banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 08:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2009, 23:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Metalci (i pankeri, rokeri itd...) su sasvim normalna pojava. Ljudi prosto vole malo tvrđi ili neobičan zvuk, obično se razumiju u muziku i sviraju neki instrument. Što znači, jednostavno malo više vole muziku od nekog drugog prosječnog gradjanina. Šta je tu loše? A i metalci i pankeri se razlikuju samo po muzičkim i subkulturnim stilovima koje poštuju (koji su inače samo određene varijacije roka). E sad, to što je pojava darkera u expanziji, to već treba da zabrinjava, jer to u prevodu znači da imate veći broj ljudi koji su nezadovoljni sobom ili svojom okolinom.
A šminka se brzo isfiltrira. Oni budu malo tu - djevojke brzo odu na druga mjesta da traže muskarce koji će da ih žene i vode na more a ne da maštaju o novoj gitari, pojačalu ili da pišu neku bučnu muziku i čudne tekstove :D , a muškarci jednostavno odu za suknjama i to je to. Ostane mali broj ljudi koji jos uvijek vole tvrđu muziku i tekstove koji ne vrijeđaju inteligenciju.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
nasmjeshiti luzer je napisao:
Što znači, jednostavno malo više vole muziku od nekog drugog prosječnog gradjanina.

Šta to sad treba da znači, da ja zato što se ne šminkam kao metalac i ne nakazim se, oblačim se drugačije, manje volim muziku od onih koji to rade? A osim toga, zar se samo rok muzika ubraja u muziku?
A eto, i kada posmatramo rok muziku, zar ljubitelj roka mora da ispunjava takve norme izgleda i ponašanja? Ja poznajem masu ljudi koji dobro znaju šta je prava muzika i koji poznaju rok, a niko od njih se nikada nije nakazio raznim glupostima samo da bi čitav svijet mogao vidjeti kako su oni ''rokeri''.
Da se razumijemo, nemam ništa protiv, ljude ne dijelim po takvim razlikama, ali smatram to nezrelim, nepotrebnim i psihički ne baš najnormalnijim.

Ostane mali broj ljudi koji jos uvijek vole tvrđu muziku i tekstove koji ne vrijeđaju inteligenciju.

Šta to smatraš pod tekstovima koji ne vrijeđaju inteligenciju?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 15:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
...

Poslednji put menjao sudoku dana 25 Jun 2009, 20:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 23:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MonaLisa je napisao:
[ Ja poznajem masu ljudi koji dobro znaju šta je prava muzika i koji poznaju rok, a niko od njih se nikada nije nakazio raznim glupostima samo da bi čitav svijet mogao vidjeti kako su oni ''rokeri''.

Upravo tako.Ja preferiram malo tvrđi zvuk ali po mome izgledu se to nebi reklo.Ne nosim dugu kosu,vijetnamku,martinke,uske farmerke.............Sigurno slušam kvalitetniju muziku i bolje je razumijem nego 90% onih što se furaju na takvu muziku.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 00:41 
Veteran
Veteran

Nigdje nisam pisao o ljudima koji od sebe prave frikove (šta ste se povampirili k'o da slušate norvežanski black metal :D ), nego o ljudima koji vole trvd zvuk, sem u slučaju gdje sam pomenuo darkere, koji u svakom pogledu prave od sebe frikove.
Inače ni ja ne smatram metalcima ove što rade svašta od sebe. To su prosto, ljudi sa potrebom da se po nečemu istaknu, ali ni sami ne znaju po čemu.
Ali zanimljiva mi je pojava da gdje god spomeneš pozivne strane metala, panka, hardcora ili sličnog ''junk music''-a, odmah dobiješ talas kritika na osnovu bilo čega što si rekao. Kao da mnogima srce kuca baš u tom ritmu, ali ne bi baš da to naglas priznaju, pa onda upućuju bilo kakve kritike, samo da ne bude da su pohvalili navedeni objekat razgovora, te da ih sutra ne bi slučajno komšije pomiješale sa devijatnim pripadnicima društva :) .

A što se tiče tekstova koji vrijeđaju inteligenciju, to je stvarno široka tema, koju ne može da izbjegne ni ''Death'' ni ''The Exploited'' ni Zdravko Čolić, pa bi sad o tome mogli naširoko, a meni baš nešto nije sad do toga 8) ...

Peace brothers. Always look on the bright side of life dž-dž, dž-dž-dž-dž-dž-dž :headbang: .

P.S. I da!..I ja volim punk, metal, hardcore i svu ostalu nezrelu muziku (što nezrelije to bolje), a izgledam fino i pristojno k'o bombona, da me odma' majci možeš voditi, pametan sam, duhovit, zreliji od većine koju poznajem (možda ne poznajem prave) i kao što se može vidjeti iz ovog teksta, po svoj prilici - narcisoidan, tvrdoglav, i ne volim da slušam (kad nešto neću da čujem) ni kad mi se lijepo kaže 8) ...

