Mala Stanica br 1 bez konkurencije. Ima tu svasta sto ne stima, kao npr. namjestaj i ambijent, ali ljudi- taj meni i dojam da se gazda i osoblje stvarno trudi da to bude vrhunski restoran su ipak nenadjebivi. Jos kad uzmete u obzir broj ljudi koji tu svakodnevno prodje... necete bolje naci nadaleko. Cijene jesu visoke, ali su potpuno opravdane - ko ne moze da to priusti neka ide tamo rjedje, npr u posebnim prilikama kao sto veliki broj gostiju i radi. Ima bar jedna stvar po kojoj je on izvan konkurencije u BL, a to je meni. Probran, originalan, izbalansiran, raznovrstan, prefinjen. Jeres je tamo naruciti Karadjordjevu:)!!
Mediteraneo - bio jednom i nazalost nikad vise. Hrana je bila izvrsna, izbor vrlo mali kako i prilici vrhunskim restoranima. Ono sto me tamo odbija su previsoke cijene i totalno hladna atomsfera. Prazno da praznije ne moze biti.
Romanov - sve za 5, ali stoji da to u odnosu na prva 2 jedan klasicni restoran, premda sasvim dobar u svemu. Ukusna hrana (lignje bolje nego na moru, nojetina prva liga), solidna usluga, prijatan ambijent. Jedino smeta lokacija.
Ostali dobri restorani: Sirano - nekada vrhunski sa odlicnom kuhinjom i vinskom kartom, sad nemam pojma ali mi se cini da ga nova klijentela i bogatija i siromasnija zaobilazi. Ognjiste - nemojte narucivati ribu, od mraka necete vidjeti kosti:) Inace tradicionalni srpski specijaliteti su jedini za preporuciti. Citadela (samo sprat, dole je taverna) - vrhunski restoran, imaju prstace npr. Atmosfera 2/5. malo gostiju, ko ne voli guzvu to je dobro. Marco Polo - dobro zamisljen restoran, steta sto nije veci i sto gazda ne uspijeva da se izbori sa konobarima i osrednjom uslugom. Meni prevelik, ali odgovara konceptu - sve zemlje gdje je mp osvajao... Ostale solidne restorane nisam poslednjih godina posjecivao (kazamat, lanaco, lovacki, bomi i sl), ali zelim naglasiti da treba razdvojiti Restoran (hram dobrog gastronomskog uzitka) i restoran (mjesto gdje se moze nesto vise ili manje dobro pojesti). Za ovo prvo treba uloziti i vise od onoga sto se moze izbrojiti novcem - trud, ljubav, tradicija, hedonizam...
|