_zoka je napisao:
vim je napisao:
Da, interesantno je da se skoro svima koji prestanu jesti meso kasnije javi osjecaj gadjenja jer meso vise ne posmatraju kao hranu nego kao les. Poznajem puno ljudi koji imaju isti osjecaj dzabaleban a i kod mene je slicno s izuzetkom da ponekad jedem ribu i nemam osjecaj gadjenja na nju. Dok na ostala mesa imam.
_zoka je napisao:
Sad malo o značaju mesa u ljudskoj ishrani.Ovo je c/p sa jednog nutricionističkog sajta:
Meso
Pod mesom se podrazumevaju sirovi ili prerađeni delovi zaklane stoke: goveda, konja, svinja, ovaca, koza, živine i divljači, koji se upotrebljavaju za ljudsku ishranu. (2)
Znaci, po definiciji riba nije meso

A sta je onda?
Riba je riba,to je njena definicija.U toku posta se jede riba,zar ne?
U toku posta , postiš ako hoćeš.
Jedeš ono što ti hoćeš.
Lično, organski ne podnosim gnječenu varijantu pasulja.
Riba je životinja.
Ako neko hoće da jede meso to je njegov izbor.
Ja znam zašto ga ne jedem.
Ne treba me niko ubjeđivati da je meso zdravo, neophodno itd.
Znam kakav ukus ima riba, kakvi su ćevapi ili šnicla, jeo sam ih. Ljudi su većinom vezani za čulo okusa.
U dobu hedonizma, ovaj moj princip "etičkog nejedenja mesa" može izgledati i licemjeran i smiješan.
Ne smatram se nešto boljim od ostalih, dapače.
Pokušavam nešto što mislim da ima smisla i što mi srcu i egu paše.
Prestao sam ga jesti svojom voljom, ako nekad u životu ponovo počnem jesti meso, a iskreno se nadam da neću morati, neće biti smak svijeta.
Imam prijateljicu koja 6 godina nije jela meso i opet počela, pa opet niko nema prava da upire prst u nju i govori "jesam li ti rekao da se ne može bez mesa" ili "ubico životinja, strvinaru" jer ni jedno ni drugo nije primjereno.
Već sam ranije napisao da bi, možda kad bih bio prisiljen, jeo i ljude, ali ne moram, pa ih i ne jedem.
Takođe mislim da životinje ne moram jesti da bih preživio.
Kod nas se vegetarijanstvo, a ja za sebe ne želim reći da sam vegetarijanac, kao što mi je glupo reći da sa bijelac, smatra nekakvom đavoljom rabotom, kao i sve što nije uobičajeno i što se razlikuje od narodnih običaja i predanja.
"On je kučkin sin! on je drugačiji! svi moramo biti isti! kao A i kao B!" (Napred u Prošlost, bend)
Vegetarijanac nije ništa manje muško ili Srbin, kao što homoseksualac nije ništa manje muško pogotovo kad te razbije od batina ko p...u.
Nažalost, nekima to nije jasno.