banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2009, 20:39 
manitu uci da svira je napisao:
korisnik je napisao:

Muskarac je u pitanju.

:lol: :lol: :lol:
KOJI?

napisah post ali mi nestade. znam ja koji profesor sa mog faxa, pravo je u pitanju. bio je nemoguc dok sam studirala, prolaznost mala, trazi svaki clan zakona, ispit moram priznati bitan, ali ipak listati stranu po stranu knjige i pitati tako detaljno... :confused2: s druge strane, taj isti profesor drzi isti ispit na privatnom faxu i naravno, prolaznost laka a trazi samo trecinu knjige... e sad sa tog istog privatnog faxa trebaju poteci vrli dipl. pravnici kao i oni sa drzavnog, a kriteriji su ba istom predmetu od istog prefesora razliciti... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2009, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
filozof sa vrbasa je napisao:
To što sam moraš nabavljati materijal je sramota države.

A ovo drugo je ekonomičnost i skresavanje neperspektivnih smjerova za Srpsku. Baš kao što daju pare studentima koji studiraju deficitarna zanimanja. Umjetnost je za bogate države, mi imamo većih problema.

Umjetnost upravo nastaje tamo gdje je sranje!
Svedska nema neke savremene umjetnike upravo zbog toga sto nema socijalnih problema :wink:
Na njihovu zalost :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2009, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
reci mi da ovo nije tacno
Citiraj:
Ebiga, opstepoznato je da ko hoce da se zaebava a zavrsi fax, upise zurnalistiku... Bas si nasla referencu, hahaha :lol: :lol: :lol:

Manitu, imaš i "lakših" fakulteta, odnosno, odsjeka koji nisu posebno "teški" i imaju poveću prolaznost!

Učiteljski studij, socijalni rad, koliko vidim ove "političke nauke" su neka papazjanija...
Takođe, smjerovi za TV na Akademiji umjetnosti (kamera, montaža), a čuo sam da Marija Šestić "predaje" "klavir"!
Zapravo, Akademija je prava smijurija od institucije. Ne zna se "ko pije, a ko plaća"!
A prolaznost im je velika!
Doduše "slikari" su izuzetak. Djeluju da su sređeniji...
Doduše, oni i piju i plaćaju (mislim na materijale za rad, ali ne piju ih bukvalno!)

Nije bitno da li je studij težak ili lagan, bitno je da ti ZNAŠ bar neke osnovne stvari nakon studija!

Npr. "profesorica razredne nastave" (čitaj: učiteljica da diplomom) govori: "rekne", "nako", a umjesto pitanja kaže "Aa?" :lol:
I to sve nakon 8 god. osnovne, 4 god. srednje i faksa! :lol:
I takva osoba će nekom učiti djecu!

scorsese je napisao:
@ korisnik
pregledao sam index na brzinu, i ipak je ONA, nema ko od muških... :-?

:lol: :lol: neko LAZE :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Tačno, manitu.
Ovdje neko laže!
Ili je to profesor koji se, po potrebi, oblači u žensko! :lol: :lol: :lol:

Stanje na akademiji kao sto sam rekao je zabrinjavajuce.
Nikako da se profesori skontaku i smire...i sve je u blokadi zbog toga.

Sto se tice studija mogu da kazem za likovni odsjek. Vecina stvari se ne uzima u obzir kada se kritikuje akademija zbog "lakoce" studiranja.
Sada cu malo da pojasnim (bar kada sam ja upisivao):
1. Veoma, veoma je tesko upisati. Prijavi se 60 ljudi, prima 14 a 4 vec ima stelu!
sada je nesto lakse zbog njihovih odnosa i brukanja akademije jer se prijavljuje sve manje studenata.
2. najvaznije kada upisete lik. akademij je rad, rad i jebeni rad.
po 12 sati dnevo se provodi u ateljeu a nisam jednom prespavao. Znaci bez dobri studentskih rezultata kao i nakon toga, studiranja na akademiji je promasaj.
3. je teoretsko obrazovanje koje je po meni skoro jednako vazno. Mogu isto da provodim 12 sati u citaonici ali rad je prioritet...smisao je "prozivod" i za to treba odvojiti vremena. U suprotnom bi upisao teoriju umjetnosti.
Naravno, ima ljudi koji se provlace na ispitima i koriste tu fleksibilnost akademije ali 99% tih ljudi nema rad.
Paradoksalno je to sto si medju 15 srecnika, a onda se zajebavas.
Opet mislim da su te 2 osobe po klasi koje ce zavrsiti akad. neprimjetna "steta" za drzavu nego 300 menadzera, politicara, ekonomista sa pojedinih privatnih fakulteta. (da se vratim na temu :D )

