tensSa je napisao:
Citiraj:
Od tih 12 kg za dva mjeseca je vjerovatno pola bilo mišića,jer za tako kratko vrijeme ne postoji zdrav način da se skinu tolike kile.
Zasto ne moze neko ko ima dobar metabolizam da skine recimo 4-5. kg masnog tkiva mjesecno, ne vidim tu prepreku...naravno vjerujem da ima tu i oko 2-3. litre vode u toj tezini tako da..
@Zoka
Nije bas najbolje preporucivati superserije pocetniku, samo se moze pretrenirati...
Sto se tiche vjezbi sa tezinama, najbolje su basic, tj. osnovne vjezbe koje pogadjaju vece grupe misica.
Može 4-5 kg ali prvi mjesec,kao što reče ima tu 2-3l vode.Nisam ni preporučivao superserije početniku,barem ne onim intenzitetom kojim sam ja radio,samo sam pričao o svome treningu.Osnovne vježbe su i meni najbolje,plus pomažu u izgradnji boljeg jezgra koje kasnije daje osnovu za sve sportove,daju brzinu i okretnost.
tensSa je napisao:
@ Zoka
Citiraj:
I gle čuda,najviše sam skinuo sa stomaka.
Ne postoji "spot reduction" sto se tiche toga, mislim na to da recimo skinesh salo samo sa stomaka...to je zabluda, salo se skida sa cijelog tela i za 5 mjeseci zam ljude sto su skinuli mnogo vishe od tih 25 Kg (ne misica).
Napisi u svakom sluchaju kako si se hranio, napisi svoj jelovnik ako nije problem.

Znam i ja da ne možeš skidati salo samo na određenim mjestima ili na određenim mjestima više ili manje.Tu ima dosta genetike.Za više od 25 kg.....pa ja nisam više puno ni imao da skinem,ja sam jednostavno prestao da forsiram mršavljenje,sada samo održavam postojeće stanje,a ako nabacim i koju kilu mišića nije zgoreg.
Jelovnik.Nema jelovnika,ja sam sam sebi kreirao dijetu.Na poslu doručak dobijamo od Šarenih kuhara,možeš misliti da nema veze sa zdravom ishranom.Pojedem samo meso i salatu,eventualno nešto malo od priloga.Oko 13 časova užina,jabuka,crna kifla ili nešto slično.Sa posla u teretanu,neposredno poslije treninga pola litre čokoladnog mlijeka ili jogurt.Dođem kući,pojedem ono što je stara skuhala za ručak,bez hljeba.Uveče neka salata,jogurt ili mladi sir,neko posno meso.........nebitno,samo da nije puno i da ne opterećuje želudac.Izbjegavao sam slatkiše,premasnu hranu,grickalice.........I tako šest dana sedmično.Sedmi dan se ožderem k'o prase.
Sada kad ne pokušavam da smanjim težinu jedem sve umjereno,bez nekih restrikcija ali i bez nepotrebnog prežderavanja.
Bitno je samo razummno pristupiti ishrani i može se i bez nekih većih odricanja.