banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 06 Mar 2009, 14:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2009, 13:55
Hristov je napisao:
Pozdrav Ahmede,

Mozes li mi reci koji sve atributi koji se pripisuju Isusu od strane crkve bi mu se morali oduzeti da bi se slika Isusa uklapala u islamsko ucenje? Na mnogim mjestima u Novom Zavjetu se nedvosmisleno vidi da je Isus Mesija i da kroz njega Bog ostvaruje veliki plan, mnoga prorocanstva u Starom Zavjetu najavljuju Isusov dolazak, itd.. Da li zato mnogi islamski ucenjaci pokusavaju da nadju rupe u Novom Zavjetu, da bi Bibliju ucinili kompatibilnu sa Kuranom? Da li se recimo pokusalo drugim putem, umjesto trazenja kontradikcija da se nadje odredjeno tumacenje poslanica, evandjelja, koje bi se uklopilo u ucenje islama? U stvari, kakav je zvanicni stav islama prema apostolskim poslanicama i evandjeljima?

Pozdrav!

Koji ucenjaci?

Pa i po islamu Isus t.j. Issa je bio Boziji t.j. Allahov poslanik, sada nisam 100 % siguran ali mislim da je najveca razlika izmedju Biblijskog ucenja o Isusu i Kuranskog o Issa a.s. ta sto je tijelo Isusovo razapeto na krizu dok je po islamu razapeta iluzija Issa a.s., mislim da ima jos nekih razlika ali ova je u principu najveca.
Bitno je reci da je Isus u Bibliji mnogo zastupljeniji nego Issa a.s. u Kuranu pa je stoga i njegov zivot mnogo detaljnije opisan.
Pretpostavljam da Ahmed zna mnogo vise.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Hristov je napisao:
Pozdrav Ahmede,

Mozes li mi reci koji sve atributi koji se pripisuju Isusu od strane crkve bi mu se morali oduzeti da bi se slika Isusa uklapala u islamsko ucenje? Na mnogim mjestima u Novom Zavjetu se nedvosmisleno vidi da je Isus Mesija i da kroz njega Bog ostvaruje veliki plan, mnoga prorocanstva u Starom Zavjetu najavljuju Isusov dolazak, itd.. Da li zato mnogi islamski ucenjaci pokusavaju da nadju rupe u Novom Zavjetu, da bi Bibliju ucinili kompatibilnu sa Kuranom? Da li se recimo pokusalo drugim putem, umjesto trazenja kontradikcija da se nadje odredjeno tumacenje poslanica, evandjelja, koje bi se uklopilo u ucenje islama? U stvari, kakav je zvanicni stav islama prema apostolskim poslanicama i evandjeljima?

Pozdrav!

Islam o plemenitom poslaniku:

Isus/ Isaa a.s je jedan od najodabranijih poslanika i jedan od najblizih Allahu. Odnosno poslanik iz ( ulul azm 5 ) Nuh, Ibrahim, Musaa, Isaa, Muhammed = Noa, Abraham, Mojsije, Isus, Muhammed.

Isus jest Mesija i mi to nikad necemo poreci, volimo ga kao sto ga i vi volite. Slazem se da ga i stari zavjet spominje i istina je sve. Ja govorim sa stava naseg pa se nemoj naci uvrijedjen

Mi ne trazimo kompaktibilnost Biblije sa Kur'anom jer to nije moguce, imaju dodirnih tacki ali je Kur'an cisti monoteizam dok u Bibliji se spominju termini "boziji sin" itd

Apostoli i prvi "krscani":

ONE KOJI SU VJEROVALI, PA I ONE KOJI SU BILI JEVREJI, I KRŠĆANI, I SABEJCI- ONE KOJI SU U ALLAHA I U ONAJ SVIJET VJEROVALI I DOBRA DJELA ČINILI, NJIH DOISTA ČEKA NAGRADA OD GOSPODARA NJIHOVA, NIČEGA SE ONI NEĆE BOJATI I NI ZA ČIM ONI NEĆE TUGOVATI." (EL-BEKARE 62 ,EL MAIDE 69)“

