banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Smatrate li da su oba entiteta zastupljena podjednako na ''državnoj'' televiziji
Glasanje se završava 24 Feb 2007, 13:23
DA 16%  16%  [ 6 ]
NE 84%  84%  [ 32 ]
Ukupno glasova : 38
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Pa stvarno!!! Mislim DOKLE???

Citiraj:
САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА (СРНА) - Управни одбор Јавног РТВ система БиХ упутио је Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ захтјев за повећање РТВ таксе, која би умјесто садашњих шест КМ мјесечно износила 11 КМ.

Како се наводи у захтјеву, садашња цијена РТВ таксе од шест КМ не пружа могућност већег улагања у основну дјелатност јавних сервиса, а то је изградња програмских структура које важе за јавне РТВ мреже у Европи.

У наредном периоду, додаје се у захтјеву, јавни емитери ће бити суочени и са новим трошковима попут дозволе за емитовање и дозволе за кориштење фреквенцијског спектра.

Нова такса требало би да обезбиједи и технички развој РТВ емитера у БиХ.

Од садашње РТВ таксе три КМ припадају БХРТ, док РТВ ФБиХ и РТРС добијају по 1,5 КМ.

Нова такса била би дијељена тако да БХРТ добија 5,5 КМ, а РТВ ФБиХ и РТРС по 2,75 КМ.

Из тих средстава би јавни сервиси били дужни да финансирају и Корпорацију јавних РТВ сервиса.

Захтјев за повећање РТВ таксе упућен је и Регулаторној агенцији за комуникације.

Нова цијена таксе важила би у наредних пет година, односно за исти период за који ће Регулаторна агенција за комуникације БиХ издати нове дозволе за емитовање јавним РТВ сервисима.

Одлуку о упућивању захтјева за повећање цијене РТВ таксе Управни одбор Јавног РТВ система БиХ донио је на сједници уз Бањалуци 27. марта ове године.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 08:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Krvnici ionako je bolja naplta RTV takse u Srpskoj nego u federaciji, a oni dalje favorizuju samo jedan dio BiH, pored njih mi Hayat djluje multieticnije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 09:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
САРАЈЕВО, 17. АПРИЛА (СРНА) - Управни одбор Јавног РТВ система БиХ упутио је Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ захтјев за повећање РТВ таксе, која би умјесто садашњих шест КМ мјесечно износила 11 КМ.

Како се наводи у захтјеву, садашња цијена РТВ таксе од шест КМ не пружа могућност већег улагања у основну дјелатност јавних сервиса, а то је изградња програмских структура које важе за јавне РТВ мреже у Европи.

У наредном периоду, додаје се у захтјеву, јавни емитери ће бити суочени и са новим трошковима попут дозволе за емитовање и дозволе за кориштење фреквенцијског спектра.

Нова такса требало би да обезбиједи и технички развој РТВ емитера у БиХ.

Од садашње РТВ таксе три КМ припадају БХРТ, док РТВ ФБиХ и РТРС добијају по 1,5 КМ.

Нова такса била би дијељена тако да БХРТ добија 5,5 КМ, а РТВ ФБиХ и РТРС по 2,75 КМ.

Из тих средстава би јавни сервиси били дужни да финансирају и Корпорацију јавних РТВ сервиса.

Захтјев за повећање РТВ таксе упућен је и Регулаторној агенцији за комуникације.

Нова цијена таксе важила би у наредних пет година, односно за исти период за који ће Регулаторна агенција за комуникације БиХ издати нове дозволе за емитовање јавним РТВ сервисима.

Одлуку о упућивању захтјева за повећање цијене РТВ таксе Управни одбор Јавног РТВ система БиХ донио је на сједници уз Бањалуци 27. марта ове године.

Lopovi dabogda izgorili ko BEL

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mene samo interesuje ko ce to da placa ako prodje ? ljudi vec sad izbjegavaju tih 6 km, a mogu misliti kako ce biti ako bude 11km
uglavnom ne samo da je los standard vec i navedeni servisi ne pruzaju program koji nije vrijedan ni 0.50km a kamoli tih 6 koje sad moramo placati

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 10:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ajde što plaćam RTRS, ali da plaćam FTV i BHT1 koji su kritički nastrojeni prema svemu iz RS i sve što ima veze sa RS...

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
DELLBOY je napisao:
Ajde što plaćam RTRS, ali da plaćam FTV i BHT1 koji su kritički nastrojeni prema svemu iz RS i sve što ima veze sa RS...

