Frenki je napisao:
Bas me zanima sta je sa ovim htio napraviti:
Kada je njemacki napad na Jugoslaviju postao neizbjezan, Tesla je u Beograd svom mladom rodjaku Savi Kosanovicu poslao telegram sljedece sadrzine: "Bit ce potrebno devet centrala: cetiri u Srbiji, dvije u Hrvatskoj i dvije u Sloveniji. Svaka bi trebala imati 200 kW da bi se domovina zastitila od svih napada." Ali sve nade su brzo ugasene. Luftwaffe je bila brza, a njemacka pjesadija za deset dana je pregazila Jugoslaviju.
garant je htio napraviti Teslin stit, posto je sa njim moguce zaustaviti sve projektile

sto se tice kraja svijeta 2006. to je bila ona glupost 06.06.06 iliti 666, glupost zesca, nidje veze

sto se tice atomskog sata, postojala je i prica da ako jednog brata blizanca posaljemo u svemir i on obidje jedan krug oko zemlje, kad se vrati na zemlju, on ce biti mlad, dok ce njegov brat blizanac koji je ostao na zemlji ostariti... ne znam kako, ne znam zasto

r3d je napisao:
Masa je beskonacna samo ako je energija beskonacna iz E=mc^2.
Ali poimanje mase u toj formuli nije isto kao u njutnovim zakonima! Svjetlost u osnovi nema masu, a ima impuls - sto je eksprerimentalno dokazano, a po formuli da je p=m*v, vidi se da klasicno poimanje mase nije primjenjivo, tako da se masa svjetlosti moze definisati kao energija koja zakrivljuje prostor.
Ukoliko bi tijelo imalo beskonacnu masu, ono bi zasigurno "probilo" vremensko-prostorni kontinuum. Crne rupe se stvaraju oslobadjanjem ogromne kolicine energije - pretvaranjem mase u energiju, crne rupe jesu proboj vremensko-prostornog kontinuuma, i zato mi je malo nejasno kako za njih tece vrijeme? I crne rupe uvlace svjetlost, sto znaci da svjetlost mora imati masu, jer gravitacija ne djeluje na tijela bez mase. Dakle masa~energija. I kome je sad na svijetu jasna razlika izmedju mase i energije? Nikom! I nije mi jasno zasto masa tijela kad dostigne brzinu svjetlosti postaje beskonacna? Onda znaci da je i energija tijela koja putuje brzinom svjetlosti beskonacna, a sama svjetlost je iz nekog razloga izuzeta od tog pravila, jer znamo da energija svjetlosti nije beskonacna! I vec je vise puta dokazano da cestica moze ici brze od svjetlosti. Ne znam ni ja sta sam rekao.
odlican komentar... nisi jedini