banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 11:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Mar 2009, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
info_elta2 je napisao:
Hvala za misljenje i informacije. Tehnicki gledano sutra mozemo uvesti paket od 3 Mb, jedino razlog zasto to nismo ucinili je da neki korisnici tog paketa ce imati mozda prevelika ocekivanja, jer prilican broj servera ne omogucuje te brzine, iako mi omogucimo pristup tom serveru.
Ali evo obecavam da cemo se naredne sedmice o tome posavetovati i cemo napraviti ponudu za 3 Mb bar za ogranicen broj korisnika. I o tome cemo vas ovde i obavestiti.

E odlično, predlažem da vrlo uskoro uvedete tih 3 Mbps makar samo za ograničen broj korisnika za početak, i onda mi javite ovde ili na privatnoj poruci. Nemoj se brinuti za očekivanja korisnika zbog ograničenja na nekim serverima, ni sa konekcijom od 1 Mbps se nekad ne skida maksimalnom brzinom ali to nije problem jer je to tek ponegdje slučaj a uz to dok se skida ostaje prostora za paralelno skidanje sa drugog izvora i surfanje, dakle veća brzina je uvijek bolja :), inače meni treba veća brzina jer ću dijeliti internet u stanu na više korisnika pa neće svi ni skidati sa istog servera, a znam još korisnika koji sada imaju 3 Mbps na Teolu (jer jedino Teol nudi tu brzinu) da bi dijelili u stanu na više korisnika. I sve je više i sve će biti više slučajeva da se konekcija dijeli u stanu pa su i zato potrebni jači paketi.

Kao što sam rekao planiram vrlo uskoro preći sa Blica na drugog provajdera, najradije bih prešao na paket sa 3 Mbps i radije bih da to bude Elta zbog već pomenutih prednosti (brži upload, nema faktora x0.85, nema vremenskog ugovora, uglavnom dobra iskustva korisnika) ali bi onda Elta morala da ponudi paket sa 3 Mbps vrlo uskoro...u suprotnom ostaje samo Teol kad je 3 Mbps u pitanju.

I odlično bi bilo ako bi vaš paket od 3 Mbps imao 384 kbps upload, jer vam sadašnji 2 Mbps ima 256 kbps upload, da zadržite isti odnos brzine downloada i uploada, a i da zadržite praksu da imate brži upload od Teola.

Eto pa javi šta ste dogovorili :)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
info_elta2 je napisao:
ziggy je napisao:
Moj info_elta drugi, je l' ti meni prodajes potencijal ili uslugu? Ovo prvo mi stvarno nije potrebno.
Evo, posalji tenicare da mi srede probleme, Aleja Centar, ulica Gunduliceva, ulaz 86, pa neka rijese. I da mene niko ne zajebava, jer to sa prejakim signalom mogu u podrumu fino da odrade. Tri puta sam s posla izlazi, dosta je. Sad bi bio red da proradi. Eto, saznadoh da je sve u redu, neko mi nekad rece ranije da na "mojoj grani" (valjda citavo naselje) ima dosta ispustenih paketa, pa rijesite...

Hvala za informaciju, sutra cete dobiti servis pa molim ostavite broj tehnicki podrsci ako vas budu trebali.

To bi i bio problem. vVec 3 puta sam izlazio sa posla, zbog raznoraznih egzibcija, potpuno nepotrebnih, koga zanima kojih, nek prelistaju moje prethodne postove, u ponedjeljak pa do cetvrtka nisam tu, i tako to... Kod mene u stanu sve savrseno radi, nikakvih EM smetnja nema, provjereno, kablovi i konektori ispravni, problem je na vasoj strani. To sve moze se u podrumu rijesit na vasoj infrastrukturi, ja nemam potrebe vise s time da se smaram. Eto, ako u cetvrtak u 19:00 bude radilo kako treba, preporucim vas na kucnom savjetu i ostalim stanarima, a kazem javno i ovdje. Inace sve stoji i dalje. :iconbiggrin:
Aj, u zdravlje.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2009, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
NSC извршио корекцију цијена, ево новог стања:

Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
i ko kaze da u RS nema konkurencije? Bude li se jos Blic iscupao sa svojim novim paketima dua i tripla to bi mogla biti fina trzisna utakmica nekoliko provajdera barem za podrucje Banjaluke.
Ako nista bolja je situacija nego kod kablovske ponude gdje se Elta ocigledno trudi da nudi sto goru uslugu. Moze joj se upravo zbog nepostojanja konkurencije, ali i to sve do jednom!

