banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2009, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
I mene strasno nervira kad neko krene da prica na ekavici a zivi ovdje, mislim malo glupo a ima dosta obicnog naroda sto u svakodnevnoj pisanoj komunikaciji mjesa tj.ubacuje ekavicu da li da skrati ili sta ne znam.

Talija otkud ti znas da nije tako jesi li ti iz Trebinja. Ja samo kazem sta sam cuo na TV, a oni tamo se pozivaju na izvor iz nekog pred.(zaboravio sam sad naziv) koje je zaduzeno za distribuciju svih novina u gradu.Navodno su iz tog izvora dobili tu info, ali nebitno.
Sto se tice argumentacije nerijetko vidim da bas u 60minuta navode neke tekstove i dokumente ipak nevjerujem da bi se bas usudili skroz neargumentovano izlaziti u javnost sa netacnim podacima ili sa klevetama jer za to se i krvicno moze odgovarati.Znam da je Dodik jednom podnosio tuzbu protiv ovog magazina i izgubio. U samom pocetku emitovanja kada su pljustale teske optuzbe na racun kriminala(konkretno o zgradi vlade) Dodik nikada nije demantovao, valjda je mislio da tu FTV u RS niko i ne gleda ili slabo ko gleda, dok evo u zadnje vrijeme cujem da ipak puno vise paznje pridaje onom sto se moze cuti u ovom magazinu.
Ne vidim da je iko pomenuo da mu smeta zargon ulice u obracanjima premijera medijima.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 22:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Na strani 2 sam ostavila linkove i nazive njegovih priča, pročitaj ako ti nije mrsko o čemu piše taj novinar.
To traje mjesecima. Kako niko nije reagovao to je postalo sve gore i gore.
U gradu su se počele dešavati ružne stvari, sumnjičenja, verbalni i fizički napadi i premlaćivanja. Sve se to koristilo kao izgovor da bi se rješavale druge lične nesuglasice.
A u suštini, ni jedan članak nije vezan za bivšu dugogodišnju vladavinu SDS-a, nego samo SNSD-a. Ja lično ne volim ni jedne ni druge, pa za sebe opet mogu da kažem da sam nepristrasna. Pošto postoji podjela u SNSD-u, ovi drugi to obilato koriste ne bi li ponovo povratili izgubljenu vlast u ovom regionu. Sa treće strane je treća stranka koja trenutno nema udjela u politici i hvata se svakog događaja da to preokrene u svoju korist.

Više puta izgovorena laž postaje istina.

Sve počne manje više bezazleno, kao grudva snijega koja se na kraju pretvori u lavinu.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja samo znam da je Trebinje po tom krimilanalu na veoma losem glasu u zadnje vrijeme, a za red i mir u gradu je odgovorna policija i opstinska vlast tako da sto se tog tice ne mogu se vaditi na SDS jer SNSD sam vlada i na nivou opstine kao i na entitetskom i drzavnom nivou i za takvo stanje u gradu nije njima kriv nikakav Vaskovic sto pise vec oni sami, ocigledno da nekima takvo stanje odgovara pa nista ili malo cine da to promijene. Ja licno nikada ne vjerujem u potpunosti ni jednoj ni drugoj strani sta kaze obicno je istina negdje izmedju, ali gdje ima dima ima i vatre.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 22:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL Boy je napisao:

Citaj bolje ja sam rekao da su BN TV i ATV makar malo opozicione, ali to ne znaci da su one dovoljno kriticke. Dakle eto mogu se malo ispraviti nije totalni mrak vec sumrak ako ti to bolje zvuci o.k.

