banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2009, 22:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
ziggy je napisao:
To kako je Nebojsa, ratni svercer nafte i kave, i snalazljiv co'ek ocigledno, koji zna sta i kako, i sto je jos bitnije kada...

Inace kod tog sadasnjeg direktora Antonijevica i manjiskog vlasnika, snalazljivog covjeka, normalna stvar je bila da su inizenjeri bili registrovani na minimalcu, stemali zidove, operisali francuskim kljucem, radili prekovremeno i neplaceno...

Znas kod nas ti mogu oprostiti sve osim uspjeha.
Cim neko svojim trudom znajem i napravi nekakav uspjeh, kao sto je Nebojsa uspjeo onda mu je lako priljepiti kojekakve etikete. Stvarno ne znam sta je Nebojsa ustavrai dvojica Nebojsi (Antonijevic i Jocic su tada bili suvlasnici firma) radili (ako su uopste radili) nezakonito u toku rata, ali neke cinjenice moras uzeti u obzir:

Vlasnik Aneksa i njegove najvece konkuranecije (koliko Nebojsi u ovoj poruci) su magistri elektrotehnike i to predratni, puno su putovali od Beca, Hong Konga, Singapura i gledali sta se tamo desava, vracali se ovamo i te novosti primjenjivali ovdje. Dok bi konkurencija shvatila sta se desava oni bi kao monopolisti pokupili kajmak i isli na druge poslove.

Drugo i ratni period je bilo vrijeme kad se radilo. I tada je neko kupovao racunare i programe. Ja sam tada dodatno radio kao programer u tada velikoj racunarskoj firmi. Imali smo agregat jer nije bilo struje, nekom smo isporucili programe, a ovaj nam to kompezirao kartonima stoka. Da je neko vidio kako se kamion stoka istovara moga je slobodno reci eno ih racunarska firma svercuju alkohol. Slijedecih period nismo nista radili dok nismo sav stok razduzili (ako ovo cita neko iz te ekipe bice mi drago)i vlasnik firme se tada zakleo da nikad vise nece raditi kompezaciju sa alkoholom.

Mozes zamisliti vrijeme kad nisu postojali ziro racuni, placalo se iskljucivo gotovinom, trzisna i finasijska inspekcija ni u tragovima, poreski brojevi, pdv, fiskalne kase, carina, naucana fantastika. To pravilo nije vazilo samo za Antonijevica, vec za sve koji su tada radili u privredi.

Ljudi su jednostavno iskoristili sansu koja im se ukazala, imali su viziju, znanje, saznaja sta ce biti, investirali i uspjeli. Svaka im cast na tome.

O usloviam rada, jesi li tada a i poslije rata radio u nekoj firmi, isplata minimalca je bila samo formalna, ostatak se isplacivao u kesu. Ako jesi sigurno se nisi bunio. Jednostavno takva su vremena bila.

Dalje to sto su inzinjeri stemali i radili kojekakve druge poslove je bila borba za opstenak ili prezivljavanje. Licno sam se uvjerio ni da jednom magistru (ne elektrotehnike) nije bilo tesko uzeti sarafciger i sklapati konfiguracije, radili smo to rame uz rame, magistar i dipl.el.ing, pored nas jedan metalostrugar, jedan sa eknomskom skolom itd.. i nije bilo radnog vremena, radilo se dok se ne zavrsi.

Aneks je oduvjek imao filozofiju da ne zaposljava puno radnika u stalni radni odnos, nego se bazirao na taktici,malo stalno zaposlenih, mnogo vanjskih saradnika, koji se angazuju kad se dobije neki veci posao.

Posto sam bio u jednu ruku sudioniki i svjedok svih tih dogadjanja, utoliko me je vise zabolio ovakav arogantan i beobrazan stav sadasnjih zaposleni u Aneksu.