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2009, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
A šta fali MAriji Šestić?
@Block Out:
Sranje što morate sve sami nabavljati. Ja kupujem jedino papir za štampu bakroreza, ostalo većinom sve imamo.
Al 660 maraka je ok cijena, mislim isto kao ostali faksovi. Mislila sam da je skuplje.
Koji sve smijerovi imaju na likovnoj?

Joj, nemoj samo da mi papri spominjes, dao sam bruku para na jebeni Fabrijano. Kako se vi snalazite za bakar? Mi naravno nabavljamo sami...a kada sam ja uzimao bio je 300KM 1 metar kvadratni / 1 milimetar :oops: . Zato smo uzimali 0,55mm i 0,8mm. Sada mislim da je pala cijena metala na trzistu.
Nego, kakva je to evropa a radite bakrorez :oops: , valjda mislis na bakropis???

Na BL akademiji imas slikarstvo i grafiku.
odoh ja od teme.....

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2009, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
BL4ever je napisao:
Zapravo, Akademija je prava smijurija od institucije. Ne zna se "ko pije, a ko plaća"!
A prolaznost im je velika!
Doduše "slikari" su izuzetak. Djeluju da su sređeniji...
Doduše, oni i piju i plaćaju (mislim na materijale za rad, ali ne piju ih bukvalno!)

Ако би био љубазан да нам ово мало појасниш.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Citiraj:
-studenti na privatnim fakultetima lakse dolaze do diploma (niko ne spori da i oni uce ali to se ne moze mjeriti sa drzavnim fakultetima)

Istina.
Citiraj:
I evo jedan moj primjer: profesorica NN na pravu od studenata trazi da polazu ispit iz njene knjige koja ima oko 300 strana (kopije ne dolaze u obzir) dok na BLC za isti ispit trebate skriptu od 20 strana. To dovoljno govori.

Ovo nije istina. Upravo spremam ovaj ispit i učim iz iste te knjige od 300 strana. Autor je prof. Snežana Savić.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
le_papillon je napisao:
Upravo spremam ovaj ispit i učim iz iste te knjige od 300 strana. Autor je prof. Snežana Savić.

Ma nije ona, (bar ja nisam na nju mislio) persona oko koje se vrti ova prica je bila i u novinama i na ATV vise puta spominjana.... ja ime necu iznositi, jer nije ni vazno, objavljeno je u novinama, na tv pa opet sta - nista. jedan od bezbroj primjera...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da dodam, lijepo je što se ekonomski fakultet širi i što ulaže u svoj izgled. Ali koja je svrha one fontane u hodniku. Lično mislim da je to preseravanje, jer su pod izgovorm neisplatiovsti zatvorili fontanu na platou.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2009, 00:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
novinar86,
Reporer ti maznuo "ideju".
Doduše oni su to obradili u stilu državni vs. privatni :wink:
i govori se o hiperprodukciji kadra, ali su napisali nedostatke fakulteta...

http://www.novireporter.com/look/reporter/nr_article.tpl?IdLanguage=11&IdPublication=2&NrIssue=310&NrSection=5&NrArticle=3913

Hm, čini mi se da taj tekst ima više od tvojih 60 redova :lol:

A imaju i citati sa foruma.
Citiraj:
Na mnogobrojnim internet forumima omiljena tema studenata su prednosti i mane privatnih, odnosno državnih fakulteta. U nastavku teksta prenosimo vam neka od razmišljanja.

