lubax je napisao:
al Mile je reko da je i nama obicnoj raji bolje! dakle nema ti tu sta da razmisljas

Управо јесте поента да се размишља, да не мисли Миле за нас!
На страну зезање око ишлера, паризера и друго (има пуно људи у РС који себи не могу приуштити ни ишлере, јер им је и то луксуз)... Да ли је нека држава (или ентитет) у бољој ситуацији од друге, може се закључити на основу буџета. И у Етиопији има људи који возе скупа аута и богати су, али је већина сиромашна. И у Америци има сиротиње која спава у картонским кутијама, али већина људи живи добро.
Не знам да ли имате осјећај колико смо ми оптерећени тешким проблемима који се не могу ријешити преко ноћи. На примјер, више од 10% буџета РС иде на пензије (у 2007. години буџет РС је био 1 250 милиона КМ, а помоћ Фонду ПИО из буџета је била 150 милиона КМ). Наш пензиони фонд не прикупља довољно новца, па се са парама из буџета омогућава да се пензиони систем не распадне. Слична ствар је и у Федерацији, Хрватској и Србији (у Србији око 60 % буџета иде на плате и пензије).
Са друге стране, за разлику од рецимо Федерације или Србије, ми смо јавну потрошњу смањили испод 40% буџета. Разлога има доста. Један је и мања администрација ( у Федерацији постоји администрација и на кантоналном и на општинском и на ентитетском нивоу; Србија има гломазан апарат, за разлику од нас, има доста скупу војску)...
Опет, пуњење тог буџета код нас иде солидно. У Федерацију фирме која највише доприносе пуњењу буџета су највише и погођене свјетском рецесијом (Алуминијум Мостар, Жељезара Зеница, добар дио прерађивачке индустрија). Код нас погођен је рецимо Бирач Зворник. Електропривреда РС као значај извозник није, јер и даље постоји на Западу потреба за ел. енергијом (цијена је тренутно нижа) па се вишак може извозити. Права ствар би било ако би Рафинерија у Б. Броду у овој години покренула и другу линију за прераду сирове нафте.
Далеко од тога да смо сређено и богато друштво, далеко од тога да је Миле економски визионар! Државни (ентитетски) апарат нам је још далеко од ефикасног, економија технолошки заостала, приватизација лоше извршена... Али тема овдје је поређење са Федерацијим БиХ (наравно и са Хрватском и Србијом)...