A ako je tacna ona vijest iz Slovenije da je Sloncima prodao nesto sto vrijedi 1,47 za 6,23 eura, onda mu skidam kapu, treba to znati, pogotovo Slovencima. Ko je imao poslovne kontakte sa njima znace o cemu pricam.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 07:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Nista, nista... Nebojsi svaka cast, rodio se covjek na pravom mjestu u pravo vrijeme. Samo pravimo sliku zasto je ovako kako jeste ovdje, i zasto je internet vjerovatno najlosiji u evropi, i zasto recimo racunarski dijelovi kostaju vise nego bilo gdje. A zasto opet, radnici nisu registrovani i imaju plate manje nego igdje... A kako, opet, gazda uspjesan covjek i milioner... a kako opet, radnici bivsi, nadam se ne i sadasnji, nepovezan staz i minimalac od penzije ce da imaju...

Elem, mene zaboli patka... ali dokle god neko zbog ovog ne tuzi, i dobije na sudu, nema ovdje 'ljeba... ti si primjer stokholmskog sindroma, branis zlostavljaca... vala, nagledao sam se ja takvih, izbjeglica iz aneksa... polako, popustice te, treba vremena, pa shvatis da si iskoristen samo bio i nista drugo. Da imas muda, tuzio bi, a ne branio nekog ko te koristi. Ali nema ni toga ovdje.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 14:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
ziggy je napisao:
Nista, nista... Nebojsi svaka cast, rodio se covjek na pravom mjestu u pravo vrijeme. Samo pravimo sliku zasto je ovako kako jeste ovdje, i zasto je internet vjerovatno najlosiji u evropi, i zasto recimo racunarski dijelovi kostaju vise nego bilo gdje. A zasto opet, radnici nisu registrovani i imaju plate manje nego igdje... A kako, opet, gazda uspjesan covjek i milioner... a kako opet, radnici bivsi, nadam se ne i sadasnji, nepovezan staz i minimalac od penzije ce da imaju...

Elem, mene zaboli patka... ali dokle god neko zbog ovog ne tuzi, i dobije na sudu, nema ovdje 'ljeba... ti si primjer stokholmskog sindroma, branis zlostavljaca... vala, nagledao sam se ja takvih, izbjeglica iz aneksa... polako, popustice te, treba vremena, pa shvatis da si iskoristen samo bio i nista drugo. Da imas muda, tuzio bi, a ne branio nekog ko te koristi. Ali nema ni toga ovdje.

Ja ne znam koje si godiste i jesi li uopste u radnom odnosu i od kad. Broj Jedan ti pokusava objasniti kako je to bilo u ratu, kada je umjetnost bila i da se prezivi. Ko je tada bio u radnom odnosu bio je sretan do neba. Ljudi su bili na ratistu, ginulo se i sve ostalo da sad ne pricam o tome. Ako je on bio zadovoljan i sretan zbog toga, on sigurno zna zasto. Danas u aneksu radi dosta ljudi iz stare postave. Nikoga nisam cuo da se zali. Mislim da je ruzno pricati o nekome da je kriminalac, a nemati dokaze o tome. Ako to sud nije dokazao, nema potrebe da ti budes taj koji pametuje o tome. Ako imas dokaze, mislim da sud mjesto gdje ih trebas istresti, a ne ovdje. Ako je covjek koji je bio dio svega toga zadovoljan onim sto je imao, mislim da si ti manje kompetentan da o tome pricas.
Svi mi znamo da je u ratu bilo svega, i profitera i lopova. Ali bez dokaza se svaka nasa prica svodi na kafansku, cemu je nas narod generalno sklon. Svaka prica se svodi na "drzite lopova".

