banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2008, 17:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2008, 22:41
bilo bi super kad bi pederbal bio u Banjaluci. Izgotivili bi se i pederi a i banjalucka pijana raja sa flasama i motikama,kamenjem u rukama. Bilo bi tu i krvi ... Treba Banjalucanima dati oduska i da se izgotive...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Neka se ljudi zabavljaju ... samo ne znam kako se sve to slaze uz ramazanski post ... :)
Ne pise li u svetim knjigama nesto o tome? :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2008, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Mamma:) je napisao:
ma ja mislim da bi se nekima svijest tek otvorila kad bi otisli na paradu, ha extra :wink: ?

Одговори ти мени на оно постављено питање. Због чега они излате на улицу и шта нам желе тиме да (по)кажу?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 08:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
urbana_extravaganca je napisao:
ma ja mislim da bi se nekima svijest tek otvorila kad bi otisli na paradu, ha extra :wink: ?

Одговори ти мени на оно постављено питање. Због чега они излате на улицу и шта нам желе тиме да (по)кажу?

na primjer da je to normalna stvar.. sto prije prihvatis da je homoseksualnost postojala oduvijek i da ce je uvijek biti, to bolje za tebe..

ne prave oni paradu da bi ikome vadili zivce ili kao sto vec rekoh nekom isli uz nos, nego da ljudi prihvate to kao normalnu pojavu.. nema razloga ljudima uskracivati ljubav.. to je nesto scim su se rodili, mogao si se i ti takav roditi i sad ja tebe treba da maltretiram na konto tog.. pustite ljude da se vole, ni vama to niko ne brani

ovo nisu moje rijeci, ali najbolje objasnjava citavu situaciju u vezi diskriminacija kod nas:

Kratak je put od lincovanja festivala, preko bacanja benzina na bogomolju, pa do kopanja ociju onim "b/c/u", "pederima", hendikepiranima, romima, crncima i kosookima, prosjacima, bilo kako drugacijima...
Kratak je put od dzelata do zrtve, i... zapitajte se, koliko puta ste sami bili progonitelj, koliko onaj sto vide "dobro je, nisam ja", koliko onaj koji moli "Ne ja, ne mi, pomozi mi"...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 08:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
Neka se ljudi zabavljaju ... samo ne znam kako se sve to slaze uz ramazanski post ... :)
Ne pise li u svetim knjigama nesto o tome? :lol:

znas kako, meni to iskreno ne smeta.. mislim, s kojim povodom izlaze ljudi koji su protiv nasilja u kuci i sl.? da probude ljudima svijest.. zasto su bile demonstracije u vezi Kosova?
nema tu razlike..

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Problem je samo u tome sto od svake svoje parade naprave veliki cirkus i budalastinu.
Postoje i drugi nacini da skrenu paznju na sebe.
Ako im je to zapravo cilj.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50

na primjer da je to normalna stvar.. sto prije prihvatis da je homoseksualnost postojala oduvijek i da ce je uvijek biti, to bolje za tebe..

ne prave oni paradu da bi ikome vadili zivce ili kao sto vec rekoh nekom isli uz nos, nego da ljudi prihvate to kao normalnu pojavu.. nema razloga ljudima uskracivati ljubav.. to je nesto scim su se rodili, mogao si se i ti takav roditi i sad ja tebe treba da maltretiram na konto tog.. pustite ljude da se vole, ni vama to niko ne brani

ovo nisu moje rijeci, ali najbolje objasnjava citavu situaciju u vezi diskriminacija kod nas:

Kratak je put od lincovanja festivala, preko bacanja benzina na bogomolju, pa do kopanja ociju onim "b/c/u", "pederima", hendikepiranima, romima, crncima i kosookima, prosjacima, bilo kako drugacijima...
Kratak je put od dzelata do zrtve, i... zapitajte se, koliko puta ste sami bili progonitelj, koliko onaj sto vide "dobro je, nisam ja", koliko onaj koji moli "Ne ja, ne mi, pomozi mi"...

