banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 13:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Mar 2008, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Dzontra Volta je napisao:
Ja iz tog doba pamtim samo crtane filmove:Snorkijevci, Hi men, Robotek, Transformers i naravno Ninja kornjace, kao najkvalitetniji od svih ovih gore navedenih. Cak stavise juce sam dosao u posjed starih ninja kornjaca sve sa sinhronizaciom Nikole Simica i Vlastimira Djuze Stoikovica, krangom i tehnodromom.Suze radosnice su sinoc kapale.I sjecam se nekog crtanog gdje su se pojavljivali muppet-i (nacrtani, ne kao lutke) i jos neki likovi od kojih se jedan zvao Mr.Jozo ukoliko neko zna koji je to crtani bio tek podjeli tu informaciju.

Koliko imaš kornjača?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
A Fliper,delfin? I stari,dobri Bruce Lee....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 23:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Meni je ostala u pamcenju scena kad Zenit ili Strasimir u seriji ide da baci smece i krene da puca trojke na kontejner, a smece se rasipa svuda. A Nele sa balkona svojim prepoznatljivim glasom pita: "Pa Stras'mire sta radis? Jes' normalan?"

Sjajan način da se djeci, kroz upravo te duhovite dijaloge, uz gomilu doskočica, usadi ekološka svijest. Nije bilo potrebe da se javnost medijski bombarduje pričama o ozonskim rupama, ekološkim katastrofama i sličnim poremećajima, već je akcenat stavljen na sitnice koje pojedinac može da učini, bez opterećenja.
U suštini je većina tadašnjih obrazovnih emisija imala dovoljno zabavan karakter, da zainteresuje djecu, istovremeno držeći neophodan nivo obrazovnog programa.
Evo nadolazi mi još i "Vukovo ćoše" ili "Vukov ćošak", koja je bila bazirana, čini mi se na poručavanje jezika. Nema šanse da ikad u životu zaboravim pitanje otkačenog profesora koji pita klinju: "Dva lokvanja oko panja, šta je to Maksiću", a ovaj odgovara:"Dva mjeseca oko zemlje", nakon čega ga profa časti potezanjem za uši i slanjem u ćošak. Neprocjenjivo, kao i većina pomenutih stvari na ovoj temi.

Ovo što se danas servira djeci, može samo da izazove brigu, isto onoliko koliko i stalno piljenje u računar ili igranje na soniju ili sličnim konzolama. Crtići u kojima dominira nasilje ili borba do iznemoglosti, poluidiotska lutkaraska paradiranja sa, za mene zabrinjavajućom dozom, neke psihodelije (ovdje konkretno govorim o teletabisima) i uopšte manjak bilo kakvih emisija obrazovnog karaktera. O nekom kvalitetu istih, da i ne govorimo. Nekadašnje emisije u kojima su djeca učena ekologiji, jeziku ili jednostavno manirima i lijepom ponašanju, zamijenile su idiotske recenzije najnovijih igara za PC ili PS i prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća u oblasti informatike.
Postalo je izgleda trend, da se djetetu danas, prije nego što nauči i da ispravno sjedi za stolom, uvali u ruke mobilni telefon, za radni sto postavi računar, a da se biblioteka "Lastavica" sa lektirom za komplet osnovnu školu, zamijeni sa hrpom DVD-ova sa multimedijalnim prezentacijama svega mogućeg.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 23:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
...Cak stavise juce sam dosao u posjed starih ninja kornjaca sve sa sinhronizaciom Nikole Simica i Vlastimira Djuze Stoikovica...

