banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prava crkva
PostPoslato: 29 Jan 2009, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ajde nemojmo se svadjati, dajte da dodjemo do nekog zakljucka bez da otvaramo uzajamno nase dosijee.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 14:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Hristove i dalje me ne kontas
ne govorim o Hristu ili bilo kom drugom zacetniku religije, govorim o ljudima danasnjice koji zastupaju religiju tj. o predstavnicima crkve

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
BSE je napisao:
Hristove i dalje me ne kontas
ne govorim o Hristu ili bilo kom drugom zacetniku religije, govorim o ljudima danasnjice koji zastupaju religiju tj. o predstavnicima crkve

Da o tome i ja govorim, kao sto kaze naslov teme. Niko nije rekao da je filozofija neke religije losa, nego samo da su crkve, odnosno oni koji predstavljaju tu religiju losi, pa onda neupucenima kojih je vecina izgleda da ne valja cijela religija. U sustini, popovi, crkvenjaci, "duhovnjaci" i crkve vise stete nanose religiji nego koristi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

e o tome sam ja i pricao, ali nekako dosta ucesnika ove diskusije okrece pricu na samu religiju i postojanje Boga

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE, stekao sam utisak kroz tvoje pisanje da religiju smatras nepotrebnom jer ne ispunjava korisnu ulogu, zato sam pokusao da navedem razloge zasto smatram da nisi u pravu.

Vime, mozes li mi odgovoriti na pitanje sa prethodne stranice?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kao sto sam i rekao, Hristove, nisi me skontao, mada ovo da smatram religiju nepotrebnom i nije daleko od istine

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad si me zbunio ovim postom, ali nema veze. :)

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Leona je napisao:
vim je napisao:
Problem je mastermind sto je oko 99 i vise posto "vjernika" takvih. .

Ah..vid..ovo me podsjeti na Miroljuba P. , jel ono ti jednom rece kako je Miroljub licemjer jer 99% covjecanstva nazva opsjednutim demonima?! On je zbog te izjave licemjer,a ti nisi zbog ove?!
Ti sve vjernike i (ne)vjernike strpa u isti lonac. Hvala brate. :sad11:

Jesam. Ja priznajem da sam gresnik za razliku od njega. Dok on tvrdi da je uvijek u pravu i bez grijeha a svi ostali da su djavoli. Pa ne znam ima li bezgresnog covjeka i koji je u svemu u pravu a on tvrdi da je uvijek u pravu a da su svi ostali neznalice.

Hristov je napisao:
Vime, ti nisi vjernik?

Svako je vjernik necega pa cak i ateisti. Kad sam pisao o "vjernicima" pod navodnicima onda sam tu mislio na crkvenjake i oni koji misle da su bezgresni.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
vim je napisao:
Svako je vjernik necega pa cak i ateisti. Kad sam pisao o "vjernicima" pod navodnicima onda sam tu mislio na crkvenjake i oni koji misle da su bezgresni.

Ček ček ček... De mi pojasnite koncept vjere kod ateista. Nemojte mi prodavati onaj glupi religijski koncept "ti vjeruješ da ne vjeruješ,pa samim tim ti vjeruješ, pa si rligiozan"
U suštini svako vjeruje, jer čim se za nešto kaže da "jeste" u to se mora vjerovati. A za sve se u suštini može reći da "jeste", a to ne mora biti vjera u religijskom smislu
Ako sam pogrešno shvatio izvinite...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Ihtus:
Sto se tice "klika", kod nekog je klik a kod nekog proces.Uglavno je poenta da covjek koji nije vjerovao u Boga dozivi duhovni preporod.Meni se desilo jedne veceri poslije molitve, kad sam se kajao za svoje grijehe, i rekao Bogu da cu ga slijediti u vjeri.Sutradan kad sam ustao nisam bio isti covjek.Nisam mogao da uzivam u grijesima koje sam prije cinio.Niko mi nije rekao da neke grijehe ne cinim.Nisam ni znao da je to grijeh, ali sam osjecao srasnu nelagodu tog dana.Tek poslije oko 7 dana otisao sam u crkvu.Do tada nisam znao sta se samnom desva, ali kad sam krocio u crkvu i cuo propovjed, dozivio sam kao da sam dugo bio zedan i da pijem vodu.Citav moj zivot je poceo da se mjenja.Poceo sam da dozivljvam da je Bog jako stvaran, piroda oko mene je postala jako ljijepa, a ljude koje sam mrzio(posebno muslimane), poceo sam da prastam i da ih prihvatam kao ljude.Desilo se u stvari ono sto sibolizuje krstenje.Stari gresni covjek je umro, a rodio se novi koji je spreman da cini dobra djela.Ovo je ustvari djelovanje Svetog Duha koji nad prirodnim putem duhovno mrtvog covjeka ozivi, a kad ga ozivi, covjk vise nije isti(ovo je na mnogo mjesta opisano u Bibliji necu ti ciirati)Ovako zivim vec 11 godina, i to je odluka zbog koje se nikad nisam pokajao.Ljubav koju je Bog izlio u mene je bez uslovna.Ni po cemu nisam bio bolji od drugih, da bi me Bog prihvatio, to je Njegova milost.Tu ljubav ja pokazujem ljudima oko sebe, i tome su svjdoci moje kolege, porodica i prijatelji.Kada se sastane na jednom mjestu vise ljudi koji su dozivjli ovo isto, onda je to za mene PRAVA CRKVA.

