Ovo za naručivanje je zanimljiva opcija, imaju sve iz Razer ponude (mada ne vidim Razer eXactMat podlogu), a vidim da imaju i taj Roccat Kone, na drugom forumu čitam da je miš odličan, njemački, mislim da je relativno nov, iz oktobra ove godine, pa se ne može naći baš previše user-review komentara kao za Razer modele, ali sam čitao da je itekako vrijedan pažnje. Da li je neko od vas imao priliku da proba taj Roccat Kone?
Evo ga, pogledajte galeriju slika
http://www.roccat.org/Products/Products/ROCCAT-Kone/Technical SpecificationTrue 3200dpi laser sensor
TCU - Tracking Control Unit
1ms response time; 1000Hz polling rate
16-bit data channel; 7080fps; 6.4 megapixel, 20g acceleration
72MHz TurboCore processor unit
128kB memory, update-/flashable
CUSTOMIZABLE LIGHT SYSTEM - showing the full spectrum of colors
1.65m/s(65ips)
Extended USB cable, cable diameter: 3mm
On je nešto kao Razer Lachesis samo što je ergonomičan za dešnjake a ne simetričan, ima velik DPI, dosta tastera (čak 10), fancy svjetla (koja mjenjaju boju i pulsiraju zavisno od podešavanja), ima i promjenu težine što Lachesis nema. Nisam znao da se on može nabaviti u Bosni. Još uvijek ga nema ni na pcberzi ni na itsvet.
Mada to meni komplikuje izbor, uz Razere se dodao i Roccat Kone

Mada gledam cijene, DeathAdder je 111 KM. U Srbiji je oko 40 eura, mada je i očekivano da je tamo jeftiniji. S tim da je ova Guild Wars verzija DeathAddera isto 111 KM, čudno, on je u HGspotu dosta skuplji, mada ne znam zašto.
Svi su oni između 111 i 152 KM, ako bih uzimao neki od njih volio bih uzeti neki koji će me dugo i dobro služiti, tako da te razlike u cijeni između njih nisu previše strašne.
Šta znaš o ovoj firmi? Gdje im je sjedište? Da li si naručivao nešto, kakva su iskustva sa njima? Da li je cijena uz dostavu veća od ove sa sajta, i koliko? Kod te robe koja se naručuje i dostavlja iz drugog grada je nezgodno ukoliko se komponenta pokvari u garantnom roku, kako je vratiti?