banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Nov 2008, 10:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
Citiraj:
SoloWADSL
Karakteristike paketa:

* neograničena količina prenesenih podataka
* brzina pristupa 768/128 kbps
* veličina mailbox-a 50 MB
* jedan e-mail nalog i dinamička IP adresa
CIJENA: 25 KM
Ugovor se potpisuje na 24 mjeseca, pri čemu priključna taksa iznosi 0 KM.
U cijene nije uračunat PDV.

ovo nije ono sto pise o uslovima prelaska!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
To je samo opis paketa, nema tu ništa oko uslova prelaska, paket jeste takav kako tu piše.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 15:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
OK, ja samo da kazem da od 1.11. od kad je flat tu umesto 10gb paketa, koji je pri tome i jeftiniji od drugo pomenutog, skidoh brat bratu 20gb kojecega, veza nije pukla nijednom, brzina super...

Sto ce reci, potpuno sam zadovoljan, samo da ne ureknem 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 15:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Super, no ja još nešto ne vidim da imam 1mbps. Brzina mi je ista, mada kad se logujem na servisne strane piše da je 1024.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2008, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rekli su da se nadaju do kraja sedmice pustiti 1024 kbps, rade na tome.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
A sta za one kojima jos nije istekao ugovor od godinu dana a imaju manju brzinu?

fantastikus1 je napisao:
1) Korinici koji imaju paket SOLO (512/128, 3GB), mogu da pređu na novi paket SOLOwadsl (768/128, neograničena količina prenesenih podataka) uz potpisivanje novog ugovora na 24 mjeseca. Stari ugovor se raskida, a novi važi 24 mjeseca od dana potpisivanja.
Ja sam ovaj korisnik. I koliko ce me kostati sad ovaj novi paket???

Mislim, moze li se potpisati na jednu godinu, ako je prethodni ugovor na jednu godinu?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2008, 15:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Novi ugovor je samo na dve godine.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 16:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2003, 18:50
ljudi ovo je apsurd i ludost prema korisnicima starog paketa 768/192 , 10GB , posto korisnici ovoga pakte dobijaju flat po cijeni koju su prije placali 38KM !!!

korisnici koji su imali paket 512/128 , 3G dobijaju taj isti paket za 25+17% PDV to je 29KM ,i oni mogu raskinuti ugovor i uzeti novi paket , takodje i novi korisnici dobijaju taj paket po toj cijeni

kao ovi imaju veci upload,192 vs 128 , pa dajte ljudi molim vas

KOJOM LOGIKOM JEDNI MOGU RASKINUTI UGOVOR A DRUGI NE MOGU , I OVI DRUGI SU DO SADA BILI BOLJE MUSTERIJE (tj vise placali) , I KOJOM LOGIKOM SAD JEDAN TE ISTI PAKET STARIM KORISNICIMA NAPLACUJU RAZLICITO ???

O MOJ BOZE, pa to moze samo da se desi kod nas !!!!

Pored prica o WADSL, marketinskom triku , cuj bezicni ADSL , pokuso sam na googlu naci WADSL , i necete vjerovati ne postoji , osim ako ovi slovenci nisu izmislili toplu vodu , sad jos i ovo , pa sta oni misle da je narod blentav , pa sad jos ugovor na 2 godine , pa kad izdju novi paketi vi morate placati stare cijene , ka dbude teol ili neki drugi (nadam se nove firme) davali vece i bolje pakete ti si osudjen da placas nesto nerealno, da ne govorim o propadanju brzina , tj o njihovoj konstantnosti , pa ljudi ovo je van svake pameti !!!

Sva sreca pa mi ovaj copavi ugovor sa BLIC super sonicnim bezicnim nigdje u svijetu nepostojecom nazivom usluge kojom maze ljdima oci , istice za mjesec dana !!!

Poslije toga odo u teol i uzeti najobicniji prvi flat paket i platiti ga 19KM+PDV sa ugovorom na 12mjeseci , a oni svoj WASDL mogu da gurnu sebi...................................