Upravo zbog toga,ja je uopste ne placam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Ja se samo nadam da će Telekom Srbija kad preuzme firmu odbiti da naplaćuje to preko telefonskih računa.
Nek' šalju inkasatore, pa da vide kako ću mu dati 11 maraka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 08:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Sto neko rece dabogda izgorili ko Bel,otkad zatvorise tv Sveti Georgije na ovim prostorima nema Srpske televizije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 09:46 
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2007, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Joj ove su mu karikature pravo dobre! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2007, 16:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2007, 18:09
Onaj ko ne vidi da je BHT1 bosnjacka nacionalna televizija slijep je kod zdravih ociju....Ova medijska kuca radi na ocrnjivanju Srba i sjeb...nju RS na jedan skolski nacin (naucili od brace hrvata).
Evo pogledajte samo priloge u emisijama o kulturi...kad ste zadnji put vidjeli prilog iz RS, a svaki dan mozete da vidite kojekakve budalastine iz raznih dijelova federacije (promocija knjige "kinematografija u Zelini gornjoj kroz vijekove" ili prilog o nekoj hanumi koja veze marame ljevom rukom, miiisliiim), o srbima ni rijeci ko da smo nepismeni, a kamoli kulturni.
Necu ni da spominjem politicke teme, "mjeseci televizijskih emisija zlocina u Srebrenici" gdje delju po Srbima 156 puta dnevno, a da u toku godine ni jednom ne spomenu ni jednu godisnjicu stradanja Srba...

Kakva drzava takva i televizija (Turska drzava pa takva i televizija), barem tako zele da se predstave svijetu.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 14:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Nov 2008, 15:09
Kakvo crno finansiranje iz RS ....... PA mi ne plaćamo ni RTRS (zbog lošeg prijema) ---------A kamoli tamo neku bošnjačko-hrvatsku TV ........Kakvi filmovi, mislite onaj o životu i radu Alije Sirotanovića ..... pa tu ne treba prevod ,, On je iz onog vremena kad smo bili jedna država ..............CRNO-BELA tehnika HA HA hA ha ha ha ha ----ŠTA REĆI :glasses5:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2008, 16:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2008, 22:24
ako je BHT zajednicka, onda sam ja vanzemaljac :confused2:

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2010, 20:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Da malo ožvimo temu o BHT-u...

Citiraj:
BHRT - javni bošnjački servis

Datum: 22.03.2010 19:00
Autor: Dušanka Majkić

Radio-televizija BiH, odnosno BHRT, nastala je 2003. godine, kao jedan od prioriteta iz Studije izvodljivosti za Bosnu i Hercegovinu. Kao takva, pomognuta je značajnim donacijama međunarodne zajednice, naročito u segmentu prenosa i veza, u želji da što prije BiH pošalje signal u svijet.

Osmišljena u OHR-ovoj kuhinji i pretenciozno nazvana "servis svih građana", Javni RTV servis odbrojava svoje posljednje dane. Bar u obliku i formi kako ga je kreirao zaboravljeni visoki predstavnik Volfgang Petrič.

Prilikom nametanja odluke o formiranju Javnog RTV servisa navedeno je da će time biti omogućeni nezavisan medijski prostor, informisanje u interesu javnosti i finansijska samostalnost. Danas, kada je Javni RTV servis, izuzimajući RT RS, u finansijskom, rukovodnom i organizacionom kolapsu, jasno je da nijedan od nabrojanih ciljeva nije postignut.

Kada je BHRT počinjala s radom, Banjaluka i Mostar su bili dva ravnopravna centra. Dnevnik u 19 časova podrazumijevao je ravnopravno učešće Sarajeva, Banjaluke i Mostara. Onda je taj koncept napušten. BHRT je postala isključivo sarajevska, odnosno bošnjačka, a nimalo srpska i hrvatska. I pored najkreativnijeg i najstručnijeg kadra, danas se iz Banjaluke ne emituje nijedna TV emisija, već samo prilozi koje naruči Sarajevo.

I dok su poslanici i delegati bošnjačkih partija u Parlamentarnoj skupštini BiH na sve načine pokušavali da ovaj javni servis afirmišu kao bošnjačko-srpsko-hrvatsku radio-televiziju, poslanici i delegati iz Republike Srpske već dugo upozoravaju da je uređivačka politika BHRT-a okrenuta protiv svega što dolazi iz Srpske.

Danas je BHRT veoma zavisna i predstavlja produženu ruku sarajevskog političkog javnog mnjenja. Održavanje u životu ovog "teškog bolesnika" je jedino sa čim se slažu bošnjačke političke partije. Pri tome, svake godine gubici su sve veći, Sud BiH direktno onemogućava imenovanje direktora, završni račun nema ko da potpiše, a katastrofalna finansijska situacija sa gubicima većim od 21 milion konvertibilnih maraka krije nesposobnost dosadašnjeg menadžmenta da donosi svrsishodne i racionalne odluke.