Pa, ko se nađe, nek javi :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 18:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jun 2009, 18:13
Išao sam na državni fakultet i doživio iživljavanje profesora.
Niko im ništa ne može i neće.
Rade šta hoće i nisu dužni da se ispovjedaju nikome.
Godinu dana sam učio predmet elektrotehniku 1 i tri puta položio pismeni dio ispita i zatim tri puta pao na usmenom koji se takođe sastojao od pismenog rješavanje zadataka.
Znam da sam uradio sve tačno.7 zadataka i dao nam je rezultate na kraju ispita i sve se slaže sa mojim postupkom i rezultatima.Uradio sam za 10 jer greške nema.Znam i siguran sam 100%.
Kada sam treći puta pao nisam mogao da vjerujem i pitao sam profesora na hodniku da mi nije jasno zašto sam pao i da sam uradio sve kako je i on obrazložio na kraju svakog ispita.
Zamolio sam ga da mi pokaže rad i kaže mi gdje sam pogriješio kako bih znao da to popravim sljedeći put.
Samo je odmahnuo rukom i drsko rekao:Nemamo šta pričati.
Dobro je znati da mu se nisam stigao predstaviti i da me nije poznavao po imenu jer je bilo dosta studenata i nikada mu se nismo predstavljali imenom sem na papiru.
Dakle on ne zna ko sam i šta sam uradio na ispitu i ne smatra da mora išta da mi objašnjava.
Zbog gada sam napustio fakultet i razočarao se.

Takvih priča je koliko hoćete na državnim fakultetima.
Tome treba stati u kraj.
Sada ću da upišem privatni fakultet jer tu ne smiju da se iživljavaju.
Ne tražim da me propuštaju bez znanja ,samo da me ne maltretiraju.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
rade486 je napisao:
Godinu dana sam učio predmet elektrotehniku 1 i tri puta položio pismeni dio ispita i zatim tri puta pao na usmenom koji se takođe sastojao od pismenog rješavanje zadataka.

Јеленко?

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 18:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
O daaaa!!! Jelenko Vlajić... Koliko znam kreten je napokon otišao u penziju prošle zime?

ex etf-ovac :D

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Da dodam, lijepo je što se ekonomski fakultet širi i što ulaže u svoj izgled. Ali koja je svrha one fontane u hodniku. Lično mislim da je to preseravanje, jer su pod izgovorm neisplatiovsti zatvorili fontanu na platou.

Слажем се да је добро што се уложило у изглед и доста тога је стварно било потребно. Факултет је сад према својој инфраструктури и условима је број 1 у овј држави, можда и шире. Оно што је сада, под хитно, потребно је улагање у знање, у библиотеку, кадрове, пооштравање критеријума при избору демонстратора, асистената, довођење квалитетних професора, појачавање квалитета - укратко.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 14:28 
bigman je napisao:

Слажем се да је добро што се уложило у изглед и доста тога је стварно било потребно. Факултет је сад према својој инфраструктури и условима је број 1 у овј држави, можда и шире. Оно што је сада, под хитно, потребно је улагање у знање, у библиотеку, кадрове, пооштравање критеријума при избору демонстратора, асистената, довођење квалитетних професора, појачавање квалитета - укратко.

potpis

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 21:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Ne da mi se sve ovo citati, ali zelim da napisem svoje misljenje.

Koliko cete nauciti zavisi samo od vas, fakultet, bilo drzavni, bilo privatni
nece od vas stvoriti ni radnika, ni intelektualca ako vi to ne zelite postati.

Da li je lakse ili teze na nekim odsjecima, ili na nekim fakultetima ili na
privatnom ili drzavnom zavisi od ljudi, tj. covjeka koji isti pohadja.

Ja zavrsavam Filozofski fakultet, odsjek Srpski jezik i knjizevnost sledece godine,
obnovila sam nekoliko godine, neki su me ispiti malo namucili, neki ljudi naljutili,
ali sve je zavisilo od mene. U mom slucaju razlog obnavljanja godina je bio
posao, a ne neznanje ili patnja. Taj odsjek sam ja odabrala, za svoj gust,
ALI ne zelim se tim poslom baviti, barem ne uskoro.