Poslednji put menjao walper dana 13 Nov 2008, 13:18, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2008, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Jesu li vam stigli racuni za oktobar?
Meni ne...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Tommy Vercetti je napisao:
Jesu li vam stigli racuni za oktobar?
Meni ne...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2008, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Stigao juce, i jos imam i prekoracenje :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 12:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

veca_vestica je napisao:
Stigao juce, i jos imam i prekoracenje :lol:

Imeni je stigao , 0 KM, moram da prizna da su tu ispali korektni , i ako sam protiv ove njihove logike i poslovanja i ponude.

0 KM , vec placam zadnja tri mjeseca , jer mi je veza pucala preko 20 puta dnevno , i zalio sam se svaki dan putem telefona , slali su tri puta ekipu , kao oni stimaju moj racunar i svaki put kazu da je se sad uredu, nemogu vjerovati da takvi likovi uopste rade tamo i to je trajalo preko tri mjeseca, i kad mi je pukao film , i otisao im predao napismeno zalbu gdje sam prijetio tuzbom i trazio povrat novca koji sam platio i raskid ugovora , nakon toga me je nazvala neka gospodja izvinila se sbog nastalih problema , poslali majstora koji je zamijenio antenu i prebacio me na drugi AP , i za uzvrat da bi ostao njihov korisnik ponudila mi je tri mjeseca besplatnog interneta .

Za to im dajem sve pohvale , ali ovo sad sto rade je van svake pameti.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2008, 20:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Meni isto stiglo s prekoračenjem, s tim što pouzdano znam da nisam prekoračio...

Citiraj:
eth0 / monthly

month rx | tx | total
-------------------------+--------------+--------------------------------------
Jul '08 2.88 GB | 903.42 MB | 3.76 GB %%%%%%::
Aug '08 3.32 GB | 1.74 GB | 5.06 GB %%%%%%%%::::
Sep '08 5.31 GB | 1.26 GB | 6.57 GB %%%%%%%%%%%%:::
Oct '08 7.59 GB | 1.61 GB | 9.20 GB %%%%%%%%%%%%%%%%%%::::
Nov '08 4.85 GB | 1.80 GB | 6.65 GB %%%%%%%%%%%::::
-------------------------+--------------+--------------------------------------
estimated 10.51 GB | 3.90 GB | 14.41 GB

Nisam htio da se svađam za male novce, nek im budu te 4 marke više koliko su zaračunali, ali ostaje činjenica da imaju previše neprofesionalnih gafova. Ponašaju se kao da su korisnici pali s Marsa pa ne znaju šta je to internet, pa ti kilobiti, kilobajti, to su magične stvari koje prosto jesu i ne mogu se objasniti niti se o njima može raspravljati... majmunska posla. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Možda bi sami korisnici trebali malo češće kontrolisati kontrolni panel gdje se bilježe konekcije pa na vrijeme upozoriti nadležne za greške u obračunu...

Inace PPPoE protokol stvara par % više prometa (najlakše se objasni primjerom da se pri kupovini 1kg banana plati i kora a ne samo jestivi dio)

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
mangia je napisao:
Možda bi sami korisnici trebali malo češće kontrolisati kontrolni panel gdje se bilježe konekcije pa na vrijeme upozoriti nadležne za greške u obračunu...

Inace PPPoE protokol stvara par % više prometa (najlakše se objasni primjerom da se pri kupovini 1kg banana plati i kora a ne samo jestivi dio)

Ajde kora, nego sto ti i kesu izvagaju, pa naplate s bananama, majku im...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 11:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Uvijek sam gledao svoju potrošnju, pošto sam morao da pazim na ograničenje od 10GB. Oni su meni dostavili da sam potrošio 373MB više. Ako to dodamo na ono što sam ja imao na svojoj evidenciji, ispada da tih 'nekoliko % više' iznosi skoro 2GB.

To nije 'nekoliko % više', to je 100 * 2 / 7.6 = 26.3%. To je jedna četvrtina.