Od vremena kada je pod pritiskom OHR-a formiran, u Javnom servisu nisu otklonjeni nesporazumi između pojedinih emitera, a posebno između BHRT-a i FTV-a. Te dvije medijske kuće godinama prebacuju krivicu za loše stanje u vlastitom dvorištu na drugi servis. Dugovanja Federalne televizije za usluge koje im pruža BHRT veće su od devet miliona KM i po svemu sudeći predstoji dugotrajan sudski spor.

Farsa sa izborom direktora ove medijske kuće prevršila je svaku mjeru pristojnosti. Posljednja odluka Suda BiH o zaustavljanju procedure izbora generalnog direktora BHRT-a još je jedna potvrda jakog uticaja pojedinih bošnjačkih političkih krugova na Sud BiH koji favorizuje smijenjenog direktora Mehmeda Agovića, najodgovornijeg za stanje u toj medijskoj kući.

Međutim, nije Agović isključivi krivac za stanje u kome se nalazi BHRT, jer Javni RTV servis nikada nije funkcionisao na zdravim osnovama. Agonija ovog javnog emitera traje pretjerano dugo da bismo mogli reći da se radi o prolaznom i rješivom problemu. Javni servis u postojećem obliku očigledno nema budućnost. Niti je opravdao svrhu postojanja, niti enormna sredstva koja su u njega uložena.

Ozbiljna upozorenja koja su nedavno stigla iz Evropske radio-difuzne mreže potvrđuje da su bili u pravu oni koji su tvrdili da je pitanje dana kada će se temelji "sivog doma" urušiti. Blizu šest miliona maraka duga za satelitsko emitovanje programa i duga Evropskoj radio-difuznoj mreži su sredstva kojih očigledno nema. I teško da će ih biti.

BHRT je osnovana na iznuđenom uvjerenju da javni medijski prostor može funkcionisati bez jednakog tretmana sva tri konstitutivna naroda. Godinama se zatvaraju oči pred realnom činjenicom da se Javni RTV servis u Republici Srpskoj doživljava kao strano tijelo, a nikako kao kohezioni faktor, o čemu neutemeljeno govore, kako bošnjački političari tako i službenici OHR-a.

Koliko su Hrvati zadovoljni uslugama javnih emitera, ilustruje nedavno sprovedeno istraživanje. Ono je, naime, pokazalo da Hrvati u BiH najviše gledaju HRT, RTL i Novu TV. Dakle, televizijske kanale koji dolaze iz susjedne Hrvatske. I, naravno, željno očekuju hrvatski kanal na javnom servisu.

U takvom okruženju stalno insistiranje da se ojača uloga javnih emitera, prije svega BHRT-a, nije realna, koliko i uvjerenje da će Srbi i Hrvati prepoznati tu medijsku kuću kao svoju. Zato je izlišno govoriti o tome da bi se stvari riješile finansijskom konsolidacijom, namirivanjem ogromnog gubitka iz državne ili neke druge kase, odnosno formiranjem korporacije koju su sve do juče bošnjački političari doživljavali kao rješenje svih problema javnog emitera. Do juče, jer je u prošli petak Upravni odbor BHRT-a glasao protiv Statuta korporacije?!

Za Republiku Srpsku ostaje pitanje koliko će se ovo dramatično stanje odraziti na RT RS, koja je očigledno lider među javnim emiterima na području BiH. Ne samo što je prva ušala u proces digitalizacije, već i zato što ima finansijsku stabilnost, snažan osnov za nezavisnost i razvoj. To je u svom pismu nedavno utvrdila i generalni direktor Evropske radio-difuzne mreže Ingrid Delterne.

I na ovom primjeru pokazuje se sva zluradost koja dolazi iz Federacije BiH. Pored neumoljivih činjenica o napretku i odmjerenih pohvala koje su stigle iz Evropske radio-difuzne mreže, Bošnjaci na sve načine nastoje da obezvrijede rezultate javnog emitera iz Republike Srpske. Tako je, uostalom, nedavno izlobirana kazna zbog testnog emitovanja digitalnog kanala koju je izrekao RAK. Nevjerovatno! Regulatorna agencija bez legitimiteta, kojom upravlja Savjet i direktor, kojima su odavno istekli mandati, usudila se da kazni RT RS zbog napretka. Sramotno i neprihvatljivo!