Stvarno ne vidim da se neki medijski mrak nadvio nad RS, bar ne kada su u pitanju elektronski mediji…Sa printanim tu vec imamo drugu pricu, tu je stanje katastrofalno. Ali kada su u pitanju elektronski mediji, uopste se ne slazem. Uostalom, u Banjaluci moguce je gledati cak 7 tv stanica kojima je sjediste u RS i koje program emituju sa predjanika oko grada ( RTRS, ATV, SIMIC, BEL, VIKOM, K3, BN) Uz izuzetak RTRS i Simica koji prenosi Gradsku skupstinu i “dokumentarce o uspjesima graskih vlasti” sve ostale su mnogo blize opoziciji negoli vladajucoj ekipi. Doduse nesto se u zadnje vrijeme suskalo da je Bel kupio Tamaris ali to jos niko nije ni potvrdio ni demantovao, tako da o nekom medjiskom mraku, dok god postoje razliciti uglovi gledanja na desavanja oko nas ne moze biti ni govora.
Da su medijske slobode ugrozene to je tacno, jer cim nekome polupaju auto, ni ostalima nije svejedno.Uostalom kad smo vec kod medijskih sloboda, nista bolje nije ni u susjedstvu, pogledaj recimo Crnu Goru i napade na novinare, u Srbiji da nema B92 nestalo bi kritike vlasti i istrazivackog novinarstva uopste, ili Hrvatsku gdje novinari jos ginu.

A novinar nikako ne smije da se sluzi jezikom ulice bez obzira koliko neobrazovanu ili zatucanu osobu imao kao sagovornika ili o njoj pisao. Na taj nacin, kao sto sam vec govorio na ovom forumu, novinar potpuno degradira i sebe, i profesiju kojom se bavi. Evo jedno skroz ozbiljno pitanje, sta bi se desilo sa ovom zemljom kada bi svi mediji u BiH usvojili samo vokabular FTV?
:roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Što se tiče kriminala to su bili obračuni između auto mafije, nikome drugome nije dignuto auto u vazduh. Zadnji slučaj je da je jednoj "advokatici", koja je uzimala i po 10.000 KM da bi izvukla nekoga eksplodiralo auto pred kućom.

Prestalo se sa praksom krađe automobila, po čemu je, na žalost, Trebinje postalo poznato.
Opet, da vladika nije reagovao i stalno ukazivao na lošu bezbjednost i pozvao Stanislava Čađa (koji je za svaki slučaj došao helikopterom) sve bi i dalje ostalo isto.

Što se mene lično tiče, osjećam se bezbjedno, jer nemam posla sa auto dilerima.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Drug Simic, Bel i Vikom uopste nemaju program.Ako ti to nazivas programom o.k., ali ja tu ni jedne valjane informativne emisije ne vidim osim kod bel koja je isto u funkciji vlasti.RTRS 100% u funkciji odbrane lika i djela Dodika, ATV nije dovoljno kriticna mada fer izvjestavaju, BN TV isto tako samo sto za razliku od ATV drze stranu SDS i radikalima. Sto se tice novinara i njihovog rijecnika ja sam za da se stvar nazove pravim imenom, zasto tepati i reci pronevjera ako je to kriminal, na kraju krajeva ako ima klevete neka se podnese prijava i stvar rascisti na sudu.

Talija o.k. ako se ti osjecas sigurno i bezbjedno onda nema sta, samo kakva je to bezbjednost kada i sam gradonacelnik Cuk priznaje da ima problema u gradu sa kriminalom koji prelazi sve granice i otima se kontroli, cak je nedavno najavio da razmislja i o angazovanju specijalaca iz Banja Luke jer lokalna policija po njemu ne radi dobro svoj posao.Ali eto ako ti kazes da je tebi tamo o.k. onda ne vidim zasto bi gradonacelnik sam sebi bez osnova stvarao los publicitet u javnosti, jer to je los imidz za grad i ko ce onda imati sutra zelju za ozbiljnom investicijom u njemu ako je takva situacija.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kada su pohapšeni narko dileri i sprovedeni u BL ... desilo se da su pušteni na slobodu, nedostatak dokaza.

Ukrade se auto, vlasnik je iz druge države. Kupi sim karticu i sa nje zovne samo MUP. Nakon par dana na taj broj stiže poziv za otkup.

Sve je rečeno.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 23:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL Boy je napisao:
Drug Simic, Bel i Vikom uopste nemaju program.Ako ti to nazivas programom o.k., ali ja tu ni jedne valjane informativne emisije ne vidim osim kod bel koja je isto u funkciji vlasti.

