvb-c tv aparati, a izbor programa izvrsicemo odmah posle rjesenja tog problema, ponude tv programa imamo vec na stolu.
Sto se tice mmds, trudicemo se da osnovni paket mmds bude slican catv semi, postujuci cinjenicu da kabal moze ponuditi neogranicen broj kanala dok mmds negde oko 80 kanala, pa ce razlike biti, medjutim ugovori su univerzalni sto znaci korisnik ce moci otkazati mmds i prikljuciti se na nas kabal, cim kabal dodje do njega bez ikakvih dodatnih troskova. Planiramo u dvije naredne godine pokriti 70 % podrucja sadasnjeg MMDS-a, a sa mmds-om cemo pokrivati nova podrucja udaljena od Banja Luke i Prijedora.

hvala na odgovorima
mada mislim da je samo doslo do malog nesporazuma. mozda sam lose postavio pitanje, ali kad sam pitao za kanale na MMDS-u mislio sam na to kako da na MMDS-u postoje kanali kojih na CATV nema
a za kanale na digitalnoj sam pitao iz znatizelje, jer me interesuje moze li se vidjeti bar neki prijedlog paketa koji ce biti u ponudi (ako jos nije planiranje nije zavrseno, nije problem sacekacu) i interesuje me mogu li korisnici nekome slati prijedloge za kanale ?
btw od sinoc na History-u i FoxCrime-u nema titlova uopste, ako vam nije tesko da to provjerite
hvala!

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 08:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Moze li se Fox life izmjestiti na drugu frekvenciju? Na ovoj se mjesa zamaljski signal Rtrs-a koji nekako 'hvata' kabl i kvari sliku.
Mislim da je slican problem i sa Romanticom.
I ako moze SOS kanal biti malo losiji, zabole me oci koliko je dobra slika :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]