Za vrijeme plemenitog Allahovog poslanika Isaa a-s ( Isusa) ljudi su ispravno vjerovali i bili su monoteisti bas kako ih je Isaa .as ucio. To je ona grupa najboljih ljudi u tom vremenu koji su bili jako plemeniti

ZATIM SMO, POSLIJE NJIH, JEDNOG ZA DRUGIM NAŠE POSLANIKE SLALI, DOK NISMO ISAA, SINA MERJEMINA, POSLALI, KOJEM SMO INDŽIL DALI, A U SRCA SLJEDBENIKA NJEGOVIH SMO BLAGOST I SAMILOST ULILI."(EL-HADID 27)

Međutim, odlaskom Isusa sa ovog svijeta nekoliko godina kasnije ljudi su izmjenili ucenja i ubacili trojstvo od kojeg je Boziji poslanik cist. Nikad nije Isus rekao " ja sam Bog, molite se meni" nikad !. Nego, to je ono sto su drugi kasnije pisali o njemu ( izopacili)

I to ni jedan poslanik nije ucio ! Ko je imao viziju na putu ka damasku o trojstvu pa bio prvi koji je to ucio ?

I to trojstvo je poznato u starim paganskim vjerama ( egipatskoj i rimskoj i mitologiji drugih), mogu ti pisati par trojstava ako zelis iz drevnih mitologija

Gdje crkva grijesi ?

Isus nije boziji sin niti Bog nego je samo jedan u nizu od poslanika. To sto ga je Allah stvorio bez oca ne znaci da mu je Allah otac, njegov slucaj je kao slucaj Adema. Allah ga stvorio i rekao "budi" i on biva. Allah je svemocan i moze jos 1000 takvih stvorenja stvoriti.

Trojstvo je preuzeto iz starih paganskih vjera.

Isus nije razapet nego ga je Allah sacuvao od nasilnika i vratit ce ga na zemlju u roku određenom da zavrsi misiju svoju.

I zbog riječi njihovih; Mi smo Isaa sina Merjemina, Allahova poslanika ubili, a nisu ga ni ubili niti su ga razapeli nego im se pričinilo, oni koji se razilaze u mišljenju i oni sami su u sumnji, oni o tome ne znaju ništa nego samo slijede pretpostavke, a oni ga nisu ubili zasigurno». (En-Nisaa, 157)

To su glavne greske, rade ono sto mi nazivamo sirk. A to je da pripisuju Allahu druga, ili daju nekome drugom bozanske osobine osim njemu. Svaki poslanik nije obozavao nista osim Allaha, zivog i vjecnog, stvoritelja i Boga jednog.

Dolaskom posljednjeg poslanika duzni su ga slijediti i primiti Islam jer je to jedina Ispravna vjera kod Allaha, vjera svih poslanika.

La taabudune Ilallah / Pokloni se Bogu samo, i ne obozavaj nista mimo njega !

Dođite, prignimo koljena i padnimo nice, poklonimo se Jahvi koji nas stvori! ( psalmi 95-6)

Abram pade ničice dok mu Bog govoraše dalje ( knjiga postanka 17-3)

On odgovori: "Nijesam, nego sam vođa vojske Gospodnje. Upravo dođoh." A Jošua pade na zemlju na svoje lice, pokloni se i zapita ga: "Što ima gospodar moj da kaže slugi svojemu?" ( Jošua 5-14)

Mojsije i Aron umakoše ispred zajednice k ulazu u Šator sastanka i padoše ničice na svoje lice. Tada im se pokaza slava Gospodnja, ( brojevi 20-6)

I otide malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se: "Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe čaša ova! Ali ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš." ( matej 26-39)

Bolje padajte licem na tle pred Allahom i klanjajte se! ( Qur'an 53- 62 )

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Citiraj:
I otide malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se...