Sve tv stanice imaju program, e sad da li je dobar ili los to je sasvim drugo pitanje. Krenimo od Vikoma, ne cini li se meni da je informativni program ove tv stanice potpuno opoziciono postavljen ako se uzme da su na njemu gotovo sastavni dio inventara Stevandic i opcija oko stranke profesora Guge Lazarevica a sav ostali dio informativnog programa ma kako to lose izgledalo posvecen lideru SNP i vlasniku televizije Vinku Pericu, ATV vrlo cesto udara aktuelnu vlast po prstima, BN po mom misljenju ima definitivno najbolje koncipiran informativni program na ovim prostorima iako se vidi da "vuku na desno" dok mi je na Simicu najinteresantnija stvar od svih - gradska skupstina.
I kao sto vec rekoh, a vidim da si se i ti slozio, poprilicno su razliciti uglovi gledanja na desavanja oko nas..Sto se tice vokabulara FTV-a vidim da se nismo razumjeli, slucajno ili namjerno nebitno, zna se na sta sam mislio...nije to samo u 60 minuta, vuce se to i u drugim informativnim emisijama...Zna se na sta sam mislio, na slucajeve kad se kao omakne vrijedjanje naroda kao kolektiviteta...nazivanje cijelog naroda pogrdnim imenima, i vrijedjanje na nacionalnoj osnovi.
Zato opet da pitam: Sta bi se desilo kad bi svi mediji u BiH usvojili vokabular FTV-a? Toj tv kuci je potrebna hitna rekonstrukcija, prociscenje od ratnih kadrova kao i od iskompleksiranih kvazi-novinara zadojenih mrznjom prema Srbima...RAK bi mogao uraditi dobar posao ali njih zabole ona stvar za tim. Uostalom i oni su dokaz nefunkcionalnosti ove zemlje...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 00:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Talija, ljudi iz Hercegovine su čestiti, ja ne znam nijednog da je fukara. Nisu bez razloga napali fukaru, svi znamo da je nas Nikola Pejaković bio kolovođa, a poznajući njega čovjek je iskren i čestit. Činjenica jeste da je onaj Vladika idiot i krminalac (skoro ga možemo sresti u svim aferama od privatizacije hotela do izgradnje sportskog igrališta) a to moramo priznati nije posao jednog sveštenog lica.

Vasković, ma to je čisto smeće od čovjeka, ne zaslužuje da mu ime spomenemo.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 00:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
socialbug je napisao:
Talija, ljudi iz Hercegovine su čestiti, ja ne znam nijednog da je fukara. Nisu bez razloga napali fukaru, svi znamo da je nas Nikola Pejaković bio kolovođa, a poznajući njega čovjek je iskren i čestit. Činjenica jeste da je onaj Vladika idiot i krminalac (skoro ga možemo sresti u svim aferama od privatizacije hotela do izgradnje sportskog igrališta) a to moramo priznati nije posao jednog sveštenog lica.

Vasković, ma to je čisto smeće od čovjeka, ne zaslužuje da mu ime spomenemo.

Колико људи познајеш из Херцеговине? Површно или си са неким јако добар пријатељ? И шта, одмах су сви Херцеговци такви, нема шансе да има Херцеговац који је лопов?

Познајеш Н. Пејаковића приватно? Или си на основу његових улога на филму сконтао да је искрен и честит?

Владика Григорије идиот? Ти са њим причао? Прочитао неки изјаву идиотску?
Он криминалац? Чуо негдје на ТВ? Или си га видио како нешто краде?
И у чему је разлика између тебе и Васковића кад овај каже да је Григорије наркоман?

Poslednji put menjao shoole dana 25 Mar 2009, 00:19, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 00:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nisam nekakav poštovaoc crkvenih lica ali ja nisam čuo ni jednu lošu o Grigoriju,naprotiv.Jedino ga ovaj SV napada.......

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Може неко да ми растумачи ово:
http://www.glassrpske.com/vijest/16/kol ... napad.html
Citiraj:
Угледавши неподмитљивог и угледног новинара из Бање Луке који се бори за српску ствар и Републику Српску, који увијек бира ријечи и не блати људе

Citiraj:
Кад сам послије чуо да је то било за емисију "60 минута", тек онда сам се ражалостио, јер је то емисија која шири љубав, мир и поштује опстанак Републике Српске и српског народа, активно радећи на мисији помирења, а изнад свега има оригинално име.
Иако сам чуо да је у Aмерици дуго постојао политички магазин "60 minutes", у преводу, 60 минута. Ја не вјерујем да су они то прекопирали!