P.S. 2 - Eh, propašću u životu...znam...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Nikako, neskromni najbolje prolaze :D Samo ti tako nastavi :D Ozb sam :iconbiggrin:

P.S. Ovo je pod utiscima jedine teme koja me u posljednje vrijeme zainteresovala na ovom forumu.... :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Има та америчка фраза која на српском отприлике гласи: "Ако са 20 година ниси против система, немаш муда! Ако са 30 година ниси дио система, немаш мозга!"

Бити панкер не значи носити подеране хлаче и мартинке и пљувати по улици. Манифестовање свог става и начина размишљања кроз облачење је карактеристично за клинце. Битно ти је да си другачији и да си аутентичан, па у недостатку другог начина, облачиш се тако да одајеш утисак другачијег. Важно је бити панкер у глави, бити само свој, аутентичан и другачији кроз ставове, начин размишљања и начин живота!
Ја сам био 7. разред основне када сам добио албум "Легендарни уживо" КУД Идијота. Мелодично, јако, брзо, са јасним и духовитим порукама. И онда се отворило... Панк, хард кор, помало и метал... И онда те та прича узме и индоктринира, учи те да будеш самосвјестан, да будеш индивидуалан, да не будеш дио масе, да увијек преиспитујеш ауторитете, да слушаш шта ти кажу, али да сам доносиш закључке!

Био сам прошле године на Cockney Rejects у Карловцу, на убуђалим Пистолсима у Новом Саду, концерте ових домаћих бендове да не спомињем... Још ме држи!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:21 
Citiraj:
Ostane mali broj ljudi koji jos uvijek vole tvrđu muziku i
Citiraj:
tekstove koji ne vrijeđaju inteligenciju.

Caki, caki cale kupi mi sandale i tako...pretpostavljam da je na to mislio...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 15:42 
Veteran
Veteran

tensSa je napisao:
Citiraj:
Ostane mali broj ljudi koji jos uvijek vole tvrđu muziku i
Citiraj:
tekstove koji ne vrijeđaju inteligenciju.

Caki, caki cale kupi mi sandale i tako...pretpostavljam da je na to mislio...

Pa ne samo to...Imaš i ovu prikrivenu varijantu...Evo šta mi prvo pada na pamet (ona krađa UB40):

''Mjesečina k'o dukat žut
ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud''

I tako te bezveznosti...

Mnogo je bitno da, ako čovjek već pjeva glup tekst, da bude svjestan da je tekst glup i da se tako odnosi prema njemu.

Ili ona Zdravkova patetika '' Ti nikad nećeš biti kao moja mati ''. Šta ljudi sve prodaju pod riječju ''emocija''...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pa ne samo to...Imaš i ovu prikrivenu varijantu...Evo šta mi prvo pada na pamet (ona krađa UB40):

''Mjesečina k'o dukat žut
ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud''

I tako te bezveznosti...

Mnogo je bitno da, ako čovjek već pjeva glup tekst, da bude svjestan da je tekst glup i da se tako odnosi prema njemu.

Ili ona Zdravkova patetika '' Ti nikad nećeš biti kao moja mati ''. Šta ljudi sve prodaju pod riječju ''emocija''...

U pravu si. Ali opet, nekako mi to stalno bode oči :) , to što se čini kao da hoćeš reći da rok muzika isključivo ima kvalitetne tekstove, i da više nijedna muzika takve nema. U svakoj muzici imaš ono što valja i ono što ne valja (izuzev turbo-folk, to ja i ne smatram muzikom). Ima i rok pjesama za koje ne mogu vjerovati da je neko zaista napisao, a isto tako imaš r'n'b, rage, soul, jazz, blues, zabavnu, razne pravce pune odličnih tekstova.
Ja nikada neću shvatiti to favorizivanje jednoga a odbacivanje svega ostaloga. Meni je bitan kvalitet muzike i teksta (koliko god ja bila sposobna da to procijenim, ali trudim se da slušam što bolje stvari). Mogu ja biti više privržena nekome pravcu, ali idalje ne odbacujem ostale.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 16:54 
Veteran
Veteran