Ove godine cu upisati PIM, jer mi treba znanje iz oblasti ekonomije i bankarstva,
taj fakultet je povezan sa onim sta ja radim i sta volim da radim i sta zelim da radim.
Ja cu nauciti onoliko koliko ja budem zeljela, ali moje iskustvo malo ko i sa magisterijem
na drzavnoj ekonomiji moze da nadmasi.

Zelim da kazem da moj CV u kome ce pisati da ja imam 6 godina radnog iskustva,
govorim 2 strana jezika, imam 2 diplome, i imam preporuke. Sve ovo znaci mnogo vise
zbog tih 6 godina rada. Diplome mi samo osiguravaju prolaz.

Ne razumijem ljude koji se zale na ove ili one fakultete, na osobe kojima je posao "osiguran",
kojima su mame i tate hadzije, bla, bla, bla...najlakse je naci izgovor. Onaj ko hoce da radi
i ko je iole siguran u sopstvene sposobnosti, taj ce naci nacina da "uspije". Ostali, pa
uvijek ce imati na koga da se zale.

Meni licno je nelogicno zasto svi upisuju fakultet odmah nakon srednje. Nije svako za fakulteta,
nije obaveza roditelja da finansiraju svakog pametnjakovica koji obicno ne uspije jer ga je profesor
uzeo na "pik". Mislim da bi vecina nakon srednje trebala uzeti godinu da rade, da se odmore,
da shvate sta zele, i situacija bi bila mnogo jasnija. Bilo bi manje guzve na fakultetima u prve
2 godine, oni koji bi zavrsili bi znali sta je to posao sta ih ceka u narednih 40 godina,
ne bi roditelji morali da dizu silne kredite da bi njihovo zlato moglo da spava sa flasom nektara ili jelena.
Ne bi bilo soka.

redoslijed - osnovnjak - srednja - fakultet - posao - brak - dijete - osnovnjak - srednja ....
je pomalo deprimirajuc, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
israel je napisao:
Taj odsjek sam ja odabrala, za svoj gust,
ALI ne zelim se tim poslom baviti, barem ne uskoro

JAKO interesanto... jako! Idemo dalje

Citiraj:
Ove godine cu upisati PIM, jer mi treba znanje iz oblasti ekonomije i bankarstva,
taj fakultet je povezan sa onim sta ja radim i sta volim da radim i sta zelim da radim.

onda kad si tako sigurna upisi drzavnu ekonomiju.Sa svojim znanjem i diplomom i iskustvom i (jesam nesto zaboravio?) sigurno ti nece biti problem da ga zavrsis, manje ces da ga platis, a nece ti ljudi govoriti da si isla linijom manjeg otpora.

Citiraj:
Ja cu nauciti onoliko koliko ja budem zeljela, ali moje iskustvo malo ko i sa magisterijem
na drzavnoj ekonomiji moze da nadmasi.

cijenim iskustvo, svaka cast. Ali bez debele teorije nema ni debelog znanja!

Citiraj:
U mom slucaju razlog obnavljanja godina je bio
posao, a ne neznanje ili patnja.

a onda:

Citiraj:
najlakse je naci izgovor

vidi, ja da imam firmu (a imacu je ) , mozez da budes akademik sa PIM-a (siguran sam da imaju i tu titulu), radije primam apsolvena sa ekonomije! Pozz

znas stvarno mi je muka da me moja prijateljica sretne u gradu (koja studira apeiron) i pita kako je na faksu, samo zato da bih ja nju pitao kako kod tebe na faksu da bi ona mogla da se pohvali kako je upisala magistarski! Ebo te tvoj magistarski!

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2009, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Citiraj:
Koliko cete nauciti zavisi samo od vas, fakultet, bilo drzavni, bilo privatni
nece od vas stvoriti ni radnika, ni intelektualca ako vi to ne zelite postati.