Da. Slazem se sa "mamom". To je nesto sa cime su se ti ljudi rodili i oni nisu krivi zbog toga, kao sto ni crnci, jevreji, bjelci itd nisu krivi sto su se tako rodili. A protestima zele da budu prihvaceni kao svi ostali a ne da se na njih gleda drukcije. Zato je to u civilizovanim zemljama normalno, ali nas balkanski mentalitet je takav da ne postujemo razlicitost i ne gajimo toleranciju. Iako se nesto promijenilo na bolje jacanjem demokratskih snaga nakon komunizma i naci-nacionalizma izgleda da smo jos daleko od prave tolerancije sudeci po onome sto se desava na tim paradama.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Hendrix je napisao:
bilo bi super kad bi pederbal bio u Banjaluci. Izgotivili bi se i pederi a i banjalucka pijana raja sa flasama i motikama,kamenjem u rukama. Bilo bi tu i krvi ... Treba Banjalucanima dati oduska i da se izgotive...

Da se izgotive kao na postavljanju temelja za Ferhadiju? Na sramotu sto su srusili jednu od najlijepsih i najstarijih gradjevina u BiH, i da sprijecavaju obnovu?
Homofobizam je, isto kao fasizam/nacizam, jebena bolest, i to jedna od najodvratnijih bolesti od koje ljudska dusa moze da oboli, a vidim ovde ima plodno tlo...
Stvarno ste jadni, vi urbani likovi i extravagance, vratiti se na svoje selo i budite svinjogojci, ocigledno nije za vas urbana sredina gdje ima puno (razlicitih) ljudi i pojmovi normalnog suzivota.

Mamma vam je fino rekla, a reci cu i ja ono sto sam napisao na jednom drugom forumu, tacnije Sarajevskom, gdje su ljudi spominjali konc. logore, strijeljanje, vjesanje i slicno, ali ni ovde ne bi izostale takve kritike, ukoliko bi se u BL organizovala parada:
Citiraj:
"De malo smirite strasti i povucite sasvim realnu paralelu, sa necim tragicnim i uzasnim sto se kod nas dogodilo.
Prije petnaestak godina, bolesnici i monstrumi su mucili, klali i ubijali druge, samo zato sto nisu njihove vjere ili nacije. Vi bi mucili i ubijali, samo jer nisu iste seksualne orijentacije kao vi. Da li ste ista bolji od njih ili danasnjih zivucih nacionalista, osim sto niste dobili priliku da realizujete ono sto mislite u glavi? I ti monstrumi su u svojim umovima imali sasvim validno opravdanje za sebe: on je je*eni katolik/pravoslavac/musliman i treba ga ubiti, isto kao sto vi imate "opravdanje" za svoju bolesnu mrznju...
Jako je tuzno to cuti, sem od nekog ko ima 12-13 godina i kome duva kroz glavu..."

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
Problem je samo u tome sto od svake svoje parade naprave veliki cirkus i budalastinu.
Postoje i drugi nacini da skrenu paznju na sebe.
Ako im je to zapravo cilj.

od svake svoje parade? Mislis na Beograd? Ne znam ko je tamo napravio cirkus i budalastinu..
kad procitas ove komentare pa se i prijasnjeg rata sjetis, stvarno se zapitas ko bubnu onu poznatu "nas narod ima dusu"?! :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Društvo nam jeste s*ebano, razlozi su preduboki da bi se sad u njih ulazilo; a ako "gejevi" hoće da pokažu da su koliko-toliko normalni, bolje bi im bilo da to pokažu djelom, poštenjem, radom i privređivanjem (ma koliko ovo sve nekom trulo zvučalo), neka pokušaju da doprinesu poboljšanju ovog društva, tako će biti bolje i njima i svim ostalima... Nikakve koristi nemaju od toga da paradiraju našminkani ili kakvi već, samo mogu da popiju batine. :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije samo BG u pitanju, ... ni u Zagrebu nisu nista bolje prosli.
Uostalom, oni su svjesni da ce takvom vrstom javnog eksponiranja navuci na sebe bijes jednog dijela ovdasnje populacije. Nikada nisam volio tako agresivnu vrstu javnog eksponiranja, postoje mnogo suptilniji i korisniji nacini prezentacije nekog pokreta ili organizacije.
Da, na zapadu takodje postoje parade, ... ali postoje i specijalizovani casopisi, radijske emisije, organizacije, udruzenja, ...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Видим пуна вам тастатура Европе и толеранције. Колико вас је имало прилику да изађе у "Европу" и да види нешто од те тзв. ЕУ. Тамо је као нормално да се одржавају геј параде? Јесте, али јуче. Одржавају се под масом полиције управо из разлога што је већина против тога. Тамо гејеви одају по улуци држећи се за руке вероватно. Ето,мораћу да вас разочарам, нема ни тога.

