BL Boy je napisao:
Citaj bolje ja sam rekao da su BN TV i ATV makar malo opozicione, ali to ne znaci da su one dovoljno kriticke. Dakle eto mogu se malo ispraviti nije totalni mrak vec sumrak ako ti to bolje zvuci o.k.
Stvarno ne vidim da se neki medijski mrak nadvio nad RS, bar ne kada su u pitanju elektronski mediji…Sa printanim tu vec imamo drugu pricu, tu je stanje katastrofalno. Ali kada su u pitanju elektronski mediji, uopste se ne slazem. Uostalom, u Banjaluci moguce je gledati cak 7 tv stanica kojima je sjediste u RS i koje program emituju sa predjanika oko grada ( RTRS, ATV, SIMIC, BEL, VIKOM, K3, BN) Uz izuzetak RTRS i Simica koji prenosi Gradsku skupstinu i “dokumentarce o uspjesima graskih vlasti” sve ostale su mnogo blize opoziciji negoli vladajucoj ekipi. Doduse nesto se u zadnje vrijeme suskalo da je Bel kupio Tamaris ali to jos niko nije ni potvrdio ni demantovao, tako da o nekom medjiskom mraku, dok god postoje razliciti uglovi gledanja na desavanja oko nas ne moze biti ni govora.
Da su medijske slobode ugrozene to je tacno, jer cim nekome polupaju auto, ni ostalima nije svejedno.Uostalom kad smo vec kod medijskih sloboda, nista bolje nije ni u susjedstvu, pogledaj recimo Crnu Goru i napade na novinare, u Srbiji da nema B92 nestalo bi kritike vlasti i istrazivackog novinarstva uopste, ili Hrvatsku gdje novinari jos ginu.
A novinar nikako ne smije da se sluzi jezikom ulice bez obzira koliko neobrazovanu ili zatucanu osobu imao kao sagovornika ili o njoj pisao. Na taj nacin, kao sto sam vec govorio na ovom forumu, novinar potpuno degradira i sebe, i profesiju kojom se bavi. Evo jedno skroz ozbiljno pitanje, sta bi se desilo sa ovom zemljom kada bi svi mediji u BiH usvojili samo vokabular FTV?