Uostalom, prije sam znao doći mnogo bliže granici od 10GB pa nije bilo prekoračenja potrošnje.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 09:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

znaci novi korisnici dobijaju ovaj paket od 25 km a stari ne mogu preci na taj paket!
nenormalno... :x :x :x

da mi je vidjeti tog genijalca koji je to smislio
a sto su neljubazni to je posebna prica

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 18:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

e ovako...
2 stvari:

1*
posto su meni rekli da ni na koji nacin ne mogu preci na ovaj paket od 25 KM, a to je paket manje brzine i protoka posto ima upload 120 umjesto 192.

u ugovoru stoji u Uslovi placanja clan 7 tacka 2.:
" prelazak na paket manje brzine i protoka je dozvoljen jednom u periodu vazenja Ugovora i naplacuje se posebno u iznosu od 30 KM a tarifira se od pocetka narednog obracunskog perioda"

da li je ovo uslov da ih tuzim odn da im zaprijetim tuzbom ako me ne prebace kao i sve ostale!?????
neka neko prokomentarise ko ima iskustva ili zna o cemu pricam!

2*
ja i moji prijatelji kojih ima prilican broj na ovom paketu smo napravili akciju slanja mailova da smo nezadovoljni uslugom i da trazimo da predjemo na jeftiniji paket pa ako vam nije tesko posaljite mail da bi kriticna masa bila sto veca!
Hvala

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2008, 00:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

pierredevil je napisao:
e ovako...
2 stvari:

1*
posto su meni rekli da ni na koji nacin ne mogu preci na ovaj paket od 25 KM, a to je paket manje brzine i protoka posto ima upload 120 umjesto 192.

u ugovoru stoji u Uslovi placanja clan 7 tacka 2.:
" prelazak na paket manje brzine i protoka je dozvoljen jednom u periodu vazenja Ugovora i naplacuje se posebno u iznosu od 30 KM a tarifira se od pocetka narednog obracunskog perioda"

da li je ovo uslov da ih tuzim odn da im zaprijetim tuzbom ako me ne prebace kao i sve ostale!?????
neka neko prokomentarise ko ima iskustva ili zna o cemu pricam!

2*
ja i moji prijatelji kojih ima prilican broj na ovom paketu smo napravili akciju slanja mailova da smo nezadovoljni uslugom i da trazimo da predjemo na jeftiniji paket pa ako vam nije tesko posaljite mail da bi kriticna masa bila sto veca!
Hvala

Svaka izmjena ugovora , tj promjena bilo kojeg detalja , podlijeze raskidanju ugovora, jer u sustini ono sto si ti potpisao oni ne nude vise , samim tim nemaju te pravo svojevoljno prebacivati i prosirivati , niti smanjivati ni povecavati tj mijenjati bilo koju stavku iz ugovora !!!

Samim tim sto su promijenili paket, oni su odstupili od ugovora , tj stari paket vise ne postoji , bez obzira sto je bolji od starog (umjesto 10GB sad je flat) , STARI UGOVORI POSTAJU NEVAZECI , BLIC JE DUZAN NAKON IZMJENE da pozove svoje korisnike i ponudi im nove ugovore koje ce oni prihvatiti ili odbiti .Ovo sto oni rade , prave narod ovcama.

Kako se ljudi u blicu ne zapitaju sta nije u redu , kako je moguce da izbacuju novi pakete sa kojima ljudi nisu zadovoljni , provode li oni neka istrazivanje , racunice , meni ovo izgleda kao da su paket smislili za max 5sec i to je to . Kao da im nije stalo ili neznaju.

PS: znam dosta ljudi koji su na osnovu ovog raskinuli ugovor , ali su presli neki na teol , a neki na eltu , neznam da li ce ti poslije raskida po ovom osnovu ponovo dati pa se prikljucis njima , ako hoces prvo se isto raspitaj kod nekog pravnika i obavezno povedi nekog starijeg (ako si ti maloljetan :) ).

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 12:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Na njihovom forumu sam pročitao da oni ovaj solo wadsl ne tretiraju kao novi paket, nego kao potpuno novu uslugu, i zato stari korisnici ne mogu prijeći na ovaj"paket".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 148 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]