banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 11:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2008, 10:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Mrtvo Tjelo je napisao:
Evo ovakav auto nije ni Golf II , nije ni neka bijesna masina a nije ni Dacia , Seat , Kia ...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=3

Auto izgleda mocno i extra ocuvan a i Merc je ....

Fino izgleda, sve je to uredu, ali odrzavanje takvog auta koje je puno preslo je ubitacno. Na nesrecu imam loseg iskustva s tim vecim kolima koja su presla podosta.
Crkne turbina, ode dizna, svaki mjesec imas po "sitnicu" i onda kad malo razmislis shvatis da si mogao kupiti novo auto.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Hrna je napisao:
Dobar je taj,mislim benzinac preso 200 manje par hiljada,spusten,18` na njemu.... ovo auto nije vozo neki njemacki dedo ili bakica(ja kazem starija gospodja)pa ti vidi jel on bas ocuvan kako treba....slika zna prevariti a sto jest jest da izgleda fino...........

U pravu si da slika zna prevariti , ali ne mora znaciti ako je auto vozio neki momak da ga nije odrzavao i cuvao ....

Ja sam u februaru kupio ovakav Mercedes samo zelene boje isto spusten , kupio ga od jednog momka koji ga je bas cuvao i redovno odrzavao , vec sam presao sa njim nekih 15 000 km bez ikakvih problema sam toci gorivo i vozi ...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
Mrtvo Tjelo je napisao:
Evo ovakav auto nije ni Golf II , nije ni neka bijesna masina a nije ni Dacia , Seat , Kia ...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=3

Auto izgleda mocno i extra ocuvan a i Merc je ....

Fino izgleda, sve je to uredu, ali odrzavanje takvog auta koje je puno preslo je ubitacno. Na nesrecu imam loseg iskustva s tim vecim kolima koja su presla podosta.
Crkne turbina, ode dizna, svaki mjesec imas po "sitnicu" i onda kad malo razmislis shvatis da si mogao kupiti novo auto.

To sve zavisi od toga kako je auto prije odrzavan , onda sam ja imao srece moj ide bez problema ........

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Mrtvo Tjelo je napisao:
Hrna je napisao:
Dobar je taj,mislim benzinac preso 200 manje par hiljada,spusten,18` na njemu.... ovo auto nije vozo neki njemacki dedo ili bakica(ja kazem starija gospodja)pa ti vidi jel on bas ocuvan kako treba....slika zna prevariti a sto jest jest da izgleda fino...........

U pravu si da slika zna prevariti , ali ne mora znaciti ako je auto vozio neki momak da ga nije odrzavao i cuvao ....

Ja sam u februaru kupio ovakav Mercedes samo zelene boje isto spusten , kupio ga od jednog momka koji ga je bas cuvao i redovno odrzavao , vec sam presao sa njim nekih 15 000 km bez ikakvih problema sam toci gorivo i vozi ...

Ne kazem ja svega ima pa i tog da momci odrzavaju svoja auta....samo ona stara mi je nekako vise logicna da ga je momak vise drko nego kakav dedo...ali cast izuzetcima :cat:

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 13:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Citiraj:
postuj TNS, ima covjek iskustvo.

Imam i ja ogromno iskustvo i znanje sto se tice auta,zato i govorim ovde da nemam sutio bi!!

Citiraj:
Slusaj Ronny budi loma pametniji i nemoj javno o tom iz Skutorije,znam ga i ja i jos mnogo nji odozdo....kad tih ljudi je zlatno pravilo``para busi gdje burgija ne moze``

Naveo sam to za primjer samo da bi ljudima stavio do znanja sta se kod nas radi,jer koliko vidim dosta ljudi ovde malo toga znaju,a puno pricaju....!!!!

Citiraj:

Nema sta taj Merc izgleda sasvim pristojno,ali sada cu da ti ispricam jedan dogadjaj vezan za tu seriju Merca,a inace dogadjaju sam ja bio prisutan...Moj jedan bivsi poznanik(nismo vise tako dobri ;) ) kupio je auto u Njemackoj inace i sam je zivio tamo ima njihovo drzavljanstvo i sve to...btw kupio je auto sa taxija(znao je on to sve i da je lako moguce da je rastelovan,puno presao i sve to) medjutim kad je dosao da ga uzme on se je upravo ovako sijao i sljastio....od motora do guma je bio izglancan i na satu je pisalo 300 000 da je presao..i on ko sav sretan stavi ovom mozda nekih 3500E u dzep....medjutim nakon nekih dva-tri mjeseca dosao je covjek kod njega u goste koji je radio u istoj taxi firmi od koje je ovaj uzeo auto i on "a vidi auta ovo ono ja ga vozio aj da vidim kako se drzi jos" i izmedju ostalog pogleda na sat i naravno kad je vidio auto kaze on ovom doticnom gospodinu sto je uzeo auto "E stari vidis na satu pise 320 000...starac moj na tu svoju kilometrazu dodaj jos milion i toliko je to auto preslo"...znaci ovo pisem da upozorim svakog na stariju seriju mercedesa jer je jako pogodna za vracanje sata,a i dijete iz osnovne skole bi samo da mu jednom pokazes znalo to uraditi....!!!