Padanje ničice, u Pravoslavlju se naziva "metanija". Postoji velika i mala metanija.
Velika metanija se vrši ovako:
Citiraj:
Reč metanija doslovno znači „promena mesta“, promena pravca, pokajanje i ostavljanje greha. Prilikom velikog poklona padamo na kolena, oslanjajući se dlanovima o pod, dodirujemo čelom zemlju, a zatim se ponovo podižemo i stojimo uspravno. Na ovaj način svesno pokazujemo svoju želju da se pokajemo i svoju rešenost da, s Božjom pomoću, ostavimo greh i krenemo drugim putem, drugim pravcem, sa drugačijim duhovnim nastrojenjem od prethodnog. I rekoh: Žalosna je za mene ova promjena desnice višnjega. (Ps 77,10). U duhovnom smislu, velika metanija predstavlja obnavljanje Krštenja, odricanje od đavola i povratak na uzanu stazu koja vodi Bogu; ona je ponovno pogružavanje u vodu krštenja i naše sa-vaskrsavanje sa Hristom. Ona svedoči naše uverenje da smo iz korena promenili svoj pravac, krenuli jednosmernim putem, bez povratka na stari način života. Ovaj divan način izražavanja pokajanja koristi se tokom cele godine (osim na nedeljnoj Liturgiji i o velikim Praznicima), no najčešće za vreme Velikog posta, kada se pripremamo da dočekamo praznik Vaskrsenja Gospodnjeg.

Inače, za vrijeme liturgije ili službe ne sjedi se ni na podu ni na stolici nego se stoji. Stajanje prilikom službe ili liturgije označava poštovanje, isto kao kad nam neko važan uđe u kuću a mi ga ne dočekujemo sjedeći nego stojeći.

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kiyam , ruk'uu i sedzda, 3 stanja molitve

Slika

Sedzda, padanje licem na tle, bas kao sto su poslanici radili " pali licem na tle "

Nama je naređeno 5 puta na dan da se pokorimo Allahu.

Evo jos jedne zanimljive stvari....

30 Umivaonicu postavi između Šatora sastanka i žrtvenika i nali u nju vode za pranje.

31 Prali su iz nje sebi ruke i noge Mojsije i Aron i sinovi njegovi. ( izlazak 40- 30-31)

O vjernici, kad hoćete molitvu obaviti, lica svoja i ruke svoje do iza lakata operite - a dio glava svojih potarite - i noge svoje do iza članaka; a ako ste džunubi, onda se okupajte; a ako ste bolesni ili na putu ili ako ste izvršili prirodnu potrebu ili ako ste se sastajali sa ženama, a ne nađete vode, onda rukama svojim čistu zemlju dotaknite i njima preko lica svojih i ruku svojih pređite.* Allah ne želi da vam pričini poteškoće, već želi da vas učini čistim i da vam blagodat Svoju upotpuni, da biste bili zahvalni. ( Kur'an 5:6)

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 06 Mar 2009, 19:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Metanija se praktikuje već 2.000 godina. Pokajničke metanije se ne broje.
Drugačije se izvodi nego u Islamu, pada se na koljena bez sagibanja kao na gornjoj slici, dočekuje se na ruke i čelom se dotiče pod, istim pokretima se vraća u uspravni stav.
Patrijarh Pavle, iako u godinama pravio je po 100 metanija prilikom molitve.

U suštini, to je jedna ista stvar, padanje ničice, čin pogruženosti i poniznosti pred silom Božijom.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

u redu, ali ides offtopic. Sorry sto te moram napomenuti, temu sam otvorio da bi odgovarao na pitanja vezana za islam pa te molim da ne trollas :)

Ciao

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa onda se usredsredi na svoju temu, i kad pišeš odgovaraj na pitanja o Islamu, a ne o ostalim religijama. Ako budeš iskakao iz tog okvira ne krivi druge što će ti tema biti spamovana.
Pitala sam te par pitanja prije 5-6 dana pa mi nisi odgovorio.

Usredsredi se na Islam i samo na Islam.

