banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Mar 2009, 21:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Pa...ne znam na koji način bih trebao da 'pratim' ta dešavanja. Imaš li neke reference? Ali mislim da to nije tačno. Možeš li nabrojati vežbe s tegovima s kojim si to uradio.
Stvarno mislim da se to ne može porediti sa dobrim aerobnim treningom.
Što se tiče tvog slučaja, ako si regulisao ishranu, onda verujem da si to uspeo, inače ne verujem da bi to mogao postići bez da posvećuješ veću pažnju hrani.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 22:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
stormbringer je napisao:
Pa...ne znam na koji način bih trebao da 'pratim' ta dešavanja. Imaš li neke reference? Ali mislim da to nije tačno. Možeš li nabrojati vežbe s tegovima s kojim si to uradio.
Stvarno mislim da se to ne može porediti sa dobrim aerobnim treningom.
Što se tiče tvog slučaja, ako si regulisao ishranu, onda verujem da si to uspeo, inače ne verujem da bi to mogao postići bez da posvećuješ veću pažnju hrani.

Pratiš tako što ćeš čitati časopise posvećene fitnesu,a ni internet ne oskudjeva sa tekstovima na tu temu.
Vježbe.........ajd, da probam:čučnjevi,mrtvo dizanje,bugarsko mrtvo dizanje,potisak iznad glave sa bućicama iz čučnja,penjanje na klupu sa bućicama.................vježbe koje obrađuju cijelo tijelo,da što više zglobova učestvuje u izvođenju vježbe.Naravno i vježbe bez tegova tipa zgibova i propadanja,sklekovi.Ne praviti velike pauze,najbolje raditi neke superserije od tri četiri vježbe zaredom........Redukcije ishrane,naravno ali to moraš i kada ganjaš aerobne treninge.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 09:27 
Citiraj:
Od tih 12 kg za dva mjeseca je vjerovatno pola bilo mišića,jer za tako kratko vrijeme ne postoji zdrav način da se skinu tolike kile.

Zasto ne moze neko ko ima dobar metabolizam da skine recimo 4-5. kg masnog tkiva mjesecno, ne vidim tu prepreku...naravno vjerujem da ima tu i oko 2-3. litre vode u toj tezini tako da...josh ako je ishrana odlicno sredjena.
I ne boj se pazio sam da mi organizam ne dodje u stanje katabolizma, bila je stroga proteinska ishrana.

Citiraj:
Uu svaka cast, kardio pola sata, za to bas treba celicna volja, tijelu nije problem, ali mozak ubi u pojam nakon 5 min kardia, one vrucine i znojanja.

Hvala, sad sam povecao na 45 min...pola sata trcim, pa 2 min odmor pa josh 15. minuta. :)
Jedino zelim da probam taj famozni HIIT, ali nikako da se nakanim... :(

@Zoka
Nije bas najbolje preporucivati superserije pocetniku, samo se moze pretrenirati...
Sto se tiche vjezbi sa tezinama, najbolje su basic, tj. osnovne vjezbe koje pogadjaju vece grupe misica.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Uh, HIIT je smrt na mlazni pogon :)
To ces morati u realnim uslovima, mislim da nije pametno trcati sprint na traci :/
Po gradu je to nezgodno za trcati, jer trebas naci povrsinu sa asfaltom bez rupa, bez krivina, u trajanju od nakih 200 m, koliko ces istrcati za 30 sek sprinta, preporucujem ti da se muvas po BL polju i Bulevaru olimpijskih pobjednika, to su jedine povrsine bez puno pjesaka i sa dovoljno ravnog prostora.

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 13 Mar 2009, 10:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 10:32 
Do sada sam trchao na fudbalskom terenu, pa tu i HIIT mogu odraditi, samo nezgodno je zbog par "rupica" , bojim se da ne zeznem ligamente ili tako neshto, ipak je to malo veci tempo.
U svakom sluchaju hvala na savjetima. :)

I zaboravih gore dodati..

@ Zoka
Citiraj:
I gle čuda,najviše sam skinuo sa stomaka.

Ne postoji "spot reduction" sto se tiche toga, mislim na to da recimo skinesh salo samo sa stomaka...to je zabluda, salo se skida sa cijelog tela i za 5 mjeseci zam ljude sto su skinuli mnogo vishe od tih 25 Kg (ne misica).
Napisi u svakom sluchaju kako si se hranio, napisi svoj jelovnik ako nije problem. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 13:15 
Administrator
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:
Od tih 12 kg za dva mjeseca je vjerovatno pola bilo mišića,jer za tako kratko vrijeme ne postoji zdrav način da se skinu tolike kile.

Zasto ne moze neko ko ima dobar metabolizam da skine recimo 4-5. kg masnog tkiva mjesecno, ne vidim tu prepreku...naravno vjerujem da ima tu i oko 2-3. litre vode u toj tezini tako da..

@Zoka
Nije bas najbolje preporucivati superserije pocetniku, samo se moze pretrenirati...
Sto se tiche vjezbi sa tezinama, najbolje su basic, tj. osnovne vjezbe koje pogadjaju vece grupe misica.

Može 4-5 kg ali prvi mjesec,kao što reče ima tu 2-3l vode.Nisam ni preporučivao superserije početniku,barem ne onim intenzitetom kojim sam ja radio,samo sam pričao o svome treningu.Osnovne vježbe su i meni najbolje,plus pomažu u izgradnji boljeg jezgra koje kasnije daje osnovu za sve sportove,daju brzinu i okretnost.

tensSa je napisao:

@ Zoka
Citiraj:
I gle čuda,najviše sam skinuo sa stomaka.

