banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Prava crkva
PostPoslato: 12 Jan 2009, 11:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
pozdrav damaskinu i ostalim ljudima dobre volje!

sve ovo što si napisao u posljednjem postu stoji, ali?? najveći problem je to što se crkva (kao institucija) nije držala prvog učenja, na što Pavao stalno upućuje u svojim poslanicama, jer već u ono doba (prve crkve) su ljudi zastranjivali po mnogim pitanjima! zašto je dolazilo do raskola i potrebe nastajanja raznih crkava?!? ako pogledamo u Stari Zavjet vidit ćemo zašto je došlo do raskola kod židova! došlo je upravo zbog krivih učenja i odbacivanja Boga i božjih zapovijedi! ja kada čitam Novi Zavjet gdje se spominje obred mise (sastajanja) nikako ne stječem dojam da je to bilo ovakvo kakvo je danas! osjećam to zbog toga što svaki dan idem na misu! 98% ljudi dođu na misu, napamet izgovore neke molitve. čuju neku kratku propovjed ako je ima, pričeste se i odu kući! sve se to nekako svelo na ispraznost....svećenici odrade svoje, vjernici svoje i ajmo svi na svoju stranu i živimo kako su nas učili ili kako nama odgovara! danas rijetko tko teži da ugađa Gospodu i bližnjemu svom! svijet je toliko potčinjen sotonskim utjecajima, da jednostavno bez samoizgradnje i strogog provjeravanja dogmi i biblijskog učenja ne može da pronađe pravi put i da raspozna istinu od laži! kada ja kažem materi zašto se moliš npr. sv. Anti i čita neke molitve koje izrecitira napamet? njen odgovor je...pa mene su tako učili i ja vjerujem u to! ne znam čemu neki posrednici i zagovornici, ako Bog prinese savršenu žrtvu Isusa Krista za naše grijehe i ako imamo savršenog zagovornika pred Bogom (Isusa Krista)?!? mnoge crkvene dogme su biblijski neutemeljene i teže ka tome da čovjeka što više udalje od Boga i prave istine! upravo iz ovoga vidimo kako se Sotona koristi svim mogućim sredstvima da uništi najdragocijeniju božju tvorevinu ...čovjeka!! Isus na to lijepo upozorava kada kaže....15 "Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi."....

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2009, 16:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
pozdrav svima,
Crkva je tu da zastiti od pogresne nauke i da sacuva pojedinca.Crkva ima nekakvo uredjenje, jer i svinje u svinjcu ga imaju, pa zasto nebi i Crkva.Kad sam se krstio moj zivot nije samo moj, nego djelom pripada Crkvi jer sam se u nju uzidao.To znaci da sam nekome odgovoran za svoja djela, jos ovdje na zemlji.Ne treba da u duhu vremena govorim sta te briga za moj zivot ,jer je moja stvar.
U Efescima 4:11-16 govori se da je Bog dao jedne aportole, proroke, evandjeliste, jedne pastire i ucitelje i dalje kaze zasto ih je dao.Nek svako procita da ne citiram.Da ne budemo mala djeca, nego da uzrastemo u mjeru Hristovu, da sazidamo tijelo, i da nas ne ljulja lazna nauka.
Crkva treba da opominje, ukazuje, bodri, i da svakog ko se kaje ponovo u ljubavi prigrli.To nije posao samo starjesina nego svakog svetog Bozijeg, koji je u crkvi.Dakle crkva je tu da nas zastiti.Koja je prava crkva?
Ako mene pitas crkva su ljudi sabrani u ime Isusa Hrista puni Duha Svetoga, ljubavi i sile.Poznaju se po ljubavi prema svima, a naj prije prema braci i sestrama.Okiceni su dobrim djelima kao dokazom spasonosne vjere.Nisu savrseni ali su sveti po pravednosti Hristovoj.Ako neki nije ovakav a ide u Crkvu treba da raste i da se bori da Hristov lik se odrazava na njemu.Da bi covjek dostigao ovo, treba n sano da nijemo prisustvuje bogosluzenju, nego da ucesvuje u njemu svojim srcem, jer bez naseg zalaganja Bog nikog nece na silu promjeniti.Treba da poznaje Boziju volju i da se moli.Sveta tajna nece na neki magicni nacin da ga obozuje u Teozis, osim da utice na ljudsku volju, pa da se ovaj prepusti Bozjem oblikovanju.
Ako je pitanje koja je crkva prava u smislu denominacije, onda je to ona gdje covjek moze da se nahrani i da bude mjenjan tj. da se posvecuje.Kako bilo svako treba da bude zvanicno i njen clan.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2009, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

i to da kazem da nije dobro da se ucitava da su fariseji isto sto i popovi, jer ako pogledamo realno svi imaju svoje fariseje.
Usput vjerujem daje unutar Vidljive crkve ona ne vidljiva, a to su oni koji su Hrista poznali.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2009, 14:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Brate u potpunosti se slažem sa tvojim rečima koje i pastiram dole.