Pozz

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:44 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto se tice Islama postoji Wikipedia, zar ne.

eto ti si upravo citirao nesto iz Mojsija, a u N.Z se to ispunili i vise ne vazi. zasto vi muslimani se drzite tih cermonijlanih obreda koje vise ne vaze?

to sto ti govoris sa svog stava o Mesiji je pogrean. jer Biblija ima drugaciju sliku kad je rijec o Mesiji. i na to je stavljena tacka. :evil3: za tvoju informaciji Trojstvo je spominje i u S.Z. to sto Biblija u N.Z govori o Trojstvu pa vi muslimani ne mozete shvatiti je vas problem. zar ne. napisao si negdje "ja govorim sa naseag stava, pa nemoj se ljutiti"--upuceno Hristovu. e tako i mi hriscani govorimo sa naseg stava pa se i ti nemoj ljutiti.

i jos uvijek mi niko od vas nije odgovorio gdje je to Muhamed u N.Z. ako mi budes citirao Jovana kao sto je uradio Oficir, onda se vrni na temu Hriscanstvo vs Islam gdje sam mu odgovorio i jos nisam dobio odgovor. :evil3:

kad to rijesimo onda mozemo pricati dalje sto se tice o Muhamedu i Bozijim poslanicima. jer ako Biblija ne govori o njemu onda je red da prestanemo sa debatom. jel ok.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Pa onda se usredsredi na svoju temu, i kad pišeš odgovaraj na pitanja o Islamu, a ne o ostalim religijama. Ako budeš iskakao iz tog okvira ne krivi druge što će ti tema biti spamovana.
Pitala sam te par pitanja prije 5-6 dana pa mi nisi odgovorio.

Usredsredi se na Islam i samo na Islam.

Pozz

procitaj sta je hristov pitao. I onda pogledaj da sam mu napisao da cu pisati sa naseg gledanja te da se ne nadje uvrijedjen.

Ako je pitao sta treba iz crkve izbaciti da bi se dobio Isus po Islamu, to sam mu i pisao. Ne znam cemu ljubomora tolika, je li ti smeta ova tema ? Bojis se neceg :roll: ?

Ako si pitala nesto slucajno sam promasio, daj mi onda na pp pitanja ponovo

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:53 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
.

:evil3: za tvoju informaciji Trojstvo je spominje i u S.Z.

Gdje? Ja nisam nasao.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Ne znam cemu ljubomora tolika, je li ti smeta ova tema ? Bojis se neceg :roll: ?

:lol: :lol: :lol: :lol: Ti si ipak neki komičan čovjek? :D

Citiraj:
Ako si pitala nesto slucajno sam promasio, daj mi onda na pp pitanja ponovo

Ok, onda ću pitati na pp.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 19:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
sto se tice Islama postoji Wikipedia, zar ne.

eto ti si upravo citirao nesto iz Mojsija, a u N.Z se to ispunili i vise ne vazi. zasto vi muslimani se drzite tih cermonijlanih obreda koje vise ne vaze?

to sto ti govoris sa svog stava o Mesiji je pogrean. jer Biblija ima drugaciju sliku kad je rijec o Mesiji. i na to je stavljena tacka. :evil3: za tvoju informaciji Trojstvo je spominje i u S.Z. to sto Biblija u N.Z govori o Trojstvu pa vi muslimani ne mozete shvatiti je vas problem. zar ne. napisao si negdje "ja govorim sa naseag stava, pa nemoj se ljutiti"--upuceno Hristovu. e tako i mi hriscani govorimo sa naseg stava pa se i ti nemoj ljutiti.

i jos uvijek mi niko od vas nije odgovorio gdje je to Muhamed u N.Z. ako mi budes citirao Jovana kao sto je uradio Oficir, onda se vrni na temu Hriscanstvo vs Islam gdje sam mu odgovorio i jos nisam dobio odgovor. :evil3:

kad to rijesimo onda mozemo pricati dalje sto se tice o Muhamedu i Bozijim poslanicima. jer ako Biblija ne govori o njemu onda je red da prestanemo sa debatom. jel ok.

