banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Feb 2009, 21:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
[Enterprise] je napisao:
Pa naravno da moze. Na pijaci se uvijek moze (makar) pregovarati
@BSE cemu ovakva promjena razmisljanja?

BSE je napisao:
stanje na priv. fakultetima je sledece :
nakon zavrsetka sturog predavanja, dobijete skriptu od 60-80 strana u kojoj su sadrzani svi odgovori, izadjes na ispit, ispises sve sto je u skripti i sacekas da profesor odradi lutriju (odredjeni broj 10-ki, 9-ki i osmica)
a onda vidis kakve kokoske koje sve sto znaju jeste ukljuciti racunar dobijaju 10-ke....
sretno ti trosenje love i zivot u ubjedjenju da si izasao obrazovaniji nego da si zavrsio drzavni fakultet

=D> =D> :lol: :lol:

Prikačeni fajlovi:
enterprise.jpg
enterprise.jpg [ 20.15 KiB | Pogledano 667 puta ]

PostPoslato: 09 Feb 2009, 22:07 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
BSE je napisao:
nakon zavrsetka sturog predavanja, dobijete skriptu od 60-80 strana u kojoj su sadrzani svi odgovori, izadjes na ispit, ispises sve sto je u skripti i sacekas da profesor odradi lutriju (odredjeni broj 10-ki, 9-ki i osmica)
a onda vidis kakve kokoske koje sve sto znaju jeste ukljuciti racunar dobijaju 10-ke....
sretno ti trosenje love i zivot u ubjedjenju da si izasao obrazovaniji nego da si zavrsio drzavni fakultet

Tacno tako.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2009, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
cujem veceras bila neka zanimljiva emisija na srt-u ..... :D idu u "standardzaciju" i "medjusobno uvazavanje" itd... :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 08:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
[Enterprise] je napisao:
Pa naravno da moze. Na pijaci se uvijek moze (makar) pregovarati
@BSE cemu ovakva promjena razmisljanja?

BSE je napisao:

otkud ti ideja da mi se promjenilo misljenje? kad sam ja to rekao/napisao da neko sa privatnog faxa izlazi obrazovaniji nego sa drzavnog faxa?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ma to se meni vjerovatno ucinilo (da si promjenio misljenje onog dana kada ti je obrazovna ustanova promjenila adresu) :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

drugi put pazljivije citaj ;)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 11:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja cu pazlljivije citati, a ti se odluci na kojoj si strani

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

meni se nijedna strana ne svidja, samim tim nema smisla birati

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 23:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
BSE je napisao:

hehehh jebiga, tako je obicno u zivotu...od dva zla izaberi manje :wink:

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 09:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

lubax je napisao:
BSE je napisao:

hehehh jebiga, tako je obicno u zivotu...od dva zla izaberi manje :wink:

tu si u pravu, ali realno oba zla su ti podjednaka i koji god da izaberes nisi se usrecio
to ti je ona klasicna "izaberi jedan sigurno ces pogrijesiti" :D

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prvo vi definisite zlo, pa tek onda da vidimo koje je vece

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 10:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
Prvo vi definisite zlo, pa tek onda da vidimo koje je vece

da nebi bilo da sam pristrasan: zlo je svaki kreten/ka koji/a izadje kao diplomiran sa fakulteta a da ne zna nista o poslu koji treba da radi (pod ovo nista podrazumjeva se da ovo skolstvo nuzno gubi jos dvije (ili vise) godine po studentu na prkasu i probne radove, dok na zapadu ugl. direktno ides u proces, ovaj ili onaj). da li sa privatnih izadje 90% koji veze nemaju- moguce, da li sa drzavnih izadje 90% onih sto znaju- nemojte biti smjesni, nemoguce

