banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2009, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
prcko vitamincic je napisao:
Ne znam sta bih ti rekao za ovaj prvi dio recenice sem da "pomalo" sumnjam u tvoju kompetentnost, no ukusi su razliciti, a pravo na misljenje egzistira (kad vec nemamo pravo da raspolazemo sa svojim novcem mozemo bar da mislimo sta 'ocemo)...

Укуси се разликују, али је твој став компетентан. Док, самим тим, остали постају некомпетентни. :roll:
Pa neko je za ova dva djubreta dao preko 2.5 MILIONA KM nasih para. Bolje da su povecali penzije, dali crvenom krstu te pare, kupili patike i hlace djeci iz doma, napravili javni wc, ima milion nacina da se bolje potrose te pare od potpisa "hvala RS"

Искрено, не могу вјеровати да неко овако назове те филмове, али ок, поштујем туђа мишљења. Други дио реченице је по мени потпуно бесмислен, јер, нпр. НП РС финансира град (једним значајним дијелом) и тако улаже у културу, аналогно твом мишљењу, и то је погрешно, јер "бolje da su povecali penzije, dali crvenom krstu te pare, kupili patike i hlace djeci iz doma, napravili javni wc..."

U pozoriste idem REDOVNO, za razliku od tebe, i mislim da imamo dobre glumce i svaka im cast jer samo zahvaljujuci njihovom entuzijazmu opstaje i ta kulturna scena u RS.

Е супер, кад већ идеш редовно, прва два комада која ми падају на памет, Три сестре и Магареће године. Наведи доброг глумца? Не желим да омаловажавам ничији рад и ентузијазам, али будимо реални. А ти исти глумци и остали "академци" неће постати бољи тиме што ће им неко давати паре да праве филмове (види под : представе у НП), већ сарадњом са "странцима", на већим и битнијим пројектима, јачом продукцијом... итд., чије амбиције прелазе границе Балкана. Идем у позориште прилично редовно, наставићу да идем, и волио бих да нисам у праву. Све добре представе у Народном позоришту, својој структури имају "странце". Чињеница.

Ti si druze tipican primjer domaceg trupca (tkz. oblovina) kome je sladje tudje govno nego domaca pita. To je tipicno malogradjansko razmisljanje.
Ali nisi ti i tvoje razmisljanje problem (normalno je da na 1.400.000 ljudi ima i odredjeni procenat takvih) ono sto je problem je sto isti takvi kapitalni primjerci sjede u foteljama ministarstava i donose pogresne odluke i svojom gluposcu, neznanjem, tvrdoglavoscu, povodljivoscu itd. iz dana u dan prave samo stetu.

Овим смо ти и ја завршили са свим облицима дискусије. Ни са једном ријечју те нисам лично увриједио, а ти овако...
Пошто, наравно, ти нећеш претрпити никаву казну за ово (јер се то не дешава на овом форуму, све се заврши са брисањем постова или његових дијелова), а нити ћу ја добити извињење, слободно настави да пишеш, ја на твоје ријечи више нећу одговарати...
Поздрав.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 19:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2007, 18:09
Vredjas me jer pljujes po svemu sto je domace, a ja sam "domaci".

p.s.
Evo ovog momenta me spucalo snovidjenje i od danas i ja razmisljam kao i ti i takvi kao sto si ti.
Treba da se daju pare iskljucivo za strane filmove. Domace ljude (umalo da kazem filmske autore, zabravio sam da ne mogu to biti po rodjenju) ko jebe, treba ih zgaziti dok su jos u povoju. Koji ce nama qrac domaci film kad je to svim drzavama na svijetu bitno, valjda smo mi najpametniji, a oni su svi glupi. Domaci glumci su SVI do jednoga sranje i ne treba da se ide u pozoriste ni za zivu glavu. Treba da se ide samo kad dodju da gostuju strane predstave, u stvari kad malo bolje razmislim treba da se ono pozoriste okreci u pink i da se tamo otvori diskoteka. Akademiju kompletnu treba zatvoriti ili ostaviti samo odsjek za harmoniku i klavijature.
Koji ce nama qrac kultura uopste kad smo stoka.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 00:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2008, 20:06
у представи МАГАРЕЋЕ ГОДИНЕ бриљантан је бранко јанковић (као баја бајазит). одлични жељко еркић (браћа мандић), златан видовић (крсто бува), ања станић (зора кутић), горан јокић (управитељ).

у представи ТРИ СЕСТРЕ одлична улога николине ђорђевић (маша), бориса шавије (вершињин), слађане зрнић (наташа), александре спасојевић (олга).

bigman, на основу чега ти судиш о квалитету улога глумаца у тим представама? на основу свог укуса? зашто мислиш да си реалан? ја судим на основу њихових улога у овима и бројним другим представама и видим да су из дана у дан зрелији и бољи. а пратим њихов развој годинама.

гледао сам ТРИ СЕСТРЕ у извођењу многих позоришта, домаћих и страних. за мене, а могу ти, ако треба и теоретски то образложити, представа НП РС једна је од три најбоље. концептуално, глумачки, редитељски...врло паметно и промишљено урађено.

