ihtus je napisao:
Prvo sta je crkva za tebe?
Prijatelju lijepo sam gore obrazložio što je prava crkva...ne znam da li si pročitao moj post! Bitno je samo da shvatiš da je prava crkva čovjek koji vrši Božje zapovjedi i sve će ti ostalo biti jasno po tom pitanju!
Citiraj:
Svestenici, dogma, crkvena organizacija ili svi ljudi koji su njeni clanovi?
Ovo što si naveo je zajednica vjernika čiji je veliki svećenik Isus Krist! naravno da treba da postoji neka crkvena organizacija (zajednica vjernika) koja ima neko svoje ustrojstvo! danas ljudi shvaćaju crkvu kao hrpu kamenja sa prozorima, a ne znaju da su oni hramovi Duha Svetoga! o crkvenim dogmama i njenim biblijskim temeljima ne bih počinjao sada!
Citiraj:
Nijedna crkva ne govori da nije gresna, nego neke kazu da imaju ispravna ucenja u potpunosti.
Ni Isus Krist nije za sebe rekao da je nepogrešiv mada je On to i bio, a tu ti dođe neki djedica i proglasi se nepogrešivim!
Citiraj:
Gospod kaze da ce izgraditi svoju crkvu, kojoj je On(Hristos) temelj, apostoli su stubovi, vjernici su cigle, a Hrist glava, a Sveti Duh je onaj koji sve ovo sastavlja i daje da tijelo(crkva) zivi.Isus je takodjer rekao da je vrata pakla nece nadvladati.Ako kazes da nema prave crkve, moje je pitanje dali ti vjerujes Hristu na njegovim rijecima.
U širem smislu možemo reći da vjernici čine tijelo crkve, a da je Krist glava (poglavar) te crkve!
Kao što vidimo pojam "crkva" možemo tumačiti na razne načine, ali najbitniji je onaj koji se odnosi na nas, jer svatko će snositi posljedice za svoju crkvu!
pozdrav i živio...