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
da li sa privatnih izadje 90% koji veze nemaju- moguce, da li sa drzavnih izadje 90% onih sto znaju- nemojte biti smjesni, nemoguce

slazem se (vezano za zlo :)), ali ipak sam ubijedjen da je ovaj procenat o kome pricamo daleko daleko manji na drzavnom nego na privatnom fakultetu. Zasto? Pa zato sto ti na privatnom, kako ste sami rekli, mozes nesto da naucis (ko hoce). Na drzavnom ces vec morati da naucis, bar u 90% slucajeva. Mislim da je to poenta citave price, privatni/drzavni = mozes/moras :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 11:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

enterprise i dalje to jednosmjerno posmatras, nemoj brkati bubanje na pamet sa ucenjem sa razumijevanjem, sto ti se na kraju svodi na to da i na drzavnim fakultetima imas vecinu koja cim dobije ocjenu u index napravi clear memory ili cak izlaze na ispit i dalje ne kontajuci o cemu je rijec

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
da li sa privatnih izadje 90% koji veze nemaju- moguce, da li sa drzavnih izadje 90% onih sto znaju- nemojte biti smjesni, nemoguce

slazem se (vezano za zlo :)), ali ipak sam ubijedjen da je ovaj procenat o kome pricamo daleko daleko manji na drzavnom nego na privatnom fakultetu. Zasto? Pa zato sto ti na privatnom, kako ste sami rekli, mozes nesto da naucis (ko hoce). Na drzavnom ces vec morati da naucis, bar u 90% slucajeva. Mislim da je to poenta citave price, privatni/drzavni = mozes/moras :lol:

tvoja poenta je adekvatna tvom mentalnom sklopu i kapacitetu. naravno da imas pravo da tako mislis, nisi ti kriv. o vezama, bubicama, pitanjima na ceduljici, kupovini seminarskih, diplomskih itd. i drugim dogadjajima u ovom drustvu koji su postojali i prije postojanja privatnih f. a koji su njihovom pojavom samo eskalirali, ti nemas pojma. masu glupana sa privatnih fakulteta nije sramota reci kako su ucili 3,4 dana dok masu onih sa drzavnih, koji su, na ovaj ili onaj nacin "polozili" ispit to nebi uradili iz meni "dobro znanih razloga". evo prvi ti. izlozi sve prdmete i sve ocjene pored njih i reci iskreno kako si "poginuo" za svaki ispit. lazi mene i sebe, meni je svejedno. a sto se tice procenta od 90% volio bih da npr. harvester ili neko dugi ozbiljan sa drzavnog faksa progovori o nekim odsjecima na drustvenim naukama u kampusu.....

Citiraj:
enterprise i dalje to jednosmjerno posmatras, nemoj brkati bubanje na pamet sa ucenjem sa razumijevanjem, sto ti se na kraju svodi na to da i na drzavnim fakultetima imas vecinu koja cim dobije ocjenu u index napravi clear memory ili cak izlaze na ispit i dalje ne kontajuci o cemu je rijec

bse :cat:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
nemoj brkati bubanje na pamet sa ucenjem sa razumijevanjem

ti (iko) ako naucis knjigu od 500 stranica na pamet ja sebi mu*a cikularom sijecem.
Sto se tice mojih ispita, na masinstvu ti se svi ispiti dijele u dvije grupe. Jedna je grupa koja jednostavna za poloziti (tipa organiz. proizvodnje, sociologija, i jos neki), a drugu grupu cine ispiti za koje ces morati krvi svoje da se napijes (tipa mehanika fluida I i II, matematike, parni kotlovi, automatsko upravljanje itd). Imam 10 iz numerike (relativno lagan ispit), ali ne mogu reci da sam se izbliza potrudio kao npr. za 6 iz nacrtne geometrije. Ima jos slicnih primjera. Sto se tice mog fakulteta, ja pri cistoj savijesti mogu da tvrdim ja u cetiri godine studiranja nisam vidio bilo kakav oblik povlastica na ispitu, o korupciji da i ne govorim. E ajd sto nisam vidio, ali bas da nista nista nisam ni cuo, pa to ipak mozda znaci da se ti nista i ne desava. Jer ipak mislim da bi se bar nesto naculo ili bilo sta, ali nema bas nista. (BSE moze ovo i da potvrdi)
Sto se tice bilo kakvog prepisivanja, pa na svakom normalnom fakultetu imas pismeni i usmeni, ako nekako i uspijes da prepises na pismenom, na usmenom si samom sebi skocio u stomak. Jos ako te profesor skonta... aj zdrao
Ono sto mene uzasno nervira kod ljudi sa privat. fakulteta i sto ja uopste vodim ovu nepotrebnu diskusiju, je sto se oni uz milion puta manje truda , znoja, nerviranja i neprospavanih noci TRPAJU ZAJEDNO SA MNOM U ISTI KOS!
E nismo mi kolege. :fist:
toliko od mene
i ne spominji moj mentalni sklop, savrseno te se ne tice!
poz