izvini, al' gdje ti zivis? vidim opet si se upalio k'o kutnjak - nemas bolan potrebe :wink:
Ja na primjer zivim u Svicarskoj, u Cirihu vec 21 godinu.
Ovdje se vec dugo godina odrzava Christopher Street Day - znaci, gay parada.
Ne sjecam se da je ikad bilo nekih problema, posebno da je policija morala agirati.
U Evropi postoje osim drzavnih parada poput ove CSD i druge parade poput EuroPride koja se odrzava vec od 1992. godine. Evo ti i lista gdje su se dosad odrzavale:

Die Austragungsorte der EuroPride:

2009: Zürich

2008: Stockholm

2007: Madrid

2006: London

2005: Oslo

2004: Hamburg

2003: Manchester

2002: Köln

2001: Wien

2000: Rom

1998: Stockholm

1997: Paris

1996: Kopenhagen

1994: Amsterdam

1993: Berlin

1992: London

Slika koju ti pokazujes, je sa parade koja se moze komotno uporediti sa Street Parade ili Love Parade koje se vec duze godina odrzavaju u Njemackoj ili Svici na primjer. To su ti nesto kao Techno Party, mada ima i druge vrste muzike i nemaju nikakve veze sa homoseksualcima.
evo ti jedna slicica sa Street Parade iz Ciriha:

http://bp0.blogger.com/_xMIReU1SKME/Rpp ... arade2.jpg

imam osjecaj da ti curi iz usta, ha? :lol:

nego, ti si meni isti jedan covjek kojeg sam poznavala iz BL. I kad nekog hvali on to radi s podsmjehom, tako valjda naucen, otac mu je dominiro majku , dolazi iz takvog kraja gdje uvjek moras da kritikujes da ne bi tebe kritikovali. Taj ne zna za lijepu rijec :)
hajde, samo opusteno, nece tebi niko nista, samo razmjenjujemo misljenja - to ti je ona demokracija gdje svako ima pravo na svoje misljenje i smije je javno iznijeti.

Pozdravcic :)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 15:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Која то права њима нису доступна а нама јесу?

uj, da ne bude da ti ne odgovaram na pitanja :wink:

pa ne znam kako bi ti reagovao kad bi vidio dvojicu da se u parkicu ljube, kao sto je to slucaj sa vecinom mladih parova u BL.. razmisli malo..
isto tako ne vjerujem da nisi svjestan kako drustvo ne/prihvata ljude drugacije seksualne orijentacije.. procitaj svoje postove i bice ti jasno

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Urbana Extravaganza je napisao:
Види, немам воље да се преговарам са тобом путем нета. Ако ти нешто није јасно пошаљи приватну поруку, можемо сваки твој неспоразум да отклонимо једним блиским сусретом прве врсте. Ако те мрзи да изађеш у град доћи ћу и на кућну адресу, мада мислим да није фино да те бијем пред комшилуком (схвати ово јако озбиљно).
Поздрав.
Свињогојац са села.

Ma jako si napredan, nemam rijeci, svaki sukob cemo da rjesavamo fizickim obracunom, veoma veoma inteligentno, jako mi te je zao ako je to jedini nacin tvoje komunikacije sa neistomisljenicima. Vidim stidis se i srpske tradicije (svinjogojstva), a to je bas srpski, ono, muslimani ne jedu svinje, kuzis?
Brate kakvih ljudi(?) ima na ovom forumu, stvarno mi je muka, jos se nickom pozivas na emisiju koja je trebala da siri duh slobodarstva, a ovde ti fasizam po basti cvijeta...
P.S. Kada si tako zeljan tuca i hrabar, pozivam te da dodjes na utakmicu naseg gradskog kluba u svome omiljenom dresu (Partizan). Taman ces naci osobe zeljne batinjanja...