Mozemo mi raspravljati o Jovan: 16:13 u kojem se kaze DA CE PRICATI 16:7 kako nece doci ako Isus ne ode, a duh je bio davno prije Isusa. I kako ga je nazvao. Pa onda da pitamo ko je " shiloh" ali vec sam napisao nasi dokazi nisu u Bibliji, iako znamo da se puno stvari na Muhammeda a.s odnosi kao i da je imenom spomenut.

חִכּוֹ, מַמְתַקִּים, וְכֻלּוֹ, מַחֲמַדִּים; זֶה דוֹדִי וְזֶה רֵעִי, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם
"Hikko mamitakim wa kul MOHAMEDIM, Zehdodi wa Zihrai bayna Yarushalim ( pjesma solomonova 5:16)

Nego, nas dokaz je Kur'an tako da, ako hoces poreci Islam moras se na Kur'an bazirati a... to neces uspijeti :) jer je vise nego ocito da ga nije mogao covjek izmisliti.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 20:02 
staromodan
Korisnikov avatar

luk, pa procitaj ponovo. ponavljanje majka prirode. :evil3:

jel ovo sto citira iz pjesme nad pjesmama ili price solomunove.

kontam ja tebe da je tvoj dokaz Kuran, al ti nekontas mene da je moj dokaz Biblija koja ne govori o novom poslaniku Muhamedu, pogotovo ne u Jovanovom jevandjelju. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 20:04 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
luk, pa procitaj ponovo. ponavljanje majka prirode. :evil3:

jel ovo sto citira iz pjesme nad pjesmama ili price solomunove.

kontam ja tebe da je tvoj dokaz Kuran, al ti nekontas mene da je moj dokaz Biblija koja ne govori o novom poslaniku Muhamedu, pogotovo ne u Jovanovom jevandjelju. :evil3:

Koliko ima jevandjelja i zasto nisu sva u Bibliji?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ode i ova tema u nepovrat;
:roll: :roll: :roll:
luk, nisu ti sva evandjelja priznata i smatraju se apokrifnim poput Barnabinog pa ih nece stavljati

Nadam se da ce se nastaviti u normalnom smijeru, dakle pitanja vezana za islam

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 20:27 
staromodan
Korisnikov avatar

pricamo o Islamu, koliko se sjecam. i dosli smo do poslanika Muhameda o kojem Biblija govori.

za jevandjela znas i sam. :evil3:

to je isto ko kad bi ja tebe pitao koliko ima frakcija unutar Islama, ako je jedan Kuran i svi ga znaju napamet.zar ne. i onda bi prica otisla na tvoje napade koliko ima frakcija unutar hriscanstva.

za mene je osnovno pitanje nagovjestaj Muhameda kao zadnjeg poslanika u Bibliji.

ovo gore iz pjesme nad pjesmama je zivotna sramota od ahmeda koji ocito ne poznaje jevrejski jezik.

Ahmede ne salji nista na pp, vec ovdje. javno da se vidil. sto se tice tih pitanja idi na Hriscanstvo vs Islam gdje sam dao odgovor Oficiru. citaj sta ti pisem, jer ovo ti vec 2 put ponavljam. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
pricamo o Islamu, koliko se sjecam. i dosli smo do poslanika Muhameda o kojem Biblija govori.

za jevandjela znas i sam. :evil3:

to je isto ko kad bi ja tebe pitao koliko ima frakcija unutar Islama, ako je jedan Kuran i svi ga znaju napamet.zar ne. i onda bi prica otisla na tvoje napade koliko ima frakcija unutar hriscanstva.

za mene je osnovno pitanje nagovjestaj Muhameda kao zadnjeg poslanika u Bibliji.

ovo gore iz pjesme nad pjesmama je zivotna sramota od ahmeda koji ocito ne poznaje jevrejski jezik.