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 12:22 
Pripravnik
Pripravnik

Kakva crna konkurencija... Ne moze bezicni po istoj cijeni i brzini konkurisati ADSL-u... treba to da bude faktor 2-3x u korist cijene/brzine pa da bi covjek se odluci na nesto sto nije ni namjenjeno za takvu upotrebu, vec uglavnom za kucnu. Cak je skovan i termin, WISP... iliti nesto sto je skoro pa ISP. :iconbiggrin:
A traziti jos da se covjek ugovorom obaveze... ma smijurija.

S druge strane, kablovski je super alternativa... ali oni samo prepisuju cijenje telekoma, a kvalitet usluge nikako da prepisu... i za njih vazi onaj faktor 2-3x, inace... meh... ili nek poprave uslugu. Ja na ADSL-u ispustenog paketa nisam vidio godinu dana, na Elti je gubitak, kad sve radi kako treba, od 3-5% standard... a penje se i do 15%...

Tako da te tabele, macku o rep...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Wireless nije samo jedan uređaj, jedna tehnologija i jedan frekv. opseg...

ja kući koristim wireless i nisam mjesecima izgubio niti jedan paket a latency nije prešao 20ms ...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik

Moje skromno iskustvo s wireless tenologijama kao korisnikom ukljucuje gprs, edge, 802.11a/b/g... i placao i placam i sada neke od njih. Opet mtel-u, njihov mtelgprs3 paket... Tako da i te tehnologije, macku o rep... sve one imaju svoju namjenu i mjesto i vrijeme. Konkurencija DSL/KDS tehnologijama nisu, a jos manje FTTx... ni juce, danas pogotovo, a perspektivu nemaju skoro pa nikakvu.
Nesto drugo neko da nudi, a da je iole ozbiljno i konkurentno, ja ne vidim. Potencijal novih tehnologija mogu naci na http://www.wikipedia.org/ dzaba, a servis, testiran i pouzdan, je ono za sto se pare daju. Pa u krug...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 17:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Kakva konkurencija ljudi?Jedino u ovoj retardiranoj drzavi moze wireless biti konkurencija ADSLu.Kada sam imao problema sa blic.net wadslom gdje god na stranim forumima sam postavljao pitanje ljudi nisu mogli svatiti sta je to Wadsl, jer takvo nesto postoji samo OVDJE.
Drugo, konkurecija ce biti tek onda kada mtel da svoje parnice za zakupljivanje drugim providerima, pa eventualno kod nas dodje t-com, t2 ili slicni.U drugim drzavama ovakav vid wirelessa se jedva i naplacaju, cisto onako simbolicno. i najvise se koristi za udaljena sela u koja se ne isplati uvoditi adsl ili neki drugi internet.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
smOOti je napisao:
Kakva konkurencija ljudi?Jedino u ovoj retardiranoj drzavi moze wireless biti konkurencija ADSLu.Kada sam imao problema sa blic.net wadslom gdje god na stranim forumima sam postavljao pitanje ljudi nisu mogli svatiti sta je to Wadsl, jer takvo nesto postoji samo OVDJE.

То је као да на страном форуму за мобилну телефонију објашњаваш људима како ти не ради mtel. Испао си ... неинформисан, да не будем безобразан. По мени, тај маркетиншки фазон је одрадио своје, јер је Блиц у то вријеме био апсолутни хит.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2009, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da marketinški trik i ništa više. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 12:18 
Pripravnik
Pripravnik

Raspetljavanje lokalne petlje iliti LLU (local loop unbundling) je pocelo ove godine... tako da ce vjerovatno mtel poceti da posluje i na trzistu federacije, govorka se nesto u junu... tada ce i brzine opet da se povecaju, 64/768 ce postati 128/1024 itd...

Ako i ovi iz federacije pocnu na podrucju RS, eto konacno trzisne utakmice... neozbiljni ce propasti, oni koji ne propadnu ce prepisivati i dalje i eto... problem sa ovim trzistem je sto je dinamicno i stalno treba usavrsavati servise... a ne reci korisnicima: "nasa tehnologija ima potencijal, dajte nam vremena, ovo ono"...

Pa sta ste do sada radili? Spavali na lovorikama? Kakvim?! Trebalo je da bude testirano mjesecima i istestirano, a ne da trcite za telekomom, i to kad ovi vec izbace gotov servis koji savrseno radi... njih sustici sigurno necete. Tolike resurse i ljudske i infrastrukturne nema niko. Mislim, neozbiljno skroz.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 131 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]