Poslednji put menjao Rakun_Slavko dana 05 Sep 2008, 15:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 15:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2006, 17:24
Srpski nacionalisti, vehabije i ustaše, ujedinite se!

:lol:

Провери обим злонамере непријатеља
и његову снагу о кремени брид своје.
— Oskar Davičo

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 17:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2008, 21:34
ako su ti gejovi normalni,sta se kog penisa blese po ulici,sta hoce da dokazu,sta da dobiju stim sto pice po gradu i kao mi smo gay i to je ok!alo bolan,ako si imalo normalan neces hodati po ulici sa grupom ljudi i drugima objasnjavati ili pokazivati da si u dure!to se vidi odmah po zeni ili covjeku, a ko koga jebe ili ko se skim jebe to nije za pokazivanje!

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Acrobatico je napisao:
Nije samo BG u pitanju, ... ni u Zagrebu nisu nista bolje prosli.
Uostalom, oni su svjesni da ce takvom vrstom javnog eksponiranja navuci na sebe bijes jednog dijela ovdasnje populacije. Nikada nisam volio tako agresivnu vrstu javnog eksponiranja, postoje mnogo suptilniji i korisniji nacini prezentacije nekog pokreta ili organizacije.
Da, na zapadu takodje postoje parade, ... ali postoje i specijalizovani casopisi, radijske emisije, organizacije, udruzenja, ...

Ja sam Acrobatico mislio da si ti naprednijih shvatanja od ovih nacional socijalista, bar po tvojim prethodnim postovima. Znaci svakom treba dozvoliti sve samo ako drugog ne ugrozava. To je osnova demokratije i pravde.
Ako neko hoce da vjeruje i da se moli kamenu, ako hoce da voli bilo koga uz obostrani pristanak a time ne steti nikome to je njegova stvar. Sta ja imam da se petljam ako on hoda po gradu i okuplja se s kim hoce to je njegova stvar samo ako nikog ne ugrozava.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2008, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Која то права њима нису доступна а нама јесу?

uj, da ne bude da ti ne odgovaram na pitanja :wink:

pa ne znam kako bi ti reagovao kad bi vidio dvojicu da se u parkicu ljube, kao sto je to slucaj sa vecinom mladih parova u BL.. razmisli malo..
isto tako ne vjerujem da nisi svjestan kako drustvo ne/prihvata ljude drugacije seksualne orijentacije.. procitaj svoje postove i bice ti jasno

Pa i nema potrebe da se ljube u parku, mogu to da rade i kod svoje kuce pretpostavljam.
Evo jos jedno pitanje: Da li je pedofilija bolest?

Rakun, ne kuzim ali razumem. Na utakmice Partizana idem u Bg,jbg ljudi tamo igraju a odgovorio sam ti i na pp.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dragi Vim, ...

Sto se mene tice, mogu svaki dan da paradiraju po centru grada. Mene niti diraju, niti ugrozavaju. Prosto mislim da postoje i drugi nacini da afirmisu svoj pokret ili stavove.

I jos nesto. Vec mi je muka od price o nekoj naprednoj Evropi i zatucanim Balkancima ... Ovo je toliko potrosena i izlizana prica.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2008, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Видим пуна вам тастатура Европе и толеранције. Колико вас је имало прилику да изађе у "Европу" и да види нешто од те тзв. ЕУ. Тамо је као нормално да се одржавају геј параде? Јесте, али јуче. Одржавају се под масом полиције управо из разлога што је већина против тога. Тамо гејеви одају по улуци држећи се за руке вероватно. Ето,мораћу да вас разочарам, нема ни тога.