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 15:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Citiraj:
Broj Jedan ti pokusava objasniti kako je to bilo u ratu,

O, znam kako je bilo... ne's vjerovat, vecina inzenjera i magistara je malo na liniju, malo u radnu obavezu da pravi dalekovode kroz koridor, i to dzaba jelte... a neki su osnivali firme. Snalazljivi ljudi.
Elem... pitaj ti te svoje kolege, ako si dobar sa njima i ako ti vjeruju, kako je bilo do prije 2-3 godine... no dobro, zna se kako je pucalo 2005...
Bilo kako bilo, pobjegli su mnogi iz aneksa, glavom bez obzira. Sve neki traumatizovani i zivcani ljudi, majku mu... k'o preporodili se, kad su firmu promjenili... no, dobro, to svakako nije tema danasnje emisije, pa da ne kenjam vise, zastranilo se malo...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
ziggy je napisao:
ti si primjer stokholmskog sindroma, branis zlostavljaca... vala, nagledao sam se ja takvih, izbjeglica iz aneksa... polako, popustice te, treba vremena, pa shvatis da si iskoristen samo bio i nista drugo. Da imas muda, tuzio bi, a ne branio nekog ko te koristi. Ali nema ni toga ovdje.

Neces vjerovati, nikad nisam usao prostorije Aneksa, ako ne racunas ovo oko interneta. Antonijevica znam samo zdravo, za zdravo, nismo sve skupa za ovih 16 godina progovorili ni 10 minuta.
U Stohkolmu nisam bio, stigao sam najdalje do Geteborga :lol:

ps. kraj, gotovo, nema vise, ako ces nastavljati otvori temu pa mozemo koliko hoces

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 21:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Blic je večeras načisto poludio, 1.22MBps download na Solo I paketu:

http://img27.imageshack.us/my.php?image=brzina.tif

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja sam kao mali krao jabuke i kukuruze... Morao sam priznati... jednostavno bilo je jace od mene...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 08:49 
Veteran
Veteran

Eh, odmah ja lopov. Nije to lijepo. Šta god da je bio uzrok povećanju brzine to nije imalo nikakve veze sa mnom. Moje poznavanje mrežnih uređaja je nikakvo, sad da mi neko dadne pristup svojim ruterima i drugim svičevima, ja ne bih znao šta s tim da uradim.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 09:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Bila su to fina davna vremena kad se kralo po tudjim avlijama,sad pojedinci kradu bogu dane.

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 10:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
Ajd ti nama daj malo više dokaza da si to povukao sa Solo1 paketa, evo staviću ja 5MB/s screen s. ....

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 11:06 
Veteran
Veteran

Citiraj:
Ajd ti nama daj malo više dokaza...

Pa jeste, mogao sam da napravim sliku sa koliko hoćeš MBps, mogao sam i da hakujem Blic mrežu, samo se nije moglo desiti da se brzina povećala iz meni nepoznatih razloga i da sam ja to na brzinu uslikao te ovde postavio kao neku zanimljivost. :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 11:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
OK vjerujemo ti svi nego kakvo je sad stanje, jel stara brzina... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 12:20 
Veteran
Veteran

Jeste, jutros sam odmah provjerio i sve je po starom. Povećanje brzine mi nije bilo ni od kakve vajde, ovaj update koji sam skidao mi je srušio operativni sistem. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Problem...
U 2 dana, prosjecno 2 puta moram restartoati canopy, jednostavno se zaledi. LAN radi, izlan na net nece iz cista mira. Moram ga vadit iz struje, sacekati malo, pa opet nazad. Iritirajuce jako.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
I meni se dešava da nema konekcije na neke trenutke, a juče je nije bilo nekih sat vremena, ali dođe sama od sebe, nisam restartovao Canopy već samo čekam dok ne dođe.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Koliko blata prema Aneksu (Blicnet-u)

Ja neću ništa da kažem. Kolega mi radi tamo, pa kad god imam neki problem, brzo se rješava. :D

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
DELLBOY je napisao:
Koliko blata prema Aneksu (Blicnet-u)

Ja neću ništa da kažem. Kolega mi radi tamo, pa kad god imam neki problem, brzo se rješava. :D

same here 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 21:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Jesam li ja jedini koji danas ima stranse probleme?!

Internet radi minutu, pa pukne, pa ga nema deset minuta, pa proradi na par sekundi...

ARGH!

Valjda cu uspjeti da posaljem ovaj post.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 21:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Maj 2011, 21:27
Montaza antene Blicneta u Sarajevu. Profesionalno zar ne?
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 22:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ala ga je čova ankerisao, svaka mu čast :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]