Crveno je apsolutno netacno.
Razlog broj 1. Ukoliko date uceniku da procita knjigu od 300 strana i knjigu od 3 000 strana za lektiru i ako prvi put dodje na cas sa 270 strana procitane knjige, budite sigurni da ce sledeci put kad bude trebao prepricavati drugu knjigu procitati 2 700 strana ... Zasto je tako, neka odgovore psiholozi, da sad ja ne bih pricao o nekim svojim "teorijama", iskustveno potvrdjenim.
Razlog broj 2. Osoba (u nasem slucaju student) koji se prvi put susrece sa nekom oblascu na "akademski" nacin, nema pojma koliko joj je znanja iz te oblasti u buducnosti neophodno, dovoljno, pozeljno ... Zato je profesorova uloga da definise okvire izucavanja odredjene problematike. Naravno, svi se mi mozemo zabiti u gradsku citaonicu i izucavati kvantnu fiziku, ali ko to uistinu radi? Ne kod nas i ne danas, nego uopste?
Plavo je po mom misljenju apsolutno tacno. Ipak ulaskom na fakultet nastupa zivot bez roditeljskih sastanaka i ukora razrednika / direktora ... You're on your one .....

Citiraj:
znas stvarno mi je muka da me moja prijateljica sretne u gradu (koja studira apeiron) i pita kako je na faksu, samo zato da bih ja nju pitao kako kod tebe na faksu da bi ona mogla da se pohvali kako je upisala magistarski! Ebo te tvoj magistarski!

:lol: :lol: :lol:

I da dodam nesto na zadatu temu: Apeiron, BLC i NUBL su takve smijurije od ustanova (bez epiteta "obrazovnih" jer ga ne zasluzuju ni pod tackom razno), da ne znam da li bih umro od smijeha ili dehidrirao od placa ...
Primjer 1: lik iz Mundologije predaje seminarski koji je iz dva dijela iskopiran sa neta sa svim banerima i navigacionim linkovima. Kako znam da je sadrzaj pokupljen sa dva sajta? Ne samo da je formatiranje drugacije, fontovi, stilovi i slicne "sitnice" u word-u, nego je cak dio teksta cirilicni a dio latinicni! Da li ga je profesor poslao sa kolokvija i rekao da uradi ponovo? (Seminarski rad im je preduslov za izlazak na kolokvij.) Ne.
Primjer 2. Drugi lik studira dif na NUBL-u i polaze anatomiju. Ustaje u osam i pocinje da uci jer mu je ispit u deset. Sve sto je naucio je nekoliko uvodnih pasusa o jetri ... Na ispitu profesor ga pita o misicima, kostima, na sto junak nase price odgovara sa "Ne znam" i slijeze ramenima ...
"Pa sta onda znate, kolega?"
"Znam jetru."
Nakon sto je u tri minute ispricao sve sto je znao ...
"Da li je to sve kolega?"
"Da."
"Hm, moracu Vam dati osmicu ovaj put!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Komunikoloski fakultet: nemam pojma kakav je ovaj fakultet, ali znam da ga je nekoliko (pametnih i inteligentnih) ljudi izabralo ispred drzavnog, ne zato da bi lakse zavrsili ili zato sto im se bacaju pare, nego na osnovu informacija koje su prikupili prije upisivanja fakulteta ...

PiM: ovo je jedini privatni fakultet za koji bih "stavio ruku u vatru" da sa njega ne izlaze nepismeniji nego sto na njega udju ... Totalno su ozbiljni, fleksibilnost je u granicama normalnog, a likovi koje znam da ga studiraju ili da su zavrsili su sasvim sposobni kao radnici, tj. posteno zarade svoju platu, a ne da im tata sredi da citaju postu ili rade za nekakvim "deskom" i primaju platu diplomiranog ekonomiste, a da ne znaju popuniti fakturu niti razliku izmedju stecaja i bankrota ...
Da, laksi je od drzavnog, ali moja majka koja je zaradila penziju kao diplomirani ekonomista ne zna rijesiti jednostavan zadatak parcijalnog integraljenja, jer joj to u praksi nikada nije bilo potrebno (A cak se jednom "okitila" titulom "ekonomista godine" u Jugi).
E, sad, tu ima jedna kvaka. Da li zelite nakon zavrsenog fakulteta da budete dobar i uspjesan radnik, ili zelite da uvecate svoje znanje, istrazujete i budete naucni radnik, a ne radnik u preduzecu u klasicnom smislu? Ocigledno je koji fakultet vam daje bolju / "efikasniju" osnovu za sta ...