A-a. Nisam ja taj. Ja slušam, interesujem se, i volim sve žanrove. Volim i Deni Klein(bluz, soul, pop ili sta li je već) i Dextera Gordona(jazz) i Burning Spear(Reggae) i Mambo Kings-e(mambo, salsa, latino) , Bach-a i Bethoven-a, Vangelisa(elekto-ozbiljna muzika) i Portishead(trip-hop), Miroslava Ilića (gledao sam živi koncert i svidio mi se) itd...
Samo je ovdje tema bila Metal, pa sam malo više pohvalio dotični žanr, jer mi se čini da o tom i sličnim žanrovima ljudi imaju praviše odbojan stav.(Nije da ne razumijem razloge - mnogo buke(što kontrolisane što nekontrolisane), loši snimci(često namjerno loši), disharmonične dionice(takođe namjerno), growl vokali, retardiran ili eksplicitan imidž(takođe namjerno).
Evo na primjer, ja sam sinoć preslušavao jedan poprilično neslušljiv i negledljiv, retardiran bend(Darkthrone, black metal, žanr koji inače ne mogu da svarim) i malo po malo došao do zaključka da uopšte nije bezveze nego naprotiv - veoma originalno i skoro genijalno.
I mislim da inače nema mjesta za rasprave o tome koji je žanr bolji jer ljudi treba da budu svjeni da sva muzika koja se danas može čuti vuče korijene iz izvorne muzike nekog od naroda. Ili ako ne vuče direktne korijene, onda je u pitanju mješanac više njih.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka

I mislim da inače nema mjesta za rasprave o tome koji je žanr bolji jer ljudi treba da budu svjeni da sva muzika koja se danas može čuti vuče korijene iz izvorne muzike nekog od naroda. Ili ako ne vuče direktne korijene, onda je u pitanju mješanac više njih.

Ajd onda nek' smo se složili. :)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 18:40 
Veteran
Veteran

Jeeeee! :) Mislim da je ovo prvi put u istoriji ovog forum da su se dva oponenta na kraju složili. Ušli smo u istoriju geekova. :D(šuti, i to je nešto pri ovakvim raspravama. 'Ajd sad zdravo. (Zadovoljno napuštam ovu temu))

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka

Jeeeee! :) Mislim da je ovo prvi put u istoriji ovog forum da su se dva oponenta na kraju složili. Ušli smo u istoriju geekova. :D

Nisi ni svjestan kolika je rijetkost da se na ovom forumu ja i oponent složimo. :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Portishead

:notworthy:

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ti ne pricaj gluposti i slusaj Gunse :))

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 18:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2009, 23:20
Не!
То је беспосличарење, а треба да науче да раде нешто!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 19:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ma ja se ježim kad vidim kakvih primjeraka tih punkera i čupavaca ima po gradu...Duga, čupava kosa kao da godinama nije vidjela tuša i masne brade u kojima ima ostataka hrane od prošlog Božića... Volim i ja poslušati neku rock stvar i više volim da vidim ljude koji slušaju tu vrstu muzike nego nešto iz grand produkcije, ali gadi mi se kada vidim kakvi hodaju u javnosti... Meni više izgleda da je to izgovor da se ne kupaju...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 21:25 
Veteran
Veteran

Aj' ti malo nakrivi te primjerke da te ljudi bolje razumiju... :fadein:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 00:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jul 2009, 20:41
Euroth je napisao:
Stormy, jel' ti misliš da ja izgledam kao narkoman, ili šta već?

Elem, filozofe, koliko sam ja upoznat s eminemovim radom, fiftyevim i sl. stvar je u: lova, kurve, puce, brza kola... Onda možeš slušati i folk. Ne kažem da nema kvalitetnih repera (pogotovo domaćih), ali... Mainstream sve jebe, kao i uvek. Ista stvar u metalu. Tokio Hotel, na primer, iako nema veze s metalom, deklariše se, a i drugi ga tako, a čista je nebuloza par likova kao "metalci, darkeri" o kojima je ova tema.
Doduše, ne slušam previše metal, jedino trash i tu i tamo nešto drugog, više se koncentrišem na punk, rock i hard rock, mnogo su kvalitetniji, u globalu.

Strašno me iritira što me zbog kose i još po nečega ljudi odmah etiketiraju kao narkomana, luđaka, ili šta već, noću prelaze na drugu stranu ulice i slično. Ali navikao sam već, ovo je jednostavno primitivna sredina. Ne kažem da je drugde bolje, doduše...

Što se te uniformisanosti tiče, mogu reći da me iritira što imam par prijatelja od kojih me neki drugi ne mogu razlikovati, ali šta da se radi... Ne nosim takvu odeću jer moram tako izgledati, jednostavno je, pored trenerki, najpraktičnija.

I, ko kaže da forma nije bitna, laže ili nema pojma, ali je činjenica da je sadržaj MNOGO bitniji. Forma je samo ambalaža, ali ambalaža prodaje.

Toliko ovaj put... Nadam se da nekome ovo ima smisla.

I LIKE YOU :evil:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]