banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2009, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
br. 13 odnedavno vozi neki mladji covjek, piskavog glasa, sa naocalima, mislim da ga je neko oslovio sa Dragan
ajde sto pocesto prica na mobtel u toku voznje...ali...
3x mi covjek vec dok prodaje kartu otvoreno trazi, zapravo uljudno moli, da mu je vratim
prvi put sam rekla "necu" ( a on mrtav ladan vec starta sljedeceg putnika)
drugi put sam se pravila da ne cujem
treci put sam ga samo zapanjeno pogledala i prosla dalje
samo ponekad se vozim gradskim prevozom pa ne znam koliko je to ucestala pojava, meni se nije desilo negdje od 96/97.
i zanimljivo da me lik ne prepoznaje nakon onog prvog grubog "necu"
ili konta: ma bicu ja uporan, popustice ona...

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 02:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
CCCCC

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 06:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja ne idem cesto busom, ali kad god idem, ali bas svaki put, vidim da vozac "pricepi" vratima neku babu ili dedu koji su malo sporiji pa ne uspiju izletiti na vrijeme dok on zatvara vrata.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 07:19 
Ladno bih ga zabio u 3. liejepe...kakav idiot.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 07:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Uljudno kažeš: "Može, daj marku i po nazad."

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 15:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skitnica je napisao:
br. 13 odnedavno vozi neki mladji covjek, piskavog glasa, sa naocalima, mislim da ga je neko oslovio sa Dragan
ajde sto pocesto prica na mobtel u toku voznje...ali...
3x mi covjek vec dok prodaje kartu otvoreno trazi, zapravo uljudno moli, da mu je vratim
prvi put sam rekla "necu" ( a on mrtav ladan vec starta sljedeceg putnika)
...

Ovo se desilo i meni........Još mi je ponovio dva puta,kada ga nisam čuo.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 15:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
skitnica je napisao:

Bar je uljudan treba ga ispostovati

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Sva sreca pa se ne vozim gradskim prevozom.......

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
skitnica je napisao:

Bar je uljudan treba ga ispostovati

ovo sam naglasila

zato sto on to cini tonom i izrazom lica kao da, ne znam, stojimo u redu, a on je s malim djetetom pa me moli da ga pustim :lol:
i
zato sto je prije desetak godina bio neki brko vozac koji je nastupao vrlo grubo:
-Vrati mi kartu kad budes izlazila!!!
-Molim?
-Daj kartu 'vamo!!!

dakle, uznapredovali smo za ovo vrijeme: prevaranti su postali ljubazniji :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 16:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Male plate dopunjuju na pogresnom mjestu... A kad budu trazili (i dobili) kod poslodavaca, onda ce i vozne karte imati neku drugu, znatno vecu, cijenu...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

do svijesti je to, nije do malih ili velikih (ma koliko to bilo) plata

da se razumijemo, ne mislim da su (pojedini) vozaci "najpokvareniji", daleko od toga, samo...sama priroda njihovog posla cini da su jednostavno previse eksponirani pritom, pa to je skoro kao da prosis, ali ipak za nijansu gore jer zakidas pritom firmu, drzavu, budzet, odakle ja dobijam, inace vjerovatno malu, platu :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Ne možeš čovjek okriviti, mene kada zamole lijepo vratim im. lopovi deru državu u milionskim ciframa a mi našli pravdu tjerati kod nekog šofera što zavrne 10maraka dnevno... Zajebi to, krupna divljač treba biti na odstrelu :evil:

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:05 
e svasta.. kakvih likova ima.. lično, ne vozim se nikad gradskim prevozom, pa nemam tih doživljaja.. ali komtam, ajd da ti kik kaze plati pola marke, i vrati karticu pa hajd.. dobro i tebi i njemu, a ovako mu ladno dajes marku i koliko u džep, tj. on ti traži..

pricao mi drug da se skoro ,u po bijela dana kad je bus krcat, vozio, i vozac busa se utrkivao sa drugim, pa nije dao nekom autu da ga prestigne, pa ga skoro izgurao kad je ovaj pokusao da se ubaci ispred njega... :confused2: kaze ko na filmu, jedva je cekao da izadje..

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jednom sam vozio se autobusom br.13 i kada je skrenu tamo u Budžak, djevojčica plačući ode šoferu ovaj zaustavi autobus i kao: "Koji je?" Klepi nekog kretena (oko 40ak mu godina pipko dijete), izvede ga vani nekoliko puta direkt, aperkat, kroše i ovaj pade a šofer za vrati za volan i nas odveze. To je razlog što im dam kartu nazad!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
Ne možeš čovjek okriviti, mene kada zamole lijepo vratim im. lopovi deru državu u milionskim ciframa a mi našli pravdu tjerati kod nekog šofera što zavrne 10maraka dnevno... Zajebi to, krupna divljač treba biti na odstrelu :evil:

znaci, posto toj "krupnoj divljaci", koja po opstoj pretpostavci skida milione, ne mozemo nista, onda ajmo svi u okviru svog posla "dodatno zaradjivati" ne bi li se i svako od nas, koliko toliko, ogrebao o drzavu :oops:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Skitnice govorimo o otimanju od otimača... To je privatno preduzeće a ne državno... Vjerovatno kupljeno od strane nekog ratnog profitera :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
Jednom sam vozio se autobusom br.13 i kada je skrenu tamo u Budžak, djevojčica plačući ode šoferu ovaj zaustavi autobus i kao: "Koji je?" Klepi nekog kretena (oko 40ak mu godina pipko dijete), izvede ga vani nekoliko puta direkt, aperkat, kroše i ovaj pade a šofer za vrati za volan i nas odveze. To je razlog što im dam kartu nazad!