A ako pocnem pricu o drzavnim fakultetima posebno o fakultetima drustvenih nauka, lincovacete me :D

Kako unaprijediti nase fakultete? Ima mnogo segmenata koji "placu" za poboljsanjima, ali jedna stvar je jasna: dok se ne pojavi grupa ljudi (studenata i profesora) koji znaju sta zele, i ne dobiju masovnu podrsku svih studenata sa svih fakulteta pa se pojave sa konkretnim zahtjevima i planovima konkretnih mjera ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispostuju, nece biti korjenitih promjena nabolje.

P.S. SOBL i Studentski Parlament ne smatram ni dovoljno pametnima, ni dovoljno preduzimljivima da pokrenu tako nesto. To je samo grupa bezveznih likova zeljnih paznje koji su odabrali "studentska tijela" za pocetak izgradnje buduce politicke karijere, a u pojedinim slucajevima im ovaj vid "aktivizma" sluzi za prizemno hranjenje sujete. (Izuzeci samo potvrdjuju pravilo, i brzo uvide sa cim imaju posla pa pobjegnu, razocarani i obeshrabljeni). Da neko ne shvati pogresno, nikad nisam bio ni u SOBL-u ni u SP ....

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 00:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Jun 2009, 23:34
само да Ти кажем да машта може свашта :D на НУБЛ у не постоји ДИФ. Овакве приче само дискредитују неке истине и полуистине. О онима који измишљају овакве приче говори начин површног и јадног приступа укупном проблему образовног система. А рећи да је ПИМ другачији од осталих приватлука је сујетно и тенденциозно ( због твог личног интереса у виду пријатељице, цуре, друга, сестре, брата.... ) Ја не бих улазила у разлоге. Суштина је у ствари да овде нико ништа не зна, ни државни, ни приватни "академски грађани". Сви сте обични конформисти, безидејни и инертни, и чекате да вам падне са неба, част изузетцима (који 100% не пишу на оваквим темама) Прочитала сам доста "од теме" и закључила да и поборници и противници угл. млате празну сламу

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 00:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Bio sam svjedok situacija:
- studenti nakon 2 godine trubljenja o diodama i tranzistorima nemaju pojma koji je red veličine struje baze na tranzistoru... epilog: sprže 5 komada a nemaju pojma kako i zašto...
- nakon časova i časova iz Osnova Elektr., Elektronike, ,,... spajaju ampermetar paralelno u strujno kolo... epilog: nema struje na čitavom spratu....
- student koji je odslušao predmete Interakcija čovjek-računar i multimedijalne sisteme donosi PP prezentaciju pisanu tankim crnim slovima na tamno smeđoj pozadini...
- ne kontaju zašto im program poludi kada traži tan(+-90 stepeni), itd itd...

Ako je na državnim ovako onda bolje da ne spominjemo privatne ... Znam ljude koji su diplomirali a ne znaju ni gdje se fakultet nalazi...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 04:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Citiraj:
Primjer 1: lik iz Mundologije predaje seminarski koji je iz dva dijela iskopiran sa neta sa svim banerima i navigacionim linkovima. Kako znam da je sadrzaj pokupljen sa dva sajta? Ne samo da je formatiranje drugacije, fontovi, stilovi i slicne "sitnice" u word-u, nego je cak dio teksta cirilicni a dio latinicni! Da li ga je profesor poslao sa kolokvija i rekao da uradi ponovo? (Seminarski rad im je preduslov za izlazak na kolokvij.) Ne.

:lol: :lol:

Warren Buffett

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]