,,pozdrav svima,
Crkva je tu da zastiti od pogresne nauke i da sacuva pojedinca.Crkva ima nekakvo uredjenje, jer i svinje u svinjcu ga imaju, pa zasto nebi i Crkva.Kad sam se krstio moj zivot nije samo moj, nego djelom pripada Crkvi jer sam se u nju uzidao.To znaci da sam nekome odgovoran za svoja djela, jos ovdje na zemlji.Ne treba da u duhu vremena govorim sta te briga za moj zivot ,jer je moja stvar.
U Efescima 4:11-16 govori se da je Bog dao jedne aportole, proroke, evandjeliste, jedne pastire i ucitelje i dalje kaze zasto ih je dao.Nek svako procita da ne citiram.Da ne budemo mala djeca, nego da uzrastemo u mjeru Hristovu, da sazidamo tijelo, i da nas ne ljulja lazna nauka.
Crkva treba da opominje, ukazuje, bodri, i da svakog ko se kaje ponovo u ljubavi prigrli.To nije posao samo starjesina nego svakog svetog Bozijeg, koji je u crkvi.Dakle crkva je tu da nas zastiti.Koja je prava crkva?
Ako mene pitas crkva su ljudi sabrani u ime Isusa Hrista puni Duha Svetoga, ljubavi i sile.Poznaju se po ljubavi prema svima, a naj prije prema braci i sestrama.Okiceni su dobrim djelima kao dokazom spasonosne vjere.Nisu savrseni ali su sveti po pravednosti Hristovoj.Ako neki nije ovakav a ide u Crkvu treba da raste i da se bori da Hristov lik se odrazava na njemu.Da bi covjek dostigao ovo, treba n sano da nijemo prisustvuje bogosluzenju, nego da ucesvuje u njemu svojim srcem, jer bez naseg zalaganja Bog nikog nece na silu promjeniti.Treba da poznaje Boziju volju i da se moli.Sveta tajna nece na neki magicni nacin da ga obozuje u Teozis, osim da utice na ljudsku volju, pa da se ovaj prepusti Bozjem oblikovanju.
Ako je pitanje koja je crkva prava u smislu denominacije, onda je to ona gdje covjek moze da se nahrani i da bude mjenjan tj. da se posvecuje.Kako bilo svako treba da bude zvanicno i njen clan.

i to da kazem da nije dobro da se ucitava da su fariseji isto sto i popovi, jer ako pogledamo realno svi imaju svoje fariseje.
Usput vjerujem daje unutar Vidljive crkve ona ne vidljiva, a to su oni koji su Hrista poznali.''