Da li znate da su gotovo svi crtaci sa legendarnim sinhronizacijama Simica i kompanije (Sofronije, Dusko Dugousko...) izgorjeli u pozaru u RTS-u.
Mislim na originale... ovo sto se danas moze naci su samo (uglavnom losi) snimci iz privatnih kolekcija... :(

E i sjetih se ucenja engleskog jezika sa tv-a - bilo je nesto kao: "I am Muzzy, Biiiig Muzzy, I like clocks." :D

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 23:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2008, 16:10
nekad je druze bila Komisija za sund a danas bi po tim kriterijumima pola srpskih kanala bilo ukinuto
sjetio sam se one serije ptice umiru pjevajuci,gledala moja stara redovno
ili kapelski kresovi ,ko se sjeca prsana i legendarne pogibije,ima jos dosta tih sa ratnom tematikom(2.svjetski)salas u malom ritu,bosko buha

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Jel' iko spomenuo Alfa? 8)
Ko je imao u drugoj polovini 80-tih satelitsku,sigurno se sjeca Sky kanala i onih maratona crtanih filmova koji su pocinjali subotom od 6 ujutro pa do popodneva. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 18:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
Alf je skoro isao na nekoj televiziji reprizno.

Sto se tice crtaca, najbolje sinhronizacije su isle sa RTB-a koje je reemitovala nasa TVSA.

Dusko dugousko, Popaj, Vitez Koja, Nindze Kornjace, Plava princeza.. i ona djecija crtana serija "Otkrica bez granica".

Za jugonostalgicare klik ovdje:

http://www.leksikon-yu-mitologije.net

tu ima i o crtacima, i filmovima, i serijama lijepe nase Juge...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2008, 22:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Sjeca li se ko emisije na TVZ "Vrijeme za bajku" kad onaj hr.glumac izlazi iz kovcega i na spici ide neka cool,oniricka muzika...

Ona analiticarka nas zatrpa threadovima pa skoro zaboravismo ovaj divni topik!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Nitro je napisao:
Evo nadolazi mi još i "Vukovo ćoše" ili "Vukov ćošak", koja je bila bazirana, čini mi se na poručavanje jezika. Nema šanse da ikad u životu zaboravim pitanje otkačenog profesora koji pita klinju: "Dva lokvanja oko panja, šta je to Maksiću", a ovaj odgovara:"Dva mjeseca oko zemlje", nakon čega ga profa časti potezanjem za uši i slanjem u ćošak. Neprocjenjivo, kao i većina pomenutih stvari na ovoj temi.

Jel moze neko da mi nadje neki video ove emisije :D :D :D
Vukovo ćoše je naziv

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 16:42 
Ja iz tog doba pamtim samo crtane filmove:Snorkijevci, Hi men, Robotek, Transformers i naravno Ninja kornjace, kao najkvalitetniji od svih ovih gore navedenih. Cak stavise juce sam dosao u posjed starih ninja kornjaca sve sa sinhronizaciom Nikole Simica i Vlastimira Djuze Stoikovica, krangom i tehnodromom.Suze radosnice su sinoc kapale.I sjecam se nekog crtanog gdje su se pojavljivali muppet-i (nacrtani, ne kao lutke) i jos neki likovi od kojih se jedan zvao Mr.Jozo ukoliko neko zna koji je to crtani bio tek podjeli tu informaciju.

taj crtani se zvao Blufonci, imam na kasetama nekoliko epizoda, a imas i na yt, a muppeti nacrtani su bilo muppet bebe.

meni je tema stvarno prekrasna, jako cesto razmisljam o tim emisijama kad vidim ove gluposti na tv i pitam se da li bi neko nesto reprizirao ikad. od svega nekad naletim na Kockicu, i na tvbh sam vidjela Tragom ptice dodo i Memoare porodice Milic i onu emisiju sa Zijahom Sokolovicem, cini mi se Na slovo, na slovo.. neka pjesma otvori, otvori, pa se razgovori... to me bas vratilo unazad, jos kad bi pustili Zabavnik bilo bi ekstra.
Vukovo cose ekstra emisija, mozda imas na YT.
super mi i britanska Super baka, a mada mi zvuci poznato, ne mogu se sjetiti sta je to tacno Super deka???