Ahmede ne salji nista na pp, vec ovdje. javno da se vidil. sto se tice tih pitanja idi na Hriscanstvo vs Islam gdje sam dao odgovor Oficiru. citaj sta ti pisem, jer ovo ti vec 2 put ponavljam. :wink:

eto prvo mi odgovori za pjesmu, ja ne znam hebrejski ali nadji nekog ko zna pa da ti procita ;)
To napisali ljudi koji znaju :evil3:
Cuo si moje pitanje na pp.. Dakle, tri pitanja krstitelju ..

A da ti ne redam sve ovdje, izgubio bi puno vremena, evo ti par doktorskih radova na tu temu pa probaj rijesiti:
Tema je zaista opsirna i zamislio sam je kao odgovore na neka opsta pitanja a ako se budemo bavili jednim vecim mnogi nece moci pitati drugo zato:

http://www.islamawareness.net/Mib/

http://www.answering-christianity.com/predict.htm

Muhammed(pbuh) in Bible
The Three distinct prophesies of Bible
Bible prophesised the story of Al-Alaq
A "Paraclete" like Jesus - Part 1
A "Paraclete" like Jesus - Part 2
The emigration (The Hijra)
Isaiah's vision
Truthfulness of Muhammad (pbuh)
Moses foretells of Muhammad's coming
Legitimacy of Hagar and Ishmael - Part 1
Legitimacy of Hagar and Ishmael - Part 2
A rod out of the stem of Jesse
Reference to moses, Jesus, and Muhammad (pbut) in that order
God did kills fake prophets for speaking in His name
Muhammad (pbuh) Glorifies Jesus(pbuh) and fulfills Prophecy
The rejected stone

Muhammed u Bibliji, evo ti stvari koje bi ti i ja onako izredao ovdje. To su ti od prilike dokazi sa kojima muslimani dokazuju spominjanje posljednjeg poslanika as u Bibliji.

Izvoli pobijati :cat:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 21:04 
staromodan
Korisnikov avatar

ta tvoja famozna rijec mohamed ima korijen hmd sto je sasvim normalan jevrejski glagol i znaci pozeljeti. da li ti je to poznato? mogu ti dati tekstove gdje se spominje u S.Z a na osnovu tih tekstova ti mi reci kakve veze ima sa Muhamedom.

Genesis 2:9
Genesis 3:6
Exodus 20:17
Exodus 34:24
Deuteronomy 5:21
Deuteronomy 7:25
Job 20:20
Joshua 7:21
Psalm 19:10
Psalm 39:11
Proverbs 1:22
Proverbs 6:25
Proverbs 21:20
Song of Solomon 2:3
Isaiah 1:29
Isaiah 44:9
Micah 2:2

evo ti pa malo da ucis... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 21:07 
staromodan
Korisnikov avatar

os da ti ja dam par doktorskih po pitanju Biblije.

tvoje pitanje na pp vezano za Krstitelja, evo treci put ti pisem idi pogledaj gdje je pricano kao i gdje sam Oficiru dao odgovor na njegove stihove koje je potegao na engleskom jeziku. idi pa procitaj pa se vrni. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ta tvoja famozna rijec mohamed ima korijen hmd sto je sasvim normalan jevrejski glagol i znaci pozeljeti. da li ti je to poznato? mogu ti dati tekstove gdje se spominje u S.Z a na osnovu tih tekstova ti mi reci kakve veze ima sa Muhamedom.

Genesis 2:9
Genesis 3:6
Exodus 20:17
Exodus 34:24
Deuteronomy 5:21
Deuteronomy 7:25
Job 20:20
Joshua 7:21
Psalm 19:10
Psalm 39:11
Proverbs 1:22
Proverbs 6:25
Proverbs 21:20
Song of Solomon 2:3
Isaiah 1:29
Isaiah 44:9
Micah 2:2

evo ti pa malo da ucis... :evil3:

Naravno da je korijen HMD, kao i u arapskom to je korijen imena AHMeD ili MuHaMmeD 8) . Hebrejski i Arapski istu maticu imaju i jako su slicni

i kao sto znas, Muhammed poslanik je prvi covjek sa takvim imenom a ime a to znaci " mnogo hvaljen,dostojan hvale,slavljen"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]