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

hvala na podrsci, nek te Bog cuva

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 13:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kao sto je vec receno prava crkva ne postoji
svaka crkva u samom startu krsi Bozije zakone kojih se, toboze, crvsto drzi
kontradiktornost na djelu :)
uostalom zasto je covjeku uopste potrebna crkva? nigdje ne nadjoh da pise da je izmedju Boga i covjeka potreban posrednik, pogotovo ne posrednik koji radi na monete :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
BSE je ovo odlicno rekao. :) Danas su uglavnom crkvenjaci gori od obicnih ljudi koji ne idu u crkvu. A da ne govorimo od onih ljudi koji duhovno proucavaju. Volio bih da nije tako, ali na zalost eksperimentalno dokazano. Naravno, zato sam i napisao naslov teme prava crkva. Volio bih da postoji, ali sta mozemo kad ne postoji. Ali nismo mi krivi za to jer kao gresnici ne mozemo biti dovoljno dobri. Na zalost svi misle da su dobri i onda popuju drugima, ali njihova djela govore suprotno i onda ispadaju licemjeri. Zato je najbolje priznati da si gresnik i truditi se da radis na sebi. Dok su crkve suprotne. Misle da nisu gresne i drugima govore sta da rade a one su gore od njih. Ovo govorim uopsteno, naravno da ima izuzetaka na svim stranama.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 19:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Vec sam naveo razloge zasto mislim da je crkva potrebna.Cisto da ponovim da je crkva odnosno zajednica vjernih biblijski utemeljena, od Gospoda.Ako neka zajednica (najprije mislim lokalna, u tvom gradu), ne ispunjava ono sto Bog od nje ocekuje(pazite ne ljudi sto ocekuju), sveto pismo jasno govori u Otkrivenju Jovanovom sta ce biti sa njima.
Drugo, ja ne znam sta neko ocekuje od crkve.Crkvu cine ljudi, a ljudi su nesavrseni dakle je i crkva ne savrsena.Onoga dana kad smo ti i ja usli u crkvu ona je postala jos vise savrena.Dakle izgradimo sebe dabi se i crkva izgradjivala.Recu i ovo u vezi sebe.Kad god bi se ja udaljio od Boga, bilo time sto sam zapostavljao zajednistvo sa Njim ili zbog grijeha, uvjek sam osudjivao druge.Zato sto ja nisam bio izmiren sa Bogom, i da bi se opravdao pred sopstvenom savjescu, gledao sam zivot drugih i osudjivao ih.Isao bi tako do granice da nisam imao nigdje i niucemu mira.Tada bi me njezni glas Dua Svetog dozivao u dubini moga duha i duse "vrati se i izmiri se samnom i nacices mir i pocinak".Zamislite moje srece kada se poslije molitve u klijeti izmirim sa Bogom.Tada gledam samo da one koje sam osudjivao, obaspem ljubavlu Hristovom, jer nema boljeg lijeka za njih.A naravno ni za mene.Ovo sam pisao u kontekstu moje crkve.Ono sto zelim i vama reci (uzmite u obzir i moju nesavrsenost) preispitajte se gdje stojite, i jel vase srce cijelo pred Bogom, i naravno dali vas savjest u necemu osudjuje.
Jos ovo, kad gledamo crkvu odnosno ljude u njoj, mi precesto vidimo samo ono sto nevalja.Problem je u nasem stavu.Znam da ponekad ono sto nije u redu samo izbija.Ajde pokusajmo da trazimo ono sto je dobro u vjernicima, i garantujem da cete ponekad vidjeti i andjele.Uz to ponovo kazem da pazimo gdje mi stojimo u odnosu na Boga.
Jednom sam izvodio neku glupost, koja je bila onako nezrela, i nista strasno.Sutradan je moja okolina brujala o tome.Osudjivali su me koji svaki dan gore cine.Niko nikada od istih nije pomenuo dobro djelo koje sam nekad ucinio, bez kromnost lazne bilo ih je.Mnoga dobra dijela koja cinimo, ponekad iznad svojih mogucnosti, ne vide se, jer ih radimo u tajnosti.Ali zato za naj manju stvar naices na osudu, jer si vjernik.Zato ako je neko vjernik, a pogrijesio je nekad nesto neka se kaje, i neka ne zivi pod osudom nevjernih, sotone, pa ak ni vjerni nemaju pravo da ga osudjuju, jer ga Bog prima i on bogu prvo odgovara.
Moje pitanje je za vas na koju crkvu mislite kad govorite ovo da nema prave crkve.Moj odgovor je u kontekstu proestanata(evandjelista).Sto se tice Pravoslavaca i katolika, neka vam oni odgovore za sebe.

Pozdrav svima

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Prvo sta je crkva za tebe?
Svestenici, dogma, crkvena organizacija ili svi ljudi koji su njeni clanovi?Nijedna crkva ne govori da nije gresna, nego neke kazu da imaju ispravna ucenja u potpunosti.
Gospod kaze da ce izgraditi svoju crkvu, kojoj je On(Hristos) temelj, apostoli su stubovi, vjernici su cigle, a Hrist glava, a Sveti Duh je onaj koji sve ovo sastavlja i daje da tijelo(crkva) zivi.Isus je takodjer rekao da je vrata pakla nece nadvladati.Ako kazes da nema prave crkve, moje je pitanje dali ti vjerujes Hristu na njegovim rijecima.
U ljubavi Ocevoj vas prijatelj

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Drugo, ja ne znam sta neko ocekuje od crkve.Crkvu cine ljudi, a ljudi su nesavrseni dakle je i crkva ne savrsena.Onoga dana kad smo ti i ja usli u crkvu ona je postala jos vise savrena.

Ocekujem da ako ne mogu biti primjer u onome sto govore, da onda cute. Ako vec nesto drugima govore, zasto onda oni rade suprotno.

ihtus je napisao:
Svestenici, dogma, crkvena organizacija ili svi ljudi koji su njeni clanovi?