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 11:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2008, 10:01
Hertzog je napisao:
Nitro je napisao:

Jel moze neko da mi nadje neki video ove emisije :D :D :D
Vukovo ćoše je naziv

Rece neko za ove crtice sto su izgorjeli u bombardovanju.. e, a ja sam cuo da je Vukov cosak tada planuo i da ne postoji ni u kakvim varijantama i oblicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 11:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sjeća li se neko lutkarske emisije RTB sa nekim sa nekom kamilom koja se zaljubila u lešinara i stalno govorila:"O zašto nemaš četri noge...." i neki lik koji je stalno vikao :" 'Oću kućiiiiiiiiiiiii!!!"

J3bote,a ova djeca se sad lože na neke winx,yu-gi-oh i one male kurve Bratz...... :puke:

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 13:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2008, 15:01
Da, zvala se Lutkomendija i isla je na Tv NS krajem osamdesetih, mislim da je po kvalitetu bila na nivou Džim Hensonovih serija, koje su se prikazivale u isto vrijeme... Imao si Krešu, koji je stalno kukao, pa zeca "Ja ću da kažem pa šta bude" , onda Kamila Matilda, sova se zvala Julka, likovi na krovu, u podrumu, misevi,itd... zapravo ovo je bila najbolja socialna satira tog vremena.

Mi smo u to vrijeme ulazili u život, i sve nam je bilo novo,zanimljivo i sve smo upijali...ali stvarno smo imali izbor... od , neko je pomenuo Maksica, :D do Storytellera...ali za nekog ko nije rođen krajem sedamdesetih ili početkom osamdesetih, to nista ne znači...Zato ja razumijem ove generacije koje ce za 10 godina reci, kako je npr. Nidža Cvrcak bio cool.

O zasto nemas cetiri nogeeeeeeeee
Da zajedno putujemo po svetuuu
Da obidjeeeeeemo celu planetuuuuuu
I vidimo lepote mnogeeeeeee
O zasto nemas cetiri nogeeeeeeeeee
Al' da su dve po dveeeeeee
O zasto nemas cetiri nogeeeeee
Da za tebe radim sveeeeeeee

Hoce gnezdo da mu svije
hoce da mu nosi jaja
hoce kucu da mu kuci

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 15:15 
VITTO je napisao:
Da, zvala se Lutkomendija i isla je na Tv NS krajem osamdesetih, mislim da je po kvalitetu bila na nivou Džim Hensonovih serija, koje su se prikazivale u isto vrijeme... Imao si Krešu, koji je stalno kukao, pa zeca "Ja ću da kažem pa šta bude" , onda Kamila Matilda, sova se zvala Julka, likovi na krovu, u podrumu, misevi,itd... zapravo ovo je bila najbolja socialna satira tog vremena.

Mi smo u to vrijeme ulazili u život, i sve nam je bilo novo,zanimljivo i sve smo upijali...ali stvarno smo imali izbor... od , neko je pomenuo Maksica, :D do Storytellera...ali za nekog ko nije rođen krajem sedamdesetih ili početkom osamdesetih, to nista ne znači...Zato ja razumijem ove generacije koje ce za 10 godina reci, kako je npr. Nidža Cvrcak bio cool.

O zasto nemas cetiri nogeeeeeeeee
Da zajedno putujemo po svetuuu
Da obidjeeeeeemo celu planetuuuuuu
I vidimo lepote mnogeeeeeee
O zasto nemas cetiri nogeeeeeeeeee
Al' da su dve po dveeeeeee
O zasto nemas cetiri nogeeeeee
Da za tebe radim sveeeeeeee

Hoce gnezdo da mu svije
hoce da mu nosi jaja
hoce kucu da mu kuci

ej hvala puno za pjesmicu... vec jako dugo razmisljam kako je isao tekst. samo sam znala pocetak. e bas ti hvala... to je bila ekstra emisija... kako bih opet pogledala bar jednu epizodu. a bile su i "price iz nepricave", emisija koja je skoro reprizirana kod nas. i to me je bas odusevilo. :D i da, one stare epizode "fora i fazona", ali one prve , ne ove nove bezvezne.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2009, 15:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da,Raša Popov i njegovi izumi..brano-kiš i sl.Vrh!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]