Ova crkva prihvata nevjernike onakve kakvi jesu.Ova crkva ljubi te ljude nelicemjerno.Ali kada treba reci da bez vjere u Boga niko ne moze ugoditi Bogu( hriszanstvo je prvo zajednistvo sa Bogom, a tek onda "cini dobro"), ova crkva ce reci to glasno i jasno.
Zaista je za pohvalu ako bilo ko cini dobro, jer ce nam drustvo biti bolje.Mi to podrzavamo, ali Bog zeli vise od nas, on zeli odnos prijaeljstva sa nama.To je vise od religije to je ziva vjera, puna sile.Bog nas voli i zrtvovao je svog sina, da bi oni koji vjeruju bili slobodni od ropstva.Sta mislite o ovakvoj CRKVI? Nadam se da nije predugacko.
Bozija ljubav neka dotakne tebe, i sviju na forumu
u ljubavi vas prijatelj .....[/quote]

Dixsana:
Hvala na lijepim željama na kraju tvog posta! Evo šta ja mislim......kako itko od nas može znati šta Bog želi i kako Bog razmišlja? Bog će prigrliti k sebi i čovjeka koji ne mora pripadati niti jednoj religiji, ako je taj čovjek pokazao svojim življenjem dobrotu i poštenje.....ja sam uvjerena u to. Jer Bog, za razliku od čovjeka gleda šire.....neopisivo šire.....i zašto bi mu bilo najvažnije koji čovjek pripada jednoj instituciji-Crkvi, a koji ne. I sami vjernici bi trebali da gledaju malo šire i fleksibilnije i na pitanje samog Boga, smisla života, vjere i sl., a ne ograničavati se ovim ili onim stvarima.[/quote]
ihtus:
Mogu se sloziti u nekim stvarima sa tobom.Znam da mnogi koji se izjasnjavaju kao vjernici, okrenuti sebi a drugima ne.Slazem se da Bog ne gleda kojoj instituciji pripadas, on ce prihvatiti nas onakve kakvi jesmo.
Tvoje pitanje, kako znamo sta Bog zeli?Znamo kroz Biblijske knjige.Slazem se da su mnogi kroz istoriu manipulisali Biblijom, strahom i drugim stvarima, samo da bi ljude stavili pod kontrolu i sticli moc.Mnogi to danas cine, priznajem.Upravo zbog ovih problema doslo je do reformacije crkve i pokreta protestanata.Martin Luter se je usudio dici se protiv Pape i reci ne, ne moze zrkva uzimati novce za oprosenje grijeha.To oprostenje je iskljucivo Bozija milost.Ta reformacija treba i danas medju crkvama.Ne samo medju katolicima,pravoslavcima nego i mnogim protestantskim zajednicama.Ja sm protiv institucije religije kakvu poznajemo danas.To sto se neko rodio u nekoj kulturi( katolickoj), ne znaci da je katolik.Nego onaj koji lubi Boga i druge taj je pravi vjernik taj je prava crkva.Nije bitno kako se zove, bitno je da cini zakon ljubavi, a taj zakon ne mozes bez Bozije pomoci, zato sto je Njegova ljubav BEZ USLOVNA, a nasa je uvjek interes.
Ja sam Evandjeoski hriscanin(protestant), moja crkva nije savrsena, ali ako budes u prisustvu jednog brata ili sestre iz moje crkve, moci ces da u njima vidis ljubav Boziju, i oblicje Hristovo.Bog svoj narod ima u mnogim crkvama.
U Bibliji pise da covjek ne moze reci da voli Boga koga ne vidi, ako pri tom ne voli coveka koga vidi.
Nemoj da sudis na osnovu nazovi vjernika, nego na osnovu onih koji su srca predana.Ja naravno potpuno razumijem tvoje predrasude, ali vjera je nesto mnogo dublje i sire, od "smijes" "ne smijes".Naprotiv vjera to nije, nego je vjera da upoznas Boga, da imas susret sa njim.Po Biblijskoj(ne religiji) vjeri covjek moze biti slobodan od svakog straha, a ispunjen neoisivom radoscu i mirom.Kad to dozivis onda ces znati sta je vjera.Vjera nije znati, nego iskusiti.
hvala sto nisi izignorisala moje postove, ja sm ti rekao iz srca, i djelio sam stvari iz svog zivota.Podjeli i ti nesto sto vjerujes, bio bih zahvalan.Naravno pozivam i ostale da ucine isto.