Ne postoji "spot reduction" sto se tiche toga, mislim na to da recimo skinesh salo samo sa stomaka...to je zabluda, salo se skida sa cijelog tela i za 5 mjeseci zam ljude sto su skinuli mnogo vishe od tih 25 Kg (ne misica).
Napisi u svakom sluchaju kako si se hranio, napisi svoj jelovnik ako nije problem. :)

Znam i ja da ne možeš skidati salo samo na određenim mjestima ili na određenim mjestima više ili manje.Tu ima dosta genetike.Za više od 25 kg.....pa ja nisam više puno ni imao da skinem,ja sam jednostavno prestao da forsiram mršavljenje,sada samo održavam postojeće stanje,a ako nabacim i koju kilu mišića nije zgoreg.

Jelovnik.Nema jelovnika,ja sam sam sebi kreirao dijetu.Na poslu doručak dobijamo od Šarenih kuhara,možeš misliti da nema veze sa zdravom ishranom.Pojedem samo meso i salatu,eventualno nešto malo od priloga.Oko 13 časova užina,jabuka,crna kifla ili nešto slično.Sa posla u teretanu,neposredno poslije treninga pola litre čokoladnog mlijeka ili jogurt.Dođem kući,pojedem ono što je stara skuhala za ručak,bez hljeba.Uveče neka salata,jogurt ili mladi sir,neko posno meso.........nebitno,samo da nije puno i da ne opterećuje želudac.Izbjegavao sam slatkiše,premasnu hranu,grickalice.........I tako šest dana sedmično.Sedmi dan se ožderem k'o prase.
Sada kad ne pokušavam da smanjim težinu jedem sve umjereno,bez nekih restrikcija ali i bez nepotrebnog prežderavanja.
Bitno je samo razummno pristupiti ishrani i može se i bez nekih većih odricanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 13:34 
Citiraj:
I tako šest dana sedmično.Sedmi dan se ožderem k'o prase.

Auf i ja se sedmi dan ozderem k'o krme, samo unosim taj dan kompleksne UH i stara napravi pizzu od integralnog brashna. :D :D
Btw kod tebe su odlichni rezultati iako se nisi pridrzavao nikakve dijete,plana ishrane ili sl. :)
Kako sada sa masnim tkivom, vidi li se 6-pack?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 13:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Još ne,ali nadam se da će do ljeta izaći napolje :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_zoka je napisao:
Pratiš tako što ćeš čitati časopise posvećene fitnesu,a ni internet ne oskudjeva sa tekstovima na tu temu.

Par preporuka: http://www.healthyformen.com/

or http://www.muscleandfitness.com/

or http://scoobysworkshop.com/index.htm

or http://www.yu-fitness.com/ishrana.php

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 17:22 
Auf jutros sam krepo, odradih HIIT ali jedva nekih 15-ak minuta.

Duzina fudbalskog terena je taman 30. sekundi maximalnog trchanja.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 00:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2008, 13:11
svasta je ovdje napisano, ima istinitih stvari ali zasto toliki znacaj pridavati suplementima?

fino se baviti bodybuildingom i nekim aerobnim treningom, jos da imam vremena cesce :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 02:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
Ja sam ukino hljeb totalno i korigovo ishranu... vratio sam se treninzima vec mjesec i po dana nakon 2 godine pauze. U januaru sam imao 100kg a sad 87. Moram se natjerati da radim cardio jer ga ne radim i mrzim cardio :)

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ja sam se pravo sjebao prije desetak dana. Ljosnem na treningu i trehnem rebrima po mermeru. Boli me danima. Malo prestane ali pri većem naporu užasno boli. Nema šanse da podignem ni samu šipku na benču. Jedino mogu raditi ruke i noge. Ah da i smršao sam tako da sam došao na svega 76kg.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
okle zemljak?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka

Iz Mostara.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 15:27 
Povrede znaju biti gadne, sto nisi kod doktor otisao?

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
hercegovac27 je napisao:
Iz Mostara.

eno, komsija.
ajde neka, sad imam i ja za forumsko jedenje necega...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka

cicak je napisao:
hercegovac27 je napisao:
Iz Mostara.

eno, komsija.
ajde neka, sad imam i ja za forumsko jedenje necega...

A odakle si ti komšija!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 00:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2009, 14:31
Ja sam polovinom ljeta prosle godine poceo sa dijetom. Imao 116 kg. Isao u teretanu ali jeo kao inace, znaci nista posebno nisam postigao, na snazi dobio tu i tamo u tih nekih mjesec do dva. I onda stao. Pa opet krenuo. Promijenio prehranu skroz. Samo sto vise ganjao proteinsku hranu : od kuhanih bijelanjaka, posnog sira, tunjevine, pileceg bijelog mesa, dimceka i tih proizvoda od pil. bijelog, i tjestenina integralna, i naravno povrce i voce ali u ogranicenim kolicinama. I u roku 4 do 5 mjeseci spao na 85 kilograma. Medjutim, zakompliciralo mi se treniranjem, nisam stizao, i prekinem. Sad imam nekih 95 kg, sto je opet dobro kakav sam bio :P. Najgore ljudi se poceli pitati da ne bolujem od cega kad sam 85 imao :P :D I sad od ponedjeljka abd opet pocinjem sa treniranjem, manje vise isti program ishrane, jbg moram, izgubio i mis. masu i snagu. . . Eh da, jeli ima jos koja teretana na mejdanu osim energy-a ? U krfskoj sam, pa je ta najbliza a ako ima jos koja volio bih znati. Ako ima ko da bi trenirao od pocetka, nek se javi :evil3: :D :D

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 15:01 
Svaka cast Bayrich, toliko kila spustiti...puf... :D :D

Inache sama teretana nista ne znachi ako se covjek ne pridrzava prave ishrane...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]