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma kakve kolege, ja nebi sa tobom bio kolega za sva blaga ovog svijeta. pa imas sest iz nacrtne :lol: salim se, ti si genije a ja glup. jel' mozda radis u struci, spremas magistarski ili....?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 13:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
BSE je napisao:
nemoj brkati bubanje na pamet sa ucenjem sa razumijevanjem

ti (iko) ako naucis knjigu od 500 stranica na pamet ja sebi mu*a cikularom sijecem.
Sto se tice mojih ispita, na masinstvu ti se svi ispiti dijele u dvije grupe. Jedna je grupa koja jednostavna za poloziti (tipa organiz. proizvodnje, sociologija, i jos neki), a drugu grupu cine ispiti za koje ces morati krvi svoje da se napijes (tipa mehanika fluida I i II, matematike, parni kotlovi, automatsko upravljanje itd). Imam 10 iz numerike (relativno lagan ispit), ali ne mogu reci da sam se izbliza potrudio kao npr. za 6 iz nacrtne geometrije. Ima jos slicnih primjera. Sto se tice mog fakulteta, ja pri cistoj savijesti mogu da tvrdim ja u cetiri godine studiranja nisam vidio bilo kakav oblik povlastica na ispitu, o korupciji da i ne govorim. E ajd sto nisam vidio, ali bas da nista nista nisam ni cuo, pa to ipak mozda znaci da se ti nista i ne desava. Jer ipak mislim da bi se bar nesto naculo ili bilo sta, ali nema bas nista. (BSE moze ovo i da potvrdi)
Sto se tice bilo kakvog prepisivanja, pa na svakom normalnom fakultetu imas pismeni i usmeni, ako nekako i uspijes da prepises na pismenom, na usmenom si samom sebi skocio u stomak. Jos ako te profesor skonta... aj zdrao
Ono sto mene uzasno nervira kod ljudi sa privat. fakulteta i sto ja uopste vodim ovu nepotrebnu diskusiju, je sto se oni uz milion puta manje truda , znoja, nerviranja i neprospavanih noci TRPAJU ZAJEDNO SA MNOM U ISTI KOS!
E nismo mi kolege. :fist:
toliko od mene
i ne spominji moj mentalni sklop, savrseno te se ne tice!
poz

