banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Nov 2008, 10:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2008, 18:07
i "usijane glave" nemojte ovo shvatiti kao provokaciju, jer NIJE
ja sam realan tip, koji niti podržava Silajđića da vam se ukine republika, niti Dodika da se otcjepite !
jednostavno, živimo u ovakvoj državi kakva jeste, i nastojmo da budemo dobre komšije
pa kad njemci, francuzi i italijani koji se međusono i ne razumiju, mogu zajedno sretno živit u jednoj Švicarskoj, zar smo mi SVI toliko glupi da i mi ne možemo, a još smo braća po krvi, jer smo svi južnisloveni
ŽIVJELI !

NAJJAČA država Balkana pre dolazak turaka

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 10:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2008, 12:50
...opet si duvo...a

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 11:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
bosanac100% je napisao:
a još smo braća po krvi, jer smo svi južnisloveni
ŽIVJELI !

Tacno. U tom slucaj praznik je za 4 dana :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
grof_bl je napisao:
bosanac100% je napisao:
a još smo braća po krvi, jer smo svi južnisloveni
ŽIVJELI !

Tacno. U tom slucaj praznik je za 4 dana :wink:

Pa navrati za 4 dana :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Nece ova tema na dobro izaci.... :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jesmo mi dobar narod, imamo 29.11. i 09.01. za dan drzavnosti, samo nek se nesto slavi. Jos nam i komsije iz federacije poklone 25.11. i 21.11. (za Dejton) i mi sretni, samo nek se ne radi :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Pa komsije iz federacije nisu plandovali za 21.11. Kod njih je to radni dan.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Japanci imaju samo jedan praznik, pa i na njega rade. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma praznici su super,pogotovo tudji,ja za "crvene" dane tipa bozic,uskrs i sl,derem duplu dnevnicu,samo nek se praznuje...

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 13:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
bosanac100% je napisao:
i "usijane glave" nemojte ovo shvatiti kao provokaciju, jer NIJE
ja sam realan tip, koji niti podržava Silajđića da vam se ukine republika, niti Dodika da se otcjepite !
jednostavno, živimo u ovakvoj državi kakva jeste, i nastojmo da budemo dobre komšije
pa kad njemci, francuzi i italijani koji se međusono i ne razumiju, mogu zajedno sretno živit u jednoj Švicarskoj, zar smo mi SVI toliko glupi da i mi ne možemo, a još smo braća po krvi, jer smo svi južnisloveni
ŽIVJELI !

E za Svicarsku i nisi bas u pravu sva tri naroda imaju svoje kantone i kada iz jednog predjes u drugi kao da si u drugoj drzavi, niko se nikom ne petlja ni u sta a svi imaju koristi od novca u svicarskim bankama tako da im je u interesu zagovaranje harmonije,a u stvari se ne podnose i uopste se ni netrude da se razumiju, cak sta vise i oni koji razumiju sta drugi govore prave se tukci.A sto se tice bratstva ja bi prije rekla da se tu radi o praroditeljskoj vezi

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
zar je stigao januar??? :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
SÄFFLE je napisao:
Ma praznici su super,pogotovo tudji,ja za "crvene" dane tipa bozic,uskrs i sl,derem duplu dnevnicu,samo nek se praznuje...

Blago se vama.. Svabe ne daju vise duplo al' je i dalje dobra kinta :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ekonomska kriza jbg :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Nema u Bosni krize :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
ajd brisi ovu temu!
to ti je isto kao da nam cestitas bajram!
nije nas praznik..... jbg

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...na kojim si ti drogama...zar droga nije zabranjena pravilima foruma...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2008, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam samo htio da prokomentarišem TUZLAKA i 100%Bosanac. Više puta su upotrjebili termin braća.

Pa ja moram naše pobratime malo prosvjetliti, bratstvo i jedinstvo je prestalo da postoji 1992.

Od 1996. uveden je novi termin multietničnost i molim ih da u skladu sa novim terminom tako se i izražavaju. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Bez zeze,meni nije nimalo jasno zasto su toliko oprecni stavovi oko ovg datuma i proslavljanja ili neproslavljanja. Ok,Drzavnost je malo jak pojam kada je datum u pitanju,jer tad se nije ni mislilo na neku drzavu BiH,ni pod razno.S druge strane,ako vec danas imamo drzavu BiH,naravno u "malo" drukcijem formatu i sastavu,normalno je da se slavi neki dan drzavnosti.U istoriji naroda koji zive u toj istoj drzavi,ovaj datum je zaista jedna od malobrojnih dodirnih tacaka,cak stavise,Srbi su bili najbrojniji ucesnici pokreta koji ga je "zacrtao" ,te time mi nije jasno toliko opiranje izboru i proslavi istog. Sta je to sto radi da se Srbi opiru,a Bosnjaci su za?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ja sam za jedno.
Da se postavi praznik datum kad je potpisan Dayton-ski sporazum, jer je time prestalo ludilo u BiH.
Kako će ga nazvati, svejedno.

Neka se ne slavi onda ni 25. novembar, ni 31. mart ni 9. januar. jer se ti praznici ne slave na čitavoj teritoriji BiH.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2008, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
SÄFFLE je napisao:
Bez zeze,meni nije nimalo jasno zasto su toliko oprecni stavovi oko ovg datuma i proslavljanja ili neproslavljanja. Ok,Drzavnost je malo jak pojam kada je datum u pitanju,jer tad se nije ni mislilo na neku drzavu BiH,ni pod razno.S druge strane,ako vec danas imamo drzavu BiH,naravno u "malo" drukcijem formatu i sastavu,normalno je da se slavi neki dan drzavnosti.U istoriji naroda koji zive u toj istoj drzavi,ovaj datum je zaista jedna od malobrojnih dodirnih tacaka,cak stavise,Srbi su bili najbrojniji ucesnici pokreta koji ga je "zacrtao" ,te time mi nije jasno toliko opiranje izboru i proslavi istog. Sta je to sto radi da se Srbi opiru,a Bosnjaci su za?

Mоје виђење тог 25. новембра 1943...

Шта је тај ЗАВНОБиХ?
Ко је њима дао легитимитет? Кога су они представљали?
Нису се они 1943. нашли на ливади, постојало је нешто прије њих! А то нешто се звало Краљевина Југославија... Та држава је постојала, била међународно призната и није капитулирала, и краљ и влада су били 1943. у Лондону (дакле, код савезника), а фактичко стање (НДХ и подјела територије Југославије) признавали су само Њемачка и њени савезници. И у Првом свјетском рату Србија је била окупирана, краљ и влада су завршили на Крфу, али се то све промјенило 1918. године!

Кога су они представљали? Је ли тамо неко представљао неког Србина са Романије (на примјер) који је био за то да се краљ врати у земљу? Је ли тамо неко представљао неког Хрвата из Херцеговине који није био комуниста? Не, само чланови КПЈ и симпатизери те странке су учествовали у томе! Једнопартијски скуп који је сам себи додјелио епитет неке државотворности... Одакле тим људима мандат да представљају народе и грађане БиХ?

А и унутар те комунистичке приче, нису они обнављали државност БиХ, нису се позивали на Котроманиће и Змаја од Босне већ дефинисали нову комунистичку Југославију и БиХ унутар ње!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]