Ali, i to je Bosna i Hercegovina. Na Federalnoj televiziji otvoreno liječe frustracije zbog napretka Srpske, a na "državnoj televiziji" svake godine stižu poražavajući revizorski izvještaji i gomilaju se gubici. Za to vrijeme RT RS ima stabilnu upravljačku strukturu, finansijsku nezavisnost, ali i digitalnu opremu, bez koje nema razvoja ni budućnosti. Za bolju Srpsku, naravno.

http://www.nezavisne.com/kolumne/vijesti/55678/BHRT-javni-bosnjacki-servis.html

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 00:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
ejs sto ti je autor dobar, cuj Dusanka Majkic :lol:

RTV taksa je mnogo veca u zemljama u okruzenju nego kod nas i siguran sam da ce je povecati jer treba od necega finansirati digitalizaciju signala javnog servisa.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 17:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Magarac ko plaća preplatu? :cat:

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 23:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
BL Boy je napisao:
ejs sto ti je autor dobar, cuj Dusanka Majkic :lol:

Nije napisala nista novo-BHT je bosnjacka TV i to je svima jasno.

Zena je u pravu u nekim stvarima ma sta ja ili ti ili neko grugi mislili o njoj.
Jesi procitao tekst pre nego sto si se poceo smejati?

BL Boy je napisao:
RTV taksa je mnogo veca u zemljama u okruzenju nego kod nas i siguran sam da ce je povecati jer treba od necega finansirati digitalizaciju signala javnog servisa.

Digitalizaciju ce da plati drzava a dzaba im digitalizacija kada je BHT pred bankortom a ni FTV nije u boljem stanju.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 23:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

anoniman je napisao:

Digitalizaciju ce da plati drzava a dzaba im digitalizacija kada je BHT pred bankortom a ni FTV nije u boljem stanju.[/quote]

E kad ovaj dio pročitam imam utisak da ga je sam Dragan Davidović pisao. Upitaj zaposlene u RTRS kako se posluje... pola radnika nije prijavljeno, nemaju osnovna prava, na njima pukne pola love. Pa proizvodnja programa, ono sranje od RTRS zovete programom i televizijom? BHT stvarno sranje i pun mi kurac njihove priče o Srebrenici, zločincima, ovim onim.... e FTV su napravili LUD ZBUNJEN NORMALAN. Ako su se zbog ovog zadužili onda kako oni kažu, "aferim".

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 23:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Zozon je napisao:
E kad ovaj dio pročitam imam utisak da ga je sam Dragan Davidović pisao. Upitaj zaposlene u RTRS kako se posluje... pola radnika nije prijavljeno, nemaju osnovna prava, na njima pukne pola love. Pa proizvodnja programa, ono sranje od RTRS zovete programom i televizijom? BHT stvarno sranje i pun mi kurac njihove priče o Srebrenici, zločincima, ovim onim....

Ja radim za Blic.Tako tvrdi akermon :lol:

Price o dugovanju bosnjacke BHT su isle u svim medijima BiH.RTRS ima svoju temu.

Zozon je napisao:
e FTV su napravili LUD ZBUNJEN NORMALAN. Ako su se zbog ovog zadužili onda kako oni kažu, "aferim".

Nije ih potopila ta serija.Duzni su oni zbog mnogima.A FTV je napravio i 60 minuta koja je puna govora mrznje.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 00:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Super, radiš za Blic. Eto dobre teme, RTRS tvrdi da dobro posluje i da neduguje nikome a ima 250 - 300 robova, neprijavljenih za smiješnu platu. U BL svaki drugi omladinac radio na RTRS valjda možeš naći nekog za izjavu, bar bivšeg. Čujem da imaju ljude koji rade po 10 godina kao honorarci? Federalce će mo ostaviti njima, federalcima a BHT(zajedničku) će mo kritikovati.

BHT, prostor za maliverzacije pa se prema njoj ponašaju kao u prema našoj državi BiH. Niko je nevoli pa je svi opasoše a i nije nikom bitna, nek rokne, ko je jebe. Ulažemo u svoje RTRS i FTV samo što ovi drugi imaju pofino proizvodnje pa uz apetite menadžmenta se neslažu cifre. Kao što sam rekao, ovi naši paćenici su roblje feudalca Davidovića, sve rođaci do kumova pa niko nikom nesmeta za hapanje dok ovi neprijavljeni prave one ulizivačke vijesti. U suštini sva tri medija u rangu preplate nezadovoljavaju osnovno javnog servisa a to je kvalitetno informisanje(šta je to?), kulturno-dokumentarne redakcije, proizvodnju dječijeg i školsko-edukativnog programa a o zabavnom da ne govorim?
Ipak u ovoj državi nije riješeno dosta stvari pa tako da su se mediji izvukli, bitno je da odrade posao za političare a što se tiče narod nek ostane i dalje ovca a ovce imaju razbibrigu na pinku, vikom, k3 i ostalim vilidž kanalima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]