Ja sam ovdje pokusao da kazem da bi se tim zakonom samo povecao broj krseva na nasim ionako potonulim cestama....jer poznavajuci nase ljude oni bi odma uvezli masu VW 2-3,Oriona,Eskorda itd....a opet sam zelio da kazem da se moze naci i starije auto koje je u dobrom stanju,ali u tom slucaju postoji tradicija,renome neki u firmama koje proizvode ta auta..jer npr BMW i MERC garantuju na milion a koja to druga firma radi mozda Fiat,Seat,Dacia,chevrolet itd...!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 13:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E sad ko je razumio razumio ne objasnjavao ja vise ;) :P hehe

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
sad fino odem u GER

kupim golfa II
vozim ga dok ga ne prevrnem
i onda samo izadjem, zakljucam ga i ostavim

pa ajd po drugi :D

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovaj predlog, ronny ide tebi na stetu bez obzira ma koliko ti se cinilo da nije tako...

Dalje, ide na stetu zvanicnim uvoznicima novih auta koji su uglavnom izuzetno dobro povezani sa politicarima (neko je rekao ASA?).

Ide na stetu sveopste bezbijednosti, ide na mnogo vece troskove osiguranja, vece guzve...

Ali ide na korist (ali samo u prvi mah) drzavnoj kasi koja ce na taj nacin pokusati doci do novca koji je izgubila ukidanjem carine na uvoz novih automobila. Naravno, prvo ce dopustiti masovni uvoz svega i svacega samo da bi kupili novac od carine, a onda ce za godinu, dve kada se trziste zasiti krenuti sa uvodjenjem kojekakvih taksi na starost auta, kubikazu ovo, ono...

E sad mi pricajte da ce klinci imati para da odrzavaju te BMW-e i Mercove poput onog gore ulickanog.

Na kraju, osim sto ce se broj poginulih u saobracaju dramaticno povecati, povecati ce se i udar na dzepove svih vozaca.

Zivi bili pa vidjeli.

Nadam se da sam bio jasan iako nisam spomenuo ni jednog Hercegovca.

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2008, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ovaj predlog, ronny ide tebi na stetu bez obzira ma koliko ti se cinilo da nije tako...

Dalje, ide na stetu zvanicnim uvoznicima novih auta koji su uglavnom izuzetno dobro povezani sa politicarima (neko je rekao ASA?).

Ide na stetu sveopste bezbijednosti, ide na mnogo vece troskove osiguranja, vece guzve...

Ali ide na korist (ali samo u prvi mah) drzavnoj kasi koja ce na taj nacin pokusati doci do novca koji je izgubila ukidanjem carine na uvoz novih automobila. Naravno, prvo ce dopustiti masovni uvoz svega i svacega samo da bi kupili novac od carine, a onda ce za godinu, dve kada se trziste zasiti krenuti sa uvodjenjem kojekakvih taksi na starost auta, kubikazu ovo, ono...

E sad mi pricajte da ce klinci imati para da odrzavaju te BMW-e i Mercove poput onog gore ulickanog.

Na kraju, osim sto ce se broj poginulih u saobracaju dramaticno povecati, povecati ce se i udar na dzepove svih vozaca.

Zivi bili pa vidjeli.

Nadam se da sam bio jasan iako nisam spomenuo ni jednog Hercegovca.

Ja se apsolutno slazem sa tobom,ali ako bolje i pazljivije protumacis sta ja pisem svatices da sve to ima smisla!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Sva auto treba odrzavati , a koliko ja znam da su sva skupa za odrzavanja i Pezo i Reno i Ford i Alfa i Audi , svi sem Golfa ..

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 11:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
The_new_Statesman wrote:

Sva auto treba odrzavati , a koliko ja znam da su sva skupa za odrzavanja i Pezo i Reno i Ford i Alfa i Audi , svi sem Golfa ..

