DJ-uro je napisao:
Vader, svaki tihi hladnjak je masivan. Silent PC entuzijasti obično idu na "tower" kuler rješenje, pri čemu se na hladnjak stavlja kvalitetan ventilator od 12 cm i vrti na malom broju obrtaja cca 500-700 RPM. Na tom broju obrtaja kvalitetniji ventilatori se praktično i ne čuju, a daju dobar protok vazduha.
Pa takva je Vendetta i Vendetta 2, a i mnogi drugi današnji bolji cooleri. Koliko sam vidio Vendetta 2 je best buy, svi je hvale, ali koliko čujem nije je sada tako lako naći čak ni u Beogradu. Ne treba meni skroz nečujan, kao što sam rekao ako bi bio tiši od Box coolera i ako uz to i nešto bolje hladi to je onda to (mada se vjerovatno mnogi uklapaju u to pa bih uzeo neki bolji među njima). Mada ja ni ne znam koliko je bučan box cooler, možda bi čak i on bio zadovoljavajući, ali pretpostavljam da ovi bolji cooleri zbog svoje konstrukcije bolje hlade pa samim tim nemaju potrebu za velikom brzinom ventilatora i da su zato tiši od boxa. Da mogu naći Vendettu 2 vjerovatno bih uzeo nju. Ne znam koliko se teško montira, čuo sam oprečne komentare o tome, kažu da se teško stavi ventilator na hladnjak, a na nekim testovima su zamjerili što se postavlja sa onim push-pin mehanizmom umjesto da ide sa backplate (onaj dio ispod ploče) jer je poteška, preko 700 grama. Neko reče da se plaši da mu ne padne na grafičku

A za onaj test TT V1 su mi rekli da nije dobro urađen, TT V1 kako kažu nikako nije bolji od Vendette 2. Moguće da nisu dobro stavili pastu, Vendetta 2 dole ima heatpipe i brazde pa nije samo glatka ploča i kažu da treba paziti kod nanošenja paste tj. treba je pravilno nanijeti.

Kad smo kod nanošenja paste čitao sam oko pravilnog načina stavljanja paste, i vidio da su mišljenja različita, mnogi preferiraju da je nekom tvrđom plastikom razmažu preko cijelog procesora, ali čitao sam uputstva i preporuke recimo na Arctic Silver sajtu i od drugih proizvođača pasti i oni predlažu da se stavi linija (kuda su jezgra) ili da se istisne na sredinu i da se samo stavi hladnjak preko toga, i on će sam razmazati, i pri tom navodno istisnuti vazduh. Kad se hladnjak digne vidi se da nije razmazana cijela površina ali kažu da je to ipak bolje. Pa sam malo izgubljen oko toga

. Kako vi stavljate?