izvini, al' gdje ti zivis? vidim opet si se upalio k'o kutnjak - nemas bolan potrebe :wink:
Ja na primjer zivim u Svicarskoj, u Cirihu vec 21 godinu.
Ovdje se vec dugo godina odrzava Christopher Street Day - znaci, gay parada.
Ne sjecam se da je ikad bilo nekih problema, posebno da je policija morala agirati.
U Evropi postoje osim drzavnih parada poput ove CSD i druge parade poput EuroPride koja se odrzava vec od 1992. godine. Evo ti i lista gdje su se dosad odrzavale:

Die Austragungsorte der EuroPride:

2009: Zürich

2008: Stockholm

2007: Madrid

2006: London

2005: Oslo

2004: Hamburg

2003: Manchester

2002: Köln

2001: Wien

2000: Rom

1998: Stockholm

1997: Paris

1996: Kopenhagen

1994: Amsterdam

1993: Berlin

1992: London

Slika koju ti pokazujes, je sa parade koja se moze komotno uporediti sa Street Parade ili Love Parade koje se vec duze godina odrzavaju u Njemackoj ili Svici na primjer. To su ti nesto kao Techno Party, mada ima i druge vrste muzike i nemaju nikakve veze sa homoseksualcima.
evo ti jedna slicica sa Street Parade iz Ciriha:

http://bp0.blogger.com/_xMIReU1SKME/Rpp ... arade2.jpg

imam osjecaj da ti curi iz usta, ha? :lol:

nego, ti si meni isti jedan covjek kojeg sam poznavala iz BL. I kad nekog hvali on to radi s podsmjehom, tako valjda naucen, otac mu je dominiro majku , dolazi iz takvog kraja gdje uvjek moras da kritikujes da ne bi tebe kritikovali. Taj ne zna za lijepu rijec :)
hajde, samo opusteno, nece tebi niko nista, samo razmjenjujemo misljenja - to ti je ona demokracija gdje svako ima pravo na svoje misljenje i smije je javno iznijeti.

Pozdravcic :)

Нађох сад времена да ти мало подробније одговорим.
Да видимо ти живиш у Цириху (каква је вода у Циришком језеру? Ладно ал стандард,а?), и имаш сваке године геј параду (што је у принципу исто као и тзв. љубавна парада). Супер за тебе. Па још кажеш како полиција то не обезбеђује (што је ноторна неистина), па онда још кажеш како то има и у Паризу, Лондону, Риму...
Да ли сад значи ако то има у Паризу и Лондону да мора да буде и овде?
Ја разумем кад ови који су за ЕУ стреме да уведу овде економске стандарде ЕУ али ко је то одлучио да су друштвене норме које долазе из Лондона и Париза боље него ове које постоје у БГ, НС или БЛ?
Ја лично мислим да су наше много боље и здравије.
Захваљујући таквима попут вас наша деца данас на телевизији могу да виде овакве сподобе:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... zis101.jpg

Иначе мораћу да те разочарам. Моја породица је једна сасвим нормална и обична српска породица. На твоју велику жалост пијани отац не бије мајку јер му је вечера била хладна. Извини што сам изневерио твоја очекивања па би тако ову моју "назадност" могла да припишеш тешком детињству. :roll:

Још бих да те подсетим да ми одговориш на питање да ли је педофилија болест?

Даље мало бих посветио пажње дискусији овде, чисто да разјаснимо неке ствари.
Овде нико није рекао ништа против самих хомосексалаца али јесте против параде. Такође су сви мање више то и образложили а да притом никог од ових који су дали подршку паради нису увредили. Ови који бране параду су европски људи модерних схватања (ја сам дете са села, сељак човек (крив сам, судите ми)) а приликом дискусије су ничим изазвани другу страну назвали фашистима, нацистима, сељацима (опет против села и сељака а када треба мало јаја, кајмака и сланине ваља отићи код родбине на село,а?), свињогојцима а славкан би да ме пријави полицији (краљу мој :lol: ). Ја бих да питам вас модерне Европљане да ли је то модерни европски језик који користе ервопски људи моредних схватања и хоћемо ли и ми свињогојци имати право да га користима?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]