prcko vitamincic je napisao:
Ne znam sta bih ti rekao za ovaj prvi dio recenice sem da "pomalo" sumnjam u tvoju kompetentnost, no ukusi su razliciti, a pravo na misljenje egzistira (kad vec nemamo pravo da raspolazemo sa svojim novcem mozemo bar da mislimo sta 'ocemo)...
Укуси се разликују, али је твој став компетентан. Док, самим тим, остали постају некомпетентни.
Pa neko je za ova dva djubreta dao preko 2.5 MILIONA KM nasih para. Bolje da su povecali penzije, dali crvenom krstu te pare, kupili patike i hlace djeci iz doma, napravili javni wc, ima milion nacina da se bolje potrose te pare od potpisa "hvala RS"
Искрено, не могу вјеровати да неко овако назове те филмове, али ок, поштујем туђа мишљења. Други дио реченице је по мени потпуно бесмислен, јер, нпр. НП РС финансира град (једним значајним дијелом) и тако улаже у културу, аналогно твом мишљењу, и то је погрешно, јер "бolje da su povecali penzije, dali crvenom krstu te pare, kupili patike i hlace djeci iz doma, napravili javni wc..."
U pozoriste idem REDOVNO, za razliku od tebe, i mislim da imamo dobre glumce i svaka im cast jer samo zahvaljujuci njihovom entuzijazmu opstaje i ta kulturna scena u RS.
Е супер, кад већ идеш редовно, прва два комада која ми падају на памет, Три сестре и Магареће године. Наведи доброг глумца? Не желим да омаловажавам ничији рад и ентузијазам, али будимо реални. А ти исти глумци и остали "академци" неће постати бољи тиме што ће им неко давати паре да праве филмове (види под : представе у НП), већ сарадњом са "странцима", на већим и битнијим пројектима, јачом продукцијом... итд., чије амбиције прелазе границе Балкана. Идем у позориште прилично редовно, наставићу да идем, и волио бих да нисам у праву. Све добре представе у Народном позоришту, својој структури имају "странце". Чињеница.
Ti si druze tipican primjer domaceg trupca (tkz. oblovina) kome je sladje tudje govno nego domaca pita. To je tipicno malogradjansko razmisljanje.
Ali nisi ti i tvoje razmisljanje problem (normalno je da na 1.400.000 ljudi ima i odredjeni procenat takvih) ono sto je problem je sto isti takvi kapitalni primjerci sjede u foteljama ministarstava i donose pogresne odluke i svojom gluposcu, neznanjem, tvrdoglavoscu, povodljivoscu itd. iz dana u dan prave samo stetu.
Овим смо ти и ја завршили са свим облицима дискусије. Ни са једном ријечју те нисам лично увриједио, а ти овако...
Пошто, наравно, ти нећеш претрпити никаву казну за ово (јер се то не дешава на овом форуму, све се заврши са брисањем постова или његових дијелова), а нити ћу ја добити извињење, слободно настави да пишеш, ја на твоје ријечи више нећу одговарати...
Поздрав.