Za mene je crkva nevidljiva crkva, odnosno ljudi koji cine dobro iz bilo koje denominacije ili religije. Ali u ovoj temi kad kazem crkva, mislim na crkve kao administrativne organizacije, odnosno denominacije i koje su organizovane. E protiv takvih sam crkava. A to sto se u bibliji govori da je Bog uspostavio svoju crkvu ja mislim da je to upravo ta nevidljiva crkva koja nije administrativno organizovana vec je cine ljudi svih religija koji su na bozjoj strani. To mislim da je ta prava crkva iz biblije, a ne ove zemaljske organizacije koje ljudi zovu crkve gdje popovi, papa, bradonje i ostali kolo vode.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 09:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
ihtus je napisao:

Prijatelju lijepo sam gore obrazložio što je prava crkva...ne znam da li si pročitao moj post! Bitno je samo da shvatiš da je prava crkva čovjek koji vrši Božje zapovjedi i sve će ti ostalo biti jasno po tom pitanju!
Citiraj:
Svestenici, dogma, crkvena organizacija ili svi ljudi koji su njeni clanovi?

Ovo što si naveo je zajednica vjernika čiji je veliki svećenik Isus Krist! naravno da treba da postoji neka crkvena organizacija (zajednica vjernika) koja ima neko svoje ustrojstvo! danas ljudi shvaćaju crkvu kao hrpu kamenja sa prozorima, a ne znaju da su oni hramovi Duha Svetoga! o crkvenim dogmama i njenim biblijskim temeljima ne bih počinjao sada!
Citiraj:
Nijedna crkva ne govori da nije gresna, nego neke kazu da imaju ispravna ucenja u potpunosti.

Ni Isus Krist nije za sebe rekao da je nepogrešiv mada je On to i bio, a tu ti dođe neki djedica i proglasi se nepogrešivim!
Citiraj:
Gospod kaze da ce izgraditi svoju crkvu, kojoj je On(Hristos) temelj, apostoli su stubovi, vjernici su cigle, a Hrist glava, a Sveti Duh je onaj koji sve ovo sastavlja i daje da tijelo(crkva) zivi.Isus je takodjer rekao da je vrata pakla nece nadvladati.Ako kazes da nema prave crkve, moje je pitanje dali ti vjerujes Hristu na njegovim rijecima.

U širem smislu možemo reći da vjernici čine tijelo crkve, a da je Krist glava (poglavar) te crkve!

Kao što vidimo pojam "crkva" možemo tumačiti na razne načine, ali najbitniji je onaj koji se odnosi na nas, jer svatko će snositi posljedice za svoju crkvu!

pozdrav i živio...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 02:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mastermind je napisao:
ihtus je napisao:

Prijatelju lijepo sam gore obrazložio što je prava crkva...ne znam da li si pročitao moj post! Bitno je samo da shvatiš da je prava crkva čovjek koji vrši Božje zapovjedi i sve će ti ostalo biti jasno po tom pitanju!

Procitao sam post i slazem se sa tobom.
Ja vjerujem da je reformacija potrebna iznova, unutar mnogih protestantskih crkava.Recimo prije nekog vremena, recimo 200 godina, crkva u Velsu je bila ziva.Bila je puna Svetoga Duha, revnovala je za Boga i imala je jednu zivu zajednicu sa zivim Bogom.Poslije nekog vremena, smijenila se generacija, zatim i druga.Sada u crkvu dolaze ljudi, koji su tu jer su njihovi roditelji isli, i nauceni su tako.Medjutim ovoj generaciji nije stalo do Boga, i crkva je dio njihove tradicije.U crkvi je mozda 5% vjernih koji imaju djela vjere i pokajanja.Nesto slicno sto mi ovdje imamo sa nasaim pravoslavcima i katolicima.Normalno je onda da se zapitamo jesu li u crkvi oni vjerni manjina.Ovo se moze desiti i mojoj zajednici kroz neko vrijeme.
Isus kaze da su vjerni manjina u svijetu, ali ne u crkvi.Crkva treba da je svijetlo svijetu.U mojoj zajednici nemozes biti pijanac, i biti njen clan.Moras se ili pokajati i promjeniti ili van.Malo nas je ali smo za sad hvala Bogu zdravi i vjerni.Procitajte u otkrivenju pismo crkvama.Ne vjerujem da je moja crkva jedina prava, ima i drugih koji se ne zovu kao mi, ali Bogu ugadjaju.Upoznao sam pravoslavce za koje mogu reci da su mi braca, katolike takodjer.Oni me ne prihvataju, misle da sam na krivom putu, ali Bog ih nece zbog toga osuditi.Upoznao sam mnoge prevoslavce koji me pitaju jel Isus hrvatski Bog :mad: .Njima moram da svjedocim o Hristu i niko me nece zaustaviti.Ko god kaze da im ne govorim jer su njihovo stado, kazem im sta me briga.Dodjite vi pa im govorite jevandjelje, ali posto vas nema ja cu. :)
Ako neko kaze da nema prave crkve, mogu samo reci, dodji vidi kako je velik Gospod.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