Је ли се Никола зајебава или он стварно мисли ово?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije ni meni baš jasno otkud se pojavio Pejaković baš u tom trenu!
Prvo je kao verbalno napao novinara paparaca koji ga ometa u privatnom činu kakav je molitva ali kada je došla policija on ih je prepoznao i pokušao da se izljubi s njima ali ga je spriječiila policija????

Što se tiče vladike Grigorija, slušala sam ga bezbroj puta, što na tv, što uživo. Kada mu se uživo postavi pitanje on nema unaprijed smišljene odgovore i mogu reći da je riječ o jednom nadasve inteligentnom svešteniku, koji je veoma obrazovan.
Zaista ima neku harizmu pred kojom svi zaćute i slušaju ga bez riječi, a inače on nema prodoran glas, već baš suprotno.

Prije godinu dana gostovao je u Omladinskom forumu i na zahtjev gledalaca emisija se reprizirala par puta.

Inače, naš narod je specifičan po tome što mu niko svoj ne valja.
On jeste, po prirodi svoje svešteničke uloge, na svim događajima prisutan, ali je ipak i nepristrasan po mnogim vjerski nebitnim pitanjima, pa iz tog razloga "ne valja".
Kada su bile u pitanju krađe auta on je prvi progovorio, kada je ubijen mladić i kada se nije mogao naći njegov leš i tada je podigao toliku prašinu da se odmah sutradan leš našao!
Kada treba da se miješa on se miješa, ali ne i u politička pitanja, ma kako se mislilo.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Потписујем све што је Талија рекла.

Не могу да вјерујем да у 21. вијеку још увијек постоје они који кад чују неку пљувачку причу
не осјете потребу да мало поразмисле ко то прича, шта прича и на који начин и зашто прича.

Да му не западне за око да неко ко је до јуче причао екавски, србовао по Сребреници
преко ноћи постане главни "гласноговорник" лажног братства и јединства,
"мултиклутуралности" прављене по рецепту сарајевских локалних моћника.

Да ли је то по вама логично и нормално да један дан све живе давиш са глорификовањем Караџића,
а да други дан постанеш ударна игла у Силајџићевој медијској кампањи?

Свакоме на образ нек иде констатација да је владика Григорије "криминалац",
а за њега свако жив ко га је срео и проговорио са њим каже да је најчеститија и најмудрија српска глава данас.

Зар би криминалац неколико пута покретао протесте грађана против криминализоване власти и полиције у Требињу?
Зар би криминалцу било пријећено убиством, јер је јавно покретао питања нарко-мафије и ауто-мафије у Херцеговини?

Свакоме на образ и на част.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
shoole je napisao:
Може неко да ми растумачи ово:
http://www.glassrpske.com/vijest/16/kol ... napad.html
Citiraj:
Угледавши неподмитљивог и угледног новинара из Бање Луке који се бори за српску ствар и Републику Српску, који увијек бира ријечи и не блати људе

Citiraj:
Кад сам послије чуо да је то било за емисију "60 минута", тек онда сам се ражалостио, јер је то емисија која шири љубав, мир и поштује опстанак Републике Српске и српског народа, активно радећи на мисији помирења, а изнад свега има оригинално име.
Иако сам чуо да је у Aмерици дуго постојао политички магазин "60 minutes", у преводу, 60 минута. Ја не вјерујем да су они то прекопирали!

Čovjek je umjetnik, umjetnici se ne zajebavaju, oni mogu biti sarkastični , ironični, komični, tragični...

Zato malo zazirem od razgovora sa glumcima, ne znam kada glume , a kada su ozbiljni.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
shoole je napisao:

Наравно да се "зајебава".
Са лицемјерима се једино тако и може и што се мене тиче, свака му част.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 18:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Rakun_Slavko je napisao:
Teško nama ako je BN objektivna televizija, pogledao sam dnevnik, ukratko - rat se nastavlja, pa njima je sve na EKAVICI, jezičkom nariječju druge države, najbolje da ovi iz federacije krenu pičiti na tuskom vijesti :roll: :roll: :roll:

Mislim da su poprilicno objektivni kada je u pitanju njihov odnos prema Dodiku i njegovoj mafiji. Druga je stvar sto to cine zato sto podrzavaju neku drugu opciju( ako SDS mozemo nazvati opcijom). :D
I ne vidim u cemu je problem sto citaju vijesti na ekavici? I meni malo bode usi kada neko sa ove strane Drine prica ekavicom ali sta ces, to je sloboda izbora. A ovi iz Federacije citaju vijesti uglavnom na bosanskom i to mi ne smeta. To nam je zapravo prilika da naucimo jos jedan "srodan" jezik. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

На прво читање, вукло ми је на супер зезање и иронију....поготово ово за копирање истоимене емисије у САД. Али опет ми је то звучало превише блесаво за онај монотон и униформисан Глас Српске који заправо само преноси агенцијеске вијести!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
shoole je napisao:

Наравно да се "зајебава".
Са лицемјерима се једино тако и може и што се мене тиче, свака му част.

Svaka mu cast na cemu sto je napao covijeka ili sto se dobro .ajebava.Ja nasilje nikad nisam odobravao, a i da je po vjerskim i drugim nacelima nikada se fizickim napadom stvari ne bi smjele rjesavati niti na uvredu odgovarati uvredom jer se time postaje isti kao i onaj sto te je prvi uvrijedio zar ne.

Sto se tice Vladike Grigorija i sam Dodik ga je svojevremeno dok je bio opozicija prozivao da je kriminalac, dok sad kad je on na vlasti mu odjednom nije kriminalac. I Talija nije tacno da se vladika, a i crkva ne petlja u politiku. O tome svjedoce mnogobrojni susreti vladike i crkevenih zvanicnika sa Dodikom, daleko smo mi jos od sekularne drzave mozda deklarativno, ali sustinski stvar je potpuno drugacija. Cak se u crkvi prica o politickim temama sto je besmisleno. Zato nam i jeste ovako.Kada svako bude radio svoj posao i ne mjesao svoje prste tamo gdje im nije mjesto i ovo drustvo ce imati sansu za napredak.

Drug sto se tice medija istina imamo medije koji podrzavaju razlicite politicke stranke, ali ne i jedan medij koji je nezavisan i koji bi objektivno i stvari sagledavao realno iz ugla naroda, bez da navija za bilo koju politickuu opciju.
Sto se tice FTV poznata je retorika svih ili vecine medija iz federacije tako da to nije nesto novo niti je FTV jedini koji takvu retoriku koristi, ali mi ovdje pricamo o kriminalu, a on nema naciju kriminalac je kriminalac samo sto se on kod nas vjesto skriva iza nacionalnih interesa i prikazuje napad na njega kao napad na RS, odgovornost je pojedinacna, a ne kolektivna.

Poslednji put menjao BL Boy dana 25 Mar 2009, 21:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 19:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Sto se tice Vladike Grigorija i sam Dodik ga je svojevremeno dok je bio opozicija prozivao da je kriminalac, dok sad kad je on na vlasti mu odjednom nije kriminalac.

Za Dodika to nije ništa čudno da izjavi. Navikli smo na njegovu retoriku. On je prije svega scenska ličnost, kada se u Narodnoj skupštini nešto krupno dešava on je tu i napravi spektakl, kad je mirna situacija njega i nema. Nije uzalud završio političke nauke, pravi političar.

Citiraj:
I Talija nije tacno da se vladika, a i crkva ne petlja u politiku. O tome svjedoce mnogobrojni susreti vladike i crkevenih zvanicnika sa Dodikom, daleko smo mi jos od sekularne drzave mozda deklarativno, ali sustinski stvar je potpuno drugacija. Cak se u crkvi prica o politickim temama sto je besmisleno. Zato nam i jeste ovako.Kada svako bude radio svoj posao i ne mjesao svoje prste tamo gdje im nije mjesto i ovo drustvo ce imati sansu za napredak.

Vidi, to je sasvim normalno. Ne vidim ništa loše u tome što se sastaju dvojica koji su na istom nivou, jedan na državnom, a drugi na duhovnom.
Vladika Grigorije je rado primljen i od stranih državnika, a ne samo od našeg iz RS.
Bez obzira na bilo kakve pare, da je neko drugi pozvao Gorana Bregovića znaš kad bi mu u malom gradiću držao 4 sata koncert? Nikad!

Logično je da sveštenstvo priča o bilo kakvim temama, bez obzira na njihov poziv, i oni imaju pravo da se bave pitanjima (između sebe) današnjice.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]