pa dobro sad, ovo je ipak za temu "Pedofilija" i svaka cast za postupak (mada bi jos bolje bilo da Zakon ima prave mjere za ta pedofilna cudovista), ali ne moze se navoditi kao argument za bilo sta u vezi ove ovdje teme

nije valjda da uzimaju proviziju kao potencijalni zastitari u autobusu, niti bi dobar dio njih tako postupio

nego, izgleda da je to sa vracanjem karata ipak cesca pojava nego sto sam pretpostavila na osnovu svog iskustva

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
Skitnice govorimo o otimanju od otimača... To je privatno preduzeće a ne državno... Vjerovatno kupljeno od strane nekog ratnog profitera :wink:

hoces reci da privatna preduzeca nemaju veze sa drzavom i drzavnom kasom?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ja sam svasta dozivjela u busu, a nisam bas neki redovni korisnik... :D

Zadnja 2 puta (voznja dan za danom) - dva prignjecena covjeka vratima...
Jednog je gadno dohvatio, jadan covjek je psovao i galamio, a vozac nije ni primjetio dok pola autobusa nije zaurlikalo...
Drugi slucaj je cica sa stapom koji je bas sporo isao jer covjek ne moze brze, a vozac se ponasa kao da svi treba da poispadaju iz zutobusa u te dvije sekunde dok on stane i 'brzom brzinom' odmah zatim zatvara vrata...pa kad su opet ljudi dovikivali da covjek jos nije izasao, opet je otvorio vrata, ali ne dovoljno dugo da jadni covjek normalno izadje iz autobusa...uzas...

Dozivjela sam da vozac hladno izadje iz autobusa "parkiravsi se" (zapravo to nije parkiranje, vec ostavljanje autobusa na cesti) prije one stanice preko puta Vodovoda (kod Elektro fakulteta), ode tamo do Telekoma ili gdje vec i obavlja svoje neke stvari dok ga putnici u autobusu cekaju nadajuci se da nekoj budali nece pasti napamet da udje i preuzme kontrolu nad autobusom koji uredno radi i ceka vozaca skupa s putnicima...

Vozac je takodje jednom prilikom sreo svog druga u blizini pjesackog kod Ferhadije...dupli bus, u sred dana, guzva, kolona iza nas, blokirao je ulicu koja ide od Kastela pa prema Nami...ali bas ga briga...on je otvorio vrata i stao i dovikuje se sa jaranom...sreca i Bog pa je onaj drugi zurio...lolu bas briga sto je napravio saobracajni kolaps, sto svi ljutito trube, sto pjesaci ne mogu preci od njega preko pjesackog...on je sam sebi kralj, on vozi bus i vozice ga bas onako kako on hoce...

Vozacu je tesko stati na prosirenje za bus pa samo u normalnoj traci otvori vrata na 3 sekunde...pa ko skonta da je vrijeme za utrcavanje u bus - skonta...ko ne skonta - nek stoji na stanici i ceka drugi bus...

Mimoilaze se 2 busa negdje u Novoseliji, 10 metara od stanice, njih dvojica stali 'kabina kraj kabine' i pricaju kroz prozore, zapitkuju za familiju, dodaju se nekim kesama, dogovaraju se oko nekih poslova i "uradi mi ovo, pa cu se ja postarati za ono"...nakon nekih 5 do 10 minuta ipak su odlucili krenuti dalje...i vozac mog autobusa uredno prolazi autobusku stanicu i ljude na stanici...
Ja i jos par putnika sugerisemo mu da ljudi na stanici trce za busom, da bi on prokomentarisao - pa sto nisu usli dok sam ja stajao ko zna koliko...i tek na komentare putnika da nije ni stajao na stanici odluci stati od trcanja zadihanim putnicima...

Vozac u gradskom autobusu...ja pitam da li je karta 1,30 KM (nisam se dugo vozila, pa ne znam, mozda se cijena i promijenila, a ja sam spremila tacno toliko sitnisa)...on kaze "zavisi vam to od stanice, gdje idete...ako je do Mejdana jeste 1,30...ako je dalje onda je..." i lupi neki iznos...
Ja gledam izgubljeno, kazem do Mejdana i dam mu pare, ali kontam kakve veze ima gdje idem...pogledam kartu - na karti regularno pise 1,30...ja mu ne bih dala vise nego sto na karti pise, pa makar se vozila s kraja na kraj grada...
Koji je to bezobrazluk, mozda nekog tako i prevari...pa ne naplacuje se karta u gradskom prevozu u zavisnosti od relacije...Kad idem na posao za dvije stanice platim 1,30 kao i kad idem negdje dalje...

A trazenje karte nazad sam dozivjela sad za sad samo u Autoprevozovim autobusima.

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja rekoh do cega je, a da je lijepo i nije...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]