Lijep pozdrav

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vime, znas vec na sta sam mislio kad sam te pitao da li si vjernik, molim te da mi konkretnije odgovoris ako moze.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

izvinjavam se ovaj gore post nisam dobro uredio, ali se razumije.

Hristov koja je crkva za tebe prava?

ej usput, mozes li mi objasniti kako da nesto sa youtube prebacim ovdje?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pozdrav,

@ihtus, onaj neuredjeni post mozes naknadno da sredjujes, kliknes na "uredi" dugme, a mislim da ti nedostaju jedan ili dva ovakva znaka na pocetku posta: [quote]

Za pravu crkvu, cisto sumnjam da su se rani hriscani bavili tim pitanjem jer tada nije bilo institucije, tada je postojala samo jedna velika Crkva-familija vjernika rasuta po danasnjoj Maloj Aziji i Rimu koja se uzajamno pomagala i cinila dobra djela ljudima oko sebe. Znam dosta vjernika koji nisu ni u jednoj organizaciji ili zajednici a mogu da nam budu uzor, eto oni su npr. prava Crkva, samo ta crkva nema imena. Crkva ne mora da podrazumijeva zajednistvo svih onih koji su toj jedinoj pravoj crkvi, nego su rasuti svuda po svijetu. Na jednom mjestu kaze Isus: "Gdje se dvojica sastanu u moje ime ja sam s njima". Eto recimo da je prava Crkva zajednistvo covjeka i Boga (znamo kad Isus kaze: "Unisti ovaj HRAM i podici cu ga za tri dana"). Svugdje tamo gdje je Bog prisutan tu je crkva.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao Hristov dana 29 Jan 2009, 19:49, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 18:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ok hvala ti slazem se sa tobom.
pozdrav tebi

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 19:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ej brate oprosti nisam bas razumio ovo uv vezi youtube, dali mozes da mi objasnis korak po korak doslovno.Malo sam zaostao sto se tice racunara :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Poslednji put menjao Hristov dana 29 Jan 2009, 19:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 19:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

http://www.youtube.com/watch?v=k1VZxhiKKkg

evo sto sam nasao, ovo su neke slike sa kampa Evandjeoske Crkve BiH, na ovom sam kampu bio i bilo je dobro.To je inace omladinski kamp.Kako vam izgleda?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 19:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 14:23
ihtuse, ne ulazim ja u pitanje postojanja Boga niti ispravnosti nauke religija(naravno, ako izuzmemo nepravilne interpretacije istoga u svrhu manipulacija i ostaloga), već samo eto smatram da bi mnogi koji se nazivaju vjernicima mogli biti puno puno bolji, jer sam imala prilike naletjeti na vjernike koji su daleko od prave vjere i Boga,a da toga uglavnom nisu ni svjesni. Vidim da si shvatio što želim reći i lijepo si to napisao, slažem se.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2009, 19:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daxanna je napisao:
ihtuse, ne ulazim ja u pitanje postojanja Boga niti ispravnosti nauke religija(naravno, ako izuzmemo nepravilne interpretacije istoga u svrhu manipulacija i ostaloga), već samo eto smatram da bi mnogi koji se nazivaju vjernicima mogli biti puno puno bolji, jer sam imala prilike naletjeti na vjernike koji su daleko od prave vjere i Boga,a da toga uglavnom nisu ni svjesni. Vidim da si shvatio što želim reći i lijepo si to napisao, slažem se.

takodjer se slazem i ja sa tobom, i ja sam naletio na iste vjernike.Ako jednom i ja, nedao Bog budem takav, volio bih da me neko "povuce za rukav" i kaze mi: "to sto radis nije dobro".Ne mislim na sitne greske kojih ima svako, nego nesto sto nikako ne prilici Hriscaninu.Blud, kradja, laganje, psovanje itd.Hvala Bogu da su ljudi samnom imali strpljena, i ljubavi, i upucivali me na Boga kada sam grijesio.Ko zna gje bih danas bio...
savako dobro

pogledaj sto sam skinuo(napokon) sa you tube, imas u mom predhodnom postu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]