Skroz se slazem...auto je skupa igracka i definitivno nije za svakoga u danasnje vrijeme!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
ronny_legenda je napisao:
Skroz se slazem...auto je skupa igracka i definitivno nije za svakoga u danasnje vrijeme!!!

Ali ga svako i voza kad pogledas malo detaljnije :cat:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 11:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hrna je napisao:
ronny_legenda je napisao:

Ali ga svako i voza kad pogledas malo detaljnije :cat:

Pa dobro ljudi se bore...i ako bilo kakav privatluk ganjas moras imati neko auto tako to ide

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vidis ronny, slazemo se u vecini stvari, osim u jednom momentu. Ti bi slobodan uvoz, a ja bas i ne bih. :) Iako ce tebi najvise stetiti jer kad svako krene dovlaciti auta...

Sa druge strane, pravilno odrzavanje auta je skup sport, a pogotovo premijum marki poput Mercedesa, BMW-a, Audija...
Danas u Njemackoj mozes naci Merca C klasu zadnji model star do godinu dana sa cijenom oko 23.000 evra, sa penzinerskom kilometrazom (10-20.000 km). Tacno toliko kostaju i novi Passat, Mazda 6, Ford Mondeo itd.

Ali te i takve Mecke, iako realno bolja auta, se prilicno nacekaju svojih kupaca. Jedan od razloga je i redovno odrzavanje. A Merc je Merc, jednako skup servis bio on star godinu ili deset. To ti vrlo dobro znas, ali odbijas da sve te cinjenice upakujes u nasu situaciju.

Ako se bavis privatlukom, to ne znaci da moras odmah sjesti u 5 metara lima.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Skupa su sva auta za pravilno odrzavanje , mom su stricu u B.L. na parkingu sa Renoa Lagune II skinuli lajsne sa prednjih vrata i ovlastenom servisu su mu trazili 450 km ... Lijepa cifra ....

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 18:58 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
daj sad sve skupo. za golfa se dijelovi prave po glupoj rumuniji i bugarskoj pa se prodaje. merc, bmw, audi, pezo, reno, se ne kvare toliko cesto koliko golf.

za tu lajsnu su ga odrali ko jarca. sam je kriv sto se nije raspitao. pogledati na otpadima, ili preko grane.

stara auta nisu skupa za odrzavanje osim ako si lijen da malo isprljas ruke. gora su ova novija, jer su puna elektronike i moras po servisima trcat da ga prikljuce na komp.
za staro auto samo dobar cekic ti treba i problem rijesen. :D

sad sam se sjetio TNS, englezi uvoze iz japana stara auta, nissan, mitcubisi, subari,tojote lucida i previa. i to godista 94-98.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa nece iz Poljske (volan) :D

Btw. negdje davno sam ciato (gledao) da su japanska, dakle auta koja se voze u Japanu, najispravnija na svijetu. ODnsosno da su kontrole tehnicke ispravnosti rigorozne. E sad koliko je to tacno...

Sa druge strane, uvoz polovnih auta iz Japana je jako popularna ma krajnjem Istoku Rusije iako u citavoj Rusiji, ukljucujuci i taj dalekoazijski dio) vazi pravilo voznje desnom stranom.

Btw. dijelovi za nove BMW-e se takodje prave po Rumuniji, Kini, pa cak i Laktasima.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 19:32 
staromodan
Korisnikov avatar

ma ide i iz poljske volan, nes mi vjerovati. kupuju englezi na lijevu stranu volan. al ima i poljaka kojih dodju sa svojim autom, izdrndaju ga pa prodaju. :lol:

ok, moja poenta sa tim uvozom iz japana bi bila sljedeca. znaci poceli smo sa temom da li treba da se ukine ta zabrana od 7 god. i onda su neki od vas uglavnom koristili argumente tipa, vidi kako napolju stranci to fino rade, imaju nova auta ili prica tipa sto i kod nas ne bi tehnicki se malo zategnuo kao sto je u inostranstu.

dao sam dva primjera kako je to u inostranstvu ta etika, da je isto suplja. tako da ne vidim razlog zasto bi u bosnu samo do 7 godina.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2008, 22:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa zato sto bi kod nas bilo jos suplje i gore nego sto jest.

Nesto manje od 200 poginulih godisnje na 400 000 automobila. Ovo je podatak za RS. Daj vidimo nesto iz UK ili bilo koje uredjenije zapadne zemlje?

Dovoljan razlog? Treba li jos crtati?

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2008, 03:57 
staromodan
Korisnikov avatar

:D :D :D
evo ti nesto iz UK.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -flat.html

http://www.dft.gov.uk/pgr/statistics/da ... esults2007

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]