heh a zasto na prvo mjesto po hitnosti reforme stavi protestantsku crkvu, a ne rimo-katolicku i pravoslavnu ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 16:07 
Veteran
Veteran

Braćo, naše je pravo da biramo da li ćemo ići u neku versku skupinu ili na mesto molitve i to pravo još uvek važi. Ako sam član neke verske zajednice onda sam tamo dobrovoljno i nije u redu da kritikujem ljude koji su takođe tamo a ako se ne slažem onda ću izaći iz tog udruženja i opet nesmem da kritikujem jer nisam pripadnik tog udruženja i baš me briga šta čine. Ako smo kivni što se crkva više ne angažuje privođenju duša Bogu pa i mi sami koji kritikujemo smo njen član i sami smo hram Duha Svetog i zašto sami ne činimo to što treba već druge okrivljujemo?
Pogledajmo prvo balvan u svom oku. Svako može da da svoj doprinos boljitku ali je pitanje da li bi to stvarno bio boljitak gledano iz ugla ISTINE. Možda je i dobro što neke crkve ne idu da uče narod zbog ,,ispravnosti,, nauke koju uče.Da li bi naneli više štete nego koristi?
Ako nas Sveti Duh vodi i hodimo po njemu činićemo volju Očevu i govoriti ono što je i Gospod govorio a i Petar ,,Pokajte se...'' a onda reći kako je Bogu omilio svet da je i jedinorodnog sina dao da ni jedan koji ga veruje ne pogine nego da ima ŽIVOT VEČNI to je Jevanđelje i vest za sve.
Naučimo se dobro govoriti i dobro činiti kao dobri pristavi. Amin.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
heh a zasto na prvo mjesto po hitnosti reforme stavi protestantsku crkvu, a ne rimo-katolicku i pravoslavnu ?

Zato sto je ihtus pravoslavac, a mastermind katolik. Slozio bih se ako poredimo objektivno da je vecina protestantskih crkava bolja i od pravoslavne i od katolicke, iako na zalost i protestanti su odstupili od svojih prvobitnih ucenja ali daleko manje nego pravoslavci i katolici. :confused3:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 17:20 
Veteran
Veteran

Nemojmo braćo biti sudije jer kako sudimo tako će se i nama suditi.
Nemojmo deliti ljude po verskim ni nacionalnim pitanjima već da li služe Bogu ili ne i da li veruju ili ne ali ni tad nesmemo suditi jer on svome gospodaru stoji ili pada pa i ako padne podići će ga njegov gospodar jer ga ljubi i zbog njega dade sebe.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja nisam pravoslavac, a ne vjerujem ni da je mastermind.
Govorio sam o denominacijama namjerno, da bi vise ljudi moglo razumjeti o cmu govorim.Ja sam clan zive crkve u kojoj se vjeruje u nanovo rodjenje, i nije mi bitno kako se zove, bitno jre da je ziva.Pojenta price je da se reformacija uvjek ponavlja.Krenuo sam od protestanata(tradicionalnih), jer vucem te korjene, a covjek treba da krene od svoje kuce.Zbilja nikog ne sudim samo sam govorio vise globalno.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 08:52 
Veteran
Veteran

Biće da su nam i koreni i grane isti jer bejah u tradicionalnim a potom u protestantskoj a sad sa Gospodom i svima vernim.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 15:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

lavic pocinjes da zvucis k`o govorni automat koji citira textove iz Biblije

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2003, 21:53
Vec sam vidio jedan citat(ne znam ko ga je naveo) da je crkva uzela monopol na moral... Ne kontam zasto neko ko cini dobro to cini iskljucivo bozjim providjenjem? Zasto se crkva toliko trudi da sve dobro stavi u boga? Time potpuno negira postojanje dobra u covjeku...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 192 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]