i dalje ti racunas sve samo po sebi
to sto ti nisi vidio nikakav oblik korupcije ili povlastica na ispitu ne znaci da je nije bilo (bar je jedan student bio dovoljno iskren i priznao), doduse ne znam koja si generacija
isto da te malo ispravim kad je u pitanju misljenje oko usmenog ispita - na usmenom ispitu se takodje moze prepisati (koliko god to cudno/glupo zvucalo), jer dosta se puta usmeni ispit polagao u profesorovoj kancelariji, gdje profesor ili cita novine, surfa netom ili jednostavno izadje i kasnije se vrati, dok za to vrijeme studenti prepisuju koncept i na kraju profesor ili postavi pitanje ili ne (a za vrijeme prepisivanja nesto i ostane u glavi) - jednostavno, zar ne? :)
a da ne pricam koliko je ljudi polozilo matematiku i 1 i 2 (i matematiku 3 dok je jos postojala), a da i dan-danas ne znaju sabrati i oduzeti 2 razlomka, rijesiti sisteme sa jednom promjenjivom i sl., a bar ti kao student masinstva (ili si vec zavrsio, nisam upratio) znas koliko je matematika bitan faktor
i danas-sutra ce ti studenti zavrsiti masinstvo, a nece znati da beknu ili naprave neki proracun
u jednoj gradjevinskoj firmi su zaposlili svrsene studente AGF-a, dali im zadatak da naprave proracun za ploce koje trebaju da se poloze na pasarelu - krajnji rezultat : ploce su bile prekratke i momci dobise otkaz, dakle koliko su znanja ponijeli sa faxa kad jednu takvu stvar nisu uspjeli da urade ?
btw na masinstvu jos nisam nasao knjigu od 500 strana, ali bez obzira na broj strana, sta mislis koliko studenata zna teorije koja zauzima bar 10% knjige neke knjige ? koliko njih zna uopste oblasti koje se nalaze u knjizi? dakle, pazljivije sa stavljanjem mu*a na cirkular
takodje imam dvojicu kolega koji su se prebacili u Austriju i tamo nastavili sa masinstvom i oni isto na kraju predavanja dobiju skriptu od 50-100 strana koja im je bitna za poloziti ispit, tako da ni u tome ne vidim nista lose
uglavnom da skratim, problem manjka ucenja nije samo izrazen na priv. fakultetima, taj problem se provlaci jos iz doba dok privatnih fakulteta nije bilo nigdje ni u planu

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
btw na masinstvu jos nisam nasao knjigu od 500 strana

pogonski materijali 470
parni kotlovi 270+240
toplotne turbo masine 1000+ (knjiga/skripta)
motori sus - puno :)
...
to za novine i kabinet je tacno, ali profesor se (uglavnom) nalazi 2 metra od tebe...
Sto se tice tih momaka nije fer dati im otkaz. To su ipak dugi proracuni u kojima ne smijes nigdje da pogrijesis ili ode sve u persune i iz tog razloga ne mozes generalizovati.
Sto se tice matem. tu nam se misljenja definitivno razilaze. Ja sam polagao kod Bilje i Vincica, kod bilje ti je prvih pola sata rezervisano samo za rasporedjivanje studenata radi smanjene mogucnosti prepisivanja (i zaista je nezogdno prepisati). Kod Vincica (na usmenom) ne mozes nikako prepisati jer te on ispituje pred tablom (uostalom, jedini nacin i da je prepises je od nekog drugog). A iskreno, jednom mi se desilo da me ostavio samog na 5 min., da jesam iskoristio to :). Ne znam kakvo je sad/bilo stanje. Sto se tice ostajanja u glavi, pa majku mu, mora nesto ostati, ne moze samo tako da izlapi 2 dana nakon ispita.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 14:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ah ti si na TTM-u? ja sam bio na Proizvodnom odsjeku
vidim nisi bio na faxu dok je Vincic bio asistent, a Janjic profesor i dok je Celic drzao Matematiku 2 i na ispitu obarao iz Matematike 1 :)
ali eto polagao sam i ja jedan usmeni kod Vincica i brat bratu veze vise nemam kako dokazati neke teorije, a siguran sam i ogromna vecina ostalih studenata na masinstvu, da se ne usudim reci svi (ali utjeha mi je sto i dalje znam izracunati zadatke :D )
opet ti kazem nemoj sve da gledas prema sebi, vecina ljudi ti samo popamti text bez ikakvog shavatanja o cemu je rijec i zaboraviti ga ili prije samog ispita ili poslije ispita
to ti je nesto sto se desava od osnovne skole, preko srednje pa do fakulteta
ali to je problem naseg cjelokupnog skolstva, a pitanje je da li ce se ikad to ikad promjeniti jer oni koji to trebaju promjeniti su ti bas ti tupaci

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 225 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]