говориш о продукцији НП РС. имам прилику да бар једном мјесечно гледам представе у загребу, београду, сарајеву. продукционо, представе НП РС не заостају за овим представама. напротив. обрати пажњу кад им дођу представе на театар фест. кажеш да "све добре представе имају странце у својој структури". мислим да ниси у праву:

- "стаза дивљачи" - две награде на прошлогодишњем месс - комплетна глумачка подјела из бањалуке (треба ли да објашњавам шта је месс?)
- "народни посланик" - први пут у историји НП РС на стеријином позорју. комплетна глумачка подјела из бањалуке (треба ли да објашњавам шта је стеријино позорје?)
- "мадам сан жен", "дивље месо", "госпођица јулија", "три сестре", "кокошка"...све сам гледао по више пута и готово сваки пут крцата сала, а нигдје "странаца" о којима ти говориш. чињеница...

свака част и светлани бојковић на улози у "госпођи министарки". сигуран сам да су глумци НП РС имали шта да науче од бојковићке, али исто тако мислим да нема шансе да се прекале ако сами не играју велике улоге и не носе репертоар у својој кући. чини ми се, да они то добро раде. ако узмемо у обзир да се са свих фестивала на којима учествују са "странцима" враћају са наградама. прије свега, глумачким. то ти је промакло? будимо реални...

наравно, као неко ко је много пута осјетио да је много теже успјети у свом граду него другдје, знам да ће ти млади људи морати проћи сциле и харибде да би их бањалука признала. све их поздрављам и желим им срећу!

п.с. прцко, од ових препуцавања немаш ништа. нити је ово мјесто гдје се треба доказивати. полако. пси лају, каравани пролазе...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
bigman, на основу чега ти судиш о квалитету улога глумаца у тим представама? на основу свог укуса? зашто мислиш да си реалан? ја судим на основу њихових улога у овима и бројним другим представама и видим да су из дана у дан зрелији и бољи. а пратим њихов развој годинама.

Ја сам овде погрешно схваћен. Кад неко каже да су у наведеним филмовима глумци крш, ја онда питам да наброји глумце из НП, који су, онда, добри. Уопште не мислим да су глумци лоши, већ да су по мом мишљењу већина таленти који још требају да раде и уче, а то не могу сами са собом, и у овим оквирима. (ту не убрајам провјерене "снаге" - Бошко Ђурђевић, Стјепановић, Раденка Шева, Горан Јокић, Ђорђе Марковић, Драгослав...)
Не желим да испаднем пљувач и неко ко само критикује, само сам одреаговао на неке људе који не прежу од најгорих епитета да би блатили нешто, у политичке сврхе...

П.С. - Не поклапају ли се све бољи резултати у НПРС са учесталијом сарадњом са "странцима"? Представе, филмови, ТВ серије...? (не кажем да је то једини и основни фактор, већ да је битан)

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Sve je to politika!
Dobrim dijelom politika...
Zapitajte se sto je karta za pozoriste 3-6KM, a za Borcevu utakmicu (istocna tribina 4KM, zapadna 8KM) :confused2:
Pozoriste ne zivi od karata, ocigledno...a ta niska cijena je u jednu ruku razlog velike posjecenosti.
A takodje veliki broj ljudi ulazi bez karata ili sa kojekakvim pozivnicama.
(Ne zelim da kazem da je lose da su karte jeftine i to sto je svima dostupno).
Hocu da kazem da je to sve neki kompromis i da iz tog kompromisa proizilaze i predstave koje su "prihvatljive" za sire narodne mase.
Ocigledna politika kuce!
Nesto konceptualnije i savremenije predstave se mogu samo vidjeti na maloj sceni, sa niskim budzetom ali kvalitet izlazi do izrazaja (Staza divljaci, Iza zatvorenih vrata, Pekiceve trake...). Ali budzeta za te projekte nigdje ili sasvim slabo...
Zasto se savremenija djela ne igraju na velikoj sceni?
Sto se tice mog skromnog misljenja, plakat za 3 sestre je mnogo bolji od predstave!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Istina za malu i veliku scenu. Dobro si ti to primijetio.. A čini mi se i da je prije bilo i na velikoj sceni nekih predstava koje su izlazile iz okvira uobičajenog.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2008, 20:06
http://www.frontal.rs/cyrl/?page=87&kat ... jest=25550

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 15:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Eh, Prcko Vitamincicu , dzabe se boris sa ovima. Ljudi su od necega postali gluhonijemi. Ne gledaju svojim ocima, nego prate samo ono za sta im neka ''faca'' kaze da je dobro. Pa pogledaj samo na sta nam grad lici. 96'/97'-me(uz svu onu bijedu) tu je bilo mnogo vise sarolikog razmisljanja nego danas. Ne mogu vjerovati da se od onog jada moglo jos nazadovati. Bezmozdana masa gladna glamura. Da znam zasigurno da je negdje na nasem govornom podrucju bolje, ja bih otisao bar malko da se odmorim od idiota i napunim akumulatore. Tacno su me iscijedili.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 22:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nasmjeshiti luzer je napisao:
Da znam zasigurno da je negdje na nasem govornom podrucju bolje, ja bih otisao bar malko da se odmorim od idiota i napunim akumulatore. Tacno su me iscijedili.

obicno se za to koristi izlet u prirodu :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]